Yhden autopaloryppään lyhyt historia

Osa Ruotsin autopaloista voidaan profiloida nuorukaisten leikkisäksi päähänpistoksi. Osa taas on vakaasti harkittuja tekoja, joita suunnitellaan ja toteutetaan.

Södertäljessä roihusi viime syksynä usein. Yksi palorypäs oli syyskuun 18. päivän aamupäivällä Östertäljen juna-asemalla jossa poltettiin viisi autoa. Siis keskellä kirkasta päivää. Nuorukaiset Youssoufa Hirouf, Ninos Afram ja Petrus Ackran päättivät ilotella.
Tapahtumat alkoivat kun nuorukaiset kävivät ostamassa Norsborgissa Botkyrkassa sijaitsevalta huoltoasemalta bensaa. Sitä tankattiin ainakin kahteen neljän litran kanisteriin. Kun kanisterit saatiin täyteen poistui kolmikko paikalta Renault-merkkisellä henkilöautolla. Suunta oli Södertäljeen. Kuvat alla.
Tämän jälkeen kolmikko siirtyi Östertäljen juna-asemalle, jossa sytytettiin ainakin neljä autoa tuleen, josta palo levisi yhteen autoon. Palokunta arvioi palon vaaralliseksi, sillä palon leviämisriski oli suuri ja palopaikka vilkkaan juna-aseman vieressä. Palokunta arvioi myöskin, että oli olemassa räjähdysriski. Palot saatiin kuitenkin hallintaan.
Tekopaikalla oli aktiivisia kansalaisia, joista yksi silminnäkijä lähti seuraamaan Ninos Aframia. Afram yritti piiloitella autojen välissä, mutta poliisi onnistui ottamaan hänet nopeasti kiinni. Myös Youssoufa Hirouf onnistuttiin jäljittämään. Hänestä saatiin myös valvontakamerakuvaa lähistöltä kun hän yritti paeta paikalta.
Valvontakamerakuvista näkyy, miten kolmikon Renault pyöri parkkipaikalla poliisin saapumisen jälkeen. Silminnäkijä osasi antaa poliisille hyviä tuntomerkkejä. Kuvat alla, kun kolmikon Renault pyörii parkkipaikalla sen jälkeen kun palot oli sytytetty.
Oikeus totesi, että useat seikat, mm. palopaikalta löytyneistä DNA-jäljistä ja valvontakameran kuvista muodostui näyttö, jolla Afram ja Hirouf tuomittiin murhapoltosta (Suomessa tuhopoltto!) 1 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen ja Ackran avunannosta murhapolttoon 240 tunnin yhteiskuntapalvelukseen. Poltettujen autojen arvoksi arvioitiin noin 400 000 kruunua (40 000 euroa).

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
seant

Kun he keksivät alkaa polttamaan sähköautoja se onkin aivan eri asia sammutuksen kanssa.
Luin ruotsalaisen palomiehen jutun, joka erikoistunut ja kouluttaa. Esim. laivayhtiön eivät olleet lainkaan tietoisia mitä uhkia sähköauton voi aiheuttaa. Myös hän ihmetteli miten latauspaikkoja on suljetuissa parkkihalleissa sekä talojen seunustoilla.
https://www.motormagasinet.se/article/view/645212/darfor_ar_brinnande_gasbilar_svara_att_slacka
Ensinnäkin autosta voi saada hengenvaarallisen sähköiskun 300-600V
Toiseksi litium akun palaessa syntyy vetyfluoridi, on erittäin myrkyllistä. Tappava annos on noin sata milligrammaa per kuutiometri ilmaa. Akussa on tätä ainetta 2-20 kg
Kolmanneksi akun sammutus kestää vähintään kuusi tuntia, jolloin lähialue pitää eristää em. kaasun takia. Esim tie tai katu katkaista liikenteeltä.
Vielä senkin jälkeen akku voi syttya palamaan parin vuorokauden ajan eli pitää olla taivasalla.
Se tässä eniten ihmetyttää näistä vaaroista ei ole Suomen lehdistössä paljon puhuttu ainakin minulle oli täysin uusi asia.
Luulen ettei parkkihalliomistajat eivät tiedosta vaaroja kun laittavat näitä latauspisteitä esim. Helsingin Stockmannin maanalaisessa parkkihalissa latauspisteet ovat sisääntuloreitillä, onneksi siellä on toinen reitti ulos.

