Ruotsin valtamedioissa nähdään mystisiä ääri äärioikeistolaisia väijymässä yhteiskuntaa Uuden-Seelannin iskun tekijän tapaan

Ruotsin valtamedian kirjoittelijat ovat horisseet koko aamun Uuden- Seelannin joukkomurhaiskun tiimoilta aivan päättömiä. Nyt kun teolle ollaan saatu selitys, mystinen äärioikeisto, niin ollaan kehitelty uusi pelko: ehkäpä ne äärioikeistolaiset iskeävt seuraavaksi Ruotsissa.

Esimerkiksi Sydsvenskan ikihorisijia Olle Lönnaeus kertoo artikkelissaan, että Ruotsi voi olla seuraava äärioikeiston kohde.
– SÄPO varoitti vain 20 tuntia ennen Uuden-Seelannnin moskeijaiskua ruotslaisista Valkoinen ylivalta-porukoista. On vain ajan kysymys milloin vastaavaa nähdään Ruotsissa.
Lönnaeuksen mukaan nyt kun isis on kaatumaan päin Syyriassa niin äärioikeisto aikoo iskeä tähän väliin lännessä.

“Kun isis kaatuu Syyriassa niin äärioikeisto iskee tähän väliin lännessä”

 
SVT:n aina luotettava kädestäennustaja Diamant Salihu pääsee tällaisten tapausten yhteydessä erityisen hyvin esille. Salihu näkee jotain todella hämäriä ylistyksiä moskeijaiskun tiimoilta. Ihan kuin ruotsalainen yhteiskunta hiljaa taputtaisi hyväksyntää iskulle.
Salihu ottaa esille myös Valkoinen ylivalta-liikehdinnän. Valkoinen ylivalta tarkoittaa Ruotsissa jotain white powerin tapaista ääri äärioikeistoa, joka jossain salaisissa kammioissa rasvaa aseita ja  huutaa heil hitleriä suunnitellen jatkuvia terrori-iskuja milloin mitäkin tahoa kohti. Tämä kammioissa möyrivä ääri äärioikeisto olisi nyt siis raottamassa kellarin ovea ja kömpimässä ihmisten ilmoille.
Kannattaa pelätä, on Diamant Salihun sanoma. Toimittajan mukaan ääri äärioikeiston esikuva on isis-jihadistit ja metodit samat.
– Ääri äärioikeistolla on yhtä menestyksekkäät metodit värvätä joukkoihinsa porukkaa kuin isiksellä oli. Se houkutteli tuhansia lännessä varttuneita nuorukaisia riveihinsä vapaaehtoisiksi itsemurhapommittajiksi.
Salihun mukaan hänelle on kerrottu, että ääri äärioikeisto ottaa nyt käyttöönsä isiksen metodit ja sen kaltaisen propagandan ja näin menestyksekkäästi tuleekin motivoimaan mahdollisimman useita väkivaltaisiin iskuihin.
– Pimeiden voimien tarkoitus on pirstaloida ihmiset uskontoihin ja ihonväreihin. Siellä missä isis menetti voimansa, siellä ääri äärioikeisto ottaa sen valtaansa.

 
Näissä valtamedioiden hourailuissa kannattaa huomioida heti ensi alkuun se, että terrorilla ja terrorilla on eroa. 
Uuden-Seelannin moskeijaiskun tekijä oli eittämättä terroristi. Hän poikkeaa islamilaisesta terrorista siten, että miehen takana ei ole mitään yhtenäistä “äärioikeistoa”. Äärioikeisto tai ylipäätään oikeisto ei ole mikään yhtenäinen joukko, joka vannoisi valoja jonkun kultin tapaan. Kuten vaikkapa islamin.
Islamilainen terrori taas perustuu puhtaasti koraaniin. Mikä tahansa vääräuskoisen kuolemaan johtanut teko voidaan perustella koraanilla ja Allahin julistuksella. Kun taas oikeistolla tai edes äärioikeistolla ei ole mitään sellaista kiveen hakattua julistusta, jossa kehoitetaan tappamaan ei-oikeistolaisia. Yksittäinen äärioikeistolainen voi kokea suurtakin vihaa ja angstia jostakin tietystä asiasta ja hautoa kostoa. Moni fantasioi massamurhista ja laajennetusta itsemurhasta, ei sitä käy kiistäminen. Pököpäitä mahtuu maailmaan.
Mutta ero islamilaiseen terroriin on juuri siinä, että tällaisen ääri äärioikeistolaisen pökiön motiivi on enemmän henkilökohtainen angsti kuin islamilaisen terroristin, jonka motiivi on kiveen hakattu jumalan sana.