Talvisota loppui tänään 1940

Raatteen tiellä.

Tänä päivänä vuonna 1940 saatiin loppuun Suomen, ja maailmanhistorian legendaarisimpiin kuuluva sota; Talvisota.

Suomi ajautui sotaan ilman omaa syytään. Asiasta voidaan kiistellä, mutta joka tapauksessa Neuvostoliitto yriti miehittää Suomen marraskuusta 1939 alkaen. Suomalaiset eivät antaneet tässä asiassa periksi. Tapahtui ihmeellinen ilmiö jollaista ei ole havaittu muualla maailmassa. Suomen kansa yhdistyi naisista tyttöihin, teinipojista miehiin, ja kansakunta nousi Neuvostoliiton miehitysyritystä vastaan. Moderni historia ei tunne vastaavaa.
Suomalaisilla oli pienet joukot ja vanhanaikaista sotakalustoa, verrattuna viholliseen, joten sota oli ylivoimaista.  Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa, että ylivoimainen vihollinen yritti maahan, mutta sitä ei yksinkertaisesti päästetty.
Äidin isäni haavoittui Talvisodassa Uhtualla tarkka-ampujan luodista tammikuussa 1940. Haavoittumisesta huolimatta mies joutui vielä etulinjaan Karjalan kannakselle 1944 ja olikin mukana mm. Viipurinlahden taisteluissa.
Isän isäni oli kaukopartiomies, joka haavoittui joskus 1944. Mies kantoi vyöllään panosvyötä ja vihollisen patruuna osui vyöhön.
Pikkupoikana kuuntelin sotajuttuja. Ei ne niitä palljon kertonut, mutta jotain aina. Isänisä kertoi juttujaan vuoteen 1977 asti, äidinisä vuoteen 1998 asti.
Tänä päivänä nuo miehet kääntyvät haudassa. Suomessa ns. isäm_maalisten joukkoon on hiipinyt hirvittävä ryssän kätyri. Lähes täydellä rintamalla mielistellään ryssää. Minulla ei ole mitään yksittäistä venäläistä vastaan, tapaan heitä päivittäin. Mutta suomalaisten itseään isäm_maallisinia pitävän porukan ryssä- ja Putin-sympatiat sylettää. Poistan jatkossa kaikki keskusteluviestit, joissa vähänkin sympatiseerataan ryssää.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Terhomatti Hämeenkorpi

Veljet, sisaret – suomalaiset !
Sormessani oleva sormus on isäni sormus. Äitini kuoleman jälkeen minä ja siskoni jaoimme sormukset keskenämme niin, että hän sai äidin sormukset ja minä isän. Isä ja äiti menivät kihloihin Antinpäivänä 30. marraskuuta 1939! He saivat “häälahjakseen” talvisodan! Isä kuului vanhimpiin ikäluokkiin, joita kutsuttiin palvelukseen vasta sodan loppuvaiheissa. Mitä tällainen avioliiton alku on voinut merkitä juuri avioituneille – ja heidän lapsilleen – voin vain arvailla. Isäni invalidisoituminen merkitsi ensiksikin sitä, että hän ei joutunut jatkosodassa rintamapalvelukseen ja toiseksi sitä, että hänen elämänliekkinsä sammui jo vuonna 1957 minun ollessani vasta kymmenvuotias.
Terhomatti Hämeenkorpi

luonne voitti

Onneksi oli pakkanen, lunta ja T34 testiversio talvisodassa.

piut paut

ja olettekos lukeneet kirjan ”liittoutuneet lähtevät talvisotaan”? Sen kirjoitti enkelsmanni lehtitäi ja kertoi, mitä puuhattiin Suomen selän takana ja Marskin luvalla. Oli onni, että Marskin taktinen taju oli hereillä ja viime hetkillä pelastettiin maamme.

Veteraanin poika

Toisen maailmansodan tapahtumia ei kerrrota vielä hetkeen aikaan oikealla tavalla ja mitä kulisseissa todella pelattiin. Suomi oli vain pelinappula ”isojen” poikien peleissä. Sen aikainen sodanjohto onneksi otti ohjat poliitikoilta, muuten olisimme yksi venäjän läntinen maakunta tänä päivänä. Sen aikaisella USA:lla ja kommunisti sympatioista tunnetulla rooseveltilla oli iso osa että venäjä säilyi Saksan hyökkäyksessä. Ja Suomi kärsi. Tuskin arkistoja avataan koskaan ja kerrota mitä todella kulisseissa tapahtui. Liittotuneista ainostaan churchill huomasi stalinin mielenvikasuuden ja hulluuden, mutta silloin oli jo myöhäistä.
https://www.youtube.com/watch?v=3PR5tv-X9pA

Voittaja kirjoittaa historian

Erkki Hautamäen kirjasta Suomi myrskyn silmässä voi lukea toisenlaisen historiankirjoituksen II maailmansodasta.

