Talvisota loppui tänään 1940

Raatteen tiellä.

Tänä päivänä vuonna 1940 saatiin loppuun Suomen, ja maailmanhistorian legendaarisimpiin kuuluva sota; Talvisota.

Suomi ajautui sotaan ilman omaa syytään. Asiasta voidaan kiistellä, mutta joka tapauksessa Neuvostoliitto yriti miehittää Suomen marraskuusta 1939 alkaen. Suomalaiset eivät antaneet tässä asiassa periksi. Tapahtui ihmeellinen ilmiö jollaista ei ole havaittu muualla maailmassa. Suomen kansa yhdistyi naisista tyttöihin, teinipojista miehiin, ja kansakunta nousi Neuvostoliiton miehitysyritystä vastaan. Moderni historia ei tunne vastaavaa.
Suomalaisilla oli pienet joukot ja vanhanaikaista sotakalustoa, verrattuna viholliseen, joten sota oli ylivoimaista.  Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa, että ylivoimainen vihollinen yritti maahan, mutta sitä ei yksinkertaisesti päästetty.
Äidin isäni haavoittui Talvisodassa Uhtualla tarkka-ampujan luodista tammikuussa 1940. Haavoittumisesta huolimatta mies joutui vielä etulinjaan Karjalan kannakselle 1944 ja olikin mukana mm. Viipurinlahden taisteluissa.
Isän isäni oli kaukopartiomies, joka haavoittui joskus 1944. Mies kantoi vyöllään panosvyötä ja vihollisen patruuna osui vyöhön.
Pikkupoikana kuuntelin sotajuttuja. Ei ne niitä palljon kertonut, mutta jotain aina. Isänisä kertoi juttujaan vuoteen 1977 asti, äidinisä vuoteen 1998 asti.
Tänä päivänä nuo miehet kääntyvät haudassa. Suomessa ns. isäm_maalisten joukkoon on hiipinyt hirvittävä ryssän kätyri. Lähes täydellä rintamalla mielistellään ryssää. Minulla ei ole mitään yksittäistä venäläistä vastaan, tapaan heitä päivittäin. Mutta suomalaisten itseään isäm_maallisinia pitävän porukan ryssä- ja Putin-sympatiat sylettää. Poistan jatkossa kaikki keskusteluviestit, joissa vähänkin sympatiseerataan ryssää.