Tukholmassa räjähti bussi

Kuvakaappaus - 2019-03-10 12-53-29.png

Tukholman keskustassa tapahtui hetki sitten jonkinlainen bussiräjähdys. Ilman matkustajia liikenteessä ollut bussi leimahti räjähdysmäisesti tuleen. Poliisi kertoo SVT:n uutisille, että tapahtumasta ei epäillä rikosta.

Poliisi ei osaa kuitenkaan toistaiseksi kertoa miksi bussi leimahti tuleen räjähdysmäisesti. Uutisten mukaan silminnäkijät kuulivat ennen liekkejä voimakkaan räjähdyksen äänen.
Räjähdyspaikka on Tukholman cityssä juuri ennen Klaratunneliin ajoa. Bussi on paikallisliikenteen ns. sininen bussi ja sen polttoaineena toimi kaasu. Ihmiset luulivat alkuun, että kyseessä oli terrori-isku ja paikalle lähetettiin useita ambulansseja. Mutta sitten selvisi, että bussi oli siirtoajossa, ei linjaliikenteessä ja kyydissä oli vain kuljettaja. Kuljettaja vietiin sairaalaan, mutta tietoa mahdollisesta loukkaantumisesta ei ole.
Tegelbackenin ympäristö on eristetty, sillä paloa ei ole vielä saatu sammutetuksi ja siitä aiheutuu voimakasta savua.
Kuvaa kauempaa, josta näkyy reipasta savunmuodostusta.


Räjähdyksen syy näyttää olevan törmäys, jossa kaasutankki räjähti. Bussi ajoi Klaratunneliin, jonka korkeus on matalampi kuin bussin korkeus. Bussin katolla oleva kaasutankki osui ”korkeuskaiteeseen” ja tästä törmäyksestä seurasi räjähdys.