Skurupin kunta alkaa tekemään rikosilmoituksia ikänsä valehtelevista yksintulleista

Skurupin kunnanvaltuusto päätti viime syksynä Sverigedemokraattien aloitteesta, että kaikki ns. yksintulleista, joiden ikä veivataan ylöspäin, tehdään rikosilmoitus törkeästä ns. sosiaalitukirikoksesta.

Sydsvenskanin mukaan tällä hetkellä ainakin 17 tapausta on ilmoitettu poliisille. Yhdessä tapauksessa kyse on naisesta, loput miehiä.
Vastalauseiden mukaan tapahtuma on poliittinen ja esimerkiksi sosiaalidemokraattien Lena Axelsson kertoo, että kun ihmiset poliittisista syistä laittavat tällaisen toimen käyntiin, se on hirvittävää. Yksi henkilö, josta tehdään rikosilmoitus on “11-vuotias” Ahmadzia Akbari. Lena Axelsson on hänen varamami.
Oikeastaan on hyvin kummallista miksi rikosilmoituksia ei tehdä kuin vain hyvin poikkeustapauksissa. Jos henkilö valehtelee ikänsä maahantullessaan on kyseessä ilmiselvä petos.