Solnan käräjäoikeus tuomitsi uzbekkeja pikku vankeuksiin terrori-iskun suunnittelusta

terror-attack-349913_960_720.jpg

Solnan käräjäoikeus Tukholmassa tuomitsi muutaman Uzbekistanista kotoisin olevan miehen pikku vankeuksiin Ruotsiin suunnitelluista terrori-iskuista. Tekojen piti tapahtua isiksen nimissä.

46-vuotias päätekijä sai 7 vuoden ehdottoman vankeustuomion. Tuomiolauselman mukaan mies syyllistyi terroriteon valmisteluun ja terroriteon rahoittamiseen. Uzbekistanin kansalainen.
30-vuotias mies tuomittiin 6 vuoden vankeuteen terroriteon rahoituksesta ja väärennetystä asiakirjasta. Uzbekistanin kansalainen.
34-vuotias mies tuomittiin 6 kuukauden vankeuteen terroriteon rahoittamisesta ja 24-vuotias mies niin ikään terroriteon rahoittamisesta 4 kuukauden vankeuteen. Kaikki mainitut ovat Uzbekistanin kansalaisia.
Päätekijät saivat vankeustuomioiden lisäksi karkoituksen.
Tekosarja paljastui sen jälkeen kun turvallisuuspoliisi SÄPO oli seurannut miehiä pitkään. Poliisi otti kiinni miehiä Tukholman Akallasta sekä Jämtlandissa sijaitsevalta maatilalta. Jämtlandissa tilalta löydettiin erilaisia pommin tekoon käytettävää materiaalia. Lisäksi paikalta löydettiin pommien teko-ohjeita ja jonkinlaisia suunnitelmia iskusta. Tarkkaa paikkaa ei kerrota missä iskun olisi suunniteltu tapahtuvan. Luultavasti kuitenkin jossain Tukholman suunnalla.
Lisäksi miesten koneilta löydettiin isis-materiaalia ja puhelimista yhteydenottodataa, jossa tekijät olivat olleet yhteydessä useisiin isiksen johtohahmoihin. Oikeuden mukaan tämä todisti, että henkilöt kuuluivat isikseen.
Yksi miehistä otettiin kiinni Tanskassa. He olivat suunnitelleet tekevän jonkinlaista pommi-iskua Kööpenhaminassa, mutta SÄPO seurasi koko ajan miehiä ja heidät otettiin kiinni Tanskassa.
 

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
A. Stupido

Saatanan rasistiset ruotsalaiset. Kysymyksessähän oli vain kivan pelihetken organisointi ja pelihetkeen tarvittavista aineista.

Ihmeellisen kauan kestää saada kunniamurhaaja kiinni

Täytyy sanoa että kuten esim robinson totesi, että muutos siihen jotta joku kaupunki islamisoituu tapahtuu nopeasti. Puhutaan vuosista mutta jopa alle kymmenestä. Esim itse olen tämän todennut. Entisenä ns maailmankansalaisena muutin vuosiksi hieman syrjemmälle. Kun olen taas alkanut liikkua jne muutos on järkähdyttävä. Ihan selvää, että suomi tulee saamaan osansa esim ruotsin ongelmista. Siis potenssiin niin ja niin paljon.

Rva Huivinen

Ovat vissiin ottaneet sen Rva Huivisen taas takaisin lautamieheksi kun tuli näin mitättömät tuomiot. Yksi maan kalleimmista puolustusasianajajista hoiti hommansa perusteellisesti terroristien hyväksi ja v-maksajat maksavat kaikki kulut.

Synkkä tulevaisuus

Terroristeilla on kalifaatin lisäksi kaksi tavoitetta: tuhota yhteiskuntamme ja tuhota niin monen yksittäisen kansalaisen elämä kuin vain mahdollista. Mikrotasollakin on jo monen ihmisen elämä pilattu:
Vanhuksiin kohdistuneet petokset ovat kaksinkertaistuneet 2017 – 2018 ja jos verrataan ajassa taaksepäin ovat vanhusrikokset VIISINKERTAISTUNEET 2013 – 2018.
Tulevaisuutesi: afgaani pesee perseesi, somppu työntää suuhusi pullamössöä, eu-manne vie rahasi ja/tai vetää kirveellä päähän (SVT 9.3).

Särmääjä

Uzbekit näyttää olevan pahinta terroristiporukkaa Pohjoismaissa.

Tavis

Kuudesta seitsämään vuoteen vankeutta, osalle ehdotonta. Uutisesta ei selviä mitä pientä kivaa oli suuniteltu, jos noin kovat tuomioit pelkästä suunnittelusta.
Ellei sitten ollu pottunokkaisia joille laitettiin kuulapää kovennusta.