Suomen lapsiseksiringin pääpuuhamies oli touhukas yrittäjä

Suomessa ilmitulleen lapsiseksirikosvyyhden pääepäilty on reilu 50 vuotias suomalainen mies. Hän on häärännyt erilaisten yritysten ja puuhahommien toimissa pohjoisestas etelään.

Yksi Visa Marttilan omistamista yrityksistä on rekisteröity Karigasniemelle, yksi Tuusulaan ja yksi Helsinkiin.
Karigasniemelle rekisteröity firma on pyörittänyt erilaisia luontoon liittyviä tapahtumia. Ainakin jonkinlaisia kuvausreissuja on järjestetty. Mielenkiintoista on, että miehen yrityksellä on Lapissa ollut useita yhteistyökumppaneita, joita hän mainitseen nyttemmin poistetulla nettisivullaan. Mm. Helsingin ylipisto, Luonnonvarakeskus, EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto jne.
Myös eräs takavuosien MTV3:n naisuutisankkuri on mainostanut Marttilan firmaa.
Lisäksi mies on puuhastellut Töysän kirkkovaltuuston alaneuvostossa vuosina 2014-14. KRP:n tiedotustilaisuudessa on mainittu, että ainakin osa teoista on tapahtunut Pohjanmaalla, joten on luultavaa, että Töysä saattaa liittyä tapahtumiin.
Marttila on tällä hetkellä vapaana, mutta epäiltynä useista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Oikeus vapautti hänet tutkintavankeudesta, koska tutkinta kesti niin kauan. Normaalisti kun tiedossa on yli 2 vuotta vankeutta niin epäilty pysyy vangittuna. Marttilan tapauksessa vankeutta on tiedossa kuitenkin ainakin 5 vuotta.
Sitä vasten vapaalta vastaaminen on hyvin eriskummallista.