Swedbank harjoittanut massiivista rahanpesua

Ruotsin Swedpankki on ollut suuren pyörityksen kohteena ja luultavasti pankki ajetaan konkurssiin. On epäselvää mitä ihmisten säästöille mahdollisesti tapahtuu.

Tapahtumat alkoivat kiehua helmikuussa kun ajankohtaisohjelma Uppdrag Granskning kertoi, että Swedbank on harjoittanut rahanpesua ainakin vuosikymmenen. Arvion mukaan 40 miljardia kruunua on pyöritetty muutamien pankkitilien välillä.

Koko homma kietutuu aiemmin julkisuutta saaneen Danske Bankenin ympärille, joka on ollut suuressa rahanpesukohussa sekä Tanskassa että Virossa. Ainakin Viron Danske Bankenin johtoa oli jossain vaiheessa vangittuna.

Rahaa on siirretty ainakin 50 epäillyn henkilön tai yhtiön ja pankin välillä. Yhtiöillä ei ole ollut mitään toimintaa vaan ne ovat olleet bulvaanifirmoja ja omistajat olleet vain maalivahteja. Rahaa on siis siirretty Danske Bankenin ja Swedbankenin välillä.

Danske Bankenin jupakassa rahaa on siirrelty eri tavalla 2 000 miljardia kruunua. Viron päässä on käyty tällä hetkellä läpi 6 200 ulkomaista asiakasta ja näyttää, että kaikki ovat olleet osallisia rahanpesussa.

Molempien pankkien rahoja on siirretty systemaattisesti Viron, Liettuan ja Latvian Swedpankkeihin ja Danske pankkeihin. Ruotsin finanssivirastolle on käytännössä väärennetty kaikki mahdollinen raportointi.

Tarkaan ei tiedetä mistä kaikki pestävä raha tulee. Voidaan vain arvailla, mutta raha pyörii kuitenkin aseissa, huumeissa, rakennusalalla jne. Nyt kyseessä olevat summat ovat kuitenkin niin huimia, että jonkinlaista lainapetosta voidaan arvailla myöskin käytetyn.

Merkillistä on se, että Swedpankin Ruotsin johtaja on eronnut työstään ja hän sai miljoonasumman erorahaa.

Kaikenkaikkiaan rahanpesuryppään sanotaan olevan maailman suurin rahanpesujupakka.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Swedbank harjoittanut massiivista rahanpesua

 1. Bananrepubliken Sverige: matujen, koijareitten ja kuppaajien paratiisi. sanoo:

  Ei eronnut, se erotettiin ja sai 21,5 milj. kruunun laskuvarjon. Olisi itse halunnut jatkaa, sanoi ”hoppas jag kan sitta kvar” ennen potkuja. Hallitukselle sen sijaan myönnettiin vastuuvapaus koko hommasta, tietenkin.

  24
   1. Paavo,
    Sensuroitko sinä tai joku muu kommentteja? Vai sensuroiko jokin automaattinen ”palvelu”.
    Jos ihminen ei näitä sensuroi, niin sitten tietämättäsi asialla on ”palvelu”, jos et ole sellaista tilannut.

    1. Pt-media ei voi sensuroida mitään. Vain viranomaiset voivat harjoittaa sensuuria.

     Sen sijaan moderaattori poistelee solvaavat viestit, uhkauksia sisältävät viestit, ”mauttomat” viestit esim sisältävät kusipaska-anaali-fantasioita, pahimmat foliohatut ja esim. silloin kun alkaa siionisti-jankutus.

     Myös sellaiset viestit menevät roskiin automaattisesti, joissa on kymmeniä linkkejä tai teksti on kopioitu toisesta mediasta.

     Tällainen moderointi johtuu siitä, että en halua sivuilleni törkyä, toisaalta en halua myöskään poliisitutkintoja sen takia, että annan jollekulle ”sananvapauden” uhkailla ihmisiä.

     1. Kiitos vastauksesta. Moderaattorisi poistaa myös asiallisia viestejä. Olisiko suvakki, muslimi tai ymmärtämätön?

      Kyselyni tarkoitus oli selvittää onko asialla algoritmi vai
      ihminen ja saattaa tietoosi outo moderointi.

 2. Joku luulee säästäneensä pankkiin rahaa, joku luulee omistavansa osakehuoneiston.

  Joku säästää 400€ ostamalla Gigantista kahvinkeittimen, 800€ ostamalla kaksi. Joku säästää 20 000€ jättämällä auton kokonaan hankkimatta…

 3. Illallinen Manulle

  Kun puhutaan pankkimaailmasta ja toisten omaisuuden haltuunotosta valtion avulla, niin mikään ei tapahdu sattumalta. Rikokset kerrotaan julkisuuteen vain jos siitä on taloudellista hyötyä jollekin toiselle taholle, yleensä toiselle pankille.

  > maailman suurin rahanpesujupakka

  Siis suurin niistä, jotka on haluttu tuoda julkisuuteen.

 4. Lopun merkit ovat ilmassa. Pankkisektori märkänee ja levottomuus kasvaa. Isompi tutkimisen aihe olisi, missä eläkevarat todella ovat.

 5. Kultainenkädenpuristus kiitoksena pesulan ylläpidosta, sinnehän se bernerkin ….ku ensin suomen suomea myi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.