Mitä ”Rajat kiinni”-ilmiöllä oikein tarkoitetaan?

landscape-4082943_960_720.jpg

Rajat kiinni!-tokaisulla ei tarkoiteta jotain sellaista kuin turvapaikka-aktivistien ja vasemmistolaisen keskuudessa annetaan ymmärtää. Että valtakunnan rajat on suljettava suurinpiirtein puomilla. Sen jälkeen ketää ei pääse kumpaakaan suuntaan.

Vastapooli siis ymmärtää Rajat kiinni! siten, että maista tehtäisiin jonkinlaisia suljettuja pulloja, joista ei pääse ulos tai sisään. Huvittavin tällainen keskustelu käytiin rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa syksyn 2015 Tornion Rajat kiinni!-mielenilmausten jälkeen.

– Ensin ne vaativat rajaa kiinni Torniossa ja sen jälkeen menevät rajan yli Haaparannalle ostamaan nuuskaa, rasisminvastustelijat viisastelivat.

Rajat kiinni! ei tarkoita siis mitään suljettua pulloa vaan jotain sellaista, miten rajavalvonta toimii tänä päivänä Viron ja Venäjän suuntaan. Kolmannen maan ulkomaalainen ei pääse Venäjältä Suomeen ilman papereita. Myöskään Virosta ei kolmannen maan henkilö, jolla ei ole passia ja Schengen-viisumia ei onnistu matkustaminen Suomeen. Venäjän rajavartiosto ottaa säännöllisesti Suomen rajan pinnassa seikkailevia kolmansista maista tulleita miehiä kiinni näiden yrittäessä Suomeen sotapakolaisiksi. Venäjä ottaa heidät kiinni ja palauttaa kotimaihinsa.

Myös Virosta yritetään harvakseltaan Suomeen. Tulijat jäävät kuitenkin pääsääntöisesti kiinni satamissa ja heidät otetaan säilöön Virossa. Virosta on kaksi suuntaa, joko hakea turvapaikkaa Virosta, jolloin tulijan toiveet Länsi-Eurooppaan tippuvat nollaan. Toinen suunta on koti.

Tämän lisäksi on olemassa kaksi muuta maata, joiden kautta kolmansien maiden miesten on mahdollisuutta tulla Suomeen. Norja, mutta kysymys on lähinnä hypoteettinen. Norjasta ei tule tulijoita Suomeen ja jos jostain kumman syystä alkaisi tulemaan niin Norjan rajapoliisi noukkisi tulijat huostaansa.

Ainoa maa mistä tällä hetkellä pääsee Suomeen on Ruotsi. Tässäkin tarkastiottaen vain tulemalla Haaparannasta Tornioon. Tämä on ainoa rajanylityspaikka, jossa naapurimaan viranomaiset eivät hoida työtään joten tulijoiden kiinnioton vastuu jää Suomen viranomaisille. 

Nyt kysymys on siitä, että tulijoiden annetaan tulla Suomeen. Ruotsi on turvallinen maa ja heidät pitäisi paperittomina palauttaa Ruotsiin. ”Asyl”-sanan lausuminen taas ei ole riittävä peruste ottaa tuljian turvapaikkahakemusta tutkittavaksi vaan lain mukaan sen on tapahduttava ensimmäisessä EU-maassa, jonne tulija saapuu. Näin ollen Ruotsista Suomeen tulevat henkilöt ovat automaattisesti laittomia tulijoita, jotka pitäisi poistaa nyt ainakin vähintään Ruotsiin. Tai sinne ensimmäiseen Euro-maahan, jonne ovat tulleet.

Kun halutaan rajoja kiinni, niin sillä tarkoitetaan siis tätä. Että kolmansien maiden miehet eivät voi ihan noin vain lonnia Euroopan läpi sinne maahan mihin haluavat. Suomen pitäisi sulkea Ruotsin vastainen raja ja käännyttää rajalta kaikki ne, joilla ei ole passia ja viisumia. Rajan yli pääsee, kuten tähänkin asti, suomalaiset, ruotsalaiset tai ylipäätään kaikki ne, joilla rajan ylittämiseen on olemassa sellainen paperi, joka lailliseksi katsotaan.

Lisäksi rajoja voidaan vaatia kiinni Euroopan etelärajoilla ainakin Välimerellä. Unkarihan sulki oman EU:n ulkorajansa, joten sitä kautta ei ole tulijoita tulossa. Välimerelle on vietävä sota-alukset ja ammuttava varoituslaukauksia niitä veneitä kohti, jotka yrittävät tulla EU-alueelle. Mahdollisesti sotalaivat voivat aluksi hinata tulijoiden paatit Afrikan edustalle, mutta Eurooppaan heitä ei pidä päästää.

