Lahti: Ulkomaalainen koulukäyntiavustaja epäiltynä lasten ahdistelusta koulussa

Kuvakaappaus 2019-03-05 15-45-55

Lahdessa alkaa paljastua tapaus, jossa ulkomaalaistaustainen koulunkäyntiavustaja on ahdistellut useita koulun tyttöoppilaita ja lähetellyt näille epäsopivia seksuaalissävytteisiä viestejä.

Koulun rehtori on vahvistanut asian vanhemmille lähetetyssä viestissä tänään aamupäivällä. Rehtori kertoo, että sosiaalisessa mediassa on kiehunut sen jälkeen kun koulussa oppisopimuksella työskennelleeseen noin 30-vuotiaaseen mieheen kohdistui useita epäilyjä. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja henkilö on toistaiseksi hyllytetty virastaan.
Poliisi vahvistaa mm. Etelä-Suomen Sanomille, että tapaus on tullut poliisin tietoon eilen maanantaina, mutta koska tapaus on sen verran tuore niin poliisilla ei toistaiseksi ole asiasta kerrottavaa.
Nyt sopii taas kerran kysyä, että mitä ihmettä ollaan ajateltu kun kyseinen mies on palkattu koulukäyntiavustajaksi? Onko monikulttuurisuus todellakin sitä, että tuntemattomia kolmansista maista tulleita miehiä pitää väkisin viedä pikkutyttöjen läheisyyteen?
Lahdesta kerrotaan, että oppilaat ovat alusta asti valittaneet opettajille ja rehtorille miehen käytöksestä, mutta siitä huolimatta hänen on annettu jatkaa toimessaan. Kyseessä on kolmansista maista tullut mies, luultavasti turvapaikanhakijan Suomeen tullut. Asiaan on puututtu vasta sitten kun useat vanhemmat ovat omatoimisesti tulleet kertomaan asioista. Asia alkoi ratketa kun vanhemmat itse alkoivat kertomaan asiasta Facebookissa julkisesti.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PedariLestaKempele

Uuullariiii!!! Katsopa tyttö avustajasetalla on täällä lahkeessa ullatus!
Monikulttuuria, rikkautta, huippuosaamista, voimavaraa, jne, jne…

Paavo Pökäle

Onhan se eräänlaista monikulttuurisuutta, kun tuollaisen yhdestä siemensyöksystä tulee miljoonia siittiöitä. Onneksi se ei mahdollista montaa raskautta. Kyllä nuo on poistettava maasta, mitä nopeammin, sen parempi. Husu Hussein, joko olet opetellut uimaan, Kohta tulee lähtö Somaliaan MAATASI RAKENTAMAAN, MUTTA VARO LEIJONIA, NE SAATTAVAT SYÖDÄ SINUT.

Mörri

Hyh, helvetti mikä kurahaara. Noitten äklöturpiin ei meinaan sitten totu ja moni mekkakikkeli onkin huomannut täältä lähteneen tahattoman äklöreaktion…
Mitäkö siitä on seurannut: Toistaiseksi ainakaan ei mitään koska ali-ihmiset ei uskalla edes kaksin käydä rotevan ”arjalaisen” päälle…

fatwantarkistaja

Jaahas, taas on aika langettaa illan fatwa. Se tulee uuden termin lanseeraamisesta, ”mekkakikkeli” on uutuus, ainakin täälläpäin.

Sirpa-Tuula

Uuuuh nyt kyllä kostui jalkoväli mmmmm

pimpelipompom

Rehtori on varmaan todennut vanhemmille, että kyllä tällä avustajalla on oikeus tutustua prinsessoihinne, kun poliisikin niin on sanonut.
Itse asiassa fb Lahti sivuilla on keskustelu aiheesta ja metelin on nostanut ulkomaalainen isä. Sitten vasta on alettu toimia. Suomalaisten vanhempien yhteydenotot on lakaistu maton alle

PedariLestaKempele

Niin ja on kuitenkin vain kyse siitä että ”Näillä eteläisemmän kulttuurin mihillä on vähän toinen aktiivisempi tapa lähestyä pikkutyttösiä” eikä siitä pidä mitenkään pahastua. Näinhän Oulun poliisikin ohjeisti kansalaisia.
Eli vika on rasistisissa suomalaisissa jos puututaan siihen, että aikuinen matukka käy pikkutyttöjen kimppuun heppi pystyssä.

