Ruotsalainen opettaja: ”Koululaitos on vapaassa pudotuksessa”

rinkebyakademien_1.jpg
Rinkebyn uusi koulu verhoiltiin metallihäkillä, jotta uusruotsalaisten ei olisi niin helppo sytyttää koulua tuleen.

Luin hetki sitten MTV:n artikkelin, jossa kerrottiin joukon teini-ikäisiä tyttöjä pahoinpidelleen 10-vuotiaan tytön. Pahoinpitely alkoi kun 10-vuotias soitettiin paikalle. Sen jälkeen todettiin tämän olevan vääräuskoinen eli arabiaksi kuffari. Tyttö siis pahoinpideltiin kun hän ei ollut muslimi.

Artikkelin lukeminen aiheuttu sen reaktion, että aloin viheltelemään Yölinnun vanhaa kappaletta ”Sitä saa mitä tilaa”. Nyt sitä sitten saa, täysin rinnoin kukkupäin.

Miltäpä homma näyttää 10 vuoden päästä?

No sen voi kertoa vaikka Samnyttissä julkaistun mielipidekirjoituksen muodossa, jossa muuan 90-luvulta asti Tukholman alueella toiminut opettaja kertoo. ”Ruotsalaiset koulut ovat vapaassa pudotuksessa”.

Opettaja kertoo, että on tehnyt pitkän uransa halusta opettaa lapset lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan, jotta maailma olisi heille avoin. Nyt viime aikoina tätä arkista hommaa on kiusannut muuan asia. Nimittäin koulut ovat täynnä kolmansista maista tulleita juuri-maahan-tulleita. Nuoria ja lapsia, jotka eivät osaa lukea, kirjoittaa eivätkä laskea. Nämä lapset on laitettu samoille luokille ruotsalaisten lasten kanssa, jotka taas osaavat kirjoittaa, lukea ja laskea.

Pieni osa uusruotsalaisista koululaisista antautuu opiskeluun täysillä ja opettajan mukaan heitä on kiva opettaa. Mutta kauhun hetket ovatkin muualla. Se iso enemmistö viis veisaa koulusta.

– He kutsuvat minua vitun huoraksi ja vitun vittupääksi. He sanovat, että sinähän et päätä minun asioistani. Koko koulu on yhtä suurta kaaosta. Oppitunnit, välitunnit, käytävät ja ruokalat. Aivan kaikki. Tyttöjen pukuhuoneet ovat nykyään no go zoneja. Tytöt eivät viitsi vaihtaa vaatteita, sillä pojat tulevat kännyköidensä kanssa ja yrittävät kuvata vähäpukeisia tyttöjä.

Opettajan mukaan koulun liikuntatunneilla ei ole käytetty suihkuja enää vuosiin. Myös osa pojista kartaa suihkua. Kaikenkaikkiaan riittää, että muutama oppilas aloittaa älämölön, se leviää muihin ja lopulta koko luokka on kuin sonnilauma, jota yritetään kaikin keksittävissä olevin keinoin pitää aisoissa, että se ei polje kuoliaaksi toisia.

Opettaja jatkaa, että vanhenpainkokouksissa vanhemmat sanovat, että opettajilla ei ole oikeutta sanoa lapsille mitään. ”Katsokin, että et tee mitään, muuten valitamme rehtorille tai koululautakuntaan”. He uhkailevat minua kertoen, että tietävät missä asun. He tietävät millaisella autolla ajan ja tiedän, että autoni on konkreettisen uhan alla tulla rikotuksi, opettaja kertoo.

– Tietyt vanhimmat oppilaat ovat jo vahvempia kuin minä, joten olen myös kirjaimellisesti pahoinpitelyn uhan alla koko ajan.

Opettaja kertoo, että tietää, että asioista ei kannata edes yrittää puhua johdon kanssa.

– Esimieheni sanoisi tuossa tilanteessa vain, että minun velvollisuuteni on ottaa vastaan nämä juuri-maahan-tulleet emmekä voi kohdella ketään huonommin ajamalla heitä ulos luokasta. Koulutoimen mukaan ketään ei saa poistaa luokasta.

