Ruotsin sosiaaliturvaministeri aiheutti Unkarin kanssa diplomaattisen riidan

Viikon diplomaattinen kohu nousi kun Ruotsin sosiaaliturvaministeri Annika Strandhäll kävi twiitissään vertaamaan Unkarin pääministeri Viktor Orbánia Hitleriin.


“Se mitä tapahtuu Unkarissa on hälyttävää. Nyt Orban haluaa syntyvän  lisää “aitoja” unkarilaisia lapsia. Politiikka haiskahtaa 30-luvulta ja oikeistopopulistina pitää tehdä sumuverho mitä tällainen politiikka tekee itsenäisyydelle, jonka puolesta naiset ovat taistelleet”.


Strandhäll liitti twiittiinsä Aftonbladetin Pernilla Ericssonin pääkirjoituksen. Aftonbladet ja Ericsson tunnetaan hyvin poliittisesti korrektina yhdistelmänä.
Kirjoituksessaan Ericsson kauhistelee Orbánin taanoista puhetta, jossa pääministeri Orbán kertoi, että jos unkarilainen nainen synnyttää neljä tai enemmän lasta ei hänen tarvitse enää koskaan maksaan tuloveroa. Orbánin puheessa sanottiin myös, että “Euroopassa syntyy yhä vähemmän lapsia. Lännessä ratkaisu siihen on maahanmuutto. Me emme näe yksin lukumäärää vaan haluamme unkarilaisia lapsia. Maahanmuutto on kuin luovuttaisi”.
Tämä saa Ericssonin ja Strandhällin hysterian purkautumaan. Lausuma kuulostaa heidän korvissaan 30-luvun Natsisaksalta. Naiset pidetään hellan ja nyrkin välissä ja pälä pälä. Lisäksi Ericssonin hysteria purkautuu siihen, että Unkarissa lasten kasvatus jää äidin harteille, unohtakaa isät.
Tästä seurasi se, että Unkarin hallitus kutsui Ruotsin suurlähettilään puhutteluun. Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto kertoi, että tällaiset lausumia ei voi hyväksyä ja sanoi eurooppalaisille medioille:
– Unkari tuhlaa rahansa perheisiin, Ruotsi tuhlaa rahansa maahanmuuttajiin.
Niin ikään Unkarin perheministeri Katalin Novák lausui, että on hyvin epätavallista, että eurooppalaiset hallitukset tuomitsevat toisen maan sisäpolitiikkaa ilman, että ennen sitä ollaan informoitu asioista puolin ja toisin diplomaattisia kanavia pitkin. Strandhällille kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä Katalin Novák kertoo  hämmästyksensä, että ministeri vertaa Unkaria Natsisaksaan.
Niin ikään Katalin Novák kertoo, että on tietoinen Unkarin ja Ruotsin välisistä ideologisista eroista ja ratkaisuista, kuinka Euroopassa asioita hoidetaan.
– Me kunnioitamme Ruotsin hallituksen päätöstä, että maanne ykkösasia on maahanmuutto ja heidän perheenyhdistämiset. Ja maahanmuutto on ratkaisunne demokraafisiin haasteisiin… Seuraamme teidän politiikkaanne ja kunnioitamme ruotsalaisten oikeutta demokraattisesti valita poliittiset johtajansa, ja hallituksenne vapautta tehdä päätöksiä demokraattisin tavoin. Se on mitä me tarjoamme ja vaadimme samaa kumppaneiltamme.
Niin ikään Katalin Novákin kirjeessä sanotaan:
– Unkarin kansa on useaan otteeseen vaaleissa sanonut mitä haluaa ja heille on tärkeää mm. lopettaa laiton maahantulo jo rajoillemme. Unkarilaiset eivät halua massoittain paremman talouden perässä tulevia tulijoita vaan mieluummin mahdollisuuden unkarilaisille tehdä lapsia.
Ruotsi ja Unkari ovat olleet usein diplomaattisessa konfliktissa keskenään. Tälläkin hetkellä taustalla käydään keskustelua siitä, että Unkarin pitäisi ottaa vastaan ns. Dublintapaukset. Eli Unkarissa turvapaikanhakijoiksi rekisteröityneet tulijat, mutta jotka ovat jatkaneet matkaa Ruotsiin.

