Kansalaisten sopeuttamislaki astui voimaan tänään

Tänään astui voimaan uusi ns. kotiuttamis- ja sopeuttamislaki. Laki velvoittaa kansalaisia monin tavoin ottamaan osaa maahantulijoiden kotiuttamisprojekteihin.

Lain idea on se, että kansalainen sopeutuu uusiin tulijoihin ja ottaa kotiinsa tarvittaessa vähintään yhden maahantulijan, eli kotiuttaa. Lakitekstissä kerrotaan, että henkilöllä, jolla on käytössään ylimääräinen huone, huoneisto, asumiskäyttöön tarkoitettu ulkohuone, talviasuttavaan käyttöön tarkoitettu kakkosasunto tms asumus, niin hän joutuu lain nojalla vuokraamaan tilansa maahanmuuttovirastolle, joka asuttaa tilaan parhaaksi katsomansa tulijan. Valtio maksaa huoneen vuokrasta vapaita markkinoita vastaavan summan.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että periaatteessa jokainen kesämökki, omakotitalon tai huoneiston ylimääräinen huone on jatkossa lain mukaan maahantulijan käytössä ilman, että omistaja voi siihen vaikuttaa. Kuka tahansa voi saada lain nojalla alivuokralaisen mistäpäin maailmaa tahansa.

Niin ikään sopeuttamisohjelmassa sanotaan, että jokaisen työttömän on otettava osaa erityiselle sopeutumiskurssille. Ensi vaiheessa sopeutumisohjelma koskee työttömiä, mutta leviää jatkossa koskemaan kaikkia 16-65-vuotiaita. Sopeutumiskursseja pidetään jatkossa mm. työpaikoilla erillisillä maksuttomilla SOPE-päivillä. Kursseilla opetetaan kantalaisille tulijoiden tapoja, kulttuuria, uskontoa ja muita yleisiä asioita. SOPE-päiville sisällytetään myös ruokaoppimista, eli kantalaisille opetetaan valmistamaan maukkaita ja ravitsevia kaukomaiden ruokia. Niin ikään naisille opetetaan huivin käyttöä.

Laki meni läpi viime vuonna hieman vaivihkaa eduskunnassa äänin 150-45.

Koko lakiluonnoksen voi lukea täältä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

35 thoughts on “Kansalaisten sopeuttamislaki astui voimaan tänään

 1. JaWattuJoo! Tuollaista ei saisi edes leikkimielellä julkaista. Kuoliaaksiverottajien Puolueen Typpyräinen tuo sen vielä eduskuntaan.

  56
  1. Suvakkien mielestä tuo olisi niin hyvä. Taitavat jo puhuakin keskenään, että kumma kun ei tullut itsellä mieleen.

   20
 2. hyvä että en paskonnu housuihin, mullehan olis tullu 300 neliön korsuun tusina karviksia plus yön-timot päälle…hyvä ettei syrän stopannut. huumorilla……

  47
  1. Minä rupesin hätäpäissäni tapetoimaan pekonilla ennen kuin huomasin mikä päivä tänään on.

   56
 3. Paavo, hyi, vakavaa henkeen ja terveyteen käyvää pelleilyä… pumppu kovilla muutenki nykymenosta johtuen.

  40
 4. Viime aikoina on tullut niin uskomattomia uutisia mm. erään EU-direktiivin läpimenosta, amerikkalaisen herrasmihen vapaan liikkuvuuden rajoittamisesta ja Facebookin uusista yhteisönormeista, että en täysin ihmettele tätäkään.

  Uutisen julkaisupäivämäärä (ja tietenkin sisältö) herättää kuitenkin pienen epäilyksen…

  23
 5. Lakiluonnos on täyttä totta, seuravalla hallituskaudella, mikäli demari, vihreevasemmisto RKP ovat siitä päättämässä. Oulun kuuluisa satakieli Tytti Tuppurainen osaa ministerinvalan lähes kokonaan jo ulkoa, sinnikäs harjoittelu tekee, jos ei mestaria, niin ainakin ministerin, uskoo kipakoita lausuntoja jakeleva pörröpää.

  25
 6. Vaikka kyseessä on onneksi aprillikirjoitus, se voisi olla totta. Ehkä suvakit pilan innoittamana tekevät vakavissaan kirjoituksessa kuvatun kaltaisen kansalaisaloitteen tai monia aloitteita.

  Allaoleva ei ole pilaa:

  Homeowners in Ireland have been asked to pledge spare rooms or vacant properties to house migrants for periods of up to a year as part of the government’s Irish Refugee Protection Programme.
  https://gatesofvienna.net/2018/05/gates-of-vienna-news-feed-5-16-2018/#314588

  13
  2
 7. Tuleva sisäministeri Tytti Sutturainen muuttaa ylläkuvatun painajaisen todeksi.

