Käytti nuorta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen – oikeuden mukaan vankeus olisi haitallista nuorukaiselle

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti 19.2.2019 Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden 27.6.2018 Ismael Kaballe annetun ehdollisen vankeuden törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Tekoaika oli 14.6.2017. Vuonna 1998 syntynyt Kaba oli tutustunut aiemmin vuonna 2002 syntyneeseen, tekoaikana 14-vuotiaaseen tyttöön. Kaba oli tuolloin siis 18-vuotias, kohta 19. Nuorukaiset olivat tutustuneet sosiaalisen median kautta ja he tapasivat kaupungilla. Kyseessä ei kuitenkaan ollut seurustelusuhde, lähinnä hengailua.

Kaba pyysi tyttöä mukaan asunnolleen, johon tyttö suostui. Ei olisi pitänyt, sillä Kaballa pullotti puntissa siihen malliin, että jotain pantavaa oli pakko saada.

Asunnolla Kaba veti tytön syliinsä ja yritti ns. pakkopussausta. Tyttö ei lämmennyt. Nyt Kaba kaatoi tytön sohvalle ja istui tämän päälle. Tässä yhteydessä käytettiin pientä väkivaltaakin. Tytön huuleen tuli kovakouraisesta käsittelystä vekki. Lopulta Kaba sai riuhdottua tytöltä housut jalasta ja tunki useaan otteeseen sormensa tytön alapäähän.

Tyttö pelkäsi, sillä hän ei tiennyt mitä Kaba aikoo tehdä. Tyttö sanoi useaan otteeseen, että ei halua mitään kanssakäymistä ja yritti laittaa vastaan sen mitä uskalsi. Kuvaavaa afrikkalaisen käytökselle on se, että kun tyttö pääsi lopulta lähtemään asunnolta mies saatteli tytön pysäkille. Seuraavana päivänä hän yritti ottaa yhteyttä sosiaalisen median kautta, mutta tyttö esti Kaban jokaisella alustalla.

Teon törkeydestä huolimatta, ts. tyttä oli täysin seksuaalisesti kokematon siihen mennessä, ja väkivallasta, molemmat oikeusasteet päättivät huomauttaa Kabaa vain kahden vuoden ehdollisella vankeudella. Oikeuden päätöksessä kerrotaan mm, että teko ei ollut törkeä, koska uhri ei ollut humalassa. Niin ikään Kaba ei käytä päihteitä.

Edelleen lievää tuomiota perustellaan sillä, että Kaba on yksintullut. Hän opiskelee eikä ole aiemmin ollut poliisin kanssa tekemisissä. Oikeuden mukaan tämä osoittaa Kaban pyrkimyksiä elää nuhteettomasti. Vankeusrangaistuksesta arvioidaan olevan Kaballe haitallisia vaikutuksia.

– Pitkästä vankeusrangaistuksesta voitaisiin arvioida olevan Kaban sosiaaliselle selviytymiselle ja rikoksettoman elämän turvaamiselle olennaista ja merkityksellistä haittaa, oikeuden päätöksessä kerrotaan.

– Käräjäoikeus katsoo, että esillä olevassa tapauksessa on olemassa poikkeuksellisen painavia perusteita määrätä Kaballe tuomittu vankeusrangaistus ehdolliseksi.

Oikeus toisin sanoen katsoi, että ehdoton vankeus olisi tässä tapauksessa haitallisempaa kuin Kaban tekemä raiskausrikos. 2 vuoden vankeudesta Kaba olisi ensikertalaisena nuorena rikoksentekijänä istunut joka tapauksessa vain 8 kuukautta.

Sekin on huomioitavaa, että Kaballa näyttää olevan kaksi syntymäaikaa. Tosin eroa ei ole kuin joitakin viikkoja. Hieman riippuen kumpi ikä katsotaan oikeaksi oli Kaba tekohetkellä 18 tai 19. Sillä ei tosin ole rangaistukseen vaikuttavaa merkistystä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Käytti nuorta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen – oikeuden mukaan vankeus olisi haitallista nuorukaiselle

 1. Tämä kertoo missä tilassa Suomen oikeuslaitos on, pelkkää pelleilyä tuomioiden antaminen. Jos joskus voisi toivoa Karman osuvan kohdalle niin näille tälläisiä tuomioita antaville sitä toivoisi.
  Vihapuuhe se on pahasta, suoraan saatanasta. Sitä yritetään löytää vakisin kaikkialta ja siitä langetettavat tuomiot ovat Neuvostoliittomaisia farsseja oikeudenkäynteineen.