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pinlaareni

ruåtsissa ei paljon järki päätä pakota. Ja syöksykierre jatkuu…

-Beowolf-

– Vuonna 1909 (CO2-)Arrheniuksesta tuli hiljattain perustetun ”Ruotsin rotuhygieenisen yhdistyksen” johtokunnan jäsen. Arrheniuksen esityksistä Ruotsin hallitus perusti ”Valtion rotubiologisen instituutin” (Statens institut för rasbiologi) Arrheniuksen kotikaupunkiin Uppsalaan. Instituutin tavoitteena oli tutkia valinnaisen lisääntymisen menetelmiä rodullisten ominaisuuksien parantamiseksi. Ruotsin hyvinvointivaltion pääarkkitehdit, pariskunta Gunnar ja Alva Myrdal, kirjoittivat ajatuksistaan kirjan ”Crisis in the Population Question” jonka kappaleessa 7 on aiheeseen liittyvää.
“Nykyaikaisessa, ei-patriarkaalisessa yhteiskunnassa, joka vaatii myös naisten integroimisen työelämään, ei ole paikkaa tylsämielisille. He kirjoittivat sterilisaatiomenettelystä rotuhygienian ja sosiaalipedagogian liitoskohtana. Yksi esimerkki oli muuttaa ihmisten käyttäytymistä ottamalla lapset valtion laitosten hoidettaviksi.”
Kummallako maalla onkaan rodunjalostuksen suhteen mustaa menneisyydessään ? Olisiko hyvä putsailla omia luurankoja kaapeista ennen kuin aiheetta hyökkää muiden kimppuun n-kortilla ?
– Lähde: Rupert Darwall: Green tyranny (2017)

Suomi Finland

He ajattelevat, että on täysin itsestäänselvää, että tuollaiset luurangot on jo täydellisesti siivottu. Muutaman viime vuosikymmenen hyveiden helliminen toki on pessyt Ruotsin putipuhtaaksi.
Toki pitää huomata, että ajatus, että länsimaiset naiset synnyttävät lapsia on mitä suurinta taantumusta mutta myös, että kulttuurinaiset ja heidän tulonsa on mitä suurinta naisasiatoimintaa, jossa ei ole yhtään mitään vikaa. Kulttuurinaiset näyttävät esimerkkiä, mitä se oikein on olla nainen. Huivittamisessa ja säkittämisessä ei ole kerrassaan mitään ongelmaa, mutta länsimaisille naisille lastenteon ehdottaminen on jo niin kauheaa toimintaa, että Gripenit ovat varmaan tälläkin hetkellä valmiudessa tankattuina ja täydessä pommikuormassa valmiina lähtemään kohti Budapestia.

Suomi Finland

Arvaako kukaan minkälaiset tunnukset olisivat antifan ilmavoimien koneissa, jos se niin epätodennäköinen vaihtoehto tapahtuisi, että antifa ottaisi jossain vallan?
Antifan lentokonevalmistajia olisivat:
pommittajia olisivat:
Reinrod
Leknieh
ja
päähävittäjänä
TTimhcsressem Fb 901
Kas. Siitä puhe, mistä puute…

Anonymous

Mitä vikaa on rotuhygieniassa?
Jos suomalaisten tai ruotsalaisten kaltaiset pienet ja edistykselliset kansat olisivat mitä tahansa muita elollisia (kasveja tai eläimiä) olentoja ne olisivat lukuisten järjestöjen tiukassa suojeluksessa eikä yhdenkään vieraslajin sallittaisi tulla lähellekään vaarantamaan näiden elinolosuhteita. Mutta kun ovat ihmisiä ja vielä valkoisia…

Anonymous

niin tai liito-orava

Carl

ruotsi oli osa saksan juutalaisuuden ja islamin vastustaja toisen maailmansodan aikana. Vakkei siitä historiassa juuri mainitakkaan.