  24
  1
 8. Kuvattu laki on ehdottomasti epäoikeudenmukainen!
  Jos kantiksella on asunto ja kesämökki, pitää hänen itsensä mennä mökille ja jättää taajama-asunto vieraille, jotta nämä pääsevät helpommin ostareille notkumaan.
  Lisäksi todetaan, että valtio ei pysty kaikille asuntonsa luovuttaneille maksamaan käypää vuokraa, vaan antaa korvaukseksi alennuskuponkeja sirkukseen. Poikkeuksena sipilä ja orpo-nimiset, jotka saavat kunnon rahat.

  Periaatteena on, että valtion on palveltava ennen kaikkea niitä, jotka haluavat sen alueelle tulla. Tämä on tulossa perustuslakiin nopeutetussa menettelyssä.

  16
  1
 9. koskahan tulee laki missä matut velvoitetaan elättämään itsensä eikä elää suomalaisten siivellä.

  27
 10. Sori kaverit. Olen tänään kääntynyt vasemmistojaneuvostoliittolaiseksi ja muslimiksi ja sen johdosta siirryn pois tästä rasistimediasta ja alan kirjoitella takku.net ja punkinfinland palstoilla suvaitsevaisesti kaikista muista paitsi teistä. Lisäksi olen jo kumarrellut Mekkaan ja se on tuntunut hyvältä, joten hyvästi jääkää…

  Laitan juuri kasvisnuudelit tulelle. Ja menen kastelemaan kukkia sekä puhdistamaan uutta AK-47:kaa.

  14
  1. Unohdin vielä lisätä, että odotan jo kovasti keskiviikkoa, että pääsee iskemään alapeukun Monokulttuuri FM Youtube- livelähetykseen, joka tulee jokaisena keskiviikkona.

 11. Muslimiksi kääntyminen alkaa tuottaa jo epäilyksiä, kun joutuu tällaisia lukemaan:

  ”Sipilä totesi, ettei ollut varsinaisesti yllättynyt siitä, että Oulun viimeaikaiset seksuaalirikokset olivat ulkomaalaistaustaisten miesten tekemiä.

  – Se mikä minut on yllättänyt on se, että näin hirvittävillä asioilla flirttaillaan ja haetaan valtaa. Flirttailu tällä asialla on kyllä iljettävää, Sipilä totesi.

  Hän vakuutti, ettei kukaan varmasti halua Suomeen sellaisia rikoksentekijöitä, ja totesi, että kaikilla varmasti on yhteinen tahtotila ratkaista asia.”

  unv.is/https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006055202.html

  Kertakaikkiaan häpeällistä retoriikkaa vääntää ’vallantavoitteluksi’ Halla-ahon ja Perussuomalaisten ja tietysti Asylin vaaliteemat. Perinteiset puolueet ovat itse täysin sössineet asiat ja jos joku sanoo laittavansa asiat kuntoon, niin se on ’vallantavoittelua’. Sipilä ei yllättynyt asiasta. Hän on tiennyt, että ulkomaalaiset puuhailevat tuollaisia Suomessa, eikä ole tehnyt mitään saadakseen asioita kuntoon.

  Tietysti Keski-Euroopan maat ja Ruotsi varmasti pillastuvat, jos meillä alettaisiin laittaa rajoja kiinni. Hehän ovat itse sössineet asiansa ja eivät hyväksy sitä, jos joku haluaa välttää saman kohtalon. Ei kyse mistään ihmisoikeuksista silloin ole.

  17
  1. Lainaus samasta artikkelista:

   ”– Jos asioista varoittaa etukäteen, niin se on asioilla pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, niin se on vastenmielistä flirttailua, Halla-aho sanoi.

   Hän yrittikin kääntää keskustelua ryhtymällä syyttämään Sipilää itseään.

   – Haluaisin muistuttaa, että pääministeri Sipilällä on erittäin raskas taakka siitä, mitä Suomessa tapahtui vuoden 2015 jälkeen, Halla-aho sanoi.

   Hän viittasi Sipilän muutaman vuoden takaiseen julkiseen lupaukseen antaa oma Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

   Sipilällä oli Halla-aholle vastaus valmiina.

   – Tietäisitpä, siinä vieressä istuva ystäväni, millaisista oloista tuo perhe oli lähtenyt. Jos häviän vaalin sen takia, että tarjosin tälle perheelle kotini, niin olen valmis luopumaan heti vallasta ja politiikasta, Sipilä totesi viimeiseksi.”

