Norrlandin hovioikeus vapautti yhden joukkoraiskaajan

Norrlandin hovioikeus teki tänään mielenkiintoisen päätöksen Bodenin viime keväisestä raiskaustapauksesta. Hovi vapautti toisen nuorukaisen kokonaan syytteistä, vaikka mies tunnusti teon.

Tekoaikaan 16- ja 17-vuotiaat afgaani- ja palestiinalaisnuorukaiset saivat ällytettyä 11-vuotiaan tytön kylään asuntoon. Siellä tytölle tarjottiin alkoholia ja sen jälkeen nuorukaiset tekivät raiskaukseen vastaavia tekoja tytölle.
Tyttö kykeni tunnistamaan molemmat nuorukaiset ja heidät vangittiinkin. Tammikuussa käräjäoikeus tuomitsi 2000-syntyneen Adulghaur Ghaforin 9 kk nuorisohoitoon ja 2002 syntyneen Mohammad Tarabahin sosiaalitoimen kanssa käytävään vakavuuskeskusteluun. Lisäksi oikeus päätti, että nuorukaiset karkoitetaan Ruotsista.
Hovioikeus kumosi kuitenkin Adulghaur Ghaforin tuomion ja vapautti tämän kaikista syytteistä. Hovioikeuden mukaan langettavaan tuomioon ei riitä tytön todistus. Hovioikeus kritisoi poliisin tutkintaa mm. siten, että tutkinta ei ollut tutkinut huoneistoa, jossa teko tapahtui. Niin ikään hovioikeus kritisoi, että uhrille ei annettu muuta mahdollisuutta tunnistaa tekijää kuin vain näyttämällä hänelle valokuva tekijästä.
Näillä perusteilla hovi vapautti nuorukaisen, vaikka mies itse myönsi tapahtuneen. Lisäksi hänen kaverinsa tunnusti tapahtuneen. Hovioikeus mainitsi päätöksessään, että teko sinällään on näytetty toteen, mutta poliisin puutteellisen tutkinnan takia ei jäänyt vaihtoehtoa kuin vapauttaa toinen syytteistä.
Näin ollen Adulghaur Ghaforin sai lottovoiton. Sai raiskata pikkutytön seuraamuksitta ja kaupanpäälle monen tonnin koppikorvaukset.