Uussuomalainen vuosien vankeuteen Oulun raiskauksesta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi tänään Tadzhikistanin kansalaisen vuonna 1975 syntyneen Muso Asoevin 3 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Teot tapahtuivat Oulussa viime vuoden 7.7. – 7.10. välisenä aikana. Oikeuden selosteen mukaan Asoev kosketteli tyttöä seksuaalisessa mielessä. Tapahtumakertoja oli neljä, joista yhdessä mies työnsi sormiaan tytön alapäähän. Mies piti tyttöä olkapäistä ja jalasta kiinni eli kyse oli väkivaltaan verrattava toimi. Tyttö oli pelkotilan ja avuttomuuden vuoksi kykenetön puolustamaan itseään millään tavalla.
Tyttö oli tekohetkellä alle 10 vuotias.
Asoev kiisti teot. Hänen mukaansa kyseessä oli salajuoni ja tytön suuhun oli laitettu sanoja. Taustalla oli Asoevin mukaan velka-asia. Oikeus kuitenkin katsoi, että tytön kertoma oli johdonmukainen ja uskottava. Lapsen käytös oli myös muuttunut tekoaikaan selvästi ja lapsella oli todettu lääkärin tutkimuksissa fyysisiä vammoja. Näiden seikkojen katsottiin tukevan tytön kertomusta.
Mielenkiintoista asiassa on se, että tyttö ja Asoe tunsivat toisensa. Asoe nimittäin oli jonkinlainen uskonnonopettaja tytön suuntaan. Mahdollisesti tyttö oli itsekin maahanmuuttajataustainen. Rikosepäily tuli esille tytön puheissa, joista se johti poliisiasiaksi.
Vankeuden lisäksi maksettavaksi tuli pienet korvaukset.
Oikeuden mukaan rangaistusta kovennettiin lapsen nuoren iän ja sen takia, että lapsi oli tuntenut Asoevia kohtaan luottamusta.
Asoe istuu tuomiostaan käytännössä siis puolet, eli vuoden ja 10 kuukautta. Toisin sanoen hän on vapaana ensi vuoden kesän korvilla.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Saku

Onko tämä Tatsikistan turvallinen maa mihin voi karkottaa, välittömästi?

Näin on

Ilmeisesti ei. Koska kun asiaa seuranneena vuosia, on agenda se, että kaikki maat ovat nyt jostain syystä täysin turvattomia jotka koskevat islam maita. Ok. Ehkä hieman kärjistettyä. Vai onko sittenkään.? Kävin tampereella ja rohkeasti vaan menin viereiseen pöytään jossa oli monista lähi-idän maista tulleita. Ei siinä mitään. He sanoivat että ovat tulleet suomeen tai skandinaviaan koska heidän perheensä on täällä. Kun kysyin ihan pokkana useilla kielillä jotta komminikaatio pelasi miksi lähditte maasta joka on ns turvallinen. Vastaus oli koulutus, perhe, raha, elämän helppous ja yksi näytti käsillään ostoskeskusta että “this” . Tuo keskustelu kuulostaa että taputeltiin toistemme selkiä tyyliltä mutta niin ei ole. He ovat hyvin ylimielisiä. Sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Jota korosti varmasti lauma naisia joita kovasti nauratti vitsinsä jne. Pointti on se että nämä ostoskeskukset ovat täynnä ravintoloineen kyseisiä asiakkaita. Kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta he käyttäytyvät kuin valloittajat. Uudet isännät.

Paavo Pökäle

Noiden hihhuleiden moskeijoista voisi Suomen maanteille tehdä sepeliä, kun ovat niin surkeassa kunnossa. Kansalaitemme verovaroillahan ne oikeastaan on kunnostettukin, joten sepeliksi vaan!

Asko Liukkonen

Hitto että tuli kova tuomio. Jos itse kävisi tunkemassa sormiaan musutytön alapäähän, niin elinkautinen olisi varma. Tuo paskastanilainen nauraa tuolle tuomiolla. Vajaa pari vuotta täyshoidossa ja tuo on räpläämässä seuraavaa uhria.

