RFSL: Mieskin voi synnyttää ja nainen luovuttaa siittiöitä

Ruotsin RFSL:n (=SETA) puheenjohtaja Sandra Ehne kertoo Dagens Samhällessä, että Ruotsi tarvitsee uuden vanhempainlain, joka ottaa huomioon, että myös mies voi synnyttää lapsia. Niin ikään nainen voi luovuttaa spermaa.

Artikkelissa pohditaan mm. keinohedelmöityksellä syntyneiden lapsien isyyssuhdetta. Lapselle pitää antaa mahdollisuus saada tietää biologinen isänsä. Tällöin joudutaan pohtimaan mahdollista lapsen laillisen isän ja biologisen isän asemaa. Tämä kaikki kuitenkin lienee lakitekninen juttu.
Se mikä artikkelissa on mielenkiintoista on viimeinen kappale. Ehne kirjoittaa:
– Laki on vanhemmuudesta on yksinkertaisesti tehtävä sukupuolineutraaliksi. Vanhemmuuslaissa pitää yksinkertaisesti ottaa huomioon se, että miehetkin voivat synnyttää lapsia ja naiset voivat luovuttaa siittioitä.

“Vanhemmuuslaissa pitää yksinkertaisesti ottaa huomioon se, että miehetkin voivat synnyttää lapsia ja naiset voivat luovuttaa siittioitä.”

 
Ehnen mukaan lapsille, joilla on enemmän kuin kaksi vanhempaa on annettava oikeudellinen mahdollisuus kaikkiin vanhempiinsa. Näin ollen vanhempuuslakia on nykyaikaistettava.
Lainaus Dagens Samhällestä loppuu.
Dagens Samhälle on kunta- ja hallintoalan liiton julkaisema lehti.
Ymmärsitkö mistä oli kysymys? Ongelma on monimutkainen. Lapsen isä, joka muuttaa sukupuoltaan naiseksi, niin hän on luonnollisesti lapsen biologinen isä, mutta myös äitipuoli. Nykylain mukaan biologista isää ei voi merkitä kirjoihin ja kansiin äitinä.
Jos tilanne olisi se, että lapsen isä ja äiti vaihtaa päittäin sukupuolia. Isästä tulee äiti ja äidistä isä. Näin ollen lapsella on isä ja äiti. Mutta, lapsen isä on myös lapsen äitipuoli ja äiti on isäpuoli.
Lakia joudutaan siis rukkaamaan nykyaikaiseksi.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jahas
jahas
1.4.2019 17:45

Vittu eliitti on sekaisin

Pertti Grandell
Pertti Grandell
1.4.2019 17:47

voihan närhen…….ziisus että maailma tulee monimutkaiseksi, tämän täytyy olla suurempia aivopieruja mitä feministi voi pukata…aivan uskomatonta sceidaa……

Kokemusta on
Kokemusta on
1.4.2019 18:40
Vastaa...  Pertti Grandell

Niin. Tämä on vain yksi niistä. Esim itselläni oli aikoinaan ruotsalainen vaimo. Ihan mahtava tyyppi jne kunnes hänestä tuli lesbo. Lieveilmiöineen. Olen hänen kanssaan yhteydessä ja olemme ystäviä. Mutta mitä vanhemmaksi on tullut jne sitä enemmän ns sekaisin on. Kerran soitti stocholmbriden jälkeen että minussakin on kuulemma feministinen puoli että olen homo tietämättäni. Ihan totta. Kun sanoin selvällä suomen kielellä sekä på svenska , että kyllä tässä päässä höylätään vain tussua väitti vastaan että en ole vain tajunnut/löytänyt itseäni. Jne. Hän on nykyään äärifeministi.

Minä
Minä
2.4.2019 05:49
Vastaa...  Kokemusta on

Potenee vaikea-asteista suvakismia.

ed karvinen
4.4.2019 03:57
Vastaa...  Kokemusta on

Naikkonen ei tiedä mitä hän haluaa Ex.sää vai jotain tuntematonta? Tyttökaveri ilm. jättänyt?

Eino Heikkinen
Eino Heikkinen
1.4.2019 22:24
Vastaa...  Pertti Grandell

Tuommoisten juttujen esittäjät tarvitsevat psykiatrista hoitoa suljetulla osastolla.

partaläpsy
partaläpsy
2.4.2019 09:38
Vastaa...  Pertti Grandell

Sananparsi tuhansien vuosien takaa; “Tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, eikä hän mistään mitään tiedä.”

