Mistä "Seinäjoen arabikeväässä" ja Tommy Robinsonissa on kyse?

Antti-Jussi Hirsimäki oli mukana elokuvassa monessa osassa.

Yle ja Elokuvasäätiö tilasivat muutama vuosi sitten ohjaaja Matti Reinikalta dokumentin. Alkuperäisen dokumentin oli tarkoitus kuvat ihan muuta kuin mitä se nykyään on. Tai voisi olla.

Kun invaasio alkoi 2015 loppukesästä ja syksyllä niin Reinikka kuvausryhmineen lopetti alkuperäisen dokumentin teon ja he keskittyivät kuvaamaan Seinäjoelle 2015 perustettavaa vastaanottokeskusta. Tarkoituksena oli kuvata vastaanottokeskukseen tulleita turvapaikanhakijoita ja keskuksen elämää. Lisäksi vastapainoksi tarkoitus oli kuvata ja haastatella seinäjokisia ja heidän mahdollisia kohtaamisia ja kokemuksia tulleiden turvapaikanhakijoiden kanssa.
Reinikka kuvasi ja oli monessa mukana. Itse sattumalta tapasin hänet kesäkuussa 2016 Seinäjoella eräässä tilaisuudessa, jossa olin kutsuttuna. Reinikka kameroineen oli tuolloin paikalla. Elokuvan alkuperäisenä tarkoituksena oli luultavasti antaa mukava kuva vastaanottokeskuksesta ja sen asukkaista. Että monikulttuuri toimii, lauletaan kumbaijaa ja ollaan kansainvälisiä.
Reinikan kameralle alkoi tallentua kuitenkin aivan jotain muuta. Vaikka Yle olisi halunnut niin nauhalta alkoi paljastua kuinka Suomeen läpsytteli pelkästään rahan perässä tulleita nuoria miehiä, joilla ei ollut minkään valtakunnan tarvetta millekään turvapaikalle. Niin ikään ihanan yhdessäolon sijasta alkoi tallentua jatkuvia kulttuuriyhteentörmäyksiä ja lopulta suomalaisia lapsia raiskaavat aikuiset miehet. Joka näin ohimennen sanottuna on kuin totta tosiaan elokuvasta: Naiset kutoivat partaisille miehille villasukkia ja keräsivät kirppisvaatteita, autettiin hädänalaisia. Muutaman vuoden päästä hädänalaiset raiskaavat suomalaisia lapsia.
Se mitä alkoi tallentua nauhalle ei kelvannut Ylelle. Dokumenttia leikattiin vuodesta ja kuukaudesta toiseen. Reinikka on editoinut elokuvaa liki kymmenen kertaa. Joka kerta on poistettu sellaista materiaalia, joka ei kelpaa Ylelle. Reinikka sai nauhalle vääränlaisen totuuden, se ei sopinut unelmaan. Yle alkoi vaatimaan entistä silotellumpaa “totuutta”, jotta oikea totuus ei vain paljastuisi. Julkisuudessa Reinikka on kertonut, että oli itsekin alussa siinä uskossa, että tulijat olivat hädänalaisia, mutta mielipide muuttui matkan varrella täysin.
Elokuvan ensi-ilta oli alunperin 22. lokakuuta 2018, mutta se peruttiin. Yle julkaisi eilen tiedotteen, että dokumenttia ei tulla julkaisemaan Ylen toimesta, sillä ohjaaja Reinikan kanssa ei olla päästy yhteisymmärrykseen dokumentin sisällöstä. Ylen mukaan elokuva ei vastaa sitä mistä alunperin oli puhe. Siinä versiossa, joka syksyllä piti nähdä, oli liikaa “islamofobista näkökulmaa”, tuottaja Ismo Lyytisen mukaan.
Kuten aiemmin tuli jo esille: Elokuva ei vastannut millään tavalla sitä unelmaa ja monikulttuurista höttöä, jota haluttiin kansalle näyttää. Sen sijaan ohjaaja Reinikka kehtasi näyttää totuuden.
Viimeisin versio tehtiin helmikuun alussa, mutta sekään ei kelvannut Ylelle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että elokuva esitetään klo 13.00, vaikka Elokuvasäätiö kielsi sen esittämisen omissa tiloissaan. Tapahtumalle ollaan kuitenkin saatu uudet tilat.

Tommy Robinsonin oli tarkoitus olla mukana jonkinlaisena tahdin antajana elokuvan julkistamistilaisuudessa. Hetki sitten saamani tiedon mukaan tilaisuus järjestetään, mutta en tiedä tarkemmin miten homma etenee. Robinson on tunnettu brittiläinen maahanmuuttokriitikko, joka on ollut monessa mukana. Hänet vangittiin taanoin mielipiteensä takia, mutta pääsi vapaaksi. Islamilaiset tahot ovat uhanneet häntä.
Junes Lokka on paikalla live-kuvaamassa tapahtuman keskustelutilaisuutta heti elokuvan jälkeen. Laittelen linkkiä kun saamme sen joskus klo 14-15 aikaan.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
todella outoa

vitun yle ja vitun oksettavat yleläiset !!

Mä

Varisverkosto on kiukkuinen kun ne ei tiedä missä näytös on. Ovat pyytäneet ilmoittamaan heille heti kun joku tietää

Anonymous

Muiden kannattaakin ilmoitella keitä varisterroristeihin kuuluu ja missä he asuvat..