Nyt keväisin kun on paljon kokeita niin huomaa miten tulokset vain jatkavat tippumistaan.

– Olen tarkistellut oppilaiden kokeita, mutta edes tätä ei haluta huomata. Nyt rehtori sanoo, että kokeet pitää ”korjata positiivisesti”. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos oppilas vastaa väärin niin tämä pitää ajatella ikäänkuin ”huolimattomuusvirheenä” tai ”että oppilas ajatteli melkein sinnepäin niin vastaus oli melkein oikein”.

Opettaja kertoo niin ikään, että jos oppilaalle kirjoitetaan huono arvosana niin hän tietää, että vanhemmat tulevat jankuttamaan ja uhkaamaan häntä. Opettajan mukaan myös rehtori haluaa, että oppilaiden numeroita arvioidaan reippaasti ylöspäin.

Opettaja jatkaa kertomalla, että opettajien uhkailuista voi tehdä työsuojeluilmoituksen. Kuten myös oppilaiden välisistä kiusaamista tehdään raportti. Tällaiset raportit ovat opettajan mukaan aina leimattu rasismilla. On myös tavallista, että oppilas pahoinpitelee toisen. Tässä tilanteessa monet ajattelevat, että rikoksen tekijä erotetaan koulusta, mutta useimmissa tapauksissa rehtori veivaa asian siten, että oppilas saa jatkaa.

Opettaja kertoo loppuun, että Ruotsi on juuri päättänyt, että 9 000 juuri-maahan-tullutta saa aloittaa opiskelun ns. afgaanilain puitteissa. Hänen mukaansa monet tahot katsovat nyt, että opettajat ovat vastuussa, jotta nämä yksintulleet saavat jäädä.

– Tästä seuraa meitä nyt uhkaillaan lisää ja vaaditaan, että annamme oppilaille parempia numeroita. Oppilaat uhkailevat, kiristävät, pahoinpitelevät ja viis veisaavat opiskelusta, mutta vaativat siihen päälle kaikkea.

– Olisi paljon muutakin sanottavaa, mutta johtopäätös pitkän koulu-urani jälkeen on: ruotsalainen koulu on vapaassa pudotuksessa.

Lyhennetty ja tiivistetty Samnyttin artikkelista.

Joten kun palataan siihen Yölinnun biisiin, niin haluaisin sanoa teille vanhemmille yhden ohjeen: opettakaa lapsillenne suojaamaan hampaat kun hän joutuu tällaiseen kohtaamiseen vääräuskoisena. Mustat silmät paranevat, mutta katkenneet hampaat ovat elinikäinen riesa.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

29 thoughts on “Ruotsalainen opettaja: ”Koululaitos on vapaassa pudotuksessa”

 1. Tänään tarvittaisiin opettajia, jotka ovat kuin ”class of 1999” elokuvasta…

  27
  1. Pysynee jotenkin pystyssä aina kunnes vanhemmat osaavat sukupolvet poistuvat kuviosta. Nämä nykypäivän ”ruotsalaiset” ovat kuva tulevaisuudesta. He ovat yhtä tuhoisia aikuisina kuin nyt lapsinakin, etenkin, kun suvakit estävät kaikenlaiset vaatimukset osaamisesta ja käyttäytymisestä.

   63
   1. ^^ Nimetön: ”Koko Ruotsi on vapaassa pudotuksessa. Kaikki ei vaan huomaa sitä vielä.”

    Katsos, ei se putoaminen tunnu pahalta eikä tee mitään. Kevyt ilmava painoton olo -kliffaa, hei me lennetään!
    Vasta se äkkipysähdys palauttaa realiteetit. Sääliksi käy Ruotsia, sillä äkkipysähdys ei voi olla enää kaukana.
    Tornion rajalle passintarkastus – heti !

