PS:n Tavio: Suomen irtauduttava EU:n turvapaikkapolitiikasta

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt tänään 27.2. eduskunnassa toimenpidealoitteen Suomen irtautumiseksi Euroopan unionin yhteisestä turvapaikkapolitiikasta.

Toimenpidealoitteessa esitetään, että Suomen tulee aloittaa neuvottelut EU:n kanssa irtautuakseen EU:n yhteisestä turvapaikkapolitiikasta, joka tällä hetkellä sitoo Suomen kädet turvapaikanhakijoiden vastaanotossa ja heille tarjottavissa palveluissa.

Tavio tahtoo, että Suomen seuraava hallitus ottaa asiaan tiukan kannan ja hyväksyy vain, että EU päästää jatkossa Suomen harjoittamaan itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Tavio katsoo, että järkevä kansakunta pyrkii keksimään itse ratkaisuja – varsinkin silloin kun unionitasolla keksityt ratkaisut eivät toimi. Esimerkiksi Itävalta julisti oma-aloitteisesti vuonna 2017 tehneensä jo oman osuutensa siirtolaiskriisissä. Tanska on ulkona EU:n turvapaikkapolitiikasta, vaikka on unionin jäsenvaltio. EU:n ulkopuolisista maista myöskään esimerkiksi Norja ja Sveitsi eivät ole sidottuja EU:n turvapaikkalainsäädäntöön.

– Jos maahanmuuttopolitiikasta tahdotaan tehdä vastuullista ja kestävää, Suomi tarvitsee oikeuden päättää omasta turvapaikkapolitiikastaan, Tavio sanoo.

Tavio korostaa, että massamaahanmuutto on poliittinen valinta.

Sotaa, köyhyyttä ja nälänhätää on ollut maailmassa aina, mutta silti turvapaikanhakijoiden määrät ovat nousseet vasta hiljattain. Afrikasta ja Lähi-idästä ei annettu saapua suuria ihmisjoukkoja Suomeen esimerkiksi 1960-, 1970- ja 1980-luvulla. Silloinkin noilla alueilla kärsittiin ja Suomi oli vauraiden maiden joukossa.

Massamaahanmuutto ei ole väistämätön luonnonvoima eikä välttämätön seuraus maailman ongelmista, vaan ihmisten aikaansaannos, johon voidaan puuttua turvapaikkalinjauksilla ja rajavalvonnalla.

– EU:n lainsäädäntö estää Suomea ylläpitämästä rajakontrollia ja edellyttää turvapaikanhakijoiden päästämistä maahan. Käynnissä oleva kansainvaellus ei ole luonnonvoima, vaan sen salliminen on tarkoituksellinen ja tahallinen poliittinen valinta, Tavio sanoo.

LIITE: 2019-Tavio-TPA-EU

Ville Tavio

Kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
YLELLÄ KEULII TAAS *täten myös niiden katsojilla*
YLELLÄ KEULII TAAS *täten myös niiden katsojilla*
27.2.2019 13:39

valtamedian toimittajat ovat unohtaneet
että euroopan ja britit ovat toimneet lähi historiassa
ilman EU ta
nyt he pelotelvat britanian elintarvike pulalla jos ero koitaa
huh huh huijaa
se tarkoitaa tasan tarkaan että Britaniaan syntyy uusia elintarvike yritäjiä
kuin sieniä saatella
joinka tulot jäävät briteille
eli siitä erosta ei seuraa kuin positiivisia asioita britanian kansan taloudelle
kun he palaavat normaali elämään
Tämän globalistisen eu n jäsenvaltioiden ikeesta
joka juuri tuhoaa itsenäisten valtioiden talouksia
kun kaikki tuoteet raijataan muualta
ja kilpailutetaan eu maiden sisällä
BRITTI IHMEISÄÄN
me ei syödäkään thatser jugurtia
mehän syödään valion jugurtia britaniassa
koska suomen **Valion** maito tuoteiden GLOBAALI VIENTI ILMAN RAJOITEITA
Brittanian markkinoile hallitsemattomasti aiheuttivat
Britanin thatser jugurtti tehtaan konkursin ja 1000 työtöntä
tai TAPAHTUMAT MENEVÄT SAMAA KAVAA kuin NOKIAN – microsoftille myynti
kuka hävisi kuka voitti KUKA KUSETTI NOKIAN TYÖNTEKIIJÖTÄ
Eu n glopalismi vapaa kauppa on tuhoisa euroopan jäsen valtioiden ihmisille
NORMI KOTIMAISILLE TYÖNTEKIJÖILLE Pien yritäjille siis kaikelle
attendo maksoi veroja suomeen 0 euroa jipii vai oliko se Care
liberaali ääri viher vasuri propaganda uutiset
poliitista informaatio sotaa harjoittavat perkeleet
Yle Uutiset
Uutiset klo 9.00
https://areena.yle.fi/1-50082183

alkujaan juupajoen käpy kylästä city Hiptereiden Velka spedejen harhainen illuusio
alkujaan juupajoen käpy kylästä city Hiptereiden Velka spedejen harhainen illuusio
27.2.2019 13:59

näitä liberaali globalisteja yhdistää yksi harhainen ideologia
talouspolitiikan rajaton kasvu
jatkuvan talouden yritysten kasvun harhainen illuusio
eli ahneus