Juha Sipilä

Olen shokissa.

Partalapsi

Olen pyöristynyt eiku pöyristynyt.

Anonymous

Tähän on tultu, opettajat eivät uskalla puuttua enää tällaisiin asioihin, koska pelkäävät joutuvansa erotetuksi ulkommlaisvihan johdosta. Nyt pitäs ekana antaa kenkää sille joka tämän ahdistelijan on ottanut töihin.

Rikkaus on ihqua

Monet opettajat ovat monikulttuurin ystäviä ja ylistäjiä, heitä toimii paljon myös turvapaikanhakijoiden ”ystävinä” ja aktiiveina erilaisissa ”piireissä” missä rummutetaan monikulttuurin ihanuutta.

Huru-ukko

Paikallisen mokusanomien, eiku etelä-suomen sanomien jutun mukaan kaipparin taustat on tarkistettu. Liekö sitten kysytty vokista vai mikä ahtialan asumisyksikkö se nykyisin on, että millanen ja sielät sanottu että ihan ok, tulee hyvin toimeen etenkin tyttöjen kanssa. Rehtorille potkut perkele…Ja opetusjohtajalle kanssa.

fatwantarkistaja

Onhan ne voineet kysäistä Sanni Grahnin faijalta, onko vokissa lapsista kiinnostunutta juuritullutta. Kaikki olivat valmiita nousemaan pukille. Opetusministeri vielä vannonut valan, että he eivät ole väkivallan tekijöitä, vaan sen uhreja. Homma oli sillä selvä ja pakolainen lähti tulemaan, tunnetuin seurauksin.

goggel

Rehtori jalkapuuhun, jos asiasta on valitettu jo pidempään ja vasta nyt toimitaan.

Aappa

Valtamediassa ei ole mainintaa ahdistelijan ’kunniakansalaisuudesta’ – mm. Yle ei ole vaivautunut uutisoimaan koko asiasta.

Anonymous

yle kyllä keksii jonkun uhriutumistarinan

K.L.

Näin se on,varmat merkit!Tietää että joku puurokenraali on taas ollut asialla kun ei mainita valtamediassa!

hemis

Kyllähän sitä seksuaalista häirintää ja raiskauksia pitää muutama kestää, ettei koulu leimaannu rasistiseksi.
Totta puhuen: miksi tuollaisen ählämin palkkaaminen on ollut mahdollista. Reksi supersuvakki?

Pena

Yrittivät vain tehdä tekaistun ”sankaritarinan”, tuollaisesta ”työllistyneestä” maahanmuuttajasta. Tosin yllättäen jokin meni vikaan. Tai no eipä tämä lopputulos kyllä oikeasti yllättänyt.

fatwantarkistaja

Pena asian ytimessä, ehkä.
Yleensä on ensin tehty joku lumentyöntösankari ja sitten ne ovat miltei järjestään paljastuneet koijareiksi. Tällä kertaa ei ehditty juhlia ennen kuin tipahtaa? Voi tietty olla, että paikallislehdessä tuota on hehkutettu ja se paljastunee lähiaikoina, jos näin on.

Pena

Eikö niillä lumentyöntäjillä ollut muistaakseni vielä kuvissa sandaalit jalassa. Minusta ne ovat ehkä vähän huono valinta lumitöihin jalkineiksi. Paljasti tosin myös bluffin siinä samalla.

Anonymous

mutta kyllä ne suomalaisetkin,mitähän kaikkea matujen tekemiä törkeyksiä salataan ihmisiltä ja koskahan tämä paska kaatuu kerralla päälle.

