Oslossa väkivaltarikoksissa räjähdys – 70 % tekijöistä maahantulijoita

Oslon keskustassa kerrotaan puukkotappelujen lisääntyneen räjähdysmäisesti. Kuluvan vuoden aikana on Oslon keskustassa tehty yli 30 erilaista väkivallantekoa, joissa uhria on viilletty puukolla.

Viimeksi viime perjantaiyönä kadulta löydettiin viiltohaavoja saanut 50-vuotias mies, joka vietiin yliopistolliseen sairaalaan paikattavaksi luultavasti ryöstön jäljiltä.
Norjan TV2-televisio haki Oslon käräjäoikeudesta kaikki langetetut tuomiot vuodelta 2018 ja vuoden 2019 helmikuun puoleen väliin väliseltä ajalta. Tuomioita oli yhteensä 140. Otantaan otettiin törkeät väkivaltarikokset kuten tapon yritykset ja törkeät pahoinpitelyt. Kolmasosassa teoista aseena oli käytetty puukkoa, jonkinlaista lasia tai pulloa.
140:stä tuomiosta 70 % oli ulkomaalaisten tekemiä. Oslon ulkomaalaisten prosentti on 33 % väestöstä. 
Tutkimuksessa ulkomaalaisella käsitettiin henkilöä, joka on muuttanut Norjaan tai syntynyt Norjassa, mutta molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla.
Oslon poliisikorkeakoulun väkivaltatutkija Ragnhild Bjørnebekkelle asia ei ole yllätys. TV2:n haastattelussa Bjørnebekk kertoo:
– He ovat erittäin haavoittuvaisia henkilöitä, ovat kokeneet suuria traumoja. Iso osa tulee myös väkivaltaisista kulttuureista ja tuovat sen mukanaan tänne. Monet heistä eivät ole edes oikeastaan mitään oslolaisia, he ovat oleskelleet Oslossa vain joitakin kuukausia.
Oslon poliisimestari Sverre Sjøvoldin mukaan TV2:lle antamassa lausunnossaan tilanne kentällä on huolestuttava. Sjøvoldin mukaan on vain tuuria, että näissä teoissa rikosnimikkeenä ei ole ollut tappo. Lisäksi poliisimestarin mukaan poliisia huolestuttaa se, että kunnioitus poliisia kohtaan on kentällä romahtanut. Poliisimestari kertoo, että kyse on koulusta lintsaavista maahanmuuttajataustaisista nuorista.
Oslon väkiluku on suurinpiirtein sama kuin Helsingin.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
27.2.2019 10:23

Lipsahti poliisimestarilta vihapuheeksi:”Monet heistä eivät ole edes oikeastaan mitään oslolaisia, he ovat oleskelleet Oslossa vain joitakin kuukausia.” He ovat tasan yhtä oslolaisia kuin kuka tahansa turskanpyytäjä – vain Mengele voi olla toista mieltä.
Tuli tuossa juuri mentyä väliin tilanteeseen, jossa muutama afrikansarvelainen alle 10-vuotias kävi yhden suomalaisen pojan päälle. Suomalainen poika oli paljon isompi, mutta hätää kärsimässä. Kuvannee Norjan tilannetta erinomaisesti – ja Suomen tulevaisuutta – sillä 30 % väestöstä on jo aivan helvetisti, kymmeniä prosentteja yli minkään integraatiokykyjen. Miten syvään tulevat sukupolvet meidät kiroavatkaan!

Kyllä se siitä..
Kyllä se siitä..
27.2.2019 10:40

Siis Oslossa asuvista on vielä 67% vääräuskoisia!

Musta makkara
Musta makkara
27.2.2019 10:53

Rasismia!

Tapsa
Tapsa
27.2.2019 10:51

”Iso osa tulee myös väkivaltaisista kulttuureista ja tuovat sen mukanaan tänne.” Eikös Halla-Aho ole sanonut samaa jo vuosia.

Imaami
Imaami
27.2.2019 10:59
Vastaa...  Tapsa

No ehkä, mutta riippuu hyvin paljon sanojasta voiko se olla totta vai onko se vihapuhetta. Tässä tapauksessa se olisi rasismia, kiihottamista, leimakirveen kanssa heilumista. Olisiko väärin suomennettu, eihän poliisimestari sisu noin voi sanoa

Jones
Jones
27.2.2019 10:55

Ja ehkä taitaa ne loputkin 30% olla ihon ja tukanväriltään tummempaa sakkia..

Juha Sipilä
Juha Sipilä
27.2.2019 15:36

Olen shokissa.

Sillälailla
Sillälailla
27.2.2019 17:13

Onkohan Norjassakin hoettu minkälainen rikkaus monikultturisuus on niinkun Suomessa, ainakin vielä joku aika sitten hoettiin, nyt vissiin ruvennut silmät aukeamaan jonkinverran, vaikka vähän myöhäistä onkin !?

Anonymous
Anonymous
28.2.2019 23:24

onko kukaan laskenut montako puukkoa matut omistaa,taitaa mennä niin 1puukko 1matu,eli jos suomessa on 35000 matua on saman verran puukkoja,kysymys , miksei poliisi ota näitä puukkoja pois ählämeiltä.