Miksi "Seinäjoen arabikevät" meni kuten se meni?

kuvakaappaus-2017-11-16-12-03-09.png
Otanmäen dokumentissa murhaaja kertoo, että Jumala se päätti viime kädessä miten homma meni.

Kun “Seinäjoen arabikevät”-elokuvan esitystilaisuus oli Helsingissä niin minultakin kysyttiin aionko katsoa elokuvan. Luultavasti en jaksa vaivautua katsomaan elokuvaa edes vaikka se jostain syystä sattuisi näkymään Areenassa lähiaikoina.

Elokuvan julkistamisen jälkeen monet ovat sanoneet, että elokuva oli pliisu. Muuan mies kertoi, että filmissä ei ollut mitään jotakin sellaista, että se sisällöllisesti olisi vähääkään merkittävä.
– Elokuvan on kyllä hyvin tehty, se on leikattu ammattimaisesti ja muutenkin jäljestä huomaa, että työryhmä koostuu ammattilaisista. Mutta suurin ongelma onkin se, että filmillä ei ole mitään sisältöä. Se ei kyseenalaista mitään eikä tuo esille mitään vaihtoehtoista ajatuslinjaa.
Virolainen Maria Kaljuste sanoi elokuvasta, että se on pliisu mitäänsanomaton filminpätkä, josta aiheutunutta kohua on vaikea ymmärtää.
Nyt sopii kysyä, että kuka muka odotti Yleisradion julkaisevan jotain sellaista, että sillä kyseenalaistettaisiin turvapaikkamaahanmuuttoon liittyviä ilmiöitä? Hän, joka niin uskoi, on kyllä naiveista naivin henkilö. On itsestäänselvää, että Yle ei julkaise mitään sellaista, josta voisi vetää rasistisia johtopäätöksiä. Elokuvaa on leikattu kymmenkunta kertaa ja siitä on poistettu vähänkin kriittisiä kohtauksia sitä mukaa kun se on saatu valmiiksi.
Mistä oikein on kyse, koska Helsingin Sanomatkin äityi kirjoittamaan, että elokuva totta tosiaan oli pliisu eikä toimituksessa oikein hahmotettu siitä syntynyttä kohua?
Kyse on siitä, että ohjaaja Reinikka profiloitui elokuvan alkuajoista alkaen rasistiksi. Joillekin ihmisille maailma koostuu rasisteista ja ei-rasisteista. Ei ole muita. Ylessä useimmille maailma on juuri tällainen; on rasisteja ja ei-rasisteja. Ja koska rasistit ovat pahoja niin heidän kanssa ei tarvitse tehdä yhteistyötä missään asiassa ja sopimuksia voi rikkoa miten huvittaa. Vain siis siksi, että toinen osapuoli on sattunut leimaamaan toisen osapuolen rasistiksi.
Jos Reinikan tilalla olisi ollut joku toinen ohjaaja, ihan kuka tahansa, joka ei olisi leimautunut rasistiksi, niin ohjelma olisi mennyt Ylelle läpi hyvin helposti. Vähän samaan tapaan kuin Otanmäen murhaajasta kertova filmi. Nuoren suomalaisen tytön ja arabiaanon kohtaamista kerrottiin rakkaustarinana. Kyseinen elokuvahan oli tavallaan hyvinkin kriittinen. Se kertoi tapahtumaa tytön näkökulmasta, mutta toi esille myös murhaajan raadollisuuden ja sen, että miesporukka oli tullut Suomeen vain rilluttelemaan. Elokuvassa kerrotaan hyvin selväsanaisesti mistä oli kysymys eikä elokuva yrittänyt valkopestä murhaajaa (vaikka itsekin olin aiemmin tätä mieltä!)
Jos Arabikevään olisi ohjannut Otanmäen dokumentin tekijä niin filmi olisi tullut ulos muutamien hienofiilausten jälkeen. Sen tekijä ei ole profiloitunut rasistina. Sen sijaan Reinikan kanssa pelleiltiin miten huvittaa ja loppujen lopuksi kieltäydyttiin koko filmin esittäminen. Ylellä luultavasti nauretaan partaan; siinäpä rasisti teki monta vuotta turhaa työtä.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mike lake

Kyllä tuollaista anteeksi antavaa ja armeliasta jumalaa on kunnia palvoa !!!.

