Tukholman terrori-iskun uhrin hauta systemaattisen häpäisyn kohteena

39169688_140198446903307_6549719792327065600_n

Tukholmassa on menossa kummallinen näytelmä cityssä tapahtuneen terrori-iskun tiimoilta. Yhden uhrin, nuoren tytön hautaa on häpäisty systemaattisesti. Tekijänä on 59-vuotias mieshenkilö ja hautarauhan rikkomisen motiivi on hyvin epäselvä.

11-vuotias Ebba Åkerlund menehtyi rekkaiskussa 7. huhtikuuta 2017. Tämän jälkeen Ebban hautaa on häpäisty puolensataa kertaa mm. tekemällä hautakiveen töherryksiä, potkimalla kukkaset kenttään ja virtsaamalla haudalle. Poliisi ei alkuksi onnistunut ottamaan tekijää kiinni, kunnes Ebban isä sai tekijän rysän päältä kiinni. Tästä seurasi, että miestä kuulusteltiin mm. epäiltynä hautarauhan rikkomisesta.
Vaikka mies otettiin kiinni, hänet päästettiin kuulustelujen jälkeen vapaaksi. Siitä huolimatta, että miehellä on lainvoimainen karkoitus päällä. Lisäksi hänet on tuomittu oikeuden päätöksellä karkoitettavaksi. Tosin karkoitus ja maahantulokielto on ollut voimassa 2019 helmikuun loppuun.
Kun asia eteni lopulta syyttäjälle ja asiaa piti istua Tukholman käräjäoikeudessa niin asia jouduttiin lykkäämään, koska 59-vuotiaalle epäillylle ei ole saatu toimitettua haastetta.
Ebban isä on asiasta katkera. Hän kertoo Tukholmalaiselle paikallislehdelle Mitti.se:lle, että asia on kertakaikkiaan käsittämätön. Hän on nähnyt epäillyn lähes päivittäin pyörimässä hautausmaalla, mutta siitä huolimatta viranomaiset eivt ole saaneet toimitettua haastetta.
Miehen motiivi on käsittämätön. Mies on systemaattisesti sotkenut ja tehnyt tuhotöitä Ebban haudalla vuoden ajan. Mitään järjellistä motiivia asialle ei löydy. Niin ikään viranomaiset eivät osaa tehdä asialle mitään. Isä joutuu valvomaan tyttärensä hautaa, että edes pahimmat tuhotyöt saadaan korjattua.