Haagan puukotuksessa uusia käänteitä – myös pääepäillyn velipoika vangittiin

Haagan puukotusjuttu saa uusia käänteitä. Nimittäin pääepäillyn lisäksi tämän veli on nyt vangittu epäiltynä murhan yrityksestä.

Poliisi kertoo, että pääepäilty Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on vangittu poissaolevana Helsingin käräjäoikeuden eillisellä päätöksellä. Al-Hmedavia epäillään todennäköisin syin murhan ja tapon yrityksistä.
Nyt myös Hayder Al-Hmedavin vuonna 1990 syntynyt veli Ali Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi (kuvassa) on vangittu. Vangitseminen tapahtui tänään. Veli on vangittu todennäköisin syin epäiltynä osallisuudesta murhan yritykseen.
– Tähän mennessä olemme kuulleet tapahtuman todistajia ja uhreja, myös lapsia. Kuulemisten perusteella meillä on käsitys, että epäilty rikos on kohdistunut ensisijaisesti Al-Hmedavin entiseen puolisoon, kertoo rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisilaitokselta.
Poliisi ei toistaiseksi ole saanut Al-Hmedavia kiinni ja etsintöjen kerrotaan jatkuvan.
Poliisi ei ole sen kummemmin kertonut teon taustoja. Jos hieman arvailee tekoon johtaneita syitä niin luultavammin pääepäillyn vaimon murhayritys johtui siitä, että nainen oli “maallistunut” eikä halunnut Suomeen tulon jälkeen käyttää huivia. Toisin sanoen veljekset toimivat juuri kuten kunniakulttuurissa tulee toimia; murhaamalla huikenteleva vaimo, joka kaikenlisäksi oli ottanut väkivaltaisesta miehestään pesäeron, saatiin miehen kunnia palautettua. Tässä tapauksessa kunnian palautus meni hieman pieleen ja vaimo jäi henkiin.
Seurataan tilannetta.