Professori: Naisten sukuelinten silpomisesta aiheutunutta ongelmaa liioitellaan

Ruotsissa ollaan tultu siihen tulokseen, että naisten sukuelinten silpomiseta ei aiheudu ollenkaan niin suuria ongelmia kuin tähän asti on kuviteltu.

Uppsalan yliopistossa professorina työskentelevä Birgitta Essén sanoo, että sukuelinten silpomisesta aiheutuvia komplikaatioita on liioiteltu aivan liikaa. Essén sanoo SVT:n Uppsalan paikallisuutisille:

– Komplikaatiot aikuisille naisille eivät ole niin suuria kuin on tuotu esiin. Koko Eurooppa puhuu pitkäaikaisista komplikaatioista ja mielestäni tätä asiaa on liioiteltu kovanpuoleisesti.

Birgitta Essén työskentelee kansainvälisen äitityön parissa ja on työskennellyt Somaliassa kätilönä. Hän on tutkinut siellä lapsikuolleisuutta suhteessa sukuelinten silpomiseen.

– Somalialaisille naisille sukuelinten silpominen ei ole se suurin ongelma, professori Essén kertoo.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

27 thoughts on “Professori: Naisten sukuelinten silpomisesta aiheutunutta ongelmaa liioitellaan

  1. Birgitta tuntuu kommentoivan ns. kokemusasiantuntijan syvällä rintaäänellä. Ehkä hän osaa kertoa?

   33
   1
   1. Uppsalan yliopistossa professorina työskentelevän Birgitta Essénin tulisi ensin kokeilla rituaalisilpomista omakohtaisesti ja päästää vasta sitten suustaan suvakkiulostusta. Moni somalialainen lekuri antaisi varmasti ilomielin sisäfileleikkuun arvon professorille ihan syvemmän kaavan kautta.

    58
    1
  2. Pää pysyy paremmin kiinni ja kiviä sataa vähemmän kuin ei kiinnosta vieraat miehet. Erittäin terveellistä-

   9
   1
 1. Se onkin se kokonaisuus mikä on se ongelma, siis se missä ne sukuelimet istuvat kiinni.

  29
  1
 2. Sellainen arpinen on nähty, rikkirevittynä, pian piikuuden menettämisen jäljiltä.
  Eniten tässä kuitenkin ihmetyttää, että etenkin ne isoäidit haluavat ”kostaa” oman kidutuksensa lapsenlapsilleen,
  Onhan tämä kulttuuririkastusta, on. Kela varmaan myös maksaa pikkutyttöjen kulturellisrikastamismatkat perheenjäsenillekin?

  54
  1
 3. Suurempi ongelma lienee hapon heittäminen naamaan?

  Ja pienempi ongelma on asua Somaliassa?

  Mistä näitä tärähtäneitä silpomiskulttuurin puolustelijoita oikein löytyy? He voisivat solidaarisuudesta silvotuttaa itsensä ja sitten julistaa, että tämähän on kivaa. Tämä täytyy tehdä kaikille.

  68
  1
 4. Mitäpä jos puuduttamatta joku tumma ja himmeä muija puuduttamatta leikkaa tylsällä paskaisella partaveitsellä vasemmalla kädellä osan pillusta pois ja sitten isolla parsinneulalla harsii riemurasian umpeen Pirkitalta. Sen jälkeen luetaan proferskan kirjoitus hänelle uudestaan ja kysytään noin niinkuin miten tuo meni.

  53
  1
 5. Komplikaatiot aikuiselle naiselle? Noita tehdään lähinnä lapsille ja kesken kasvuisille.

  37
  1
 6. Niinpä niin, suvakki ei puolusta naisten oikeutta edes sukuelimiinsä, kun kyseessä on kehitysmaalaisten kulttuurin suvaitseminen. Suvakki feministi puolustaa naisia vain valkoisen miehen kamaluutta vastaan.

  57
  1
  1. näin on,valkoinen mies on syyllinen kaikkeen,tähän silpomiseenkin,jollain ihmeellisellä tavalla,täytyy kysyä suvakeilta.

   26
   1
 7. Tyttöjen ja poikien uskonnollinen ja kulttuurillinen rituaalisilpominen pitää kriminalisoida mitä pikimmin. Ympärileikkausten tapauksessa vain lääketieteelliset syyt ovat hyväksyttäviä.

  31
  1
 8. Ihan parasta olisi jos määrätyllä ilmansuunnalla olevilta kaikilta poistetaan välineet jalkojen välistä.

  21
 9. Suvakkiproffa on myös jättänyt tarkoituksella mainitsematta silpomisen psykologiset vaikutukset, kuten posttraumaattinen stressi, itsetunto-ongelmat, masennus, painajaiset, takaumat ja ongelmat suhteessa omaan seksuaalisuuteen.

  19
  1
  1. Myös jatkuvat infektiot,urheilu mahdotonta jne…niin sairasta touhua etten voi kuin oksentaa inhosta.Tuo muija on täysin seko!

   16
 10. Ja suomalainen mies täynnä sitä toksista vaarallisen vaarallista maskuliinisuutta täynnä rassismin pahuutta kuitenkin pitää tolkkujen naisten kanssa älämölöötä islamilaisen kulttuurin alistamiin ja silvottujen naisten puolesta.

  6
  1
 11. Joo helppoo siinä suvakkitädillä olla mielipiteitä kun omas pillus on kaikki osat paikoillaan. Luultavasti keenerinnussija.

 12. No sittenhän tällä ämmällä ei ole mitään sitä vastaan että silvotaan hänen värkkinsä?

 13. Kyse ei ole mistään komplikaatioista vaan siitä että kellään ei ole oikeutta silpoa toisten ruumiinosia ja se on pahoinpitely ja vammantuottamus. Lisäksi kun klitoris poistetaan nainen menettää kyvyn seksuaaliseen nautintoon. Tuossa kulttuurissa naisen tehtävä on toimia synnytyskoneena ja levittää jalkansa kun käsketään. Klitoris poistetaan jotta nainen ei tuntisi halua toisia miehiä kohtaan eli pettämisen pelosta.

 14. Birgittahan on varmaan täysikäinen. Pitäisiköhän vähän tuunaa birgattaa jos se ”ei nyt niin” paha ole.

 15. Rikollisten ulkomaalaisten korvien irti leikkaamiselta ei aiheudu ongelmia, mutta heidät on helpompi tunnistaa.

 16. Jos naisten sukuelinten silpomista ja umpeenneulomista olisi vain kantaruotsalaisten kulttuurissa, ei sen suurempaa rikosta olisi missään. Myös tant Birgitta olisi kiihkeästi sitä vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.