HAPSU: Suomen yliopistojen kuuluukin tuntua suomalaisilta 

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on tyytyväinen siihen, että ulkopuolisen kokemus suomalaisesta yliopistosta on, että se on suomalainen. Toivomme, että asiantila pysyy tällaisena jatkossakin.

Helsingin Sanomissa 28.2. turkkilaisen kansanedustajan kosovonalbaani eduskunta-avustaja Brigita Krasniqi kertoi yliopistossa kohtaamastaan rasismista. Krasniqi kertoo, kuinka hänelle ”iski tosi kovaa päin kasvoja, kuinka paljon yliopistossa on rasismia”. Se ei ilmene hänen mukaansa esimerkiksi haukkumisena, vaan siten, että häntä on oletettu ulkomaalaiseksi. HS:n artikkelissa toivotaan yliopistoille ”isoja rakenteellisia muutoksia”, henkilökunnan koulutusta ja ulkomaalaisia yliopiston päättäviin asemiin. Krasniqi vaatii opiskelijoita myöntämään, että heistä jokainen on todennäköisesti ollut osa yliopistojen rasismia, kun on ollut ”joskus sanomassa, tekemässä tai hyväksymässä jotain typerää, tiedostamatta tai tiedostaen”. Krasniqi myös arvostelee, ”miten hallitsevaa valkoisuus on akateemisessa yhteisössä”.

HAPSU:n mielestä ulkomaalaisia ei tule asettaa suomalaisten yliopistojen päättäviin asemiin. Suomalaiset yliopistot on nähtävä kielemme, kulttuurimme ja kansamme turvaajina. Suomalaisten ei tule tuntea syyllisyyttä kansansa keskinäisistä instituutioista vaan päinvastoin, voimme olla ylpeitä. Eurooppalaiset kansat taas ovat valkoisia, joten on vain luonnollista ja tervettä, että valkoisuus on eurooppalaisissa tiedeyhteisöissä hallitsevaa.

– Se, että suomalaiset opiskelijat pitävät albaania albaanina eivätkä suomalaisena, kertoo, että suomalaisilla on tallella kansallinen tietoisuus, mikä on erinomainen asia, toteaa HAPSU:n puheenjohtaja Nico Anton Saramo.

– Krasniqin kertomat asiat eivät ole epäkohtia. Ne kertovat, että vallitsevana on yhä suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa. Vahvistakaamme niitä!, sanoo HAPSU:n varapuheenjohtaja Roger Kulmala, ja jatkaa:

– Ihmisillä on luontainen tarve olla tekemisissä omanlaistensa kanssa eikä siinä ole mitään väärää.

Nico Anton Saramo
Puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset

Roger Kulmala
Puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa Akateemisen Karjala-Seuran kansallismielistä perintöä ylioppilasliikkeessä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “HAPSU: Suomen yliopistojen kuuluukin tuntua suomalaisilta 

 1. Vai että ulkomaalaisia päättäviin asemiin.
  Jos niin kävisi, niin olisikohan tämä vihreä Brigita Krasniqi silloin ulkomaalainen?
  Ja kun sunnalainen kosovon albaani ja lisäksi vihreä pääsisi päättämään, niin kohta ei yliopistossa voisi opiskella kuin sukupuolitutkimusta ja/tai islamia.

  57
 2. Miksipä Suomessa ei saisi tuntua suomalaiselta ja puhua suomea, saamea tai ruotsia? Pahaa ei toki tekisi osata muitakaan kieliä, mutta noilla pitäisi pärjätä vaikka Kalliossa. Tämä kaiken ulkamaalaisen ihannointi ja apinointi vain osoittaa, ettei ihmisillä ole omanarvontuntoa. Kaikki tällainen on meistä yritetty kasvattaa pois, etenkin poikalapsista.

  43
  1. Vaikuttaa siltä, että näin vaalien alla valtamedia alkaa enenevissä määrin tonkimaan esiin näitä maahanmuuttajia, varsinkin vihervasemmiston puolelta, esittämään mielipiteitään.

   42
  2. Suomi suomalaisille ja Ruotsi ruotsalaisille niin ongelmat poistuvat eikä tarvitse jankuttaa migraatiota ja rassismia joka ikinen perkeleen päivä.

   38
 3. Piruako tänne otetaan kaikenmaailman kosovon albaaneja yliopistoon valittamaan, jos ei kelpaa niin pysyisivät sillä kivikautisessa ympäristössään kivistä lehmänlannalla tiivistämissään majoissa istuskelemassa.

  47
 4. Toooottakai.Ulkomaalaisia joka paikkaan päättäviin asemiin,poliiseiksi jne.Samaan aikaan Suomalaisten ainoa oikeus on vain maksaa kiitollisena tästä paskasta.Milläs nimellä tätä vastaavaa toimintaa viime kerralla muuten kutsuttiin???Ai niin – olisikohan se ollut SORTOKAUSI??

  44
 5. Jos pitää albaania suomalaisena niin havainnointikyky on sitä luokkaa ettei taida päästä edes lukioon.

  36
  1. Ei siitä saa suomalaista millään, eikä rattipäistä tai afrikkalaisista, eikä Virheiden Jani Toivolasta tai Nazimasta.

   26
 6. mitähän suomalaiselle opiskelijalle sanottaisiin albaniassa,oletpa sinä albaanin näköinen vai suomalaisen.luulisi brigitan olevan ilonen ja onnellinen päästessään euroopan köyhimmästä ja kenties takapajuisimmasta valtiosta ilmaiseen ja hyvään yliopistoon,mutta ei rutistaan jostain olemattomasta rasismista,brigita voisikin palata albaniaan etttä olisi tyytyväinen mutta eipä taida sitä jostain syystä tehdä..

  24
 7. Meillä albaani saa olla albaani, mutta suomalaisten ei tarvitse olla albaaneja. Kaivankin tuossa albaanien kunniaksi Top Gearin Albaania specialin. Siellä myydään pääosin kevennettyjä urheiluautoja joista poistettu valmistajan vinlaatat ja runkonumerotkin on hiottu pois.

  20
 8. Mite kamala rassismi! Mine olla koulu ja soomalainen luulla että mine olla soomalainen ja mine olla soomenrååtsaloinen. Mine järkyty ja olla mycket vihaina.

  14
 9. Onko Birgitta itse musta, tai muslimi? Ellei ole, se ei ole ihminen ja sen pitää vaieta.

 10. Siinä kohtaa kun hapsun kaverit kirjoittavat ”valkoisista” – niin tietää jo lukevansa puhdasta idiotismia.

  Syötetään suoraan vastustajien lapaan.

  Eikö hapsun porukasta löydy ketään, jolla olisi Forrest Gumpia korkeampi ÄO tarkistamaan somepostaukset ennen julkaisua?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.