Imaami: Isis-jihadisteille on annettava toinen mahdollisuus

stream_img

Kashif Virk kirjoittaa Dagens Samhällessä, että ehkäpä isis-palaajille sittenkin pitäisi antaa toinen mahdollisuus. Ruotsin kansalaiset jihadistit pitää ottaa vastaan, hoitaa kuntoon ja takaisin elämään.

Ruotsissa on selvitelty, että jihadisteja palaa ainakin 35 kaupunkiin. Suurkaupunkeihin Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmöön eniten.Virkin idea ottaa vastaan jihadistit on se, että ensinnäkin heidät saadaan oikeuden piiriin jonka jälkeen kun mahdollinen rangaistus on suoritettu voidaan jihadistin vihamieliset asiat pullahalata pois.
– Meidän pitää varmistaa, että he jättävät menneisyytensä taakse, Virk sanoo.
Syyksi sotahommiin lähdölle löytyy ruotsalaisista. He ovat kokeneet jonkinlaista ulkopuolisuutta yhteiskunnassa ja se aiheuttaa turhautuneisuutta. He eivät ehkä ole saaneet koulutusta vastaavaa työtä. Tällaiset turhautuneisuudet pitää kohdata, Virkin mukaan.
Niin ikään Virkin mukaan, joka toimii eräässä islamilaisessa seurakunnassa imaamina, kertoo, että palaajille pitää järjestää omalla kielellä uskonnon opetusta.
– Ei yksin arabian kieleksi vaan muillakin kielillä. Uuden sukupolven muslimeilla voi olla aukkoja tässä kotikielessään, joten uskonnon opetusta on tehtävä ruotsin kielellä, jotta he ymmärtävät uskonnon keskipisteen olevan rauha, suvaitsevaisuus ja ihmisyys. Näin voimme ankkuroida heidän uskonsa ruotsalaiseen arkipäivään.
Virk kirjoittaa, että isiksestä ei pitäisi kirjoittaa medioissa niin paljon, se ajaa vain isiksen asiaa.
– Jos uskon suunnalta ei tuoda esille myös hyviä asioita niin se vaikuttaa mielipiteisiin siten, että ei huomata suurimman osan muslimieista olevan rauhan asialla.
Loppuun Virk kirjoittaa, että sen sijaan, että vaaditaan rajoja kiinni, pitää meidän nyt ottaa vastuu kansalaisistamme ja oikeuslaitoksen kautta antaa heille toinen mahdollisuus.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/atervandarna-varda-en-andra-chans-27037