Minä

Suvakeille “rasisti” on samaa kuin islaminuskoisille se vääräuskoinen. Sitä voi kohdella miten vaan, koska se on alemman sortin ihminen, jos edes ihminen.

selvännäkijä

Jep juu, se on se porukka, joka vauhkona vaatii ihmisoikeuksia vaikka kurkunleikkaajille, mutta kieltää ne tavallisilta suomalaisilta. Melkoista tuo nykyinen avohoito …

Tyypillistä YLE:n antoa

YLE on pelkkä paskan tuottaja. Sitä YLE antaa ulos mitä työntekijöiden päässä on.

ei tarvetta enää 2000-luvulla HALOO

Jos ainoat tarveaineet ovat puuta, niin linjan päästä tulee puuta.
Jos taas ainoa tarveaine on paska, niin putken päästä tulee vain paskaa.
Siksi voisimme luopua ylestä.

fatwantarkistaja

Lainaan löyhästi, eli varastan Perzeen sketsistä.
Jos paskanjalostamolla tuotetaan hammastahnaa, niin onko lopputuote silti paskaa?
Maksukanavat on joo keksitty. Itse tekisin kompromissin ja jättäisin Ylelle yhden TV-kanavan ja yhden radiotaajuuden. Sellaista ohjelmaa, joka on informatiivista, ilman proagandaa mihinkään suuntaan, ehkä hyvää huumoria, ehkä jotain voimamieskisoja, joita ei muuten televisioitaisi ollenkaan. Isä-Matteota katsoisivat ne, jotka haluaisivat siitä maksaa, eli ne kortin hankkineet.

Haitta suuri ja hyöty pieni

Ainahan tällaisia lälläritarinoita joku uskoo, ”kun kerran telkkarissakin niin sanottiin niin totta se on!”. Oli miten oli on matu aina matu ja massamaahantunkeutuminen perseestä. Elokuvista ja muista hömpötyksistä riippumatta.

John McMunne

Pliisu tai ei, niin eduskuntavaalit ovat jo aivan liian lähellä, jotta dokkaria voisi esittää.
Eli vaarana on etenkin persujen ym. nazien kannatusnousun jatkuminen.
Sitäpaitsi meillehän piti tulla NE ilmastovaalit.
Muistakaa ILMASTOVAALIT!!!

Bööna

Juuri näin! Vittuun Suomen kansan turvallisuus tai hyvinvointi. Se mikä on tärkeintä maailmassa on nälkäinen jääkarhu!

Matut vittuun loisimasta ja suvakit mukaan

Toi matujen kuvan kiillottaminen rupee jo oleen vähän vanha vitsi. Aika moni jo tajuu, että se on täyttä kusetusta.
Suomi ei ole hyötynyt pätkääkään maahanmuutosta.
Meillä ei ole työvoimapulaa eivät työt jää tekemättä ilman matuja. Se, että esim matut ajaa bussit on törkeetä huijausta. matut on vain otettu ohituskaistoja pitkin bussikuskeiksi kun taas halukkat ja kykenevät suomalaiset on törkeesti sivuutettu.
Toinen hyvä esimerkki on myös S-ryhmän osallistumana, matu varastoharjoitteluun. Harjoittelupalkka 2700 eur/kk, josta puolet maksaa yhteiskunta. Vittu mitä paskaa. Suomalaiset eivät saisi vastaavasta harjoittelusta juuri pätkääkään rahaa.

Pena

Onhan se totuus tullut jo hyvin ilmi, vaikka miten YLE yrittäisi kiistää ja estellä sitä.

miekku

Miksi Yleveroa pitää maksaa? En lue Ylen sivuja, en katso Ylen ohjelmia, uusintoja, uutisia. Miksi minun pitää maksaa veroa, joka ei tuo minulle lisäarvoa tai palvelua: Miksi eivät veroa maksa vain ne, jotka Ylen palveluita haluavat? Tai jotka haluavat kustantaa poliittisesti valittujen sananvapauden kaventajien ökypalkat? Minun rahoistani, perkele siellä käyttävät varoja minun ajatusmaailmaani vastaan, sananvapauttani vastaan. Perkele.
Bensaveroakin maksavat vain ne, jotka tankkaavat tai ruokaveroa, jotka ostavat ruokaa, niin vaikea on tajuta miksi minä joudun maksamaan jostain palvelusta, jota muut käyttävät?
En jää kaipaamaan, vaikka koko Yle räjäytettäisiin taivaan tuuliin.