Oulun pizzamafia uhkaili Olli Immosta

Olli Immonen kertoi Facebook-päivityksessään, että myös häntä ja ystäviään on uhkailtu poliittisten mielipiteiden takia. Uhkailijoina on Oulun ns. pizzamafia. Pizzamafialla tarkoitetaan yhtä turkkilaistaustaista sukua, joilla on Oulun seudulla useita pizzaravintoloita.

Immosen uhkailu ei ole ensimmäinen. Samainen pizzamafia on uhkaillut myös Junes Lokkaa kun tämä kirjoitti aikoinaan pizzamafiaan kohdistuneista poliisitutkinnoista. Mafiaan kohdistui monenlaisia mm. kiristysepäilyjä kun nämä yrittivät ajaa muut yrittäjät ahtaalle. Turkkilaiset yrittivät sanella ehtoja kuka Oulussa saa pyörittää pizzeriaa.

Asia kiinnosti sen verran, että piti hieman penkoa asiaa. Nimittäin kun selaa pizzamafioossojen Facebook-sivuja niin sieltä hyppää silmille luksuselämä. On uuden karheaa coupe-Bemaria ja pitkiä lomia Turkissa. Ravintoloissa virtaa parhaat kuohuviinit.

Saako pizzan pyörittämisellä luksuselämää?

Otetaan esimerkkinä joku peruspizzeria jossain Oulun keskustassa ja lasketaan sille ensin menot. Oletataan, että ravintola on auki klo 10-04. Näin ollen paikassa pitää olla myös ainakin kaksi ulkopuolista palkkatyöntekijää.

 • Kiinteistön vuokra. Sanotaan lonkalta joku 150 neliön pikkupaikka, vuokra vähintään hyvällä liikepaikalla 2 000 euroa.
 • Sähkö, vesi ym kiinteistöön liittyvät maksut. 100 euroa.
 • Raaka-aineet. Otetaan lonkalta joku tukkuun menevä rahamäärä, vaikka 3 000 euroa.
 • Henkilöstökulut. Oletaan, että työntekijä saa 1 500 euroa/ kk palkkaa, joten kahden työntekijän kulut työnantajamaksuineen on 4 230 euroa.
 • Mahdolliset muut kulut 300 euroa.

Näin ollen pizzerian kuukausimenot ovat: 9 630 euroa. Summa on veroton, sillä jätetään asian yksinkertaistamiseksi arvonlisävero pois laskuista.

Jos yhden pizzan veroton myyntihinta on vaikkapa 7 euroa (asiakkaalle pizza maksaisi 7,98 euroa alv 14 % kanssa) niin silloin kuukaudessa pitää vääntää 1 376 pizzaa, päivässä 45 pizzaa. Pizzerian aukiolon 18 tunnin aikana pizzoja pitäisi vääntää siis vajaa kolme pizzaa tunnissa.  Menolaskelmissa ei kuitenkaan otettu huomioon omistajan omia nostoja. 2 000 euroa ulos omana palkkana nostaisi myytävien pizzojen määrän 1 662:een. Jos velipoika nostaa toiset 2 000 euroa pitäisi pizzaa vääntää vajaa 2 000 kappaletta eli 67 pizzaa päivässä, 4 pizzaa tunnissa. Onko tämä realistista, mahdollisesti.

Nopeissa lonkkalaskelmissa ei otettu huomioon sitä, että jos mafialla on vaikkapa 5 pizzeriaa niin omistaja ei nosta tietenkään erikseen jokaisesta palkkaa. Toisaalta työnantajamaksut nousevat selvästi, sillä työntekijöitä joutuu palkkaamaan viiteen ravintolaan vähintään 15 työntekijää. Heidän yhteinen menoerä yrittäjälle kuukaudessa olisi  1 500 euron palkalla 31 725 euroa. Menot ovat luultavasti suuremmat kuin arviossani, mutta mennään näillä. Niin ikään kun otetaan huomioon arvonlisävero 14 %, eli veroton 7 euron pizza maksaa kuluttajalle 7,98, niin arvonlisäveroihinkin pitäisi löytyä reilu tonni.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

32 thoughts on “Oulun pizzamafia uhkaili Olli Immosta

 1. Yksi tapa leikata kuluja on tuoda elintarvikkeet venäjältä. Mitä on tehtykin. Muuten miettikääpä kuinka nopeasti avattu katkarapupurkki pilaantuu jääkaapissa? A2 illassa aikoinaan esiteltiin turkkiilainen tai kurdi joka möi oliko 4€:n vai 4,5€:n lättyjä ja väitti sen kannattavan, totta toinen puoli vuotta myöhemmin verottaja vaati Espoon käräjillä vajaata 40000€:a kuitittomasta myynnistä. Muistaaksen Oulun pizzamaffia taisi järjestellä pizzeriota aina Lappeenrannassa asti. Tuntuu olevan yhtä luovia businessväkeä kuin nepalilaisetkin ravintolapitäjät. Näiden venkuloiden kyydissä Orpanat ja Jihad Juha ovat pyhäkoulupoikia.

