Halmstadilaisessa koulussa täysi kaaos, kymmeniä oppilaita kieltäytyy menemästä kouluun

Huomenna alkaa rasisminvastainen viikko. Sen vastapainoksi Pt-mediassa kerrotaan erilaisia monikulttuurisia kohtaamisia. Ensimmäinen tulee Halmstadista.

Halmstad on 66 tuhannen asukkaan kaupunki, eli Vaasan kokoinen. Se sijaitsee Hallandin läänissä suurinpiirtein Göteborgin ja Malmön välissä Ruotsin länsirannikolla. Halmstad on tunnettu monikulttuurisuuskaupunki.
Journalisti Joakim Lamotte kertoo, että Halmstadissa sijaitsevan Österledin koulun oppilaiden vanhemmat ovat olleet häneen yhteydessä viime aikoina koulun kaaosmaisen tilanteen takia. Tilanne koulussa ei ole enää kenenkään aikuisen hallinnassa ja yksintulleet riepottavat koulua, ja varsinkin ruotsalaisia tyttöoppilaita miten haluavat.
Vanhemmat kertovat Lamottelle, että turvattomuus on eskaloitunut ja monet vanhemmat eivät päästä enää lapsiaan kouluun, koska koulu ei voi taata minkäänlaista turvallisuutta oppilaille. Vanhempien mukaan kyse on joukosta yksintulleita nuorukaisia, jotka kiusaavat systemaattisesti ruotsalaisia tyttöjä. Epäonnistunut integraatio on johtanut yksintulleiden ryhmäytymiseen koulussa.
Yksi vanhemmista kertoo Lamottelle:
– Tyttäriämme kohtaan esiintyy päivittäin uhkailua ja erilaista kiusaamista. Tyttäremme käyvät nyt kahdeksatta luokaa ja tämä on jatkunut koko yläasteen ajan. Heitä kutsutaan svennehuoriksi ja uhataan antaa turpaan. Poliisi on kutsuttu paikalle useasti, esimerkiksi viime viikolla kolme kertaa. Myös ambulanssi on joutunut hakemaan pahoinpideltyjä oppilaita koulusta.
Tilanne koulussa jos mahdollista paheni viikolla, koska yksintulleet laittoivat pystyyn suuren joukkotappelun. Sen jälkeen monet vanhemmat ovat päättäneet, että lapset eivät mene enää kouluun.
– Aseet ja huumeet ovat niin ikään koulussa tavallista arkea. Varsinkin koulun jälkeen iltapäivällä tällainen astuu kuvaan, vanhempi kertoo.
Vanhemmat ovat hyvin kriittisiä koulun johtoa kohtaan, sillä heidän mukaansa ongelmia ei oteta tarpeeksi vakavasti.
– Juuri nyt koulussa on täysi anarkia ja kontrolli on kadotettu kokonaan. Samaan aikaan koulun johto on asioista hiljaa ja syyttää kaikesta rasismia. Syy tälle kaikelle kuitenkin on se, että yksintulleita ei ole onnistuttu integroimaan ja he saavat eritysikohtelua. Perjantaina kaksi tyttöä pahoinpideltiin potkuin ja nyrkein, eräs vanhempi kertoo.
Vanhempien mukaan eri tahot ovat sitä mieltä, että kyseessä olisi tosiaankin rasismi. Yksintulleet ja ruotsalaiset joutuvat ikäänkuin rasismin takia konfliktiin keskenään. Ja että koko ongelma johtuisi vanhempien rasismista.
– Kyse ei todellakaan ole rasismista, ei meidän vanhempien eikä lasten puoleltakaan. Haluamme, että koulu on turvallinen paikka tyttärellemme, ja että hän voi keskittyä opiskeluun. Nykytilassa ainoa vaihtoehto on antaa tytön olla kotona, koska koulun johto ei voi taata hänen, eikä kenenkään muunkaan turvallisuutta. Me emme ole ainoita, jotka eivät päästä lapsiaan kouluun. Ainakin 25 oppilasta ei rohkene mennä tässä tilassa kouluun.


