Ruotsissa ilmoitettiin 2018 ennätysmäärä seksuaalirikoksia

Erilaiset seksuaalirikokset ovat nousussa. Viime vuonna 2018 ilmoitettiin 22 476 seksuaalirikosta, joista raiskauksia tai törkeitä raiskauksia oli 7 958.


 
Seksuaalirikoksiksi lasketaan raiskaus, ”holtiton” raiskaus (oaktsam våldtäkt, tätä on hieman vaikea suomentaa, mutta on jotain sen tapaista, että esim. halipusuttelu muuttuu raiskaukseksi eikä ei-sanaa enää voi käsitellä), seksuaalinen päällekarkaus, seksuaalinen pakottaminen ja hyväksikäyttö, yhdyntä jälkeläisensä tai sisaruksensa kanssa, ”holtiton” seksuaalinen päällekarkaus, yhteydenotto lapseen seksuaalisessa mielessä, alaikäisen seksuaalinen hyväksikäyttö kuvaamalla, seksin osto alaikäiseltä, seksuaalinen häirintä ja seksin osto.
Ilmoitetut seksuaalirikokset lisääntyivät siis merkittävästi toissa vuodesta.
Ruotsin luvut on haettu Ruotsin rikoksentorjuntaviraston BRÅ:n sivulta bra.se.
Vertailun vuoksi: Suomessa ilmoitettiin vuonna 2017 yhteensä 3 605 seksuaalirikosta, joista raiskauksia 1 245. Vuonna 2018 yhteensä 3 720 seksuaalirikosta, joista raiskauksia 1 338 kappaletta.
Ero Suomen ja Ruotsin välillä on siis merkittävä, varsinkin kun ottaa huomioon, että laki on suurinpiirtein samanlainen. Ruotsin väkimäärä on 10 miljoona, Suomen 5,5 miljoonaa, joka pitää ottaa huomioon tuloksessa. En jaksa laskea mitään suhdelukuja. Tanskassa ja Norjassa lukemat ovat samansuuntaisia kuin Suomessa ja väkimääräkin + – sama.
 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vesa

Karua kertomaa. Pistätkö vielä lähteen tähän, kiitos! Onko tämä nyt tarkentunut data siitä tilastosta, josta uutisoitiin alustavasti alkuvuodesta?

2,5 kertaa on sama kuin 250% mutta kuullostaa paremmalta

Suosittelen Paavo että katsot mitä Stina sanoo. Verenpaine voi nousta lukemiin 300/200 mutta katso silti. Onkohan täti nauttinut PIRIsteitä?
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-utreder-bra-brottsmisstanktas-bakgrund

HispanTahrija

Vihainen muzu on jakanut Hizb ut-Tahrir- vihalentolehtisiä Skärholmenissa ainakin viimeviikolla. Lehtisessä uumoillaan tulevia iskuja ja toivotaan että kalifaatti tulisi nopeammin.

Los6666

ja päävikasten punavihervassareiden mielestähän nämä järjettömät luvut johtuu ainoastaan ilmoitusaktiivisuuden noususta…. ei mitään tekemistä diskoläpyttelijöiden invaasion kanssa

fatwantarkistaja

Jestakkoon, mikä petojen maa tuo Ruotsi onkaan. Eikö pakolaisia voisi ottaa massiivisin laumoin rauhoittamaan tilannetta? He voisivat hieman observoida ja valistaa barbaarisia ruotsalaisia valkoisia miehiä, kuinka naisten ja lasten kanssa toimitaan. Tulisi nyt edes se etujoukko niistä miljardista kiinalaisesta muslimista, jotka hätäapuna kutsuttiin. Valkoiselle miehelle ei saa antaa tilaa hengittää, sehän käpälöi heti kaikkia.
Pienen pienellä rahallisella panostuksella asiat saisi kuntoon, nyt on tekojen aika.

fatwantarkistaja

Lasketaan vähän. 7958/1338=5,95 Karkeasti kolme kertaa enemmän raiskaavat ruotsalaiset väkilukuun suhteutettuna. Meille ei siis tarvita yhtäkään muslimia, ennen kuin Ruotsi on samalla tasolla kanssamme.

Anonymous

Ullatus! Sitä saa mitä tilaa.
Tervetuloa! Meillä on tilaa!

John McMunne

JA RAHAA!!!

Suomessa tilanne tulee korjaantumaan lähivuosina

Kansa hyväksyy raiskaukset ja naisiin/lapsiin kohdistuvan brutaalin väkivallan, muutenhan hallitus ja päättävät tahot olisi toisenlainen.Valitsemalla oikeat päättäjät ja ”siivomalla ja harjaamalla” oikeuslaitoksen ja poliisin, tilanne korjaantuisi nopeasti. Eli sitä saa mitä tilaa ja nillitys pois. Ruotsi on läpimätä suvakkitahojen myötävaikutuksena tuleva islamilainen kalifaatti ja on matkalla karmeaan tulevaisuuteen ja todellinen elävä helvetti odottaa jo nurkan takana.

Doo

Ruotsissa tilastointi tehdään eri tavalla.

Doo

Jos Ruotsissa raiskaa esim 4 kertaa, kirjataan neljä erillistä rikosta. Suomessa kirjattaisiin vain 1. Alapeukku ei tätä faktaa muuta miksikään. Eikä tämä alkuperäinen kirjoitus.

kanander

Tätä Ruotsin mallia haluavat Suomeen ne puolueet, jotka syrjäyttävät Halla-ahon ja hänen puolueensa hallituksesta, vaikka kannatus sinänsä riittäisi. Tämä on kynnyskysymys, jolla hallituspaikat jaetaan: edistetäänkö Suomen maahanmuuttopolitiikalla suomalaisten etuja vai elatusta hakevien muukalaisten etuja.

Anonymous
Jo An Mälan

Että ne jaksaakin pusata noita rikosilmoituksia! Pysykööt kotonaan jos eivät kestä pikku ronkkimista.

Puosuvaari

Onko Ruotsi kriisissä? Eikö siellä tosiaan valtio enää toimi (muutoin kuin jatkuvien verojen ja maksujen nostajana)? Samaisesta BRÅ-tilastoista voi lukea, että 2017 maassa tehtiin kaikkiaan 1.514.902 (reilut 4000 jokaikinen päivä) rikosilmoitusta.
Entä ne tuomiot?
97.058 kappaletta – eli vain 6,41% tapauksista johti rangaistukseen.
Eli on siellä ainakin melkoinen määrä vapaakortteja jaossa – niille rikoksiin syyllistyneille..