Solnan käräjäoikeus tuomitsi uzbekkeja pikku vankeuksiin terrori-iskun suunnittelusta

terror-attack-349913_960_720.jpg

Solnan käräjäoikeus Tukholmassa tuomitsi muutaman Uzbekistanista kotoisin olevan miehen pikku vankeuksiin Ruotsiin suunnitelluista terrori-iskuista. Tekojen piti tapahtua isiksen nimissä.

46-vuotias päätekijä sai 7 vuoden ehdottoman vankeustuomion. Tuomiolauselman mukaan mies syyllistyi terroriteon valmisteluun ja terroriteon rahoittamiseen. Uzbekistanin kansalainen.
30-vuotias mies tuomittiin 6 vuoden vankeuteen terroriteon rahoituksesta ja väärennetystä asiakirjasta. Uzbekistanin kansalainen.
34-vuotias mies tuomittiin 6 kuukauden vankeuteen terroriteon rahoittamisesta ja 24-vuotias mies niin ikään terroriteon rahoittamisesta 4 kuukauden vankeuteen. Kaikki mainitut ovat Uzbekistanin kansalaisia.
Päätekijät saivat vankeustuomioiden lisäksi karkoituksen.
Tekosarja paljastui sen jälkeen kun turvallisuuspoliisi SÄPO oli seurannut miehiä pitkään. Poliisi otti kiinni miehiä Tukholman Akallasta sekä Jämtlandissa sijaitsevalta maatilalta. Jämtlandissa tilalta löydettiin erilaisia pommin tekoon käytettävää materiaalia. Lisäksi paikalta löydettiin pommien teko-ohjeita ja jonkinlaisia suunnitelmia iskusta. Tarkkaa paikkaa ei kerrota missä iskun olisi suunniteltu tapahtuvan. Luultavasti kuitenkin jossain Tukholman suunnalla.
Lisäksi miesten koneilta löydettiin isis-materiaalia ja puhelimista yhteydenottodataa, jossa tekijät olivat olleet yhteydessä useisiin isiksen johtohahmoihin. Oikeuden mukaan tämä todisti, että henkilöt kuuluivat isikseen.
Yksi miehistä otettiin kiinni Tanskassa. He olivat suunnitelleet tekevän jonkinlaista pommi-iskua Kööpenhaminassa, mutta SÄPO seurasi koko ajan miehiä ja heidät otettiin kiinni Tanskassa.