Virossa eduskuntavaalit tänään – liveseuranta klo 19.45

file32546865_3b5c5de5

Virossa äänestetään tänään eduskuntavaaleissa eli virolaisittain riigikogu. Eduskuntaan äänestetään 101 uutta kansanedustajaa.

Viime vaaleissa 2015 suurimmaksi puolueeksi pääsi Eesti Reformierakond, Reformipuolue, joka on suomalaisittain ajatelleen hieman oikeistoon kallellaan, ruotsalaisittain sitä voisi verrata moderaatteihin. Äänimäärä oli  27,7 %. Toisena oli Eesti Keskerakond eli Keskustapuolue, jonka ääniosuus oli 24,8 %.
Luultavasti nämä kaksi puoluetta pysyvät samoissa asemissa. Suurimmaksi nousijaksi odotetaan Eesti Konservatiivne Rahvaerakondaa eli Konservatiivinen Kansanpuolue, tuttavallisesti tunnettu EKRE:nä. Viime vaaleissa EKRE sai 8,1 %, mutta monien mielipidemittausten mukaan EKRE on saavuttanut parhaillaan jopa 17 % lukemia.
Suomen mediatalot ovat jostain syystä ilmoittaneet EKRE:n olevan maahanmuuttovastainen äärioikeistopuoluea. Esimerkiksi Iltalehti kertoo, että EKRE on äärioikeistolainen ja äärinationalistinen puolue, joka vastustaa maahanmuuttoa.
Jälkimäinen ei tietenkään pidä paikkaansa millään tavalla. Ensinnäkin maahanmuutto Viroon on niin mitätöntä, että koko asia on aivan sivuseikka. Virolaiset kuitenkin seuraavat hyvin tarkasti mitä tapahtuu Suomen, Ruotsin ja Länsi-Euroopan turvapaikkamarkkinoilla. EKRE:ssä ollaan hyvin yksimielisiä, että sellaista kehitystä ei Viroon haluta kuten Ruotsissa tai Suomessa.
EKRE:ssä ei siis ollan mitenkään maahanmuuttoa vastaan, oikeastaan päinvastoin. Maahanmuuttaja tuo aina Viroon rahaa ja se on pienelle maalle hyvä asia. Sen sijaan turvapaikkamaahanmuuton suhteen ollaan hyvin kriittisiä. EKRE:ssä ei nyt vaan nähdä sellaista turvapaikkamaahanmuuttoa mitenkään hyvänä asiana, jollaista Suomessa on. EKRE:ssä osataan erottaa turvapaikkamaahanmuutto ja oikea maahanmuutto.
Junes ja Tiina tulevat seuraamaan Viron vaalien tuloslaskentaa livelähetyksessä, joka alkaa klo 19.45.
https://www.youtube.com/watch?v=2CAwksJsxUo&fbclid=IwAR1YcvKZ_TPbrRTrrX-VDd38TDNguS8FW2EBo070mJ8m7on4pmb6kpshRxs

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Viistoontunut Stadilaine'

Toivottavasti saamme taas nähdä huomenna YLE:n AamuTV:ssä huonosti nukkuneen ja itkettyneen naistoimittajan voihkaisevan heikolla piipittävällä äänellä, kuin viimeisillä voimillaan kuinka surullista se on kun Virossakin nousi ”äärifasistit” valtaan.
YLE pliis, antakaa se minulle!
Onnea Veljeskansalle vaaleissa! Älkää tehkö samoja virheitä kuin muut! Älkää antako periksi valehtelulle, uhkailulle tai EU-propagandalle !!!!!

Vitjaantunut Stadilainen

Pieneksi pettymyksekseni YLE oli kumman maltillinen tuloksen kommentoinnissa, ainakin toistaiseksi. Ehkä siellä koetaan Viro niin mitättömäksi maaksi, ettei siitä ole vaaraa mamuprojektille ja muulle paskalle ja se voidaan pistään kuriin tarvittaessa… Mutta:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/df0cc054-c566-4919-b3ed-c8ca4d554316
HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA !!!!!!!!!!! 🙂

Heino Keppi

Siellä sentään ollaan täyspäisiä suomeliaan ja swealiaan verraten.

toni lajos

MTV:n puolella r-vikainen toimittaja keskittyy suomalaisten voiteluvirheisiin ja vääriin suksivalintoihin, Yle yrittää selviytyä uutisesta niin, ettei joudu suurinta nousijaa lainkaan mainitsemaan, katsotaan onnistuuko.