Pessimisti
Pessimisti
1.4.2019 17:52

Päivää, oletteko lapsen isä? Ei veikkonen, se oli viime viikolla, nyt olen äiti,vaihdan nimittäin sukupuolta useita kertoja vuodessa riippuen siitä miehettääkö vai naisettaako minua.

Anonymous
Anonymous
1.4.2019 20:01
Vastaa...  Pessimisti

😀juuri näin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
2.4.2019 16:37
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tuohan on aivan ryppyreikä-kamaa, ettei vaan…

tira
tira
1.4.2019 18:01

Miehet eivät voi synnyttää ja naiset eivät voi luovuttaa siittiöitä. Tässä on kaksi kovaa vastakkain: biologia eli luonto ja Seta. Kysehän on pelkästä mies-nainen-semantiikasta ja tietenkin lääketieteestä. Mutta eipä lääketiedekään kaikkine mahdollisuuksineen voi yhtikäs mitään noille pikkupirulaisille, siittiöille ja munasoluille. Ihan toimivat kuten ennenkin, Setasta huolimatta.
Suomen Seta oli aikoinaan sukupuolivähemmistöjen etujärjestö, ja sai paljon hyvää aikaan tuolla saralla. Muutti sittemmin nimensä tasa-arvojärjestöksi kun alkoi näitä sukupuoliakin kertyä peräti yli 30 ja tasa-arvo-sanasta tuli piikki auki avustuksiin.
Jos mies haluaa olla nainen ja nainen mies, niin senkus olette. Tuntemattomien ihmisten ongelmat eivät ole kiinnostavia joten jättäkää meidät niiltä rauhaan, media. Älkää toimittajat tuputtako henkilökohtaisia mielipiteitänne, eivät nekään meitä kiinnosta ja tuskin oikeastaan teitäkään. Kyse on marginaaleista ja muutamien kymmenien/satojen ihmisten ongelmista, yksilötasolla suuria mutta yleisesti ei. Vähän suhteellisuudentajua, kiitos.

Åttawia Suutelå
Åttawia Suutelå
1.4.2019 18:05

Mistä noita hulluja sikiää? Perseestä varmaankin tai sitten ne oksennetaan parketille, pää edellä

Kärjistettyä mutta ei kaukana
Kärjistettyä mutta ei kaukana
1.4.2019 19:44

Niin. Vai kävisikö kuin alienissa? Oliko ohjaaja aikaansa edellä? Luultavasti. Scifiä tuntuu olevan femakkojen ajatusmaailma. Odotan sitä että, uutisoidaan “nainen teki miehen raskaaksi!” Ja että ei. En ole lapsen äiti. Jne.

Anonymous
Anonymous
1.4.2019 18:07

Onkohan maailman historia ikinä nähnyt vastaavaa joukkopsykoosia? Ihan sanattomaksi vetää.

-Beowolf-
-Beowolf-
2.4.2019 09:02
Vastaa...  Anonymous

Kyllä hiilidioksidihysteria-ilmastopaniikki menee hyvin lähelle tätä seksikimara-joukkopsykoosia. Itse asiassa kummankin taustalta löytää kulttuurimarxilais-kansallissosialistiset juuret, kun tarpeeksi penkoo.
No, “islam is the answer of everything”-moton mukaan nämä kummatkin ilmiöt hoituvat suhteellisen läheisessä tulevaisuudessa, mutta ehkei aivan ruotsalaistentoivomalla tavalla … toivottavasti tuolloin Tornion rajalla on kunnon eilakännömäinen syyni.