Monikulttuurisuus on rikkautta

Jos tämä olisi tapahtunut persläpimaassa niin tyttö olisi ilmeisesti kivitetty hengiltä, koska hän oli häpäissyt perheen kunniaa tai sitten raiskaaja olisi mennyt naimisiin tytön kanssa.

tarkkailija

Ärsyttää esim. Iltalehden uutisointi asiasta, jossa se uutisoi uhrin olleen 10-vuotiaan. Siis, alle 10-vuotias on 10 vuotias. Kuinka paljon alle 10-vuotias uhri on, sitä ei kerrota.

Sam Colt

Kuvassa oikeuden istunnosta syytetty istuu kahden naisen välissä. Siis Suomen naiset ovat sitä mieltä, että sikaa pitää puolustaa!
Tuomio tuli alle 10 vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta. Voidaan odottaa, että seuraavissa käräjissä otetaan huomioon lieventävinä: tytön korkeampi ikä, tekijän ja uhrin tuntemattomuus, tekijän nuorempi ikä ja tilanteen satunnaisuus. Uskon, että tuo jää kovimmaksi tuomioksi Oulun raiskauskäräjillä. Varsinkin kun puolustajina pontevasti esiintyvät Suomen naiset – nuo Minna Canthin perilliset.

Kilttimies

“…puolustajina pontevasti esiintyvät Suomen naiset – nuo Minna Canthin perilliset.”
Elä Hyvä Veli halvenna Minnan muistoa. Minna sentäs synnytyskanavaansa käytti liudan lapsia vääntämiseen, kun taas nämä puolustajat…no mokkak…

Mmmmm, monikulttuuria

Niin, Minna, tuo tasa-arvon ja ihmisyyden ikoni, suvaitsevainen “tolkun” ihminen. Hesari manosti Teema-lehtensä Canthia käsittelevää kirjoitusta viime viikolla suoralla MC-sitaatilla. “Eläkööt, kaikki intelligentit miehet! Tyhmät saavat kernaasti kuolla.” Olipa ihmisystävällinen (tosin avoimen miesvihainen) kommentti, ja tosi Feministin tavoin tuon intelligentsijan määrää kommentoija. Vastaava lausunto yhdellä pienellä (rauhanuskontoon viittavalla) muutoksella veisi käräjien kautta telkien taakse ilman valitusoikeutta (ja ihmisoikeuksia), vihapuheesta ja kiihottamisesta tuomittuna. Eli ei niitä Canthin kupeiden tuotoksia kannata plussaksi laskea, perimä senlaatuista, että siinä on lisääntynyt vain suvakkien määrä eksponentiaalisesti.

Numento

Muso Asoev oli tytön uskonnollinen kasvattaja. Lapsen pillun ronkkiminen kuuluu rauhanuskonnon menetelmiin saada opetus perille ?

Pena

No mutta tämäpä olikin yllätys että Oulussa tapahtuu taas. En olisi uskonut. Mikä on sipilän kanta tähän tapahtumaan ?

Tollo-Hilppa

“Mikä on sipilän kanta tähän tapahtumaan ?”
Eiköhän se liene shokkitila…

Paavo Pökäle

Ei Sipilä ole aikaisemmistakaan shokeista selvinnyt. Menköön samaan putkeen siis.

Se on niiden kulttuuria se

Tämähän tapahtui moskeijan seinien sisäpuolella ja tod näk imaamien sun muiden kus päiden valvonnassa. Joten mitään islamiin liittyvää sääntöä ei rikottu.
Tää vaan kuuluu islamilaiseen kulttuuriin.

Sam Colt

Imaami todisti syytetyn puolesta. Hänen mielestään raiskaus jäi toteen näyttämättä. Islamin mukaan paikalla pitää olla neljä miespuolista todistajaa. Hitto – jos paikalla olisi ollut neljä muuta miestä (ties vaikka olisi ollutkin) niin heidät pitäisi tuomita avunannosta.