Lauantaiepistola uudelle kuulle: Miltä tuntuisi elävältä grillaantuminen?

Monet maat ovat aikojen kuluessa joutuneet pohtimaan kansalaisuuden poistoa. Siis sen kansalaisuuden, joka tänä päivänä on pyhä pahimmillekin terroristeille. Päänkatkojille ihmisoikeutta.

Kansalaisuuden poisto kuulostaa neuvostoliitolta, mutta on niitä tehty ihan sivistyneissäkin maissa. Yksi tällainen operaatio “kansalaisuuden poisto” tapahtui Norjassa. Alkunäytös käytiin kevään ja alkukesän 1940 aikana kun Natsi-Saksa aloitti miehitystoimet Norjan suuntaan. Norjan asevoimat olivat tuolloin aivan mitättömät. Raskasta tulivoimaa ei ollut ollenkaan ja sekin vähäinen aseistus mitä oli, oli täysin vanhentunutta.
Pienen Etelä-Norjassa tehdyn vastarinnan jälkeen Norjan kuningas määräsi 9. kesäkuuta lopettamaan taistelut. Tämän jälkeen Saksa käveli maahan.
Kun vihollinen pääsi maahan se myös viipyi siellä vuosia. Tänä aikana joidenkin arvioiden mukaan 50 000 norjalaista naista solmi läheisen suhteen saksalaisen miehittäjäsotilaan kanssa. Useimmissa tapauksissa kyse ei ollut “ideologisista suhteista”. Toisinsanoen, että nainen olisi ollut kansallissosialismiin kallellaan tai maanpetturi siinä mielessä, että olisi pelannut miehittäjän pussiin. Kyse oli useimmiten pelkästä puhtaasta rakkaudesta tai panosuhteesta. Suurin osa saksalaisista oli pakotettu palvelemaan Norjassa, joten heidänkään aate ei välttämättä ollut sadan prossan pintaan.
Joidenkin arvioiden mukaan muutama tuhat tällaista suhdetta päätyi avioliittoon ja lapsiakin syntyi useita tuhansia.
Kun toinen maailmansota loppui, alkoi näytelmän toinen osa.
Miehittäjän ollessa maassa vihaa ei voitu näyttää kuten olisi haluttu. Mutta kun miehittäjä poistui maasta niin nyt saivat miehittäjän kanssa vehkeilleet naiset kokea sen vihan. Saksalaisten kanssa vehdanneita naisia nöyryytettiin julkisesti ihmisten toimesta.
Jos oli kansan parissa  vihaa niin niin sitä oli instituutioissakin. Nimittäin, kaikilta naisilta, joiden tiedettiin tosissaan vehdanneen vihollisen kanssa, poistettiin Norjan kansalaisuus. Ainakin avioituneilta ja lapsen saaneilta naisilta lähti kansalaisuus. Kansalaisuutta ei poistettu millään tuomioistuimen päätöksellä eikä siitä käyty oikeutta, se oli pelkkä hallinnollinen toimi. Leima paperiin ja sillä selvä. Kun henkilö käveli virastosta ulos ei hän ollut enää Norjan kansalainen. Vaikka oli syntyperäinen kanta-norjalainen.
Mitäpä tekivät nämä naiset Norjassa kun heillä ei ollut Norjan kansalaisuutta? Eivät mitään, Norja nimittäin karkoitti heidät Saksaan. Mukaan laitettiin lapset jos se oli mahdollista. Naisia kohtaan ei tunnettu mitään sääliä. Jälkeenpäin on selvinnyt, että eipä myöskään lapsia kohtaan.
Norja on myöntänyt vuosien saatossa kansalaisuuden takaisin muutamille, tosin lukumääristä ei löytynyt tarkkaa virallista tietoa. Siitäkään en löytänyt tietoa, että onko Norja antanut jollain tavalla virallisesti anteeksi naisille. Se kuitenkin on varmaa, että useimmat Saksaan karkoitetut asuivat Saksassa lopun elämäänsä ikinä palaamatta Norjaan.
Se mikä on merkittävää on se, että nuo naiset eivät olleet koskaan  Norjalle mikään turvallisuusriski. He eivät pelanneet millään tavalla Norjaa vastaan. Useimmat olivat vain naiveja ja kyse oli tosiaankin vain rakkaus- ja/ tai panosuhteesta. Heidät katsottiin kuitenkin pettureiksi eikä siitä neuvoteltu. Petturi on petturi ja sillä selvä. Saivat sentään elää.