Mmmmm, monikulttuuria
Mmmmm, monikulttuuria
2.4.2019 15:46
Vastaa...  Anonymous

Rooman valta ja kulttuurihan on arvioitu tuhoutuneen vesijohtoverkoston aiheuttaman lyijymyrkytyksen viimeistelemänä, mutta kyllä tämän hetkinen taitaa nuppiluvuilla laskien mennä ohi. Ei sitä tosiaan voi nyky-yhteiskunnan käytössä olevat lääkkeet ja myrkyt (elintarvikkeiden lisäaineet mukaanlukien) huomioiden olla täysin varma siitäkään, ettei se seinähulluin suvakkikin ole ilman omaa syytään siinä jamassa missä on. Eihän ne siitä sen hyväksyttävämmäksi muutu ne batikhäxan, lentokoneseisojan tai dullapelleituhipin touhut, mutta monesti tilanne ehkä tokenisi paremmiin valkotakkiset tilaamalla ja soittamalla vielä myrkytystietokeskukseen.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
1.4.2019 19:22

Homoilun hyväksymisestä tämä kaikki sai alkunsa. Kannattiko?

Vihervasurit on kaikki mielisairaita
Vihervasurit on kaikki mielisairaita
1.4.2019 19:26

Nää hullut haluu kohta homoilusta pakollisen. Ainakin joksikin aikaa kaikille.

NähtyOn
NähtyOn
1.4.2019 19:41

Luulisi tuon olevan sairasta aprillipilaa, sillä noin pihalla ei uskoisi yhdenkään ihmisen olevan.

Törkeen hyvää safkaa
Törkeen hyvää safkaa
1.4.2019 20:11
Vastaa...  NähtyOn

Vastaanpa sinulle. Kyllä ovat. Siis tosissaan. Ehdotan että jos mahdollista. Otat ja lähdet ns turistiksi esim helsinkiin. Mene ja käy paikoissa joissa aivan tavalliset kansalaiset käyvät. Ole ns avoin ja muista pukeutua kuin hintti. Se on on cool. Ja diggaat tuiskua. Sen jälkeen kun mene baareihin. Näet omin silmin. Paitsi baareissa myös ihan esim sunnuntaina ostoskeskuksissa näet aivan omin silmin. Menikö pointti perille?

NähtyOn
NähtyOn
1.4.2019 21:11

No, tuo oli retorinen kysymys..edellinen.

Valtamerilaivankapteeniksikinköhän?
Valtamerilaivankapteeniksikinköhän?
2.4.2019 07:38

Katsokaapa eiliset Tukholman paikallisuutiset! Tukholman saaristokunnissa on kova pula moottorivenemekaanikoista ja nyt aiotaan Välimeren tuhattaiturimatkaajista muovata veneinsinöörejä.
Synkän näköistä porukkaa, näköjään vetuttaa pelkkä ajatuskin työnteosta ja kurssittamisesta (näkyy koko maailmassa):
https://www.svtplay.se/video/21699238/lokala-nyheter-stockholm/svt-nyheter-stockholm-1-apr-09-05?start=auto&tab=2019

Housuhame
Housuhame
2.4.2019 11:28

Minun nimeni on Pekka. Vanhempani ovat vaihtamassa sukupuolta kumpikin. Tuleeko minusta sen jälkeen heidän tyttärensä Pirkko? Tapailen yhtä tyttöä Liisa. Pitääkö minun vaihtaa hänet Lasseen, vai pyydänkö häntä itseään muuttumaan Lasseksi?
Oli ennen vanhaan kaikki paljon helpompaa. Sukupuolen saattoi tunnistaa jo kaukaa vaatteista. Nyt ei tunnista edes koskettelemalla.

Carl
4.4.2019 04:11
Vastaa...  Housuhame

Thanks Sipilä. Tähän on tultu suomen lapset ei tiedä sukupuoltaan. …;-)

Bobby
Bobby
2.4.2019 21:07

Jep. Ja vasemmistodorkien kuningatar AOC valistaa meitä näin. 12 vuotta aikaa ihmiset! Sit se on loppu! ELLETTE äänestä vasemmistoa!!!
https://www.youtube.com/watch?v=ePA17qmRyw4

Pena
Pena
2.4.2019 23:11

Kyllä alkaa tämä hevonpaska karata jo pahasti lapasesta nykyään. Onko osa ihmisistä oikeasti noin sekaisin.

Sirius
Sirius
2.4.2019 23:14

Huom. artikkeli on kirjoitettu 1.4. Se on varmasti aprillipila! Ei tuota voi uskoa todeksi tervejärkinen ihminen.

Pena
Pena
2.4.2019 23:26
Vastaa...  Sirius

Eikä kukaan tervejärkinen usko kyllä antti rinteeseen, juha sipilään tai petteri orpoon.