Patriootti

Onneksi oli Jumala suojelemassa ja ohjaamassa sotarintaman sekä kotirintaman sotilaita iästä ja sukupuolta katsomatta ryssää vastaan. Kaksi metrinen raamikas ukkini kantoi konekivääriä, ampui sillä ja taisteli konekiväärikomppaniassa Talvisodassa ja haavoittui jatkosodassa ja kärsi loppuelämänsä suurista kivuista. Mummoni oli lottana ja kertoi suuresta Suojeluksesta ja yhtenäisestä Voimasta sota-aikana, vaikka kansa KÄRSI, maatamme ei kuitenkaan valloitettu. Enemmän olisimme kärsineet valloitettuina, jos ihmiset eivät olisi rukoilleet ja uskoneet Jumalaan.
KIITOS JA KUNNIA KAIKKIVALTIAALLE JA SUUREN UHRAUKSEN TEHNEILLE ISOVANHEMMILLE!!

NähtyOn

Kyllähän suomi taisteli, mutta ilman saksan apua tätä maata ei enää olisi vaan tallattaisiin neukkujen maalla.

Särmääjä

Sotilaallisen itsenäisyyden kannattaminen ei ole automaattisesti mitään Putinin tai Venäjän mielistelyä. Neuvostoliitto ja Venäjä on tietysti myös kaksi eri asiaa, mutta jos Venäjän johto sympatiseeraa neuvostomiehityksensä aikoja niin se on vastenmielistä Suomen kannalta varsinkin jos vielä ihaillaan jotain helvetin Stalinia.

Patriootti

Ai niin. Kukaan ei ole näistä varmaan kertonut, mutta toinen ukkini nuoremmuuttaan ei kerennyt kuin Lapin sotaan ja siivoamaan ryssien valvontakomission paskat Helsingin hotelleista, mistä ne oli tuhonneet totaalisesti 3 kappaletta ennen lähtöään. Ei ole kuulema sikolättikään, eikä mikään niin paskaeläjä kuin ryssä. Mikään ei ole sille pyhää ja KAIKKI tuhotaan, revitään, paskotaan. Hieman olivat olleet suomalaiset vihaisia heidän lähtiessä pois maasta, mutta mieli piti malttaa ja ryssät tiesi sen. Kaikki tekosensa se teki uhallaan, kuin olisi paskaa viskanneet tuulettimen läpi suomalaisten päälle ja nauraneet lisäksi.

fatwantarkistaja

Kerronko oletetun nimesi?

fatwantarkistaja

Joku bannattiin välistä?

Vituuntunut Stadilaine'

”Suomalaisilla oli pienet joukot ja vanhanaikaista sotakalustoa, verrattuna viholliseen…”
Tämä on tärkeää ymmärtää. Erilaiset suvakit ja maanpetturit ovat alusta alkaen levittäneet satua pienestä, heikosta ja vanhanaikaisesti varustautuneesta Puna-armeijasta Talvisodassa. Ymmärtäähän sen, että joku selitys heidän epäonnistumiselleen piti heti keksiä. Luultavasti satu keksittiin jo sodan kuluessa ryssän karjalanarmeijan päämajassa Stalinia, ja myöhemmin suomalaisia petturikommareita ajatellen.
Tosiasiassa NL:lla oli täysin uudenaikaisesti varustettu vahva armeija vastassaan suomalaiset, joilla huomattava osa kalustosta oli 1800-luvun aikuista. Asiaa on muistaakseni hienosti selvitellyt ja luetteloinut suvakkien ja petturien kauhu ja vihollinen numero 1, Juhani Putkinen: https://www.jput.fi/ (Käykää vilkaisemassa, mielenkiintoiset sivut!)
…Ja kyllä minä ainakin osaan tehdä ihan selvän eron esim. NATO-vastaisiin ja valehteleviin idiootti-putinisteihin. Putkufaneistakin voi sanoa, että rikkinäinenkin kello on oikeassa pari kertaa päivässä vaikka kaikki muu onkin täyttä lapsellista PASKAA! 🙂

