Miksi joukkoliikenteen rattiin päästetään tieliikennetaidottomia kuljettajia?

Kuvakaappaus 2019-03-12 07-43-40.png
Kuva tunnelin suulta ennen bussiräjähdystä.

Tukholman bussiräjähdyksestä on yritetty vääntää terrori-iskua, joka salattiin. Folion syvyys sitten määrittelee kuka salauksen takana on. Salaliittoteoriat ovatkin hyvä tapa saada huomio pois olennaisesta asiasta.

Salaliittoa on perusteltu mm. siten, että kuvissa bussi ei ole menossa tunneliin vaan räjähdys tapahtuu jossain torilla. Toinen väittämä on, että tunnelin suulla ei ole mitään korkeuspuomia. Kolmas väittämä perustuu yhteen filmiin, joka on levinnyt julkisuudessa. Siinä bussin perässä tuleva autoilija kuvaa bussia ja jättää väliä. Tässä samassa yhteydessä ihmeteltiin sitä, että vasemmalla kaistalla ei ole autoja kun taas oikea kaista on täynnä.
Toriväitteet voidaan kumota paikallistuntemuksen puutteella. Väittämä, että tunnelin suulla ei ollut mitään puomeja tulee esille seuraavassa filmissä. Nimittäin tunnelin suulla on erityisen jykevät teräspuomit. 10 metriä ennen puomia oli suuri kyltti, jossa kerrotaan maksimikorkeuden olevan 3 metriä.

 
Alla filmillä näkyy itse räjähdys. Väitteiden mukaan sen olisi filmannut joku Muhammed -niminen henkilö, mutta filmin kuvaaja on puolalainen rakennusmies. Mies on kertonut alkaneensa filmata sen jälkeen kun tajusi, että bussi menee tunneliin, jossa korkeus ei riitä bussille.
 
Vasemman kaistan tyhjyys johtuu varmaan siitä, että vasen kaista jatkuu Sveavägenille ja oikean kaistan ulostulo on Mäster Samuels gatanilla. Eli kaistat eivät jatku samaan suuntaa vaan eroavat maan alla vielä omiksi tunneleiksi. Lisäksi tunnellissa on alussa sulkuviiva ja sadan metrin jälkeen kaistojen välissä on kivetys. Joten tällä kertaa suurin osa autoilijoista ei ollut menossa Sveavägenille.
Bussi räjähti sen takia, että katolla ollut kaasuturbiini osui puomiin ja räjähti.
Se mitä tässä nyt pitää kyseenalaistaa on se, että miksi joukkoliikenteen rattiin päästetään luku-, kirjoitus- ja tieliikennetaidottomia henkilöitä. Ennen puomia oli parin metrin korkuisilla kirjaimilla suurin sallittu korkeus. Kuljettaja ajoi siitä huolimatta bussin tunneliin. Kuljettajan pitäisi tuntea myös auton korkeus. Minulle opetettiin autokoulussa, että jos ei tiedä auton korkeutta se pitää mitata vaikka mittanauhalla.
Kaupungin bussiliikenne on suunniteltu siten, että autot eivät yksinkertaisesti ajele reittiliikenteessä sellaisista paikoista, jossa korkeus ei riitä. Tässä tapauksessa bussi ei ollutkaan reittiajossa vaan siirtoajossa. Mutta entäpä jos jonkun työmaan tms. takia normaalille reitille joudutaan laittamaan korkeuspuomi. Mitä sitten? Silloin bussista tulee kuoleman bussi. Yksikään Tukholman bussikuskeista ei tunne auton korkeutta eikä huomaa mitään korkeudesta kertovia liikennemerkkejä, vaikka ne liimattaisiin tuulilasiin. Ne eivät huomaa puomeja eivätkä varoitusmerkkejä.
 

