Eesti iseseisvuspäev – Viron itsenäisyyspäivä oli taas jättimenestys

Viron itsenäisyyspäivän 24. helmikuuta suosio oli taas takuuvarmaa tykitystä. Paikalla Vapauden aukiolla Tallinnassa, josta perinteinnen kulkue lähti liikkeelle, oli vähintään 3 000 osallistujaa.

Kulkue kiersi vanhaa kaupunkia ja palasi takaisin Vapauden aukiolle Tallinnan keskustaan. Paikalla oli tuhansia naisia, lapsia ja miehiä. Joukossa kulki jopa mukana vanhoja mummoja, jotka huusivat “Eesti eest”. Sen voisi suomentaa Eesti eestiläisille. Nuoret lapsukaiset, vanhukset ja kaikenikäiset kulkivat rinta rinnan osoittaen sitä, että he ovat virolaisia.
Tilaisuuden aikana tuli esille vain pieni eriävä mielipideryhmittymä, joka antoi ymmärtää, että Viro on rasistinen maa. Yleisesti ottaen tuhansista ihmisistä koostunut joukko oli yksimielinen: “Eesti eest”.
Soihtukulkueen aikan juttelimme kymmenien virolaisten kanssa ja oli sykähdyttävää huomata kuinka yhtenäinen viron kansa on. Ihmiset mm. kertoivat hyvin suorasanaisesti sen, että eivät halua samanlaista kehitystä kuin Suomessa on tapahtunut. Tallinnaan ei haluta sellaisia ghettoja kuin ollaan nähty Ruotsissa ja jollaisia on kehittymässä Suomeen. Jotkin virolaiset olivat hyvinkin päättäväisiä, että Ouluun saatua kehitystä ei tule ikinä saatavan Viroon. Ja jos sellainen olisi tulossa, se kyllä osataan lopettaa.
Monokulttuurin työryhmä kiittää kaikkia virolaisia avustajiamme ja tukijoitamme. Saimme taas kerran huomata kuinka hieno on olla naapurimaassa vieraana ja huomata, että MEITÄ kuten TEITÄ ei tarvitse kotouttaa. ME olemme miehiä, emme lampaita.
Alla Monokulttuurin koko video.
 
https://www.youtube.com/watch?v=YqP1phTlRb8