Professori: Naisten sukuelinten silpomisesta aiheutunutta ongelmaa liioitellaan

Ruotsissa ollaan tultu siihen tulokseen, että naisten sukuelinten silpomiseta ei aiheudu ollenkaan niin suuria ongelmia kuin tähän asti on kuviteltu.

Uppsalan yliopistossa professorina työskentelevä Birgitta Essén sanoo, että sukuelinten silpomisesta aiheutuvia komplikaatioita on liioiteltu aivan liikaa. Essén sanoo SVT:n Uppsalan paikallisuutisille:
– Komplikaatiot aikuisille naisille eivät ole niin suuria kuin on tuotu esiin. Koko Eurooppa puhuu pitkäaikaisista komplikaatioista ja mielestäni tätä asiaa on liioiteltu kovanpuoleisesti.
Birgitta Essén työskentelee kansainvälisen äitityön parissa ja on työskennellyt Somaliassa kätilönä. Hän on tutkinut siellä lapsikuolleisuutta suhteessa sukuelinten silpomiseen.
– Somalialaisille naisille sukuelinten silpominen ei ole se suurin ongelma, professori Essén kertoo.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Saana

No, hyvä.

Teppo

Olisiko silpomisesta saatavilla terveys hyötyjä?

Van, Mie

Birgitta tuntuu kommentoivan ns. kokemusasiantuntijan syvällä rintaäänellä. Ehkä hän osaa kertoa?

Kokemuksen rintaäänellä sitten

Uppsalan yliopistossa professorina työskentelevän Birgitta Essénin tulisi ensin kokeilla rituaalisilpomista omakohtaisesti ja päästää vasta sitten suustaan suvakkiulostusta. Moni somalialainen lekuri antaisi varmasti ilomielin sisäfileleikkuun arvon professorille ihan syvemmän kaavan kautta.

Hemmo

Pää pysyy paremmin kiinni ja kiviä sataa vähemmän kuin ei kiinnosta vieraat miehet. Erittäin terveellistä-

Tyhmää tuottaa tänne ongelmia kun ei ole pakko

Se onkin se kokonaisuus mikä on se ongelma, siis se missä ne sukuelimet istuvat kiinni.

Janis Petke

Sellainen arpinen on nähty, rikkirevittynä, pian piikuuden menettämisen jäljiltä.
Eniten tässä kuitenkin ihmetyttää, että etenkin ne isoäidit haluavat “kostaa” oman kidutuksensa lapsenlapsilleen,
Onhan tämä kulttuuririkastusta, on. Kela varmaan myös maksaa pikkutyttöjen kulturellisrikastamismatkat perheenjäsenillekin?

Automies

Tuossa taas yksi syy lisää listaan miksi tämä pitäisi lopetaa:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768
Ei ole kantasuomalaisten tehtävä maksaa niitäkään laskuja.

Suomi Finland

Suurempi ongelma lienee hapon heittäminen naamaan?
Ja pienempi ongelma on asua Somaliassa?
Mistä näitä tärähtäneitä silpomiskulttuurin puolustelijoita oikein löytyy? He voisivat solidaarisuudesta silvotuttaa itsensä ja sitten julistaa, että tämähän on kivaa. Tämä täytyy tehdä kaikille.

El Comandante

Mitäpä jos puuduttamatta joku tumma ja himmeä muija puuduttamatta leikkaa tylsällä paskaisella partaveitsellä vasemmalla kädellä osan pillusta pois ja sitten isolla parsinneulalla harsii riemurasian umpeen Pirkitalta. Sen jälkeen luetaan proferskan kirjoitus hänelle uudestaan ja kysytään noin niinkuin miten tuo meni.

El Comandant

Komplikaatiot aikuiselle naiselle? Noita tehdään lähinnä lapsille ja kesken kasvuisille.

Minä

Niinpä niin, suvakki ei puolusta naisten oikeutta edes sukuelimiinsä, kun kyseessä on kehitysmaalaisten kulttuurin suvaitseminen. Suvakki feministi puolustaa naisia vain valkoisen miehen kamaluutta vastaan.

Anonymous

näin on,valkoinen mies on syyllinen kaikkeen,tähän silpomiseenkin,jollain ihmeellisellä tavalla,täytyy kysyä suvakeilta.

Sompalloboys
Ruumiillinen itsemääräämisoikeus silpomista vastaan

Tyttöjen ja poikien uskonnollinen ja kulttuurillinen rituaalisilpominen pitää kriminalisoida mitä pikimmin. Ympärileikkausten tapauksessa vain lääketieteelliset syyt ovat hyväksyttäviä.

Anonymous

Olen helpottunut tiedosta. kiitos.

Allu

Ihan parasta olisi jos määrätyllä ilmansuunnalla olevilta kaikilta poistetaan välineet jalkojen välistä.

Karri N

Eiköhän tuo riittäisi kun niiltä miespuoleisilta poistettaisiin kivekset.

Aappa

Suvakkiproffa on myös jättänyt tarkoituksella mainitsematta silpomisen psykologiset vaikutukset, kuten posttraumaattinen stressi, itsetunto-ongelmat, masennus, painajaiset, takaumat ja ongelmat suhteessa omaan seksuaalisuuteen.

K.L.

Myös jatkuvat infektiot,urheilu mahdotonta jne…niin sairasta touhua etten voi kuin oksentaa inhosta.Tuo muija on täysin seko!

El Comandant

Ja suomalainen mies täynnä sitä toksista vaarallisen vaarallista maskuliinisuutta täynnä rassismin pahuutta kuitenkin pitää tolkkujen naisten kanssa älämölöötä islamilaisen kulttuurin alistamiin ja silvottujen naisten puolesta.

Kikkelsson

Joo helppoo siinä suvakkitädillä olla mielipiteitä kun omas pillus on kaikki osat paikoillaan. Luultavasti keenerinnussija.

Anonymous

No sittenhän tällä ämmällä ei ole mitään sitä vastaan että silvotaan hänen värkkinsä?

Anonymous

Kyse ei ole mistään komplikaatioista vaan siitä että kellään ei ole oikeutta silpoa toisten ruumiinosia ja se on pahoinpitely ja vammantuottamus. Lisäksi kun klitoris poistetaan nainen menettää kyvyn seksuaaliseen nautintoon. Tuossa kulttuurissa naisen tehtävä on toimia synnytyskoneena ja levittää jalkansa kun käsketään. Klitoris poistetaan jotta nainen ei tuntisi halua toisia miehiä kohtaan eli pettämisen pelosta.

Birgitan-silpoaja

Birgittahan on varmaan täysikäinen. Pitäisiköhän vähän tuunaa birgattaa jos se “ei nyt niin” paha ole.

samalla mitalla

Rikollisten ulkomaalaisten korvien irti leikkaamiselta ei aiheudu ongelmia, mutta heidät on helpompi tunnistaa.

kanander

Jos naisten sukuelinten silpomista ja umpeenneulomista olisi vain kantaruotsalaisten kulttuurissa, ei sen suurempaa rikosta olisi missään. Myös tant Birgitta olisi kiihkeästi sitä vastaan.