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sini-Valkoinen Suomi

Noh, ellei muuta niin koneinsinöörit ja astrofyysikot saivat nyt tärkeää ensikäden tietoa siitä, että moinen haitaribussi räjähtää hetkessä liekkimereen.
Näppärä keino päästä eroon sadasta vääräuskoisesta…

Paavo Pökäle

Kamelintaluttajat ja kilien nussijat ovat tottuneet siihen, ettei aavikoilla ole tunneleita ja jos on, niin kyllä kameli osaa kumartaa. On älyvapaata touhua muutenkin, kun aivotonta porukkaa lasketaan sivistysvaltioon, jollaiseksi Suomeikin vielä toistaiseksi luetaan?

Anonymous

jep

Aikki.

Kun ensimmäisen uutisoinnin tapahtumasta näin niin heti ajattelin ,että kyseessä on terrori isku. Ei tullut mieleenkään se, että bussi voisi räjähtää tuollaiseen liekkimereen.

Asia selvä

Kiitos kirjoituksesta.
Vanhana rekkamiehenä tuntee aina myötähäpeää, kun ei tiedetä ajoneuvon korkeutta ja osata katsoa liikennemerkkejä.
Tammistossa, Tuusulan moottoritien alle jää jatkuvasti autoja jumiin, ja onhan noita lukemattomia muitakin paikkoja kun ajetaan katto auki. Mutiaisia ja kantiksia asialle.

Anonymous

nyt moni kamelikuski tosiaan tietää kuinka saada vääräuskoisia hengiltä ilman pommia, rupee pussikuskiksi.

fatwantarkistaja

Eikä siinä reitit auta, lähteehän se rattia kääntämällä vaikka minne. Äkkiseltään löytyi kolmellakympillä oiva laite, jolla voi käydä löyhän kaveriporukan kanssa vapaa-ajalla mittailemassa alikulkuja. Näitä mittoja vertaillen busseihin saa käsityksen, minne kannattaa/ei kannata ajaa.
Mitähän tapahtuu, kun vuosia ostarilla lapsia kytännyt ilmastopakolainen saa päähänsä käydä TE-keskuksessa kertomassa halukkuudestaan ryhtyä kuljetusalalle. Toinen googletus kertoo, että linja-autonkuljettajaksi tähtäävä koulutus bussihorjahtajalle alkaa 16.4.2019 ja hakuaika päättyy 28.3.2019. Olen varma, että virastotäti työntää kaverin kyselemättä tuolle kurssille, jos vaan tilaa on.
Turha tulla sanomaan, että annan vinkkejä, ei pakolaisetkaan idiootteja ole, kyllä ne keksivät saman johtopäätökset. Verkosto auttaa, ellei itse osaa ajatella. Kyse on enemmänkin siitä, että kaikki on tehty niin helpoksi jihadisteille. Tarttee vain harjoittaa uskoaan, kuffari järkkää kaiken muun.

Mitä sanoo asiantuntijat

Onkohan tässä tapauksessa riittänyt että kaasusäiliöt ovat räjähtäneet joutuessaan puristukseen tai että puristuksesta johtunut mahdollinen kipinä on räjäyttänyt säiliöt!

Tero

Miksi säiliöt on katolla luulisi että alustassa olisi tilaa niille?

NejTack

Kuka haluaa istua kaasusäiliön päällä kun Muhamed vääntää rattia?

Mmmmm, monikulttuuria

Kuka haluaa istua kaasusäiliön alla kun Muhamed vääntää rattia? Pitäis poistaa tästä riskianalyysistä se yhteinen nimittäjä.

Jesse

Kaasusäiliö?

Mmmmm, monikulttuuria

Ajattelin kyllä jotain muuta, mutta onnistuuhan se noinkin, ja on tosi turvallinen kaasubussi, eiku työmaaparakki pyörillä 🙂 .

seant

Kaasu on kevyempää siksi katolla. Mutta kun mitä kaikkea Ruotsissa tapahtuu, johtuu ilmeisesti siitä, kun valtio maksaa 80% palkasta, eli ammattitaidotonta porukkaa. Viimeaikoina esim. palokunta ei voinut mennä sammuttamaan kun kellään ei ollut ko.ajoneivolle ajokorttia. Lastensairaalaan oli toimitettu käytetyt instrumentit, jotka oli pakattu uusiin pusseihin jne

Anonymous

näin

Van, Mie

Kaasu on ilmaa kevyempää >> jos säiliö vuotaa, kaasu karkaa yläilmoihin >> pienempi riski tulipalolle.
Videolla kaasusäiliöt osuvat puomiin ja kipinä (metallista tai sähköjohdoista) sytyttänee kaasu-ilma seoksen.