Pena

Jotenkin taas tuntuu että nyt ei näytä taaskaan työllistyminen ja kotoutuminen sujuvan ihan kuin strömsössä. Meneeköhän tässä vähän taas rahat hukkaan.

Van, Mie

Oliko se kuva jotenkin vääristynyt?
Kun sen nenän paikalla oli sellainen jättiläismäinen bataatti?

Anonymous

Matikan ja historian numerot noussu kohisten ku tää on apua antanut. Eli mitähän ihmettä tällänen kaveri avustaa? Vai onko ollu jonku yksittäisen oppilaan avustaja ja kiinnostunu normaalimmista tytöistä?

Anonymous

avustaa tytöiltä housut pois.

A. Stupido

Eikö vieläkään ymmärretä että vain ilmoituskynnys on madaltunut!

Faktoriuz

Saksa kertoo miten käy. Eli mielestäni turvapaikanhakijoiden määrä on suorassa suhteessa rikoksiensa määrään, ei ole niin että Saksaan ja Ruotsiin nyt vaan sattui tulemaan roistoja ja murhaajia mutta Suomeen tuli ainoastaan aitoja rehellisiä pakolaisia..mitä nyt muuuuutama piiiiiieni piiiikkuruuuuinen rikos siellä sun täällä… Laskekaa meidän sossumuslimien määrä plus rikosten määrä, niin prosentuaalisesti ollaan varmasti Saksan lukemissa, ehkä jopa voitamme jeeee! Lukekaa ja hämmästykää: ”Vuosien 2016 ja 2017 aikana maahanmuuttajat syyllistyivät 753 murhaan tai tappoon. Samana aikana maahanmuuttajat syyllistyivät 2 533 seksuaalirikokseen tai sellaisen yritykseen.”
https://www.kansalainen.fi/massamaahanmuuton-uhrit-saksassa-maahanmuuttajat-syyllistyivat-henkirikokseen-ja-yli-kolmeen-seksuaalirikokseen-joka-paiva/
Vaaleissa voitte päättää haluatteko samaa tänne, vai oman maanne takaisin ennekuin on myöhäistä.

john doe

Omapahan on asiansa, että möhlnyt oman ammattinsa muotoutumista siten, että ei menisi (kasvot) luottamus ja maine. Täysjärkinen tuomari ja oppisopimuksesta vastaava taho viheltää pelin poikki!
Mutta tämä on yhteiskunnan varojen tuhluuta – hänen sielu voisi, mikäli kristinuskon katsoo teot lievinä, saada anteeksiannon kautta synninpäästöön, mutta pääseekö hänen omatunto todella omasta mielestään puhdistautumaan ja oma itsensä voida päästä päkähästä, jos pyyteettömästi käy hakeutumassa synninpäästöön. Ihmisestä jää maine. Hän on merkitty mies.

Castafiore Fernandes

tuku tuku lampaita – samalla kun vaalien ”linjalta kuuluu kääntyilevien takkien kahinaa” – nin penteleesti. Suomen lauhkeat lampaat, jos ei ilmiantoja opettajien huoneessa ole ollut, edes pienen kollaboraation yhteisellä mietinnöllä, toivottavasti edes jotain oli kirjattuna ylös, että henkilöstö voisi jälkiviisastua. Yleinen linjaus saatava kouluihin!
On tämäkin, jos ulkomallaisen vanhemmat vasta ryhtyvät näkemäään todellisen vaivan saada epäilty edesvastuuseen!

Anonymous

että suomen viranomaiset ei reakoi jos rikoksien tekijöinä on matut ja siitä ilmoittaa suomalainen,etsii esim.jonkun ulkomaalaisen,kenties ystävän ja hän ilmoittaa siitä viranomaisille niin johan rupee tapahtumaan.,aina parempi jos ilmoittaja on muslimi

Acc

Ei tämä tähän pääty… tämä oli suvakkien maailmankatsomuksen mukaan yksittäistapaus, joka vahvistaa säännön, jonka mukaan erityisesti muslimit ovat turvallisin valinta kouluavustajiksi ja lasten kanssa työskentelyyn.
Miä seuraavaksi. Ehkä saamme jo tänä vuonna sattumuksen, jossa päiväkotiin vierailulle viedyt nuorukaiset (ikä 25-35) ovat joukolla raiskanneet 3-5 vuotiaita lapsia. Videoituna tietysti. Mutta ei edes tuollainen herätä suvakkeja.