Qroquius Kad

”Ensinnäkin maahanmuutto Viroon on niin mitätöntä, että koko asia on aivan sivuseikka.”
Nimenomaan juuri siitä syystä se ei ole eikä voi olla sivuseikka:
kuten artikkelin kappaleen jatkossa todetaankin, Virossa on seurattu ja seurataan löyhäkätisen maahanmuuttopolitiikan seurauksia niin Pohjoismaissa kuin muuallakin Euroopassa, ja siitä on tehty ja tehdään oikeita johtopäätöksiä.
Pohjoismaat ja läntiset EU-maat:
rajat auki! Seurauksena raiskaus- ja ryöstöaaltoja, tappoja ja terroristi-iskuja sekä valtavia taloudellisia menetyksiä.
Visegrád-maat:
Unkari? Ei raiskausaaltoja, ryöstöjä, tappoja eikä islamistiterrorismia.
Tšekki?
Slovakia?
Puola?
Kaikissa sama tilanne kuin Unkarissa.
Visegrád-maat eivät kärsi maahantunkeutujien islamistiterrorismista eivätkä arkipäivän terrorista raiskaus- ja ryöstöaaltoineen, koska pitävät maahanmuuttonsa mitättömänä.
Mikseipä siis Virokin pitäisi jo omaksumastaan ja järjelliseksi todennetusta linjastaan jatkossakin?

Acc

Pääasiallinen syy keharien poissaoloon Virosta on maan alhainen sosiaaliturva verrattuna Suomeen ja Ruotsiin. Tiedämme, että EU haluaa paskantaa siihen kuuluvat jäsenvaltiot. Ehkä lähivuosina EU tulee tarjoamaan Virolle huomattavaa yhden miljardin euron avustuspakettia, jos ottavat maahan esimerkiksi viiden vuoden ajan vuosittain 10.000 muslimia, joista ei ole muuta kuin harmia. Virolaiset sitten ottavat paketin vastaan ahneuksissaan laskien, että pärjäävät ja päättävät käärivät liiveihinsä osuudet.

fatwantarkistaja

Pienen porukan päätöshän tuo olisi myydä kansansa turvallisuus, oli seurauksena mellakoita, tai mitä tahansa. Aina voi lähteä rahoineen Gaymansaarille.
Voidaan myös laskea, että karkuun ne kuitenkin lähtevät, mehän tienataan tällä. Eivät lähde, koska rajat ovat jostain syystä kiinni. Siis ne sisärajat, muualta pääsee kyllä Eurooppaan.
Tarkkana pitää olla eestiläistenkin.

Pena

Virolaiset ovat kuulleet ruotsin ja suomen pahoista ongelmista ja eivät järkevinä ihmisinä halua monikulttuurista rikkautta ottaa vastaan.

Retiisi

Heh. Virossa herätty uuteen aamuun.. Suomessa hölmöläiskansa vielä sikeässä unessa..

Ilmari

Vaaivalvojaiset näkyvät takautuvasti etv..ee. Lokan höpinät vain häiritsevät niiden seuraamista. Hän ”kommentoi” taulukoita”, jotka jokainen muutenkin näki. Hän ei sanonut mitään kun puoluejohtajia haastateltiin, koska selvästikään ei ymmärtänyt mitään. Ei viron kielen taito ole mitenkään yleissivistykseen kuuluvaa, mutta miksi on kommentoivinaan asiaa josta ei ymmärrä.

Googoo

Suomalian valemedia on hipihiljaa vironvaaleista kun äkkiseltään aamulla katsoin. Heti tuli mieleen että nyt on taitanut jytky tulla.