Vapaan median Pulipeni-palkinto Junes Lokalle

Oululaiselle kaupunginvaltuutetulle ja eduskuntavaaliehdokkaalle Junes Lokalle on myönnetty ensimmäinen Pulipeni-palkinto.

Raadin arvion mukaan Lokka on monesssa asiassa ollut oikeassa, vaikka väitteiden mukaan väärässä. Lokan voiton ansioiksi laskettiin mm. se, että ilman Lokkaa Oulun seksuaalirikostapaukset eivät olisi saaneet sellaista huomiota kuin nyt ovat saaneet.. Niin ikään Lokkaa kohtaan on suunnattu massiivinen mustamaalauskamppanja, joista on poikinut oikeustapauksia. Esimerkiksi Yleisradion toimittaja Johanna Vehkoo joutui syytteeseen kunnianloukkauksesta sen jälkeen kun hän oli panetellut Lokkaa. Vehkoo oli panetellut Lokkaa rasistiksi ja fasistiksi. Vehkoota vastaa istutaan oikeutta keväällä.
Niin ikään Lokan ansioihin luettiin sinnikäs työ media-alalla tuoden julki erilaisia epäselvyyksiä niin valtakunnallisella kuin kunnallisella tasolla. Lokka kritisoi kiivaasti mm. Oulun kaupungin toimijoiden toimia vierailuttaa turvapaikanhakijoita päiväkodeissa ja kouluissa.
Toimissaan Lokka on joutunut massiivisen maalituksen ja ilmiantokamppanjan kohteeksi. Viimeisin syyttämättäjättämispäätös koski Lokan kylttiä, jota hän piteli Oulun torilla. Kyltissä luki ”Rasismin jäljet kestävät ikuisesti, Scania täräyttää vain kerran”. Ilmiantaja oli tehnyt poliisille kyseisestä kyltistä tutkintapyynnön josko siinä olisi aineksia kiihotukseen kansanryhmä vastaan. Niin ikään ”Opetelkaa Uimaan”-kyltistä tehtiin tutkintapyyntö.
Raadin arviossa Lokkaa pidetään Suomen edistyksellisimpinä vapaan sanan kannattajina. Lisäksi puolisonsa Tiina Wiikin kanssa pitämässä Vihapuhe-radiossa tuodaan päivittäin esille asioiden toista kantaa. Vihapuhe-radio onkin saavuttanut vakaan aseman suomenkielisessä Youtube-livelähetyksissä. Jokaista lähetystä seuraa useita satoja kuulijoita.
Lokka kiittää palkinnosta ja kertoo:
– Kts. Voitte täyttää kannattajakortteja euro-ja eduskuntavaaleihin täällä.