Janis Petke

Siellä entisessä paikassa. Horttanaisen sikolätin katolta näkee parhaiten.

fatwantarkistaja

Jo se nyt on perkele, ettei Suomesta löydy yhtä ainotta ohjaajaa, joka osaisi tallentaa aitoja ihania pullantuoksuisia pakolaisnaisia ja heidän ensi kertaa leikkikaluja kokeilevia pikku pilttejään. Ei! Elokuvassa ei siis nähdä yhtään originaalia hädänalaista, vaan silkkoja näyttelijöitä, vaadin ennakkosensuuria.
Ainakin puolisen miljardin budjetilla pitäisi saada semmoisia näyttelijöitä, jotka kameran käydessä näyttelevät pakolaisia, eivätkä raiskausjengiä! Kymmeneen kertaan leikattu filmi ja aina siellä joku raiskaa joka versiossa.
Ylestä ei todella ole mihinkään, Paras-Koreasta palkatkaamme filmiryhmän. “Harakat tässä eivät vaaku, sillä hekin osoittavat suurta kunnioitustaan mahtavista isänmaallisista sortotoimista palaaville kunniakansalaisillemme.”

mike lake

Jos et usko YLEn “dokumentteihin”,niin yritäppä itse keksiä parempia satuja !!!.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

“Täällä on naisia ja lapsia” …….hahhah haa….

mike lake

Tääl on naisia ja lapsia,kuinka ihanaa.
Tääl saan laihaa ja lihavaa.
Tää on muslimin taivas.

Klarsyn

Eiköhän tässä ole tarpeeksi todistetta YLEn puolueellisesta ja ideologisesta ohjelmapolitiikasta. Kulttuurinen monimuotoisuus on hyvin valikoivaa, ja kielteisten näkökulmien esille tuomista maahanmuuton ja erityisesti islamin suhteen on vältettävä. YLE on kallis veronmaksajien rahoittama, vastoin rahoittajiensa maailmankatsomusta toimiva instituutio. YLE tuhlaa tekemällä tosi tv ohjelmia, joissa hyvin usein esiintyjänä etnisesti vieras kansalainen, ja joissa maahanmuuttajaa käsitellään lahjana Suomelle; kun olisi tarjolla toisenlaista tietoa, niin sitä pitäisi editoida, leikata ja vääristellä maahanmuuttoon myönteisemmäksi. Ylläpidettyä yhtenäistä kuvaa maahanmuuton siunauksellisuudesta ei saa rikkoa, saattaisivat jotkut aivopestyt vaikka alkaa epäillä ja kyseenalaistaa YLEn puolueettomuus- ja totuuskäsitystä.

Tiedän että kommentistani ei tykätä, mutta näin se on

Suomalainen nainen on yleensä hemmetin naiivi ja tyhmä vaikka löytyy niitä miehistäkin.
Mutta akkavallan lisääntyessä yhteiskunnassamme on alkanut myös kaikenlainen hölmöily nöiden matujen suhteen ja se näyttää vaan jatkuvan.
Naiset niitä myös enimmäkseen naukuu lisää.

Muistakaa:

Kaikessa on AINA raha takana. Suvakit, ISIS- tollot jne ovat vain aivotonta jalkaväkeä jotka pimahtaneina idealisteina touhuavat kaikkea paskaa. Varsinaisen voiton eli rahaa ja valtaa käärii aina joku joka pysyttelee piilossa.

T

Syyriasta ja Libyasta puuttui sattumalta Rothschildien keskuspankki.

Aappa

Valemedia Yle pitäisi lakkauttaa.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Petteri Stubb

Minä myös

Catilina

Nähdäänkö alkuperäinen, leikkaamaton versio?

Anomuumi

https://www.youtube.com/channel/UCk-PEFEdb6kYEB2psw9D3yQ
Onko tämä oikea PT-media? Jos ei niin porukalla ilmianto identiteettivarkaudesta. Onko Paavo pienissä pieruissa näin perjantaina vai kirjotteleeko joku vihervassari PT-median nimissä jotain häröjä liimanhaistelujuttuja “Seinäjoen arabikevät Q&A” streamiin.

Antti

Pitikö tuohon vastata että ei ole oikea?

hemis

Ylen toiminta-ajatus on nykyään: totuus on huono isäntä mutta hyvä renki.

Pöllämystynyt

No mutta tämähän on aivan loistavaa markkinointia ko. pätkälle. Itse en olisi ikinä tästä kuullutkaan jos tästä ei olisi tällainen vinkuminen, peppukipu ja rutina alkanut… Nämähän pitäsi vaieta kuoliaaksi, kuten kova on ollut yritys groomingin kanssa…. En ole ihan kartalla tapahtumista, että miten Tommy Robinson tähän liittyy mutta siitähän alkoi aivan vallaton ulina…. Tässä taitaa olla taitavia markkinoinnin osaajia taustalla, koska nyt minäkin haluan nähdä tämän…. aiemmin ei olisi kiinnostanut paskanvertaa…

Pena

Tulihan se totuus sieltä minkä takia piti tämäkin jättää näyttämättä. Tosin eihän tämä ketään yllättänyt ollenkaan.

Juuga issender

Haluan nähdä tuon dokumentin, maksn tietysti, Miten onnistuu ?

Särmääjä

YLE on oksettavinta paskapropagandaa mitä täältä löytyy olla yleisradioksi naamioituna. Jokaikinen ohjelma siellä on oltava Ylen poliittisten mielipiteiden mukaista. Aivan jokaikinen asia.