   Paavomaiseen tapaan sanoisin tuohon Sipilän kommenttiin tuosta perheestä, että ’mietitäänpä asiaa hetken’. Jos Sipilä on asuttamassa yhtä perhettä Kempeleellä omistamaansa taloon, niin miksi asiaa täytyy kuuluttaa koko maailmalle?

   Koko homma haiskahtaa valheelle: Sipilä lupasi asunnon pakolaisille vaimonsa ideasta. Todellisuudessa vaimo on saanut idean ja mies on vaimonsa mieliksi lupautunut tähän ja siksi Sipilä kuulutti asiaa koko maailmalle Merkelin ’me pystymme tähän’ kommentin innoittamana. Mitään perhettä ei ole olemassa. Sipilä on keksinyt koko jutun jälkikäteen jotta voisi kiemurrella irti kyseisestä taakasta, jossa hän itse näyttää jälkikäteen arvioiden kaikkien mielestä täysin naiivilta hölmöltä.

   Jos perhe olisi oikeasti olemassa, Sipilä olisi asuttanut heidät kaikessa hiljaisuudessa. Ehkä asia olisi tullut esiin huomattavan suurella viiveellä, jos joku paikallinen olisi vinkannut ulkomaalaisten bunkkaavan pääministerin kämppää.

   13
   1. Samoin valehteli Orpo puhuessaan kansainvälisistä sopimuksista. Ja Sipilä kutsui Halla-ahoa ystäväkseen. Jussin olisi pitänyt kommentoida mokomaa loukkausta, että toistaiseksi Suomessa saa sentään vielä ystävänsä itse valita.
    Minunkin naapurissa loisiva keeneri moikkasi mua suu korvissa ja kyseli, jos vaikka haluaisin kamaa ja vielä, ikään kuin olisi tuntenut. Oli pakko huomauttaa, ettei toista enää moista, sillä joku ystävistäni voisi nähdessään tollasta, käsittää väärin. Jotain rajaa. Valehtelevä lestapaska ja muut eliitin kieroutuneet Urpot pelkäävät PS:a niin paljon, että nyt alkaa se todell. paska lentää joka tuutista ja kansa maksaa vielä senkin. Kyllä pitää olla lujaa hullu, jos noita vielä uudestaan haluaa äänensä antaa.

    10
  2. Sipilä tilasi raiskaajat, murhaajat, terroristit jne. Mielestäni se on enemmän vastuussa, kuin itse tekijät. Rangaistusta en täällä ehdota, ettei mene koko media banniin. Ei se olisi lainmukainen ollutkaan, eikä kenties oikeudenmukainenkaan.

 12. Umpihulluille ei kannata antaa umpihulluja ideoita. Edes leikillään. Etenkään tänä umpihulluna aikana.
  Normaalissa ja terveessä yhteiskunnassa ehkä ymmärtäisin. Ongelma on vaan siinä että ne umpihullut saavat niistä ideoita silloinkin.
  https://youtu.be/DzutEYQ2qYo

  11
 13. VIhdoinkin, olen odottanut tätä päivää! Rauhaa ja rakkautta veljet ja sisaret!

  4
  1
 14. Mulla olisi kyllä tilaa nuorelle pitkäsääriselle sinisilmäiselle Itä-ukrainalais blondille. Kyllä sopu sijaa antaa…

  10
 15. Tosi hauska aprillipila. Leikissä on puolet totta. Meillä on olemassa poikkeuslainsäädäntöä jota voidaan joissain tilanteissa soveltaa. Päivi Nerg kertoo kirjassaan, että syksyllä 2015 oltiin lähellä poikkeustilannetta.

  Tiedän että moni täällä on eri mieltä mutta minusta Nerg hoiti asian niin hyvin kuin se oli mahdollista. Hän kumppaneineen teki kädet savessa että tilanne saatiin hallintaan. Hän ei kutsunut tänne ketään vaan Sipilä kutsui. Nerg ei soimannut ketään rasistiksi.

  Koska joku on joka tapauksessa sisäministeriön kansliapäällikkö niin ajatelkaapa jos paikalla olisi yhä ollut Ritva Viljanen!

  1. Nerg tuntee jokaisen tulevankin murhaajan, terroristin ja lapsenraiskaajan. Salaisuuttaan se (laatusana) ei tule paljastamaan ikinä kenellekään. Siksi vihaan sitä (laatusana) ihmisenkaltaista.

   P.S. Totta toinen puoli, siitä huolimatta alipeukku.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.