Paavo Pökäle

Todella upeaa informaatiota näistä sähkötuoleista! Uutta oli ainakin meikäläiselle, joka sentään seuraan kotimaisista lehdistä autoilu ja autosivuja, ihan uutta juttua. Karkottaa lopullisetkin ostohalut tuollaisesta maailma saasatuttajasta. Diesel on voimaa!

Acc

Kuuluiko tuomioon myös korvausvelvollisuus.

Nestori Lundahl

Luultavasti pappa betalar, tai tässä tapauksessa mamma, siis Svea-mamma.

Pertti Grandell

olen asunut noin 15v södertäljessä. siellä tehtiin uusi poliisi laitos miljardilla ruunulla. paikkakunnan karvikset ampuivat kovilla uuteen laitokseen, nyt on tyhjillä, ja ja kun tarvitaan jepareita ratsaamaan , tulevat stokasta, koska täljen jetsonit on korruptoitunneet, eli sharia paskoistuneet… samma kommer kohta stadiin, on jo hyvällä hollilla!

-Beowolf-

Maahanmuuttajia pitää saada myös poliiseiksi, niin kotoutuminen onnistuu. Tai sitten ei Ruotsissa eikä Saksassakaan:
https://www.kansalainen.fi/perhe-ennen-lakia-berliinissa-ainakin-kuusi-poliisia-on-antanut-tietoja-maahanmuuttajaklaaneille/
” Tiedottaja Thomas Wüppesahl liittovaltion poliisien liitosta kertoo, että muutamat berliiniläiset poliisit ovat olleet yhteyksissä arabiklaaneihin ja antaneet näille tietoja. Tietovuodosta epäiltyjä poliiseja on RP Onlinen mukaan ainakin kuusi, ehkä jopa yli kymmenen. Wüppesahlin mukaan sukulaisuussuhteet ovat joillekin tärkeämpiä kuin lait. ”
Suomessahan osaamme kaiken muita paremmin … ei hädän päivää …

T

Oletko harkinnut poismuuttoa Ruotsista jos saa kysyä? Mitä haen tällä; kokevatko tavalliset ihmiset Ruotsissa tapahtuvat keppostelut riesaksi, jonka kanssa voi kyllä elää vai onko tilanne sietämätön?

Heja Ruotsi

Liekkö ”Swisis” harjoittelee..

Rami Routa

Eli sähköautot ovat yhteensopimattomia monikluttuurin kanssa. Niin on muuten julkinen liikennekkin, kinppataksit jne…kaiketi myös pyöräily tai käveleminen..missä tahansa voi vaania matujengi ja raiskata, ryöstää..tappaa. Siksi jenkeissäkin on pieni joukkoliikenne mutta paljon henkilöautoja..neekerien luoman turvattomuuden takia

Paavo Pökäle

Paljonko Helsingissä on kaupunkipyöriä? Entäpä kolera-altaassa?

Pena

Paljon kertoo tuokin että ruudinkeksijät jäivät palojen jälkeen ajelemaan paikalle. No ainakin romutusyrittäjät rikastuvat ruotsissa, jos ei muuta.

Hulluja Nuo

Taisi autossa olla neljä vaihdekeppiä, mutta vain yksi pakoputki.

Anonymous

pojat on poikia,noita meillekkin on tullut paikkaan työ-voimapulaa,tarkotus on varmaan päästä vanhoista autoista eroon että kansa ostais sähköautoja.

Ruotsi nousuun

Käsittääkseni raketti-insinöörit testaavat uutta polttoainetta, bensaan sekoitettuna.

K.L.

Siinäpä taas unelmien poikamiehiä sormieleineen…helv sentään,arroganssia riittää!Ja suvakit kiittää!

Naisten valinta

Kyllähän sitä kelpaa leveillä kun niin moni ruotsalainen nuori nainen nuokin kollit palkitsee runsaalla seksillä.

Anonymous

yks asia on varma,töissä ne ei ainakaan ole..

Ike

Tuo keskimäärärin 85 älykkyysosamäärä tuo väistämättä hiukan ongelmia sopeutumisessa länsimaiseen yhteiskuntaan.