Rosengårdissa useita kellarimoskeijoita, joissa isiksestä palanneet jihadistit värväävät nuorukaisia

Isiksestä palaavien jihadistien kerrotaan olevan Malmön ongelma-alueiden nuorukaisille idoleita ja esimerkiksi Rosengårdissa on useita kellarimoskeijoita, joissa Syyriasta palanneet jihadistit värväävät täyttä häkää uutta porukkaa.

Rosengårdissa toimii muutamia yhdistyksiä, joiden tavoitteena on saadaa jihadista haaveilevia nuorukasia muille teille. Yhdistysten mukaan Syyriasta palaavat jihadistit aiheuttavat pelkoa Rosengårdissa, koska heidät tiedetään vaarallisiksi toisaalta heillä on paljon kannatusta nuorten miesten keskuudessa ja jihadistit nähdäänkin sankareina.

Rosengårdilaisia muslimiäitejä perusti hiljattain oman vapaaehtoisryhmän, jotka yrittävät auttaa toisia äitejä, jotka epäilevät, että heidän nuoret pojat ovat liukumassa jihadistien syliin. Ryhmän perustaja Zainab Alshaer sanoo, että tilanne Rosengårdissa on todella todella paha. Alshaerin mukaan useat äidit ovat ottaneet yhteyttä ja kyselleet miten voisivat auttaa lapsiaan, että he eivät päätyisi jihadisteiksi isikseen.

Micahel Helders, joka työskentelee kunnan puolelta projektipäällikkönä väkivaltaista extremismiä vastaan, kertoo TV4:n uutisissa, että Malmössä toimii tällä hetkellä useita kellarimoskeijoita, joissa värvätään täyttä häkää nuoria jihadisteja. Heldersin mukaan vanhemmat ovat huolissaan lapsistaan, sillä jihadisteilla on suuri vaikutusvalta. Lisäksi jihadistien toiminta aiheuttaa epätasapainoa ja kuohuntaa Rosengårdissa.

Erään tutkimuksen mukaan Malmön alueella pyörii reilu 20 entistä isis-sotilasta, jotka ovat aktiivisia värväreitä. Heldersin mukaan tilanne on niin vakava, että jotain pitää tehdä ja pian.

https://www.tv4play.se/program/nyheterna/11965532?fbclid=IwAR2mdTVCuISvhEas3WDtEIccvEubQYfr1sQ0rRM6unLMjuxs1vAv1Bd6OGU

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Rosengårdissa useita kellarimoskeijoita, joissa isiksestä palanneet jihadistit värväävät nuorukaisia

 1. miksei zainab alshaers ja helders soittaneet a.stubille niin tämä olisi sanonut että isis on rikkaus ja voimavara.

  65
 2. Oikeastaan tämä ei ole mikään uutinen, koska kaikki lukijat täällä voivat sanoa: ”Mitäs minä sanoin!”

  51
  1. Sota jihadisteja sossutukevaa länttä vastaan on käynnissä koko ajan, ja taistelutahto & viha vain nousevat kun katsovat heikkojen hyödyllisten idioottien naiivia hyväntahtoisuustyperyyttä mm.taikaseiniä.

   23
   1. Jos Ruotsissa olisi kompetentti ja jämäkkä hallitus kellarimoskeijat suljettaisiin jo tänään. Valitettavasti hallitus koostuu ruotsalaisista janukoovitseista jotka vaan liukuvat sinne tänne ja pitkittävät asioita oman valtansa suojelemiseksi.

    Minne aikovat lähteä tosipaikan tullen? Janukovits kavalsi 200 miljardia kr/20 mrd euroa ja karkasi Putinkin luokse. Katsokaa video Janukovitsin palatsista:

    https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/presidenten-flydde-med-statskassan-se-bilderna-inifran-lyxpalatset

 3. Rasismia puuttua yksittäisten jihadistien toimintaan. Ja on hyvin tunnettua, että Eurooppaan palanneet sotalapset eivät ole osallistuneet teloituksiin, raiskailuihin tai ylipäätään sotatoimiin.

