Ruotsissa oikea pommisunnuntai

Ruotsissa on viikonlopun aikana harjoitettu kovanpuoleista räjähdyssodankäyntiä. Tukholmassa Vårbergissa yksi henkilö kuoli rivitalossa tapahtuneessa räjähdyksessä.

Vårbergissa räjähdys tapahtui sunnuntaina iltapäivällä klo 15.00 aikaan. Kyseinen rivitaloalue on sinänsä rauhallista seutua, mutta läheinen Skärholmen leimaa aluetta. Vårbergissä kuoli aiemmin viime vuonna mies käsikranaatin räjähdyksessä.
Poliisi ei ole kertonut asiasta oikeastaan mitään yksityiskohtia, se vahvistettiin eilen, että yksi henkilö kuoli räjähdyksen yhteydessä. Poliisin pommiryhmä haravoi aluetta raskaasti varustautuneena ja lähitalot evakuoitiin hetkeksi.
Klo 21.00 jälkeen räjähti Solbergassa muutaman kilometrin päässä Vårbergista. Kerrostalon kellarisisäänkäyntiin oltiin viritelty jonkinlainen pommi, joka rikkoi ovat ja ikkunat. Kukaan ei loukkaantunut.
Niin ikään Landskronassa paukuteltiin. Klo 02.00 aikaan viime yönä kerrostalon aulaan viriteltiin jonkinlainen pommi, joka rikkoi ikkunat ja ovet ja nokesi paikkoja. Räjähdyksen kerrotaan olleen sen verran kovanpuoleinen, että koko talo heilahti. Henkilövahinkoja ei saatu aikaan.