 
Sinunkin lapsesi joutuvat joku päivä yksintulleiden sorron kohteeksi ja kun yrität puuttua asiaan, sinut haukutaan rasistiksi. Turvallista rasisminvastaista viikkoa.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
17.3.2019 10:30

yksintulleista pitäisi tehdä porukalla lähteneet.
Kehitysmaalaisia ukkoja on täysin turha laittaa kouluun, varsinkaan oikeiden länsimaalaisten lasten ja nuorten kanssa, siitä ei mitään hyvää voi seurata.

Minä
Minä
17.3.2019 13:58
Vastaa...  pöh

Kun koulu ja koko ruotsalainen yhteiskunta antaa niiden hillua miten huvittaa, niin kyllähän ne hilluvat. Niiden ajatusmaailmassa he ovat mahtavia kingejä ja nauttivat siitä, kun alistavat ruotsalaiset mielivallalleen. Ei niiden mieleenkään tule, että he toimivat typerästi, eivätkä he ole mahtavia, koska heidän kulttuurinsa mukaan he ovat mahtavia.
Heidän kulttuurinsa tavoin ei voi luoda toimivaa kotimaata. Heille ainoa toimiva tapa on kova kuri, jonka puutteessa he länsimaissa uskovat olevansa kingejä ja kanta-asukkaiden pelkkiä heikkoja pelkureita.
Heidän mieleensä ei tule, että he pelkästään tuhoavat ympäristönsä ja samalla myös omat elämänsä.

Leso
Leso
17.3.2019 14:10
Vastaa...  Minä

Sä oot melkein peruskysymyksen äärellä, nimim. MInä, mutta huomaa kyllä, että et mitenkään perillä koska nähtävästi peruskoulutaustainen arroganssi. Hyvin on onnistunut taas cult.mrx-oppi.

Minä
Minä
17.3.2019 14:35
Vastaa...  Leso

Sinulla oli mahtava tilaisuus sanoa asiasta jotain järjellistä, mutta hukkasit tilaisuutesi kirjoittamalla hölynpölyä.

Leso
Leso
17.3.2019 21:53
Vastaa...  Minä

Ei. Kyllä se olet sinä, joka kirjoitti hölynpölyä.
Sun viestissä ei ollut uutta sisältöä.
Oikeasti, miksi hyökkäät minun kimppuun kun vain totean, että pikku puskemisella parempaa?
Olit lähellä. Ihan tavistietoutta kirjoitit.
Pojat tykkää.
Sun postista ja reaktiosta haistaa, että olet nainen.
Naiset aina kirjoittaa auki itsestäänselvyyksiä ilman käytännön ratkaisuja.
Syystä että naiset on tehneet virheet, ja niistä pitää äkkiä päästä kuin koiran veräjästä.
Pojat tykkää.
Juuri siksi minun FB-profiilikuva oli mun tissit.

Juha
Juha
18.3.2019 16:26
Vastaa...  Leso

Menehän matu trolli takaisin savimajaasi.

Kansanarmeja.
Kansanarmeja.
17.3.2019 17:05
Vastaa...  Leso

Kuinka pieni on päättävissä asemissa oleva häiriinyynyt ryhmä joka saa tehdä mitä tahansa,pönkittäessään Psyköpaattisia tarpeitaan,onhan pääministerikin peräti hitsaustaitoinen henkilö.Asuessani joskus 70 luvulla paikkakunnalla ajattelin,että voisinpa jäädä asumaan tälle paikkakunnalle loppuelämäkseni,tosi kaunis ja viihtyisä paikkakunta silloin.Koko Etelä-Ruotsi pitäisi saada ruotsalaisten kontrolliin,sekä myös karkoitukset käyntiin pikaisesti?

Minä
Minä
17.3.2019 17:38
Vastaa...  Kansanarmeja.

70-luvulla ja vielä 80-luvullakin Ruotsi oli vallan hyvä paikka ja tuo mainitsemasi eteläinen Ruotsi oli idyllisen kaunis ja mukava. 80-luvun lopussa ja 90-luvulla alkoi tulla suurta muutosta ja suvakkien rakentama ongelma alkoi kehittyä. Muistan kuinka Mona Salin julisti suvakkisanomaansa Rinkebyn torilla ja toitotti televisiossa uusien ruotsalaisten ihanuudesta, mutta teki parhaansa salatakseen kaikki niiden tuomat ongelmat ruotsalaisilta.
70-luvulla Rinkeby oli normaali lähiö, jossa asui lähinnä ruotsalaisia ja suomalaisia. 90-luvulla etenkin monet ruotsalaiset pelkäsivät mennä edes bussilla Rinkebyn läpi. Sellaista muutosta todellisuudessa, mutta suvakkien puheissa kaikki oli niin ihanaa.