  51
 2. Niin tuohon roiskeläpän hintaan saa hyvän vertailukohdan kun lueskelee suviseurojen järjestelyistä missä ruoka myydään omakustannushintaan ulos ja toi pizza oli 4€:n luokkaa.

  22
  1. Huumekauppa näillä on kai se pääelinkeino. Pizzanpyöritys toimii savuverhona, ja saahan sillä starttirahoja valtiolta. Pizzat ovat halpoja kun kinkkusuikaleet dyykataan markettien roskiksista.

   22
 3. 7 eurolla saa Lidlistä 12 kiloo spagettii, joka tiettty sit turpoo keitettäeässä pitkään nelinkertaiseksi..vehnäjauhoo molemmat

 4. Jengi oikeesti luulee että karvakäsien pizzoissa on aitoa juustoa ja kinkkua =) Jos laitetaan esim. Kotipizzan lätty vertailuun mihinvaan muslimipizzaan niin toinen niistä on laadukas ja toista ei saisi ihmisravintona myydä. Mutta Suomalaisessa krapulassa syödään vaikkapa paskaa jos se on halpaa ja rasvaista. On se niin nannaa ja gutaa että! Vaikka tiedetään että sama käsi joka pizzan veivasi, pyyhki pizzamestarin paskaista persettä hetki sitten. Boikotoikaa paikallisia veronkiertäjiänne, menevät 8-9 kertaa konkurssiin ennenkuin perheenjäsenet joiden nimiin firma seuraavaksi laitetaan loppuu. Sitten muuttavat pois.

  53
  2
 5. Turkkilaisista tulee pian iso ongelma Euroopalle, Saatana, helvetti. sanoo:

  Nuo pitäis karkotaa välittömästi maasta, saatana.

  26
 6. Stadin Kalliossa näin pitsaa myytävän hintaan 4,20€. Hesarin vuokrilla varmaan tosi kannattavaa. Asiakkaille toki edullista paskaa, mutta yhteiskunta tulee maksamaan kalliisti vielä joku päivä. Kannattais miettiä missä syö, koska pahimmillaan asiakas tukee mamujen rikoksia tekeviä porukoita.

  34
  1. Kerran söin siinä Vaasankadun kulmilla jossain pizzeriassa jonkun lätyn, hinta jotain 4 euroa. Kauhea räiskäle, ei ollut ku se taikinalätty ja ketsuppia täytteenä, muutama juusto jossain reunoilla ja siinä se.

   20
  2. Tulikin taas kävästyä Kalliossa perjantaina. Näkyi ilmestyneen hurja määrä ählyjen patureita, joissa mainostettiin 10 euron hiustenleikkuita. Se on mukava kilpailla, kun naapurissa tehdään alle omakustannehinnan.

   13
   1. Otappa valokuva jos pystyt, ja laita tännepäin niin vois tehdä juttua…

    11
    1. Suomalainen mimmi kun leikkaa (miesten tukanleikkuu) , niin yleensä hinta on 30:n euron hujakoilla.
     Kotiparturit on sitten erikseen .
     Kaikenmaailman kebabit on tietenkin samaa skeidaa (ei aitoa); hyi vittu…
     MUSTAFA, VATKAA NE RANSKALAISET KUOHKEIKSI!!!

 7. En tunne pizzanteon dynamiikkaa, koska nautin kotona kahden euron maksalaatikkoa, kalapuikkoja tai lihapullia. Luulisin kuitenkin että tuollaisen paskanhieromalaitoksen sähkökulut ovat huomattavasti suuremmat kuin satanen. Kassakoneessa ei tietenkään ole virta päällä joka päivä, eikä käsiä pestä liian usein, mutta uuni vie virtaa ja valomainokset.
  Ihan terveyssyistä kierrän nuo pitsa- ja kepappiverstaat kaukaa.

  21
  1. Sen, mikä näyttää paskalta ja haisee paskalta, TÄYTYY OLLA PASKAA.
   Ja aivan oikein, tuo Paavon sähkölaskun arvio on roimasti alakanttiin.
   Ps. älkää syökö mehmetin eväitä, sillä nehän käyttävät omaa ”majoneesiaankin”…
   …nieletkö, vai syljetkö (lastit)?