  Muistakaa äänestää ja äänestäkää ehdokkaita puolueista joiden myötä Suomessa voidaan turvata vielä kansalaisten oikeusturva, sananvapaus, yksilönvapaus, oikeus turvalliseen elämään sek kaikkine iloineen.

  84
  2
 2. Piti oikein nipistää itseäni, kun juttua lukiessani ajattelin näkeväni unta. Kyllä on Suomen (epä)oikeuslaitos mädätetty kunnolla. Keneerin oletettu nuhteeton elämä on tärkeämpi kuin tytön mahdollisesti pysyvästi pilattu elämä.

  95
  1
  1. No eihän sitä nyt linnaan ruveta hyvää miestä laittamaan!!

   21
   1. Haittaisihan se kovasti harrastustoimintaa, jos linnassa joutuisi istumaan. Toisaalta pystyisiköhän kaveri linnapäivän aktiviteettien jälkeen edes istumaan?

    17
  2. Pitäis laittaa vaihtoon kaikki meidän oikeuslaitoksen tuomarit nykyiset näyttää klpailevan keskenään siitä kuka kehtaa antaa pienimmän tuomion ja kenellä on naurettavimmat alentamis perusteet.

   38
 3. Viimeiset tuomiot antavat vahvan perusteen olettaa että oikeusministeri on antanut tuomioistuimille kaksoisstadartit käyttöön. Suoja uskonto, kulttuuri, etninen tausta… sitten nämä jeesustelijat eduskunnassa puhuvat ragaistuksien koventamisesta. Vakavapuhuttelu ruotsin malliin? Nämä ihmiset tulevat rauhan ja rakkauden kyllästämistä nomadikulttuureista jos pohjimmiltaan kaikki perustuu vahvemman oikeuteen. Tämä väki ei ymmärrä ja pitävät viranomaisia pellehermanneina joita voi viedä kuin pässiä narussa teuraalle. He ottavat kaiken minkä saavat hyvällä tai ihan muuten vaan.

  67
  1
 4. Hän vaan halusi tehdä pimpsatarkastuksen, onko tavara käytetty vai ehta. Pitäähän sellainen tietää ennenkuin alkaa seurustella.

  Miksi tänne päästetään kaikenmaailman takapajuisia pölhöjä joista ei tule mitään järkevää? Rappareiden ja kepappijätkien tarve on -10 ja mahdollisuudet sivistyä ja kouluttautua hyvin huonot:

  Hanif Bali
  @hanifbali
  16 mars
  61% av barn födda i Sverige 1991 av iranska föräldrar påbörjar en högskoleutbildning innan de fyller 25.

  Motsvarande siffra för svenskar är 43%.

  Bland utrikes födda iranska barn är siffran 44%, motsvarande för irakier var 31%, 17% för somalier.

 5. Eihän noilla naurettavilla perusteilla vois ketään tuomita vankilaan, koska vankila haittaa sosiaalista sopeutumista.

  Siks toiseks ei toikaan matu ikinä opi ihmisten tavoille.

  63
  1
 6. Panokeeneri sai rasismibonusta! Onhan se upeeta että muut kuin kantasuomalaiset saavat alennusta vakavista rikoksista, tämä antaa OIKEITA signaaleja. Saa keenerit ja muslimit huoletta rellestää! Minä haluan lisää tätä, siksi äänestän vasemmistoa!!

  44
 7. ”…rikoksettoman elämän turvaamiselle…” Hyvin on siis mennyt yhtä lapsiraiskausta lukuunottamatta, onnea vaan **tusti. Palkkioksi perheyhdistetään varmaan koko klaani, että saadaan lisää sosiaaliselviytyjiä tähän syrjäytyneiden maahan.

  Edes lähestymiskieltoa ei tullut? Aatelkaapa omalle kohalle, että raiskaajasi soittelee sinulle, nousee samaan bussiin ja pyrkii viereesi istumaan, täysin laillisesti. Ei varmaankaan tunnu kivalta.

  57
 8. Hyvä kabaabala . Kabbaabala sano::: ha,ha ,ha fuck you red neck and your bjaaaach , where is my ”KELA GOLD ” .

 9. ”Hän opiskelee eikä ole aiemmin ollut poliisin kanssa tekemisissä.”