Kari Lehto

Ja taas oli valitettu rehtorille ja ilmoitettu poliisille, eikö kenellekään vanhemmista tullut mieleen tehdä miehisesti oikein.

fatwantarkistaja

Milläs teet oikein? Sillä pakolaisella* on kavereita, jotka lähettävät tyttäresi käytöstä niitä videoita (katso ylempi kommentti), etkä itse voi enää vankilassa suojella häntä. Tyttären tilannetta ei voi huonontaa, joten pitää olla kiltisti, tai keksiä jotain uutta ja erikoista. Niitä keinoja kohta tarvittaisiin, sietämättömältä vaikuttaa, että vanhemmat verorahoillaan kustantantavat sekä tyttärensä koulun, että tämän gruumaajan työharjoittelun. Parempi olisi olla kotona, vaan ei sekään ole edes laillista (oppivelvollisuus).
*Pakolainen on sitä vain oletusarvoisesti, muslimeilla tietääkseni kuitenkin jaettu arvopohja ja kuvan perusteella jätkä on semmoinen.
Ihan ne pienetkin muutokset saisivat suuren muutoksen aikaiseksi, jos niitä toteuttaisivat kaikki. Näin itse uskon. Älkää pokkuroiko muslimeja, älkää pitäkö heitä vertaisinanne, pakottakaa heidät todistamaan kelpoisuutensa. Ei suomalainen mene Aasiaan pätemään, hänen on osoitettava pätevyytensä, ehkä monin eri tavoin.

Pinlaareni

Erittäin hyvin kiteytetty. Tavallisella työssäkäyvällä, perheellisellä veronmaksajalla on aivan liikaa hävittävää… Ainoat tällä hetkellä mahdolliset (lailliset) vaikuttamisen keinot ovat äänestäminen, tiedon jakaminen ja selän pitäminen suorana.

Anonymous

Voisiko joku selvittä yksityiskohday milloin tyyppin on tullut Suomeen ja millä statuksella ja miten päätynyt tuohon tehtävään?
Miten on mahdollista että lasten pariin päästetään henkilö jonka taustasta ei voi tietään mitään vaikka laki velvoittaa että tausta on selvitettävä?

Ilmari

Tässä on sekin ongelma että koulunkäyntiavustajan pitäisi jotain ymmärtää siitä koulunkäynnistä. Eihän se ole edes teoriassa mahdollista että suomalaista koulua käymätön pystyisi avustamaan. Tavallista on että tehtävään palkataan koulun päättänyt ylioppilas. Ei siihen mitään oppisopimuskoulutusta edes vaadita koska ylioppilas osaa sen muutenkin.

Siru B

On se kyllä kummallista kun tuollaisia palkataan vaikka tiedetään jo laajasti kaikista vaaroista mitä ovar suomalaisille tytöille koituneet ja kenekä toimesta useimmiten.
Itse olisin mennyt koulunkäyntiavustajaksi, olen pitkäaikais työtön ja olin tällöin 60v, eli yritin tyäöllistää itseni siihen mutta syy että ei kelvannut (kuten myös ikärasismi työnantajien puolesta) oli että ei voi ottaa sellaiseen virkaan ketään koska on vähennetty opettajia ja lomautuksien vuoksi. Mutta sitten noin yhtäkkiä voikin noi turvanuijat laittaa sellaiseen. Helevetto ojasta allikkoon menee tää maa niin että vain vikisee ja korkealta puhaltaa joka kerta kun taas tulee ilmoitus jostain rikoksesta kossa uhri on alaikäinen lapsi.