Aikki.

Ruotsin päättäjät ovat paljon pahempia Hitlereitä kansaansa kohtaan, kuin Orban koskaan. Niitä taitaa ketuttaa, kun Orban ei halua Unkariin samaa sekasortoa, mitä Ruotsi on sallinut maassaan. Suvakkilandia on
saanut mitä tilasi.

NähtyOn

Kaikki muu oli oikein mutta, Hitler ei olut mikään paha johtaja vaan kaikki on valehtelua ja lavastusta pahimmasta päästä parasta johtajaa kohtaan mikä Hitler oikeasti oli.

Jason Bourne

Juurikin nbäin kuten NähtyOn kirjoitti. Alla pikkasen faktaa Heraa Hitler:stä.
Hitler “Man of the Year 1938” kirjoitti aikoinaan The TIMEs magasine, koska Hitler oli tehnyt erittäin hyvän työn heittäessään korkoa kiskovat pankkiirit pois maastaan ja asetti lainakoron 0%. Hitler myös painotti suvun jatkamisen tärkeyttä esim. maatiloilla jotta tietotaito maan ja karjan hoidosta pysyisi vakaana joka automaattisesti kertoo siitä, että ruokaa on aina tarpeeksi saatavilla. Linkki The TIME artikkeliin: https://unv.is/content.time.com/time/magazine/article/0,9171,760539,00.html
Hitler määräsi tekemään Saksaan Autobaanoja ja laittoin Saksan infrastruktuurin hyvälle mallille. Nämä moottoritiet ovat edelleen toimintakuntoisia.
Yksi syy miksi Hitler vihasi juutalaisia oli se, että juutalaisten takia Saksa hävisi Maailmojen sodan ensimmäisen osan. Tämän jälkeen juutalaiset vuonna 1933 julisti sodan saksaa vastaan: https://www.wintersonnenwende.com/scriptorium/english/archives/articles/jdecwar.html joka oli iso syy siihen, että juutalaiset saivat lähteä ja Hitler vieläpä lupasi heille omaisuutensa, jos lähtevät suosiolla.
Pattonin legendaariset lauseet sodan jälkeen: “We have defeated the wrong enemy” jokainen voi päätellä mitä Patton tuolla tarkoitti?
Ja viimeinen, mutta ei vähäisin: “Germany is becoming too strong. We must crush her.” sanoi Kirkkomäki Kenraali Robert E. Wood:lle, Marraskuussa 1936. Tämä aloitti lännen suunnitelmat siitä, että Saksa on ajettava alas maksoi mitä maksoi.
Vielä tuohon uutiseen tarkemmin. Orbanin olisi pitänyt vastata ruåttalaisille, että: kiitoksia kehuista ja toivottavasti saamme unkarissa tehtyä saman jonka Hitler aikoinaan saksassa, eli täysi työttömyys ja hyvin voivan valtion ja kansallismielisen Unkarin.

Suomi Finland

https://unvis.it/is.fi/ulkomaat/art-2000006004491.html
“Presidentin mukaan vaihtoehtona on se, että taistelijat joudutaan vapauttamaan.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump haluaa Euroopan maiden ottavan takaisin satoja äärijärjestö Isisin taistelijoita.
– Yhdysvallat pyytää Britanniaa, Ranskaa, Saksaa ja muita eurooppalaisia liittolaisia ottamaan takaisin yli 800 meidän Syyriassa kiinni ottamaamme Isisin taistelijaa ja panemaan heidät oikeuden eteen.”
Nyt olisi Adolf sedän opeille käyttöä.
Nuo olisi pitänyt kyllä lahdata saman tien.
Siellähän sitten taas ovat vankiloissa radikalisoimassa lisää älykääpiöitä.

