PS:n Tavio: EU:n tekijänoikeusdirektiivi vaarantaa Internetin vapauden

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on huolissaan eilen 13.2. EU:ssa hyväksytystä tekijänoikeusdirektiivistä.

Tavion mukaan direktiivi vaarantaa Internetin vapauden. Direktiivi velvoittaa Internetin palveluja ja alustoja, kuten YouTubea, Twitteriä ja Facebookia valvomaan ja poistamaan sellaista sisältöä, joka rikkoo tekijänoikeuksia.

– Somessa on viestejä niin valtavasti, että niitä ei voi tarkastaa kuin koneellisin algoritmein, jolloin ilmeisenä vaarana on, että sisältöä poistetaan entistä enemmän virheellisin perustein, Tavio sanoo.

– Ylikansalliset Internetin suuryritykset saavat jatkuvasti suuremman roolin siinä, mitä uutisia kansalaiset näkevät, Tavio moittii.

Tavio on aiemmin tehnyt eduskunnassa kaksi aiheeseen liittyvää kirjallista kysymystä. Hän huomauttaa, että sosiaalisen median suuryritykset näyttävät syrjivän käyttäjiä poliittisin perustein, sillä ne poistavat varsinkin konservatiivisuuteen ja isänmaallisuuteen liittyvää sisältöä.

Ville Tavio

kansanedustaja (ps.)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

10 thoughts on “PS:n Tavio: EU:n tekijänoikeusdirektiivi vaarantaa Internetin vapauden

 1. Jassoo . Taas on odotettavissa Facebookissa banneja . Vuoden aikana yhteensä 180 päivää on Facebook ollut käyttökiellossa, myös yhteisövaroituksia on sadellut 3 kpl. Saa nähdä, kun huomenna viimeisin banni päättyy, mistä ne etsii uuden bannattavan . Viimeisenkin bannin sain vuosia vanhasta mamu sanasta. Koskaan en ole vihapuhetta levittänyt, ainoastaan arvostellut maahanmuuttoa ja sen kalleutta.

  15
  1. Niin. Esim stalin oli erinomainen siinä nkvd:n kera, että vuosien takaisetkin väärinajattelut tulivat ilmi. Näyttää toimivan tässä nyky ”demokratiassa” myöskin? Tosin nykyaikaistettuna. Ehkä jonain päivänä tullaan oven taakse kolkuttelemaan, että olette arvostelleet arvoisaa eu:nia. Klik klik. Ja rautoihin. Näin kärjistettynä.

   12
  2. Mamu = maahanmuuttaja, matu = maahantulija, mitä v-ttu vihapuhetta nämä lyhennykset on?

  3. se maahanmuuton arvostelu on sitä vihapuhetta,jos kannattaisit sitä ei banneja tulisi.

 2. Eihän tuo typerä artikla vielä ole tainnut kunnolla läpi mennä ja saanut mielestäni onneksi paljon vastustamista myös amerikkalaisilta. Toivottavasti kaatuu koko paska.

 3. Teos, jota kuka tahansa jakaa ilman teoksen tekijän lupaa, voidaan poistaa direktiiviin viitaten kyseisten palveluiden tarjoajien toimesta. Ei ole kyse noitajahdista ja ihmisten kiusaamisesta vaan joku voi tosiaan menettää tuloja direktiivin suojaavassa tilanteessa.
  Ainoastaan someviesti ei sisällä vastaavaa tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Poistettavan viestin tulee siis sisältää tekijänoikeudellisesti luvatonta materiaalia, jotta se voidaan poistaa. Konservatiivinen tai isänmaallinen teksti ei ole tekijänoikeuksien alaista poistettavaa materiaalia, vaan sen poistamiselle on tarvittaessa muut perusteet.
  Tarkista faktasi ja korjaa uutisen asiavirhe (someviesti-tekijänoikeus) tai tarkenna puheitasi ja lopeta ympäripyöreiden puhuminen kiitos.

  1. Ihan yhtä hevon paskaa nämä artikla 11 ja artikla 13, kuin tämä tekijänoikeustrollien Hedman Partners kirjekiristykset, joita lähettelivät myös ihan syyttömille ihmisille. Olihan noita kirjeiden lähettelijöitä pari muutakin noiden lisäksi. Noissakin yrittivät kiristää pelkän IP-osoitteen perusteella. Ihan naurettavaa pohjois-korean sensuuria alkaa itkemään jostain meemissäkin käytetystä kuvasta jne..Menee varmaan kuvan tekijä konkurssiin sen takia. Syystäkin saa kaatua koko artikla.

   1. Ootko Pena kuullut koskaan vuorovaikutuksesta siinä muodossa, että lupaa voi kysyä teoksen tekijänoikeuden omistajalta, julkaista itse teos tai osa siitä?
    Näin ihmiset toimivat – kysyvät lupaa jos lainaavat asioita toisiltaan, tai en tiedä miten teillä kotona on opetettu. Tosin jos sitä hevonpaskaa on paljon, niin vaikea sitä on sanoa kuka viimeksi karsinaan paskoi. Viitteenä vain, Pena.

 4. Ville Tavio on järkipersu, ja arvostan häntä. Muutin Varsinais-Suomesta muualle. Olisin voinut muuttaa kirjani jo ennen vuodenvaihdetta nykyiseen kotikuntaani. Tein sen kuitenkin vasta tammikuun puolella, jotta voin vaaleissa käydä antamassa ääneni Ville Taviolle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.