Tässäpä alkuun oppitunti rasisminvastustelijoille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Mitä ”Rajat kiinni”-ilmiöllä oikein tarkoitetaan?

 1. ”Lain mukaan sen on tapahduttava ensimmäisessä EU-maassa johon tulija saapuu” ei valitettavasti pidä paikkaansa. Mitään ”lakia” ei ole olemassakaan ja Schengen-sopimusta kuten muitakin asiaan liittyviä soppareita alettiin humaanisti tulkitsemaan ns. luovasti. Karmein seurauksin. Esimerkki: kun olet tullut Turkista hengenvaarallisen 6 kilometrin matkan turistibotskilla (merihirviöitä väistellen) Kosille, voit täysin rauhassa seuraavat pari viikkoa löhötä rannalla, häiriköidä blondituristeja ja katsella veltosti kännykästä missäs ne parhaat apajat. Ja eikun Suomeen. Jutun juju on siinä, ettet missään vaiheessa avaa suutasi asyylin anomiselle, ennen kuin olet perillä dreamlandissasi, muuten sinut voidaan palauttaa siihen maahan missä olet turvikseksi kirjautunut. Kreikan ja Italian avustukset tulijoille tasan 0 euroa. Ja tämä ilosanoma levisi todella nopeasti. Tunkua sikäläisten migrien pakeille ei juuri ollut.

  En kannata sotalaivoja Välimerelle, aika paljonhan tilanne siellä on jo parantunut kun nämä ihmisystävälliset alukset joutuivat lopettamaan toimintansa Italian ja Maltan painostuksesta. Eurooppaan tulijoita vähemmän, hukkuneita vähemmän. Ehkäpä Libyakin vihdoin alkaa suojella rajojaan afrikkalaisten invaasiolta. Toki löytävät sitten jonkun muun reitin.

  Ilmainen elatus, eikä vieläkään töitä tarvitse tehdä – tässäpä afrikkalaisen miehen unelma! Se afrikkalainen vaimo tietenkin on kyökkipiika ja lapsentekohommissa kuten ennenkin, mutta eipä tarvitse pellolla kuokkia ja vuohia lypsää – sitä varten on olemassa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta.

  11
  1. Joo olet oikeassa, että ei voida palauttaa toiseen eu-maahan jos ei ole hakenut turvapaikkaa. Tähän ei ole tosiaankaan laillisia perusteita, että esim. Kreikkaan. Tosin Ruotsista ei tarvitse päästää Suomeen.

   13
   1. Ikävä kyllä on pakko päästää Ruotsista Suomeen jos on mamu ollut niin välkky ettei ole vielä Ruotsissakaan rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi. Näin näitä soppareita nyt vaan tulkitaan. Venäjä tällä kertaa piti kahdenvälisistä sopimuksista kiinni, Ruotsi toimi taas kuin herravaltio: heitetäänpä nyt tuo surkein aines Suomeen, tuonne itäiseen maakuntaamme. En tajua kuka idiootti täällä haluaa lisätä yhteistyötä ja varsinkin puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa. Kun tiukka paikka tulee, Ruotsin heittää IKEAn fyrkat kehiin ja Suomi asekuntoiset miehet.

    1. Ei Ruotsi voi heittää IKEAn fyrkkia kehiin koska ne rahat ovat Kampradin perheen omaisuutta ja sijoitettuina ulkomaille veroparatiiseihin monimutkaisten veivaamisten taakse.

   2. Juu ruåttiin voi ja pitää palauttaa. Se on sitten ruåttalaisten ongelma mitä he niillä tulijoilla tekee, palauttavatko edelleen edelliseen maahan vai antavtko olla. Veikkaan että antavat olla. Ja parhaat antavat.

    15
 2. Voi olla, että punavihertollot sanoo ihan piruuttaan, koska haluavat matuttaa tän maan täyeen pakoloisiaan.

 3. Ymmärrysrajoitteisella on ymmärrysrajat kiinni ihan luonnostaan ja hän ymmärtää asiat vain omasta (syötetystä) näkökulmastaan ja siksi keskustelu ymmärrysrajoitteisen kanssa on kuin yrittäisi polttaa jäitä. Kaikki, jotka ovat jonkun ideologian kannalla, ovat fanaatikkoja ja samalla hyödyllisiä, ymmärrysrajoitteisia idiootteja. Esimerkiksi vihreitä ei olisi olemassakaan ilman henkilöitä, jotka nielevät kaiken mitä heille ylempää syötetään. Monikulttuurisuus on rikkautta-höpinät ovat myös uponneet kuin Uuno heikkoihin jäihin, ymmärrysrajoitteisen tajuntaan. Rasistifasistinatsi-kortti on ymmärrysrajoitteisen ainoa puolustus ja argumentti, vaikka keskulteltaisiin niinkin jokapäiväisestä asiasta kuin säästä.