Tari Jervo
Tari Jervo
17.3.2019 21:18
Vastaa...  pöh

Oho onko Arhinmäki vai Andersson itse käynyt painamassa alapeukkua? Vai kenties Suomen suur-mullah-Huzu?

rami routa
rami routa
17.3.2019 23:34
Vastaa...  pöh

on käsittämätöntä hulluutta..että ensin äänestetään sitä että tuodaan vähä älyisiä mutapäita paljon maahan ja sit valitetaan seuraukista..se on ihan itse ääenstetty näin käyväksi..tai tuskin noi vanhemmat on kaikki perussuomalaisii äänestäneet?..ei yksikään

S-L Feldmann
S-L Feldmann
18.3.2019 01:36
Vastaa...  pöh

SEHAN ON TARKOITUSKIN,SAADA KAIKKI TYTOT POIS KOULUISTA ETTA NE ULKOPUOLISET SAAVAT VALLAN,HEILLE JOKAINEN VARTIOIMATON TYTTO ON HUORA JA HEILLA OIKEUS HERITA KAYTTAA NIINKUIN HE TAHTOVAT,.mIKSI EI HEITA HEITETA MAASTA POIS?

Valtsu
Valtsu
17.3.2019 10:40

Jos jokainen nykykehityksen puolesta Halmstadissa äänestänyt olisi aivan hiljaa, voisimme kuulla nuppineulan putoamisen. Ihan turha syyttää koulun johtoa.
Tuoreen väestöennusteen mukaan vieraskielisen väestön osuus tuplaantuu vuoteen 2035 mennessä Helsingin seudulla suurimpien ryhmien ollessa kehitysmaalaisia. Virtasen täytyy tehdä tuottavuus- tai veronmaksuloikka. Hop hop!

Kirrsi
Kirrsi
17.3.2019 11:04
Vastaa...  Valtsu

Minusta tuo tuplaantuminen kuulostaa alakanttiin arvioidulta. Kyllä ennemminkin voisi puhua potensseista?

Valtsu
Valtsu
17.3.2019 16:54
Vastaa...  Kirrsi

Paha sanoa, miten realistisia ennusteet ovat, mutta jos sosiaalietuuksilla elävien määrä nousee 15 vuodessa vaikka 40 000:stä 80 000:een Vantaan tai Espoon kokoisessa kaupungissa, niin kyllä siinäkin säästeltävää riittää.
Ennuste vaikka tuolta https://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/tietoa_vantaasta/tilastot_ja_tutkimukset/vaesto_ja_ennuste

Kaitsu
Kaitsu
17.3.2019 23:41
Vastaa...  Kirrsi

Samaa mieltä,ja ennuste voi vielä heittää alakanttiin jos:Uusi iso matuvyöry etelä-euroopassa+maahanmuuttomyönteinen Ruotsi+Viher-Vasuri hallitus Suomessa..

Jaska
Jaska
17.3.2019 11:19

Ilman muuta kyseessä on rasismi – rasismi kantaväestöä kohtaan.

Pinlaareni
Pinlaareni
17.3.2019 11:28

Harhoissaan ihanasta månikuldyyrisestä onnelasta haaveilevat ruåtsalaiset saavat jälleen kerran maistella todellisuuden katkeraa kalkkia. Sikäläiset påliitikot pitävät varmasti huolen siitä, että meno muuttuu entistä villimmäksi. Ja katkeran kalkin maku ei ainakaan parane…

