Imaami: Isis-jihadisteille on annettava toinen mahdollisuus

stream_img

Kashif Virk kirjoittaa Dagens Samhällessä, että ehkäpä isis-palaajille sittenkin pitäisi antaa toinen mahdollisuus. Ruotsin kansalaiset jihadistit pitää ottaa vastaan, hoitaa kuntoon ja takaisin elämään.

Ruotsissa on selvitelty, että jihadisteja palaa ainakin 35 kaupunkiin. Suurkaupunkeihin Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmöön eniten.Virkin idea ottaa vastaan jihadistit on se, että ensinnäkin heidät saadaan oikeuden piiriin jonka jälkeen kun mahdollinen rangaistus on suoritettu voidaan jihadistin vihamieliset asiat pullahalata pois.
– Meidän pitää varmistaa, että he jättävät menneisyytensä taakse, Virk sanoo.
Syyksi sotahommiin lähdölle löytyy ruotsalaisista. He ovat kokeneet jonkinlaista ulkopuolisuutta yhteiskunnassa ja se aiheuttaa turhautuneisuutta. He eivät ehkä ole saaneet koulutusta vastaavaa työtä. Tällaiset turhautuneisuudet pitää kohdata, Virkin mukaan.
Niin ikään Virkin mukaan, joka toimii eräässä islamilaisessa seurakunnassa imaamina, kertoo, että palaajille pitää järjestää omalla kielellä uskonnon opetusta.
– Ei yksin arabian kieleksi vaan muillakin kielillä. Uuden sukupolven muslimeilla voi olla aukkoja tässä kotikielessään, joten uskonnon opetusta on tehtävä ruotsin kielellä, jotta he ymmärtävät uskonnon keskipisteen olevan rauha, suvaitsevaisuus ja ihmisyys. Näin voimme ankkuroida heidän uskonsa ruotsalaiseen arkipäivään.
Virk kirjoittaa, että isiksestä ei pitäisi kirjoittaa medioissa niin paljon, se ajaa vain isiksen asiaa.
– Jos uskon suunnalta ei tuoda esille myös hyviä asioita niin se vaikuttaa mielipiteisiin siten, että ei huomata suurimman osan muslimieista olevan rauhan asialla.
Loppuun Virk kirjoittaa, että sen sijaan, että vaaditaan rajoja kiinni, pitää meidän nyt ottaa vastuu kansalaisistamme ja oikeuslaitoksen kautta antaa heille toinen mahdollisuus.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/atervandarna-varda-en-andra-chans-27037

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Heikki Kunttu
Heikki Kunttu
8.4.2019 13:29

Elinkautisen istuttuaan, krematorion uunin läpi kuljettuaan tuhka voidaan vapauttaa tuulen vietäväksi.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
8.4.2019 13:42
Vastaa...  Heikki Kunttu

ei helkkari sentää, siitä tuhkasta voi saada “ihottumaa” parempi kun vaan tuhkat pysyvät aavikkomaissa…..

anonymous racist
anonymous racist
8.4.2019 16:44
Vastaa...  Pertti Grandell

Kompostin tai sikalan lietelantasäiliön kuivikkeeksi, ehdottaisin.

Mika Makkonen
Mika Makkonen
8.4.2019 17:36
Vastaa...  anonymous racist

Ei kai hyvää kompostia kannata mennä pilaamaan tommosella myrkyllä kuin jihadistin tuhka??

Rahareikä jota ei tarvita eikä haluta
Rahareikä jota ei tarvita eikä haluta
8.4.2019 14:13

Jos hyödyt ja haitat laitetaan puntariin kolahtaa puntari pohjaan haittapuolelle eikä siitä nouse ikinä.
Ensin oli helvetisti harmia, sitten tuli järkyttävä shokki ja sen jälkeen on samaiset vanhat harmit edelleenkin mutta tuhatkertaistettuina. Tack men nej tack! Tyhmyydelläkin pitää sentään olla lopulta joku raja.

Noniin
Noniin
9.4.2019 10:06

Todellinen typeryys (suvakismi) on rajaton sekä rannaton!

Saako kantis toisen mahdollisuuden?
Saako kantis toisen mahdollisuuden?
8.4.2019 14:22

Ruotsin poliisi sanoi telkkarissa männäpäivänä että perjantaisin on riski joutua terrorismin uhriksi suurempi kuin muina päivinä.
Istukaamme siis kotona, perjantaiksi menemme pommisuojaan. Jos ei kantisten turvallisuudesta pidetä huolta pitää kantisten lopettaa veronmaksu. Miksi maksaa tyhjästä?

