Ruotsin kuuluisin isis-taistelija Michael Skråmo kuoli

Tietojen mukaan Ruotsin kuuluisin isis-mies Michael Skråmo on kuollut. Skråmon vanhemmat kertoivat ITV Newsille, että Skråmo kuoli taisteluissa saamiinsa vammoihin Baghouzissa, joka on isiksen viimeisin pesäke.

Michael Skråmo tuli tunnetuksi siitä, että lähti vaimonsa ja seitsemän lapsensa kanssa Syyriaan isikseen. Mies on Norjan kansalainen, mutta varttui ja kasvoi Göteborgissa. Jostain syystä mies kääntyi muslimiksi ja radikalisoitui pahasti. Ennen Syyriaan lähtöä hän oli aktiivinen isis-värväri. Lisäksi hän kehoitti eri videoilla muslimeja iskemään Ruotsiin. Videoilla oli tarkkoja ohjeita mm. puukkoiskujen tekemiseen.
Vaikka Turun puukkoiskun tekijällä ja Skråmolla ei tiettävästi ollut mitään yhteyttä, ainakaan se ei ole tullut esille, niin on mahdollista, että Turun iskun tekijä sai vaikutteita Skråmolta. Isku oli nimittäin juuri kuin yhden Skråmon filmin kehoituksista.
Ennen kuolemaansa Skråmo oli yhteydessä tekstiviesteillä Ruotsiin äitiinsä. Äiti kehoitti Skråmoa päästämään lapsensa vapaaksi. Tällä hetkellä ei tiedetä missä Skråmon lapset sijaitsevat tarkalleen. Lapsen iät ovat 10-vuoden molemmin puolin.
https://www.itv.com/news/2019-03-14/children-islamic-fighter-michael-skramo-caliphate-sweden-video/?fbclid=IwAR2zrrzHy_qCRfRYWe_U__IB_jvS3y0EPe2CO3aefuMMW8IkNbtEJJzYyws