 
Joten, mikä jokin tässä maailmassa on muuttunut niin paljon 70:ssä vuodessa, että jollain ulkomaalaisella, näennäisesti muka suomalaisella tai ruotsalaisella henkilöllä on niin paljon ihmisarvoa, että kun hän on ensin ollut vuosia mukana terrorijärjestössä, joka systemaattisesti murhaa vääräuskoisia, niin sen jälkeen häneltä ei voi vain ottaa kansalaisuutta pois? Mikä jokin tekee sen, että heitä ei voisi vain käännyttää rajalta takaisin, vaikka sinne maahan, jossa juuret ovat? Toisin kuin norjalaiset naiset, joista ei ollut mitään turvallisuusriskiä norjalaisille niin isiksessä olleet henkilöt ovat konkreettisia murhakoneita, lapsista alkaen.
Nämä henkilöt vihaavat vääräuskoisia niin paljon, että ovat liittyneet terrorijärjestöön perustaakseen uskontopuhtaan maailman ilman vääräuskoisia. He ovat tavoitelleet sitä konkreettisesti tuhoamalla toisia ihmisiä. Mutta nyt, kun näyttää siltä, että kalifaatti ei onnistunut ensiyrittämällä, he palaavat takaisin sinne, mistä saa ilmaisen ylläpidon.
Kaikenlisäksi, he ovat saaneet alunperin Euroopasta turvapaikan, heidät on otettu avosylin vastaan. He ovat saaneet mahdollisuuden ilmaiseen opiskeluun ja edetä raketti-insinööriksi. He ovat tästä huolimatta lähteneet isikseen jihadiin. He ovat satakertaisesti pahempia pettureita ja turvallisuusriskejä kuin aikanaan norjalaiset naiset, jotka olivat vain naiveja.
Eipä siinä mitään. Mietippä miltä tuntuu roikkua kettingeillä jalkapallomaalin ylämummoon sidottuna. Alla palaa nuotio, jonka liekit kasvavat. Siinäpä sitten grillaannut hengiltä. Sitä se isis on mm. tehnyt. Miten luulet, että niiden mieli on muuttunut kun ne palaavat tänne? Lähtivät uskontopuhtaaseen kalifaattiin, maailmaan, joissa ei ole vääräuskoisia. Luuletko, että ovat muuttaneet mielensä eivätkä enää katso sinuakaan vääräuskoiseksi?
 
 

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Janis Petke

ja mitä tehdään näille suomalaisille jakorasioille?

Anonymous

Karkotettava maanpettureina Irakiin, Afganistaniin, Syyriaan ja Somaliaan matulemmikkiensä kanssa.

Paavo Pökäle

Sinne vaaan, minne rakastajansakin, eli lähtömaahan, johen alkakaapa akat kerätä läskejänne, ettette jää kyydistä. Pääteasemalla jätesäkit odottaa, joihin saatte lopuksi iäksenne pukeutua.

Patriootti

Kaikki suvakit ja jakorasiat perseessä olevalla polttomerkkileimalla varustettuna sinne, minne myös heidän rakkaat läpsyttelijätkin pudotetaan.

Terhomatti Hämeenkorpi

Jopa Pate kirjoitit just eikä melkein – taas kerran. Tuo Norjan asenne naisiaan ja lapsiaan kohtaan on sekin terrorismia, sovellettuna toki, mutta siis valtioterrorismia. Siviilejä, puolustuskyvyttömiä naisia ja lapsia – verrattavissa isiksen pääleikkureihin ja Neukkulan desantteihin Suomen itäkylissä. Kyliä paloi, siviilejä reiítettiin ja oltiin nii-iin isänmaallisia suuren ja mahtavan puolesta. Näihin Norjan sodan jälkeen (ja Tanskan vähemmässä määrin) harjoittama valtioterrorismi vertautuu.

JuhoL

Ranskassa tuhansia naisia lynkattiin, koska olivat olleet suhteessa saksalaisten miehittäjien kanssa. Lisäksi epäiltyjen naisten hiukset ajeltiin mm. Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa ja Norjassa. Suomessa asiasta ei niinkään välitetty, koska Saksa oli ollut elintärkeä liittolainen. Naisten seurustelu miehittäjien kanssa on evolutiivisesti kehittynyt toimintamalli.
Ranskalaiseen tyyliin kaikkia suvakkeja ja mamupatjoja voisi kutsua “kollaboraattoreiksi”.