Valtsu

Aikamoisia aikapommeja kaartelee meilläkin liikenteessä. Se ei ole yksi kerta, kun joukkoliikenteen kuljettaja on tehnyt täysin aivottomia ratkaisuja.
Äkkiseltään tulee mieleen tapaus, jossa kuski eksyi reitiltä puistotielle ja tilannetta paikatessaan peruutti sähkökaapin päälle. Mitähän tapahtuisi oikeasti tiukassa paikassa? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005252108.html

Pommikuskit

Vika on siinä että kamelikuskeja yritetään muuttaa bussikuskeiksi 10 viikon pikakurssilla, paniikissa jotta voitaisiin kehua miten matut työllistyvät. Mitä oppii/välittää analfabeetti bussin oikeasta käsittelystä, liikennesäännöistä, turvallisuudesta jne. 10 viikossa? 10 viikon kurssin jälkeen he saavat tutustua 13 päivää alueeseen missä tulevat ajamaan ja yksi päivä omistetaan kaasun opettelemiselle.
Moni matukuskioppilas ei tajua yhtikäs mitään! Eikä ruotsalainen kouluttaja kehtaa kysyä/varmistaa mitä matu tosissaan osaa koska ei halua vaikuttaa pahansuovalta rasistilta joka loukkaa matun itsetuntoa ja rispectiä. Lopputulos on sitten tämä.

anonymous racist

Meinasin jo järkyttyä, että ruvetaanko täällä nyt veistelemään Suomen mahtavimman dööpingasiantuntijan Timo Seppälän pikkukolhuista auton ratissa, mutta näky olleen isompaa kalustoa. Ja Seppälä ei tainnu peruutella, olisko vaikutuksen alasena ees pakkia löytäny 🙂 .
Aikapommeja ja pommivöitähän niitä kohta liikenteessä on tuhka tiheään, kun tuo työvoimapulan paikkaajalauma ottaa raskaassa liikenteessä vetovastuun. Oma riskinsä on ollu tuossa medialaitteiden käytössä ajon aikanakin, mutta nyt täytyy vielä yrittää tulkita että rassaako se vastaantuleva maanteiden ritari kännyä vai laukaisinta. No, turvallisinta melkeen väistää syvälle pöpelikköön, on kumpi tahansa.

Anonymous

Tuollaiset kaasubussit ovat käytännön pommeja jos räjähdys tapahtuu noin helposti. EI JATKOON!!!

Mmmmm, monikulttuuria

Rakenne on suunniteltu sillä perusteella että käyttäjä/kuljettaja osaa lukea ja tajuaa lukemansa, ja ei ole verenhimoinen kuffarien tappaja. Mutta myönnän ettei tuo kyllä julkisen liikenteen käyttöön kannusta.

Pessimisti

Jos murjaani kuskina, niin jään pysäkille. Varmuuden vuoksi.

Paukkujen paukku

Entäs sitten kun Slussenin uusi, iso, kallion sisälle rakennettu bussiterminaali valmistuu muutaman vuoden kuluttua? Se on jo nyt todettu todelliseksi kuolemanloukuksi.
https://mitti.se/nyheter/bussbranden-paverkar-terminalen/?omrade=sodermalm

Anonymous

Onko tietoa millaisen tuomion natsirasisti saa viharikoksestaan kun ei ole rakentanut herrakansan pyhälle korkeudelle sopivaa tunnelia??

Pena

Ihmetyttää miksi se kaasusäiliöä piti olla katolla tuossa bussissa. Jos tuo nyt kerran kaasubussi oli.

Pena

Kai se sitten niin on. Enpä ole kauheasti noihin ekobusseihin perehtynyt.

koneinsinööri oli

Nyt vasta näin puomit ok

Anonymous

linja-autossa on tunnelmaa oli laulussa