Raha ratkaisee tolkku murenee
Raha ratkaisee tolkku murenee
27.2.2019 15:23

Miksei kukaan persu ym. vaadi tarkempaa selvitystä eduskunnassa siihen että Suomen pitää ottaa muka turvallisesta Dublinmaasta esim. Ruotsista turvapaikanhakijoita vastaan, kun heitä tulee Ruotsin rajalla turvapaikkaa rajavartijoilta vaatimaan asylum-hokemalla? Eikö Ruotsi turvallisena Dublinmaana hoida maassaan oleskelevien ja maahansa päästämien kolmansien maiden kansalaisten turvapaikkahakemukset, eikä heitä tarvitse ottaa rajan yli Suomen puolelle ja Suomen ongelmaksi ja vastuulle? Tässä tapauksessahan Ruotsi on ensimmäinen todennettava EU-maa, johon tulija on saapunut, koska ei voi olla tietoa onko hän tullut muiden EU-maiden kautta vai suoraan meritse tai lentoteitse EU:n ulkopuolelta. Ihan sama juttu on Kreikasta, Italiasta, Espanjasta ym. EU:n ulkorajamaasta tavoitetun turvapaikanhakijan tapauksessa, joka maahan tultuaan hakeutuu viranomaisten luo hakemaan turvapaikkaa. Kukaan ei voi tietää tuliko hän suoraan EU:n ulkopuolelta vai onko hän siirtynyt vain EU:n ulkorajamaasta toiseen.
Käytäntöä pitää siis selventää että Dublimaa joka on päästänyt maahansa ihmisiä hoitaa heidän turvapaikkahakemuksensa, eikä seuraava maa jonka rajalla he alkavat hokea asylumia, vaikka oleskelevat jo turvallisessa Dublinmaassa.
Tämä lopettaisi kertaheitosta massainvaasiot koska Dublinmaat katsoisivat tarkemmin kenet päästävät maahansa. Tietenkin myös pakolaisbisnes tyssäisi, jonka takia tällaista selkeää tolkun sääntöä ei halutakaan ottaa käyttöön, että turvallinen Dublinmaa jossa tulija oleskelee pyrkien seuraavaan maahan esim. Ruotsista Suomeen on vastuullinen käsittelemään turvapaikkajakemuksen. Eikä siis Suomen tarvitse ottaa pyrkijää rajalla vastaan. No järki ei EU:ssa muutenkaan toimi ja tässä on todellakin toi pirullinen syy eli pakolaisbisnes haittaamassa järjen käyttöä.

Poliittista teatteria
Poliittista teatteria
27.2.2019 16:14

Näinhän se pitäisi olla sillä onhan tuo Dublin oleskelumaa ilman muuta oletuksena ensimmäinen tunnettu EU-maa jonne maahantulija on hakeutunut. Ihmetyttää etteivät
Halla-aho, Tavio ym. valveutuneet perussuomalaiset ole vaatineet eduskunnassa, ja EU:lta yksikäsitteistä vastausta tähän yksinkertaiseen asiaan Dublinmaasta toiseen pyrkivän maahantulijan vastaanottovelvollisuudesta rajalla. Jota ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla koska turvallinen oleskelumaa voi käsitellä maassaan olevan hakemuksen ja tätä maata on pidettävä muun tiedon puuttuessa ensimmäisenä EU-maana, johon tulija on hakeutunut.
Jostain syystä tuntuu ettei tällaisia selkeitä vastauksia ja pelisääntöjä edes haluta, vaan kaikki on todellisuudessa puhdasta poliittista teatteria puolin ja toisin, jolla ajetaan ihan toisia agendoja, ja tällä eipäs-juupas toiminnalla hämätään sekä hajaannutetaan vain EU-maiden kansalaisia.

Heppu Korhonen
Heppu Korhonen
27.2.2019 18:37

Dublin sopimus tunnettiin hyvin jo 2015, kun vyöry alkoi. Silloin ohjeistettiin läpsyjä hävittämään 1 ja 2 sentin kolikot, niitä kun ei Suomessa ole. Piti kuulemma olla tullut suoraan salakuljettajan rekassa, näkemättä mitään maata matkan varrella.
Näitä ohjeita ei sitten tarvittukaan kauan, johtuen päättäjistämme.

Valaistineiden tuottama 11 vitsaus
Valaistineiden tuottama 11 vitsaus
27.2.2019 20:58
Vastaa...  Heppu Korhonen

Ja eikös myös niitä rahalla ladattuja prepaid-Mastercardeja ollut jaettu Euroopan halki matkaavan invaasiokaravaanin lampsijoille. Hieman epäilyttää että ihan sattumasta ei ollut tässä kansainvaelluksessa ja kansainsekoomuksessa kyse ja uusia kulkusirkkavitsauksia on tulossa, joilla kulkusirkkojen esimerkin mukaan syödään kaikki “vihreä” eli Euroopan ja EU:n kansallisvaltioiden resurssit.