Anonymous
Anonymous
8.4.2019 14:27

Isis-jihadisteille aushvich ,triblink ……………. .

Pake
Pake
8.4.2019 15:32
JuhoL
JuhoL
8.4.2019 15:55

Kashif Käärmeenkieli puhuu moskeijansa sisällä aivan jostakin muusta kuin rauhasta, suvaitsevaisuudesta tai ihmisyydestä…

Mika Makkonen
Mika Makkonen
8.4.2019 17:41
Vastaa...  JuhoL

Hiton taitavasti muotoiltu!

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
8.4.2019 15:59

Jos olisi kristittyjä lähtenyt raiskaamaan muslimilapsia, kiduttamaan ja murhaamaan noita rauhanuskoisia, puolustaisiko imaami heitä? Vai huutaisiko hän täydelle moskeijalliselle, että nuo vääräuskoiset koirat ja ristiretkeläiset saavat fatwan niskaansa, eikä heitä tule sääliä lainkaan? Jihadi päälle ja intifada kaikkia muita kohtaan, myös yhteiskuntaa?
Veikkaan, että hänen moskeijansa ei ainakaan ottaisi noita kristittyjä avosylin vastaan hemmotellakseen ja lelliäkseen heitä lopun ikänsä. Voihan se toki olla, että tuo yksi imaami kuuluu siihen yhden prosentin enemmistöön, joka tahtoo syöttää kristityille pedofiileille torilla kääretorttua…

El Comandante Cero
El Comandante Cero
8.4.2019 16:19

Minä odotan mielenkiinnolla koska edistykselliset piirit meilläkin tuomitsevat esim. suvaitsemattomuuden esimerkkinä II maailmansodan jälkeiset sotasyyllisyys oikeudenkäynnit. Ajatelkaapa kuinka Emma Kari, Li Andersson ja Tytti Tuppurainen vaatisivat rehablitointia vaikkapa Risto Rydille ja Väinö Tannerille. Tuomitsisivat vankeustuomiot ja kertoisivat kuinka yhteiskunnan olisi pitänyt sopeuttaa sekä järjestää terapiaa heille… ja maksaa tietysti korvaukset traumaattisista kokemuksista. Tai sama vaikka näistä Saksan ja Japanin vastaavista, kz-leirien henkilökunnille korvaukset leirien ylläpidoista. Tässä ei ole mitään erilaisuutta verrattuna vaatimuksiin islamilaisten kohtelusta.

Aappa
Aappa
8.4.2019 16:41

Aivan juu ilman muuta me uskotaan herra imaamia, jonka prototyyppisen omahyväinen olemus kertoo kaiken olennaisen – tarkennuksena voi mainita, että ”islamin hyvät puolet” koskevat vain muslimeja.

Elinkautinen liian vähän
Elinkautinen liian vähän
8.4.2019 16:42

Eikös yksi Isisin joukossa ollut muslimioletettu ollut sitä mieltä että jos Koraanissa sallitaan vääräuskoisen kurkkuleikkaus, niin silloin siinä ei ole mitään väärää.

Ahmed Ahne
Ahmed Ahne
8.4.2019 16:46

Ruotsista kalifaatti ???

menetetty maa-alue
menetetty maa-alue
10.4.2019 15:27
Vastaa...  Ahmed Ahne

Se on jo. Ruotsalaiset eivät vain vielä ole sitä ymmärtäneet. Sen rakentaminen alkoi jo -70 luvun alussa.

Fläsy
Fläsy
8.4.2019 17:04

Ei saa päästää maansa myyneitä teroja täräyttelemään Scanialla pitkin Eurooppaa. Toinen mahdollisuus on lapsellisuutta, johon meillä ei ole varaa. Muistakaa äänestää fiksusti!

Suomi FInland
Suomi FInland
8.4.2019 18:08

Päädytään vielä tilanteeseen, jossa joku vihjaisee olevansa hieman turhautunut ja harkitsevansa käväisevänsä Isis järjestön nettisivuilla, niin oitis hyökkää 10 pullahalaajaa kimppuun rakkauspommittamaan ja yhteiskunta sen kun latoo turhautujan tilit täyteen rahaa.

Karri
Karri
9.4.2019 04:29

Uusi tilaisuus, kunnes pääsevät martyyreina paratiisiin.