Carl

Kaikki laittomat maahantulijat pitää laittaa telttamajoituksuun enontekijöön. Jos kestäää 4 viikkoa niin voi anoa turvapaikkaa..

petterinen

Ja tämä huikea sanankääntein käyty ottelu päättyi tälläkertaa; Unkari – Swemalia 6-0!!

Bajs Krispies

Siellä ne Ruotsalaiset seisoo maailman isoimmat paskat housuissa ja haukkuvat muita kakkahousuiksi.

Sensuroimaton Totuus

Ruotsi on ollut kautta historian euroopan pahin eripuran aiheuttaja. Tämä on totuus joka on järjestelmällisellä historian väärentämisellä saatu piiloteltua. Vaarallinen maa erityisesti meille aitosuomalaisille.

Fincum

Irakilaisen maahanmuuttajapariskunnan lapsi on “aito” irakilainen lapsi vaikka onkin syntynyt Ruotsissa.

pöh

Jos vaikka somaliassa haluttaisiin syntyvän vain aitoja somaleita, eikä maahan päästettäisi pysyvästi valkoisia länsimaalaisia, se ei olisi kenenkään mielestä ongelma.
Huono vertaus koska niinhän asia on jo, mutta kuitenkin.
Miksi vain eurooppaa vaaditaan “monikulttuuristettavan” ja vielä niillä kansoilla jotka ovat oman maansakin saanut sekasortoon?

petterinen

Kysy sorokselta ja sen perseen nuolijoilta.

Suvakkihuora

Annika halusi nyt vain kostaa sitä kun häntä moderaattipoliitikko kutsui huoraksi, tais olla 2016.

Kiitos kerjäläisistä

Tuo naikkonen ei ole itse saanut mitään aikaiseksi, turhaan suuta pieksee muille. Ruotsissa on edelleenkin yhtä paljon kerjäläisiä kuin vuonna 2015, noin 5000. Asia mikä hänen piti hoitaa. Värdo.

Anonymous

Kumpaan maahan haluaisit muuttaa, Ruotsiin vai Unkariin?

Eivät älykkäitä mutta kieroja

Idioottiruotsalaisey äänestivät Lööperiä ja Lööperi otti miljöönisset ja sekoliberaalit kelkkaansa vaikkei kansa sitä olisi halunnut mutta tyhmyydessään eivät tajunneet että niinkin saattaisi käydä. Hitsari on umpikiero, vallanhimoinen tyyppi kuten kaikki muutkin hallituksessa istuvat sossut. Kuten tämä ämmänketalekin.

Sam Colt

En allekirjoittaisi tuota väitettä, että Löveeni olisi umpikiero ja vallanhimoinen. Mielestäni hän on typerä akka.

Pikemminkin Jimmy Hoffa

No ei kai se mikään akka voi olla kun oli 6 vuotta Metallityöntekijöiden ammattiliiton puheenjohtaja?

Anonymous

unkari pysyy unkarilaisena nyt ja tulevaisuudessa, ruotsi on jo nyt menetetty ja jos haittamaahanmuutto jatkuu samanlaisena 20 vuotta niin ruotsalaiset hakevat läpsyjen takia turvapaikkaa itse unkarista.

Anonymous

Kyllä. Täysin mahdollinen skenaario tulevaisuudessa.

Anonymous

Naiset taistelleet?
Länsimainen nainen on asemassaan siksi että Orbanin kaltaiset miehet ovat sen hänelle suoneet ja tarjottimella antaneet tekemällä työtä ja vuodattamalla verta hikeä ja kyyneleitä ja sotineet aj pitäneet muslimien kaltaiset barbaarit loitolla vuosisatojen ajan.
Tämän tuo sairas akka tuomitsee. Ilman näitä miehiä typerys ei olisi ikinä edes syntynyt.

Carl

Mies voi olla “tyhmä” ja voimakas persoona, mutta se ajattelee kuitenkin tulevaisuutta ja oman kansan etua.