   10
   1. Joo kaikki hinnat ovat alakanttiin, vuokrakin on hyvällä liikepaikalla useita tonneja. Mutta jo alakanttilaskelmilla voidaan todistaa, että mikään kultakaivoshan pizzeria ei ole.

    10
 8. Neljällä täytteellä neljä euroa/pizza Kuopiossa. Ajelen päivittäin paikan ohi. Tosi hiljaiselta näyttää.

  15
  1. Täälläkin päin on pitseria jossa ei näy asiakkaita juuri koskaan. Ollut jo parisen vuotta.

   Vertailun vuoksi eräs nainen yritti pyörittää siinä lähellä suunnilleen saman kokoisessa kiinteistössä isommalla asiakasmäärällä itsepalvelukirpparia vajaat 2kk kunnes rahat loppuivat.

   Ei voi kuin ihmetellä että millä logiikalla se pitseriabisnes pyörii…

   14
 9. Täytyy sanoa että olen kuullut ”monikulttuurisuutta” puolustavilta kommenttia että ”Ei olisi pitsoja ja kebappeja suomessa muuten”… Niin, mitä sitten? Suomessa voi olla ihan mitä vaan ilman muslimeita, vaikka niitä pitsoja sekä kepappeja, kuka mitäkin haluaa. Ei tarvi hakea kehitysmaista karvaranteita ruokaa tekemään…

  25
 10. Onko tässä mukana työperäinen maahanmuutto eli laillistettu ihmissalakuljetus mukatyöpaikalla saadaan kansalaisuus ja yrittäjälle maklsetaan siitä vaikka kymppitonni.kannatta molemmille osaspuolille.

  16
 11. Asiaan liittyen (maahanmuutto liittyy kaikkeen) YLE sensuroi parhaillaan Halla-ahon haastattelun Areenassa. Kaikkien muiden puoluejohtajien tentit ovat katsottavissa, Halla-ahon tentin ”katsomisaika on päättynyt”. Oli vielä eilen se kaikkein suosituin.

  https://ylilauta.org/sekalainen/97173485

  Tsekkaa jos et usko.

  20
  1
  1. Ei olis mahoton temppu YLEltä, mutta ovat nyt vaan taas päivittäneet saittinsa paskaksi, ei ne käynnisty toistoon muittenkaan puheenjohtajatentit.

 12. Yle on estänyt Halla-ahon puheenjohtajatentin katsomisen Areenassa. Kaikki muut tentit katsottavissa, H-A:n ”katseluaika päättynyt”. Nyt on kerrankin sen ihan oikean somekohun aika! Levittäkää tietoa. Voitte itse käydä tarkistamassa asian areenasta.

  22
 13. Kännissä jos menet pitsan ostamaan, niin ei löydy siitä sitä lihaa juuri ollenkaan. Puhun omasta kokemuksesta. En enää mene ählyjen paikkoihin asiakkaaksi koskaan.

  16
 14. Ja sale paasaa suomalaisille, että tällainen ei sovi meidän vaalitapoihin. No ei sovikaan, mut paasais noille kultamunille.

  13
 15. Oulussa alkaa olla melko monikulttuurista meininkiä, kun kerran pizzamafiatkin ovat jo mukana.

  11
 16. Kuka hullu menee syömään ählämien paikkaan mitään, kaikki on paskalla maustettuja lisukkeena karvoja koko apinan ruhohosta joka eineen valmisti.
  Ite en koskaan ole ostanut mitään valmisruokaa, ei ole tarvinnut, helpolla tekee ruuan jota syö pari kolme päivää ja halvaksi tulee+tietää mitä söi.

  13
 17. Arabeilla/Afrikkalaisilla on uskomus jos saa syötettyä spermaansa naiselle niin nainen ihastuu häneen.

 18. omassa lähiössäni”hervannassa:olen ihmetellyt samaa,6pizzeriaa ja 2grilliä kaikki matujen hallussa,miksi???.jokaisen pizzerian pihalla 50000 70000e autoja,pelkkien autojen hinnalla saisi tähtitieteellisen määrän pizzoja päälle tietysti palkka,verot ym.menot,luulisi poliisin olevan kiinnostunut tästä.pt-media voisi ottaa selvää montako pizzeriaa,grilliä tai ravintolaa matut omistaa niin siitä voisi tehdä joitakin päätelmiä.

 19. Jos pitsan hinta on vähintään 8 euroa, silloin se yleensä on hyvää. Myös mamuilla on hyviä pitserioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.