SÄPO-johtaja: Isiksestä palaavat ovat iso turvallisuusriski

Göteborgin turvallisuuspoliisi SÄPO:n entinen johtaja Po Hellqvist kertoo haastattelussa, että isiksessä mukana olleet niin aikuiset kuin lapset ovat potentiaalinen turvallisuusuhka Ruotsille.

Nykyään Hellqvist työskentelee poliisin väkivaltaisia äärijarjestöjä tutkivalla osastolla. Göteborgissa sosiaalitoimi pyrkii etsimään kaikki isiksessä mukana olleet. Tukholmassa taas kaupunki ei panosta millään tavalla jihadistien kartoituksessa. Hellqvistin mielestä tämä on aivan järjetöntä.
– En suostu edes uskomaan, että tämä on totta.
Hellqvistin mukaan suurin osa isiksessä mukana olleista henkilöistä ovat potentiaalinen uhka länsimaiselle yhteiskunnalle. Entinen SÄPO-johtaja, nykyinen poliisin ääriliikkeitä tutkiva poliisi ei puhu siis mistään pienestä vähemmistöstä vaan isosta osasta. Suurin osa isiksestä palaavista on uhka, ei vähemmistö tai joku murto-osa.

“Suurin osa isiksestä palaavista on uhka, ei vähemmistö tai joku murto-osa.”

 
Hellqvistin mielestä on katastrofaalista, että Ruotsi ei panosta tarpeeksi isis-palaajien puhuttamiseen. Hänen mielestä virkamiesten velvollisuus on panostaa tähän asiaan.
Ohjelmassa haastatellaan niin ikään Göteborgin maahanmuuttajataustaisen ongelma-alueen Angeredin sosiaalityöntekijää, joka kertoo, että he ovat valinneet etsiä käsiinä isis-palaajat ja yrittää keskustella heidän kanssaan. Sosiaalityöntekijän mukaan isis-palaajat jäävät jumiin omiin ajatuskuvioihinsa ja voivat siten olla uhka yhteiskunnalle.
Kyse on siitä, että isis on samanlainen lahkon kaltainen usko ja oppi kuin mikä muukin lahkolaisuus, joita maailmassa on esiintynyt. Isiksessä mukana olleet ovat marinoituneet ajatuksessa, että vain he ovat oikeauskoisia, muut ovat vääräuskoisia kuffareita (=arabiaa, joka tarkoittaa vääräuskoista halventavassa mielessä), joiden henki ei ole minkään arvoista. He käyvät mentaalitasolla sotaa länttä vastaan. Vääräuskoisia saa tämän opin mukaan tappaa miten huvittaa. Toisaalta jihadistin oma marttyyrikuolema ei pelota millään tavalla heitä, sillä se on- ei menetys- vaan onni. Hääjuhla. Paratiisissa odottaa ne neitsyeet, mitä koraanissa luvattiin.
Tätä islamin suuntausta voi näin ollen verrata melko suoralta kädeltä vaikkapa Charles Mansonin lahkoon, jossa mies sai kannattajansa murhahommiin. Tai joihinkin uskonlahkoihin, joissa suuri johtaja on saanut alaisiaan tappamaan ihmisiä. Esimerkiksi Ruotsin Knutbyn helluntaiseurakunnan pastori Helge Fossmo, joka sai ihmiset tekemään murhia ja muita järjettömyyksiä.
Niin ikään Breivik ja monet muut joukkomurhaajat voidaan laskea tällaisiksi omaan ideologiaansa jämähtäneiksi pököpäiksi, jossa oma minä on niin suuri, että ajatusmaailmaan ei mahdu muita ihmisiä. Isis on vain niin suuri, että sen kannattajia arvioidaan esim CIA:n mukaan olleen parhaillaan + – 50 000 henkilöä.
Varsinkin isiksessä mukana olleet lapset ovat imeneet itsensä täyteen islamilaista propagandaa. Vanhemmat ovat useimmiten syöttäneet lapset kiireestä kantapäähän täyteen vihaa vääräuskoisia kohtaan. Useat heistä ovat nähneet vääräuskoisten teloituksia. Kuoleman näkeminen ei ole näille lapsille mikään kauhistus. Kun länsimaalainen ihminen kauhistuu ihmisten summittaisesta tappamisesta, isis-lapset ottavat asian naurulla vastaan.
Niin ikään vanhemmat ovat ottaneet lapset mukaan sotahommiin. Jos ei nyt ihan suoraan etulinjaan niin lapset ovat olleet mukana mm. valmistelemassa isän rintamalle lähtöä, heitä on opetettu ampumaan ja totutettu konekiväärin papatukseen. Käytännössä he ovat osa isistä.
Ja nämä lapset sijoitetaan tavallisten länsimaalaisten lasten kanssa kouluihin ja päiväkoteihin. Miten mahtaa yhteiskunta pärjätä loppupeleissä isis-palaajille.
 

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

eikös eräs taponen sanonut että hyvää se oppi tekee isiksen päänleikkaajillekkin,siitä voi sitten jatkaa vaikka poliisikouluun.

jippos123

Ei noista mitään uhkaa ole ja sitä paitsi pieni väkivallanuhka on kyseenalaistamonta kulttuurinvärinää. Muutoinhan Ruotsi olisi kuin Emilin Lönnebärga, fy fan.
Eihän se ole hinta eikä mikään jos sveamamman kulttuurikodissa raiskataan keskimäärin 21 naista tai tyttöä päivässä kunhan kulissit pysyvät pystyssä.
Sama paskahan valuu tänne härmäänkin. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka nuorten tyttöjen isät asiaan suhtautuvat. Onko heidät kuohittu länsinaapurin tavoin uikuttavaksi lällydemareiksi vai astuuko korpilaki voimaan.
Poliisihan on ollut kovasti aktiivinen siinä, että antaa raiskata ja tappaa mutta vihapuheelle ei ole sijaa.

Van, Mie

“… poliisin ääriliikkeitä tutkiva poliisi …”
Onko ruotsin poliisin sisällä siis ääriliikkeitä?

Tsuhnakuffari

Ei ole helppoa: aikaisemmin (ja varmaan vieläkin) olimme tsuhnia, nyt olemme kuffareita!
Mitähän seuraavaksi? No vaikka mitä koska valitsemme itsellemme aina kuitenkin johtajat jotka eivät kelpaa mihinkään muuhun kuin puhumaan paskaa hyvällä palkalla.

Maija Ahonen

Voi myös kysyä onko Ruotsin valtio turvallisuusuhka Isis-sotureille. Entä sitten ruotsalaisille itselleen.

Pena

Mutta kun sielläkin on unelma.

John McMunne

Koko kööri vaan Quantamoon ja “onnekkaimmat” Venäjälle lusimaan elinkautista.
Vapaaksi pääsee vain vankilan krematorion savupiipun kautta… ; )

ruotsalaisten maailma

Oikealla kotoutuksella kannibaalistakin tulee kasvissyöjä.

Totuutta kehiin

…Ja Ruotsalaisella kotoutuksella vääräuskoisten tappaminen ei ole rasistista, vaan omien traumaattisten kokemusten oireita.

Valtsu

Terroristien kartoitus sisältäisi ajatuksen siitä, että islamissa voi olla jotain vikaa eli ei todellakaan kartoitella. Paitsi jos tarvitaan lihanleikkaajia tai aivokirurgeja.

Tokko Kantis

Ruotsin poliisi otti juuri kiinni rikollisen jäbän Arlandassa ja jäbällä oli melkein 2 miljoonaa kruunua taskussaan.

Anonymous

oli ilmeisesti työtön