Patriootti

Eikös ne Suomessakin viskanneet sakemannien kanssa lempineet samaan laivaan tai johonkin laivaan suuntana Saksa ja päät ajeltuina?

Trilisser

Mitähän satuja sitä on “Patriootti” lukenut? Ei kannattaisi uskoa ihan kaikkea “kansantarinoita”

Anonymous

pitää paikkansa patriootti ja suomalaisia naisia heitettiin laivasta mereen matkan aikana,näin olen lukenut mm.kansa taisteli lehdestä.

JuhoL

Onko asia nyt aivan noin? Itse taas olen ymmärtänyt, ettei ketään suomalaista naista pakotettu lähtemään vetäytyvien saksalaista kanssa. Ja ne naiset, jotka vapaaehtoisesti lähtivät Saksaan, joutuivat pakkotyöleireille, koska Suomi ei enää ollut liittolainen. Joitain yksittäisiä naikkosia on varmasti nakattu mereen, kun tilanteet ovat muuttuneet nopealla tahdilla.

fatwantarkistaja

Suomessako ne viskeli niitä naisia, vaiko jossain muualla? Tämä on erinomaisen tärkeä tieto.

Mummeli 60

Äitini eli sota-aikana ja kertoi, että moni suomalais nainen lähti saksalaisen mukaan ja kun sota loppui, matkalla Saksaan osa naisista heitettiin laivasta mereen, niin että näin luja rakkaussuhde miehellä oli naiseen. Osa naisista taas pääsi Saksaan ja elämä jatkui siellä

Kauhun tasapaino

Lienee taas ulkonäöllä ollut jotain tekemistä asian kanssa? Rotunaisia tuskin on raaskittu pistää haaskuulle, mutta lahnat ja siiderivalaat on ajateltu luonnostaan mereneläviksi.
Väärinhän se on tietty ja kamalaa, jos ollaan oltu niin kaukana rannasta, ettei sinne ole voinut uida tai jos on ollut niin kylmä, ettei pelastumiseen ole ollut mitään mahdollisuuksia.

Heikki Kunttu

Hullut johtaa Nurinkurin Hölmölää! Lapsena luulin tarinoita hölmöläisistä kansansaduiksi, nyt huomaankin asuvani Hölmölässä.

Tähän ei ole varaa

Noi musut on päästään parantumattomasti täysin sairaita. niille kyllä sympatiaa ja rahaa rittää. Sairaita on siis myös täällä omasta takaa.

Klarsyn

Globalisaatio ja kansainvälinen byrokratia on tullut kansallisvaltioiden itsenäisen määräysvallan edelle. Enää ei saa edes itse määrittää sitä, missä turvallisuus loppuu, vaan kansainvälisiä sopimuksia nöyristellään silloinkin kun ne rikkovat kansallisvaltion suvereniteettia. Poliitikot eivät yksinkertaisesti piittaa, vaikka koko Irakin shiia-miliisi marssisi maahan. Poliitikot pelkäävät enemmän Merkeliä kuin näitä asekuntoisia nuoria miehiä, joita taas ilman suojaa jätetty kansa pelkää, mutta kansaa voidaan hiljentää propagandalla ja vihapuhesyytöksillä. Johtajiemme lojaliteetit ovat siirtyneet rajojen ulkopuolelle.

Ilmari

Jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, että elämme sivistysvaltiossa jossa oikeutta ei jaeta toreilla. Täysin mahdollista olisi muuttaa kansalaisuuslakia niin että kansalaisuus otetaan pois. Sellaista Mykkänen puhelee mutta ei saa mitään aikaan. Hän on esittänyt että vain erittäin törkeissä tapauksissa se voitaisiin ottaa pois. On kuitenkin täysin mahdollista vetää raja vaikka kuinka alas. Itse vetäisin sen yhteen vuoteen. Eli jos saa vähintään vuoden vankeutta, ehdollisena tai ehdottomana, kansalaisuus voitaisiin ottaa pois.

EINO GRÖN

Tämä nyt ei tähän mitenkään sovi mutta SE OIKEA EINO GRÖN tulee Ruotsiin pitämään 80- vuotisjuhlaknserttia:
https://www.tickster.com/sv/events/5r7tr6cn9fwmdzc/2019-03-22/eino-gron-80-ar-jubileumsturne

moby dick

Valaanpyynti on rikos, mutta ei siiderivalaan.