Tanska aikoo estää isiksessä syntyneiden lasten Tanskan kansalaisuuden

Tanskassa on esitetty lakia, että isikseen jihadiin lähteneet terroristit, jotka ovat Tanskan kansalaisia, ja jotka ovat tehneet isiksessä lisää lapsia, niin lapsille ei automaattisesti enää myönnetä Tanskan kansalaisuutta.

Laki tulee näillä näkyvin voimaan jo kesään mennessä. Se vaatii vain eduskunnan äänestyksen. Näillä näkymin laki tullee menemään selvällä enemistöllä läpi.
Tanskan maahanmuuttoministeri Inger Støjberg kertoi eilen tanskalaisille medioille, että isikseen lähteneiden vanhempien lapsi ei saa enää automaattisesti Tanskan kansalaisuutta, vaikka lapsen molemmat vanhemmat olisivat kansalaisia. Lakiehdotus perustuu siihen, että Tanska kieltää lailla maansa kansalaisia osallistumasta isiksen kaltaisiin terrorijärjestöihin. Jos vanhemmat lähtevät siitä huolimatta niin siellä syntyneellä lapsella ei katsota olevan siteitä Tanskaan eikä siten myöskään myöntää turvapaikkaa.
Ruotsissa asia on otettu vastaan kauhulla. Pelastakaa Lapset järjestön edustaja kertoi, että Pohjoismaissa lapsilla on aina ollut vahva asema ja lain suoja, mutta Tanskan lakiesityksellä tätä asemaa murennetaan.