  35
 4. Voitas nyt ensinnäkin lähtee siitä, että nämä ”huolestuneet” äidit viskaisivat ne helvetin jätesäkit pois päältänsä ja alkaisivat sitten huutelemaan apua ja muuttamaan myös omia tapojaan. Samoin isät voisivat lopettaa sen kotona kiekumisen ja pyllistelyn. Kuka ottaa todesta sellaista, joka tulee pussi päällä huutamaan:”minun poikani radikalisoituu! – kuitenkin itse näyttää esimerkkiä lapselleen pukeutumisella ja mitä ilmeisemmin jutuillaan? HELVETTI mitä ääliöitä!!!! Kasvatus lähtee kotoa ja esimerkistä, sitä kun ei voi ulkoistaa millään tavalla. Sitä niität mitä kylvät.

  47
 5. Ruotsalaiset saa sitä mitä tilaa. Eliitti tulee saamaan sitä mitä tilaa. Poliisi vainoaa vain valkoisia ja antaa ulkomaalaisten raiskata lapsia.

  25
 6. Noh, pojat on poikia. Öh, anteeksi. Tulevaisuuden sateenkaaren päässä odottavassa unelmayhteiskunnassahan pojat on tyttöjä, tytöt on poikia, tai kaikki ovat jotain 108:sta sukupuolesta. Ja miehetkin tietty voivat synnyttää.

  Karu todellisuus tulee kuitenkin nykymenolla olemaan se, että tulevaisuuden onnelassa vallitsee selkeä kolmijako: siinä missä aikanaan politiikassa vallassa noillakin nurkilla olivat hatut ja myssyt, tulevaisuudessa odottavat rätit, säkit ja dhimmiys. Säkeillä ja dhimmeillä ei tietenkään ole äänioikeutta, eikä muutakaan valtaa. Eikä oikeastaan oikeuksiakaan. Sukupuolet on vähennetty kahteen, ja loppujen 106:n edustajat roikkuvat ”outoina hedelminä” puiden oksilla, kurottajissa nostureissa jne.

  40
 7. Ei edellä olevilla kommenteilla tilannetta ainakaan paranneta. Maahanmuutajia on liikaa eikä rahat riitä nuorten kouluttamiseen ja toiminnan järjestämiseen sellaisella tavalla, ettei nuorilla olisi liikaa vapaa-aikaa. Nuorille on järjestettävä tekemistä ja ajankulua, kun eivät itse osaa sitä hankkia.
  Riippumatta etnisestä alkuperästä lapsuudessa huonosti koulutetut nuoret tylsitsyvät tekemisen puutteeseen ja tekevät rikoksia. Sama tilanne on Suomessa, joko näitä on palautettava tai on rahoitettava näiden perusteellinen koulutus, muuten tulee vielä pahempia ongelmia vuosien kuluessa. Omasta väestäkin pieni osa ei ole saanut lapsena tarpeeksi koulutusta, tästä joukosta kehittyy myöhemmin rikollisia.

  13
  1. Ai että on valtion ja veronmaksajien vikaa jos jollakin on tylsää eikä koulu/työ maita?

   20
  2. Kun koulussa pelaa potkupalloa (sisällä luokassa), ei opi mitään. Palautus on siis ainoa vaihtoehto.. eikun ei olekaan, koska eivät halua palata. Auttaisiko rikollislaumojen lisääminen? Kokeillaan!

 8. Kun isisoppilas on jo 7-vuotiaana opetettu miten pää nirhataan irti vääräuskoiselta ja kuinka nainen säkitetään oikeaoppisesti, niin vaikeahan sitä vanhempana on opetella uusille tavoille. Sehän on vähän niinkuin että yrittäisi koiraa opettaa naukumaan.

  18
  1
 9. Ei saa antaa pelolle valtaa. Laitetaanko pitkäveto pystyyn koska alkaa tapahtumaan ? Kun kalifaatti ei onnistunut lähi-idässä niin pehmoisessa pullahalivassa ruotsissa se ei ole temppu eikä mikään. Ensin ne ottaa Malmön……

  24

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.