Kossu
Kossu
17.3.2019 11:38

Ongelmahan ei ole ainoastaan tässä kyseisessä koulussa,ongelma kattaa koko helvetin hurrilan ja tästäkin puhuttiin jo vuosia sitten mihin tämäkin rikkaus johtaa ajan kanssa…juurikin tähän mistä nyt juttu……….joka puolelta kuuluu miten nämä ensin sijoitetaan “tasapuolisesti” kouluihin ja sitten alkaa juurikin nämä ongelmat…..ja kukaan ei sitten uskalla niiden rasismisyytösten takia puuttua asiaan ja kuten tässä tapauksessa,nyt se on myöhäistä……ja kun on kantahurrien opetus saatu kotoa ei riitä sitten enään sekään että katsottaisiin mistä se kana pissii….ja kasvatuksesta johtuen on jonkunlaiset moraari ja muut äsitykset joita näillä rikastajilla ei ole ja silloin ollaan tilanteessa että nämä nyt vaan ottavat yli esim. tässä vaiheessa koulun(t) vanhemmiten asuin alueet jne. ja sitä kautta voidaan alkaa puhua pitkällä aikavälillä ruotsin kohdalla menetetystä maasta….politiikkaan tullaan vähän siisteimmin keinoin näiden ituhippi ja vasuripuolueiden kautta….. ja kun ajatellaan että tälläsellä pienellä järjellä varustettu Kossu tajuaa tilanteen ja kuvion niin kuinka saatanan tyhmiä noiden päättäjien pitää olla ??????

Suomen tyttö
Suomen tyttö
17.3.2019 13:18

Allekirjoita kansalaisaloite, johon kerätään nimiä GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi. Jostain syystä sitä ei löydä enää ko. sivuston hakutoiminnalla. Tässä linkki: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592
Jakakaa tätä!

Katri
Katri
17.3.2019 13:26

Näitten vanhempien olisi jo aika mennä kaduille mieltä osoittamaan, maksavathan he veroja kuitenkin ja kunta ei silti suostu kouluttamaan kuin väkivallalla höystettynä heidän lapsiaan. Toivottavasti sitten kun tämä on Suomessa niin ihmiset uskaltaisivat mennä kadulle ja/tai pitää kovaa ääntä kaikkialla. Kansainvälinen lehdistö mukaan, siis ne jotka eivät nuole valtiovallan takapuolta. Vaikka ihan sota lapsirauhan puolesta. Käykööt kommunistien lapset noita. väkivaltaisia kouluja, muiden ei todellakaan tarvitse eikä pidä.

Leso
Leso
17.3.2019 13:38

Miksi rähisen aivan törkeän jumalattomasti kaikin kirosanoin ilmastonmuutoksesta?
Ihan tuolla ulkona, huom!. Aivan jok’ikiselle, joka erehtyy kysymään.
Minä en kierrätä. Kun taloyhtiö kovalla pöhinällä hankki vallan muovinkierrätyslooran, olen saanut aina vaan paremmat naurut joka helvetin kerta, kun olen kiikuttanut sekajätteisiin niin sipulin- kuin kananmunankuoret kiltisti yhessä paristojen kanssa. Mä oon nääs ekologi, koska vain yksi muovipussi.
Tunnustus: pistin vasaralla palasiksi printterin viime syksynä. Sekajätteisiin ja ei tullut naarmuja parkettiin, koska HS-Metro.
Niin siis miksi näin?
Ei ihan siksi, että olen vela (perusselitys termille vela on VapaaEhtoisesti LApseton, mutta minä olen VElaton ja LApseton.)
Ketä varten minä maapalloa säästäisin?
Euroopplaista Afrikkaa varten niinkö?
En vittu tod.
Minä en säästä maapalloa edes verisukulaisia lapsia varten, kerta niitten iskät ja äiskät on silleen että ihanaa, kun kulttuuri muuttuu ja väestö vaihtuu, mutta voi voi ilmastom_muutos, ja ääni menee kommunisteille.
Koulu täynnä perkeleen apinoita ja metrossa mammakärryissä mulatti.
Ne itte sanoo, että think global, act local.
Mä teen ihan just nuin.

Pessimisti
Pessimisti
17.3.2019 13:59

Jos vihervasemmisto pärjää vaaleissa tuo sama saatanallinen kultti tulee voimalla myös tänne. Islam ei ole ROTU. Hyvää rasismin vastaista viikkoa.

Särmääjä
Särmääjä
17.3.2019 16:38
Vastaa...  Pessimisti

Kokoomushan tänne on päästäny enemmän matuja vuodessa kun kukaan on ikinä päästänyt.

Lee Andersson
Lee Andersson
17.3.2019 21:26
Vastaa...  Särmääjä

Niin teki, nykykokoomus on kommunistinen liike, eurokommunistinen.
Mutta viherpunakommarit pystyvät ikävä kyllä vielä parempaan. Ne eivät tyydy päästämään maahan kaikki halukkaat –
Ne ryhtyvät laivaamaan villejä tänne teollisesti.