T

Talvisota on hyvä esimerkki miten taistelutahto on tärkein ominaisuus asevoimilla. Mikäli kaikki sotilaat olisivat olleet Rahikaisia, sota olisi päättynyt paljon tappioon.

sosialisti haloska

mitä olen sotahistoriaamme lukenut, niin ilman muuta on kaikki syy liittyä natoon. Olemme tähän asti selviytyneet suurella sydämellä ja isänmaan rakkaudella, mutta jatkossa en usko tätä löytyvän tarpeeksi, kun on seurannut viimeaikaisten hjallitustemme edesottamuksia. Sippilän ja Katalaisen jutut on törkyluokkaa.

Moonman

Venäjää ihannoivien kannattaa muistaa, että venäjän politiikka ei ole mitään kansallismielistä vaan imperialistista. Monikulttuuri- höpinöiden keskellä ei koskaan muuten puhuta siitä, että asevelvollisuus-armeijan pitäminen vaatii kansallismielisyyttä. Vai kuinka paljon löytyy motivaatiota puolustaa sellaista järjestelmää jonka tietoisten valintojen vuoksi olet jäämässä vähemmistöksi omassa maassasi samaan aikaan kun sinulle kerrotaan että olet paska-rasisti-sortaja-toksinen maskuliinisuus yms. mutta verojen ja muiden elämisen maksajaksi kelpaat. Ja varusmiehet kelpaavat toki myös kantamaan rikollisten maahantunkeutujien laukkuja rajalla. Konflikti-tilanteessa pitäisi sitten puolustaa hengellään myös näiden ulkomaisten sotilaskarkureiden ja raiskaajien henkeä

Minä

Jotkut matkustavat Venäjälle ja tapaavat paikallisia. Sitten tykkäävät, että ihan mukaviahan nuo ovat. Siitä tehdään johtopäätös, että ei Venäjä ole mikään uhka, mutta ei tajuta, että ei minkään maan tavis olekaan valtapolitiikan syy, vaan valtioiden johdot, poliittinen eliitti (pahimmat siat) on se ongelma. Ongelma Venäjän kanssa onkin tuo imperialistinen perusidea, joka on se sama idea, jolla Venäjä on kasvanut pinta-alaltaan suureksi.

Anonymous

silloin laitettiin viholliselle vastaan,2015 sai tulla vihollinen ja suomen sotllaat kantaa heidän laukkkujaan ja saavat vielä täyden ylläpidon.onnneksi vuonna 1939 oli toiset ihmiset päättämässä ja sellaiset sotilaat jotka eivät ruvenneet ryssän laukkuja kanteleen

T

Laukunkantajasotilaat olivat maanpettureita ja ansaisevat kuolemantuomion.

Ilmari

Tätä väärinkäsitystä levitellään jatkuvasti. Laukkuja kannettiin sen vuoksi että ne vietiin läpivalaistaviksi. Siitä on videoltakin. Tarkoitus oli varmistaa että niissä ei ole mitään mitään vaarallista tai muuten laitonta.
Muuten olen sitä mieltä että porukoita ei olisi pitänyt päästää maahan 2015. Armeija ei voinut itse päättää toisin vaan sen piti totella maan johtoa.

Tapiola

Hieno kirjoitus Talvisodan muistoa vaalien.
Haluaisin vain kirjoittajan määrittelevän vielä ryssän. Kirjoituksen loppu on mauton. Onko historia jäänyt niin ohueksi, että se ulottuu vain viime sotiin?

T

Olisiko meidän hyvä vihata kaikkia kansoja, jotka ovat orjuuttaneet meitä tai joita vastaan olemme taistelleet?
Ruotsi oli samanlainen imperialistinen valtio kuin Venäjän keisarikuntakin aikoinaan ja kävi pitkään sotaa Keski-Euroopassa suomalaisilla sotilailla. Oolannin sodassa taistelimme Ranskaa ja Englantia vastaan.
Ei, en kannata venäläisten muuttamista Suomeen, nykyiset tulisi palauttaa kotimaahansa Venäjälle.

Punikin pentu

Minun ukkini oli desantti viidennessä kolonnassa, eipä paljon kehunut saavutuksillaan…