 4. Tässä on kyse tiettyjen piirien kuten punavihernatsien tyypillisestä tahallaan väärinymmärtämisestä.
  Samoin ”maahanmuuttokriittisten” väitetään vastustavan kaikkea maahanmuuttoa vaikka he vastustavat vain haittamaahanmuuttoa ja islamin invaasiota. Termi ”maahanmuuttokriittinen” on kyllä huono mutta parempaa ei lien keksitty. Tarkempi termi olisi haittamaahanmuuttovastainen tai pakolaispolitiikkakriitikko tms.

  Epäilen vahvasti että koko termi ”maahanmuuttokriittinen” on punavihernatsien junailema salajuoni.

  1. pitää paikkansa, eivät pysty muuta sanomaan kun natsi ja fasisti,muuta kun eivät keksi.

 5. noinhan se juuri on ja aina ollukkin, mut tyhmä vihervassari ideologisti sitä ei ymmärrä.

  11
 6. Otsikon pitäisi olla: Mitä termillä ”Rajat kiinni” tarkoitetaan?
  Koska sitä juttu käsittelee eikä mitään ”Rajat kiinni”-ilmiötä josta en ole kuulutkaan.

 7. ”Emme voi sulkea rajoja sulkeutumatta itse” tuumasi muuan höperö ilmastouskovainen.

  1. Eikä tarvitse sulkeakaan; länsirajalle asennetaan vain muutamia ns. ”anti everything guneja” ja koko siirtolaiskriisi tms. ratkeaa kuin itsestään…

 8. Nämä kolme asiaa ”rajat kiinni” , ”maahanmuuttovastainen puolue” sekä ”äärioikeisto” ovat valtamedian sekä korkean tason politiikkojen käyttämä ilmaisu Ps:stä. Eli he valehtelevat aina kertoessaan näin. vaikka kuinka kerrotaan, ettei nämä pidä paikkansa.

 9. Expressenissä oli iso artikkeli 11.2 -19 siitä miten Ranskan siltojen alla puhutaan murrettua ruotsia. Nimittäin afgaanit puhuvat, ne jotka eivät saaneetkaan ”eurojackpottia” Ruotsista vaan joutuivat lähtemään maasta pois.

  Siellä Ranskan siltojen alla keskustelevat uskaltaisiko nyt mennä anomaan asyylia vai kannattaisiko odottaa. Jos tuuri käy ei datahaku löydä merkintää siitä että asyylia on jo yritetty Ruotsista ja saatu pakit. Joillakin käy tuuri, toisilla ei.

 10. Itse olen huomannut täällä pienellä asuinkunnassani että tänne loisimaan tulleet valehtelijamuslimit ovat suurin osa häipyneet. Täällä ei ole Helsingin hälinää, täällä eo voi olla ainoastaan yksi muiden joukossa, täällä ei ole moskeijaa eikä tuhansittain aateveljiä. Täällä on vain hijaista, rauhallista sekä helvetin kylmä ilmapiiri loisia kohtaan, ja he tuntevat sen. Viihtyvyysaste tasan nolla. En tiedä ovatko hakeutuneet suurempiin kaupunkeihin tai muihin enemmän islamisoituneisiin maihin, tai jopa takaisin kotiin, mutta täällä eivät enää ole ja koko kaupunki muutamaa kiimaista vanhaa akkaa lukuunottamatta on siitä hyvin onnellinen. Meiltä löytyy irakilaisia jotka tulivat tänne 90-luvulla, joista jokainen on kotoutunut ja puhuu täydellistä Suomea. Ovat jokainen myöskin työssäkäyviä ahkeria ihmisä. Heidän kanssaan olen jutellut näistä ”uusista” muka-pakolaisista ja he kaikki ovat hyvin häpeissään siitä mitä valehtelevaa paskasakkia tänne on vellonut. Eivät halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä, eivät jaa ideologiaa eikä heillä ole mitään yhteistä. Tämäkin on edesauttanut valehtelijoiden poislähtemistä suuresti, että kiitoksia vaan. Tämmöistä menoa pikkukaupungeissa! Jos asutte suurkaupungissa ja massan RUSKEUS vituttaa, muuttakaa landelle, täällä on vielä aitoa Suomea jäljellä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.