Oulun "Päänkatkoja-Alin" asekuva oli Oulun Hietasaaresta

En hauaisi mitenkään pilkata oululaisia. Mutta äsken pääsi syvä pitkä huokaisu kun vanha juttu nousi esille lukijan otettua yhteyttä.

Joku saattaa muistaa turvapaikanhakija Suomeen tulleen Ali Mohammedin. Ali on ollut etusivuilla useaan otteeseen. Ensimmäisen kerran hän sai huomiota kun MV paljasti, että Ali oli päänkatkoja.
Mutta ei siinä vielä mitään. Viime talvena tuli selville, että Ali esitteli asetta suomalaisessa maisemassa. Ali asusteli Oulussa, mutta sittemmin on muuttanut tai karkoitettu takaisin kotiin. Kirjoitin asiasta vuosi sitten.
https://pt-media.org/2018/04/18/vanha-tuttu-paankatkoja-ali-mohammed-poseeraa-asekuvissa-myos-suomessa/
 
Tuolloin kyselimme missä kuva mahtaa olla otettu. Nyt on selvinnyt, että asekuva on otettu Oulun Hietasaaren Irjalan lomakeskuksessa. Tilaa ylläpitää ja vuokraa Oulun Invalidien Yhdistys ry. Paikka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Nallikarin leirintäalueesta.
Kysymys kuuluu: mikä taho on vuokrannut turvapaikanhakijamiehille kyseiset tilat ja antanut miehille aseita käyttöön? Vaihtoehtoja ei ole paljon. Joko se on SPR, Vuolle Setlementti tai joku muu vastaava taho, joka kotouttaa ja häärää turvapaikanhakijoiden kanssa. Sopii kysyä näiden tahojen toimien järkevyyttä. Vaikka kuvassaoleva ase on luultavasti ilmakivääri niin kyse ei ole yksin siitä. Kyse on asenteesta, uhma-asenteesta. Kyse on siitä, että turvapaikanhakijoiden kanssa hääräävät tahot ovat menettäneet järkensä ja lietsovat sodasta tulleiden idioottien uhmaa antamalla heille aseita. Kyse on turvallisuudesta. Tuollaiset kuvat aiheuttavat tavallisissa ihmisissä kylmiä väreitä.
Kysynkin nyt, voisiko joku päättäväinen oululainen taho selvittää kuka on tuolloin vuokrannut tilat käyttöön. Silloin selviää se taho, joka on antanut aseita turvapaikanhakijoille. Alin Facebook-päivityksen päivä on 6. lokakuuta 2017.
!!HUOM!! Invalidien yhdistyksellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, joten sinne ei kannata soitella!!