Sorrettu Ahmed

“– Unkari tuhlaa rahansa perheisiin, Ruotsi tuhlaa rahansa maahanmuuttajiin.”
Paremmin sanottuna:
– Unkari sijoittaa rahansa rehellisiin ihmisiin, Ruotsi tuhlaa rahansa rikollisiin.

Särmääjä

Ruotsalaisten sekopääsuvakkien paikka ministereitä ja kaikkia virkamiehiä myöten kuuluisi olla paskastanin aavikolla isis-morsiammena ja itsemurhapommittajina hiekkamyrskyjä vastaan niin olisi niistäkin jotain hyötyä maailmalle.

rocky

Miksi swedut yleensä haluaisivat palauttaa pakoloisia rasistiseen Unkariin?Tuo akka voisi samalla kertoa natsikammoissaan kuinka monta prosenttia Hitlerin Saksan rautamalmista tuli swedustanista…

Carl

sewut oli olevinaan puolueettomia, mutta olivat olivat kuitenkin natsien käskynalaisia. Raha ratkaisi.

Kanatarhan vartija

SVT kirjoittaa miehestä joka oli poliisi Irakissa mutta toimii nyt Norrlannissa koulun vahtimestarina:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/utrikesfodda-far-jobb-i-lanet

Carl

Tämä on tätä median aivopesu juttua- eli ei maahanmuutajat rikoksia tee?. Entinen Irakin poliisi on varmaa tappanut melko monta ihmistä? Tulee tappamaan myös tulevaisudessa.

Roope

Esim. Saddamin aikaan poliisit ja militäärit kiduttivat ihmisiä liukuhihnatyönä.

Trilisser

Hei Toimitus, mainitsitte nimen Pernilla Ericsson. Onko kyseessä sama Pernilla Ericsson, joka kirjoittaa myös dekkareita? Ainakin kirjojen liepeessä kerrotaan hänen olevan toimittelija.
Osaako PT vihjata, kuka ruotsalainen rikoskirjailija ei olisi läpisuvakki? Lukuvinkkejä kaipaisi.

ABC

Täältä löytyy vaikka mitä: https://deckarakademin.org/hem/ Klikkaa ”Deckarkatalogen” niin saat esille mielettömän määrän dekkareita vuosilta 2000-2018.

Trilisser

Pitäisi olla suomennettuja. Ei riitä ruotsini.

No mutta hyvänen aika:

Pistä kirjailijan nimi hakuun vaikka AdLibrisissä.

Trilisser

Siis en kysy kauppalinkkejä Kysyin, että kuka/ketkä ruots. dekkarikirjailijoista (suomennetuista) olisi ei-läpisuvakki? Ts. ruotsalaisia kollegoja esimerkiksi Reijo Mäelle ja etenkin Ari Paulowille.

Trilisser

Tarkennus:Dekkaristin sukunimi on muotoa Ericson yhdellä ässällä ja hän on työskennellyt mm. “Aftonbladetille ja Ruotsin TV 4:lle”. Voisi hyvinkin olla sama.

Ruotsin koko hallitushan koostuu ”sairaista olentoparoista”

Unkarin Ruotsin suurlähettiläs on nyt kutsuttu Ulkoministeriöön Tukholmassa puhuteltavaksi (SVT 19.2). Ruotsin hallitus katsoo siis että sossuministeri saa arvostella ja loukata Unkaria miten haluaa mutta Unkari ei saa puolustautua? Sossuministerihän tämän sitäpaitsi aloitti.
Sossuministeri itse on kasvanut Göteborgin Bergsjön syrjäytymis-matughetossa eikä hänellä ole muuta tutkintoa kuin lukio.
Tuonne UD (Utrikesdepartementin) eteen voisi mennä seisomaan plakaatin kanssa puolustamaan Unkarin oikeutta antaa samalla mitalla takaisin jos heidän arvojaan ja politiikkaansa kritisoidaan.