Jos ei kansalainen saa hyvätasoisia yhteiskunnan palveluja on turha maksaa myöskään veroja
Jos ei kansalainen saa hyvätasoisia yhteiskunnan palveluja on turha maksaa myöskään veroja
17.3.2019 14:10

Ruotsin koululaitos ei tule koskaan enää nousemaan Tiedon Puuhun vaan vajoaa vuosi vuodelta yhä syvemmälle Unohduksen Suohon.
Ei ole ihme että nuoret voivat psyykkisesti huonosti. Kouluun meneminen on jokapäiväinen pärssi ja suuri frustraatio niille jotka haluaisivat jotakin oppia.

jippos123
jippos123
17.3.2019 15:45

Itselläni on kolme aikuista poikaa ja opetin heidät aikoinaan nyrkkeilemään. Faktaa on, että väkivalta lopettaa vittuilun ja kun vaikka yhden tuollaisen musupaskan hakkaa muiden nähden niin ne muutkin alkavat katsella varpaitaan.
Jos noiden edessä ottaa taka-askelia niin voi samantien opetella juoksemaan takaperin.
Vanhin pojanpoikani on nyt 2 vuotias. Vuoden päästä alan opettamaan sillekkin nyrkkeilyn jaloa taitoa, ellei hänen faijansa (vanhin poika) ehdi ensin.
Niin kauan kun noiden mulkkujen edessä madellaan niin sikailu senkuin jatkuu.
Kyseisen kylän miesten pitäisi vetää kommandopipo naamalle ja käydä kouluttamassa noita koiria vaikka pesäpallomailan säestämänä.
On sata varmaa, että joku tyttö joukkoraiskataan tai tapetaan jossain vaiheessa jos hommaa ei puhalleta poikki.
Ainoa mitä noi keharit uskovat on väkivalta.
Jos itse asuisin tuolla niin geelitukilta olisi jo polvilumpiot paskana.

Särmääjä
Särmääjä
17.3.2019 16:32

Tollasten keharikoulujen rehtori ja henkilökunta on enää pelkkiä satutätejä ja turvapaikka-aktiiveja kun kaikki normaalit ihmiset on jo aikoja sitten jättäny tommoset laitokset ja jäljellä on vain unelma ja taistelu rasismia vastaan yhdessä Ruotsin hallituksen kanssa. Joko suvaitset tai lähdet pois sillä koulu on jo menetetty.

Anonymous
Anonymous
17.3.2019 17:35

Tämä levottomuuden ja tuvattomuuden luominen on yksi jihadin muoto jonka tarkoitus on heikentää vääräuskoisia. Tehdä heistä pelokkaita ja varovaisia ja näyttää että heitä on monta ja heillä on valtaa. Näyttää että he hallitsevat julkista tilaa. Julkisen tilan hallintaan liittyy myös kaupunkien strategisten paikkojen kuten asemien ja kauppakeskusten miehittäminen. Tyttöjen verbaalisen ja fyysisen pahoinpitelyn tarkoitus on näyttää että kantaväki, etenkin kantaväen miehet eivät pysty näitä suojelemaan.
Kotimaassaan he käyttäytyvät täysin erilailla. Kunnioittavat vanhempiaan ja käyttäytyvät lähes normaalisti. Kyse on invaasiosta, valloittamisesta ja jihadista.

no man's land
no man's land
17.3.2019 17:47

Eikös se mene niin, että omat pitävät omiensa puolta.

Skörbäloordi
Skörbäloordi
17.3.2019 18:08

Jo 80-luvulla kun tuli Ruotsista vaihto-oppilaita Suomeen, niin olivat kovin ihmeissään kun Suomessa oltiin koulussa turpakii ja tehtiin läksyt. Ruotsissa oli jo silloin karmaiseva älämölö-koulukulttuuri ja oppilaat olivat suurelta osin täysidiootteja. Kehitys on jatkunut tappisuorana alaspäin.

ilkka paju
ilkka paju
17.3.2019 18:59

Kaikki liha tottelee kuria. . .

Anonymous
Anonymous
17.3.2019 20:19

Muut lähteet?