  Opiskelee mitä? Kenties kuntosalilaitteiden käyttöä ja avaruusrakettien suunnittelua kuvakorttien avulla? Se ettei tämä huippuosaaja ole ollut poliisin kanssa tekemisissä, voidaan tulkita myös niin, ettei ole aiemmin jäänyt kiinni mistään keppostelusta – poliisin resurssit kun kuluvat pottunokkaisten kansalaisten kyttäämiseen netissä.

  61
  1. Täytyy myös muistaa että 27 vuotias keeneri on menestynyt jalkapallojoukkeessaan, jotka ovat 13 vuotiaita suomalaispoikia. Lapsia raiskaava aikuinen keeneri on joukkeen paras hyökkääjä! Voittajan on helppo hymyillä.

 10. Eikö joensuussa ole enää klanipäitä niinkuin takavuosina jotka laittaisi nämä kullanmurut kuriin.

  35
  1
 11. Siis mitä vittua suomalaiset tytöt näkevät näissä Afrikan ihmeissä? Suomalaisena miehenä en voisi kuvitellakaan seurustelevani afrikkalaisen naisen kanssa. Ei saatana oikeesti. Voisiko joku suomalainen tyttö/nainen kertoa mikä näissä kiinnostaa? Kyse ei voi olla ainakaan pärstäkertoimesta.

  36
  1. Ja mikähän vittu noiden sormia vaivaa? Onko niiden nivelissä jotain vikaa, kun aina sohottavat mihin sattuu?

   21
 12. Ismaelilla näyttää olevan kaksi syntymäaikaa, kantasuomalainen jo yksistään tästä seikasta istuisi linnassa. Ahmedin tarkoitus on harhauttaa paikallista sossua kahdella sotulla, tämä seikka on valhetta, julisee viranomainen, ei tumma poika ketku ole.
  Noilla huulilla, jotka ovat kuin matkalaukun kahvat, pusun moiskauttaa likalta pöksyt putoo siihen paikkaan, tai sitten ei.

  18
 13. Tuomiosta vastuullisten mädättäjähuorien nimet ja persereikänaamat olisi mukava saada esiin.

  25
 14. Ai että linnatuomio ihan haittaisi sosiaalista elämää? Ei pääsis kavereiden kanssa hengailemaan ja bilettämään? Onkos nyt sitten kaikki linnatuomiot pannassa vaan pelkästään suojavärillisiltä?

  26
 15. Näitä saannut lukea täällä hurrilassa,nimittäin tän tapasia tuomioita ja kuten ittu kaikessa täytyyhän suomen perästä juosta,ensin tämä bussiterroristi,hassis hyöryissä sekoili vaan harhoissaan niin lievempää tuomiota pukkas…..tuskin sai edes mainostamastaan käyttö rikoksesta tuomiota….80€sakkoako se oli…..nyt tämä…..ja sitten ihmetellään kun joku sekopää tarttuu aseeseen ja alkaa päästelee näitä päiviltäpäiviltä, no se tuomareihin iskenyt se hurritauti, helvetinmoinen pelko rasistiksi leimautumisesta…..mutta nämä tuomiot jos mitkä ajaa ne päävikaset kaapeistaan ulos jotka kaivavat sen vaarin sotasaaliin esiin vintiltä……. On sairaaks mennyt…..

  17
 16. käsitinkö nyt oikein,siis neekerit saa raiskata jos opiskelee ja on selvinpäin,toivottavasti tämä tieto ei saavuta suomessa opiskelevia afrikkalaisia.

  20
 17. ”..teko ei ollut törkeä, koska uhri ei ollut humalassa. Niin ikään Kaba ei käytä päihteitä.”

  Sen verran erikoisia perusteita, että meinaa mennä aivot solmuun. No, jos tuo tyyppi vakuuttaa olevansa päihteetön, niin onhan se uskottava…onhan…tai ehkä se on vaan synnynnäisesti sekaisin.

  16
 18. Hovioikeuden ratkaisussa on niin paljon ongelmallisuutta että jopa maamme parhaat oikeusoppineet kehottavat syyttäjälaitosta hakemaan valituslupaa Korkeinpaan oikeuteen.

 19. Rasismin vastustelu viikon kunniaksi tuomittakoon ne* rulle vielä pimperoa korvauklseksi.

  Näiden ”tuomioiden” tarkoitus lienee se ettei enää ilmoiteta matujen raiskauksista, ja näin ongelma häviää.
  Kukapa raiskauksen uhri haluaa käydä läpi raskaan oikeusprosessin, kun lopputuloksena on sääliä raiskaajalle, ja monesti jopa uhrin syyllistämistä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.