    58
 2. Mistä ihmeestä Ruotsissa riittää enää opettajia matujen täyttämiin kouluihin? Kuka hullu tuonne edes menee opettajaksi? Tuntuu hassulta, etteivät ruotsalaiset vieläkään tiedosta yhteiskuntansa tilaa. Koululaitos on yleensä aika hyvä kuvaus vallitsevasta yhteiskunnasta. Ruotsalaiset ilmeisesti pitävät tuollaista täydellistä kaaosta aivan normaalina. Maan johtavat viranomaiset vielä tehostavat kaaosta valehtelemalla ja pimittämällä. On meillä kiva persereikävaltio länsinaapurina…

  84
  1. ”Tuntuu hassulta, etteivät ruotsalaiset vieläkään tiedosta yhteiskuntansa tilaa. ”

   Ihmisellä lienee ominaisuus, joka suojelee epämiellyttävien tosiasioiden huomaamiselta. Ei huomata sairauden oireita. Joillekin saattaa tulla yllätyksenä sairaan lähiomaisen kuolema, vaikka ulkopuolinen pystyy sen ennakoimaan. Sitten jälkikäteen ihmetellään, miksi oli niin hölmö, ettei tajunnut tilannetta. Joku voi pitää vaarallista asuinympäristöä normaalina.

   39
  2. Täällä Ruotsissa opettajista on pula ja yhä useampi opettaja vaihtaa uraansa. Minulla on ihan lähisuvussa täällä kaksi opettajaksi valmistunutta, jotka molemmat lopettivat – artikkelissa manituista syistä – jo ensimmäisen opetuslukukauden aikana. Valitettavasti opettajakoulutuksessa Ruotsissa ovat niin globalismi, ymmärtäväisyys kuin suvaitsevaisuuskin ne vallitsevat dogmit – ja tulokset näkyvät.

   54
  3. Pitääkös semmonen huhu paikkansa että minkä aineen opettajaksi voi alkaa kuka vaan?

 3. Meidän kouluaikana riitti, että muksuista tuli neljän ällän oppilaita. He oppivat lukemaan, laskemaan, leikkimään ja laulamaan. No toki poliisikouluun mahdollisesti hakeville yritettiin opettaa edes joka toinen kirjoittamaanki.

  22
 4. Suvakkien valheet saattavat kestää vielä aika kauan, mutta romahdus tulee ja siinä vaiheessa maa onkin jo syvän kuopan pohjalla. Sieltä nouseminen kestää pitkään. Matut vetävät ruotsalaiset omalle tasolleen alas ja suvakit hurraavat monikulttuurisuuden ihanuutta. Käsittämätöntä tyhmyyttä, mutta kaikenlaiset fanaattiset ideologiat ja uskonnot ovat aina olleet tuhoisia ja uskomattoman typeriä sekä todellisuudesta vieraantuneita.

  52
  1. Sekasorto ja anarkia…sitä haluavat nuo rääkyvät tahot ja koska poliittiinen korrektius niin politiikot seuraavat aina suurinta älämölöä ja siinä sivussa jotkut tienaavat Panama-rahoja.Tähän on tultu.Nyt pitäisi jo herätä.

   25
 5. Käsittääkseni sekä tekijät että uhri edustivat samaa uskontoa. Olisiko ongelma ollut huivin puuttuminen? Huivin käyttö on toki oma valinta.

  21
 6. Hmm… veikkaanpa, että saamme jatkossakin lukea tällaisia uutisia ainoastaan pt-mediasta tai vastaavista. Omat ’vastuulliset’ mediamme eivät asiasta kirjoita halaistua sanaa, vaikka samana päivänä Ruotsissa kuolisi 10 koululaista väkivaltaan ja 1000 raiskattaisiin.

  ’Vastuullisuus’ näet tarkoittaa yksinomaan sitä, että ei pukahdeta eikä hiiskahdeta mistään sellaisesta, mikä voisi vähänkään lisätä ’muukalaisvastaisia’ mielipiteitä. Muusta ei ole mitään väliä.

  33
 7. Nämä MTV:n jutussa mainitut pahoinpitelijät ovatkin niitä Suomen tulevia sharia-poliiseja. Nyt antoivat tälle tytölle pienen muistutuksen muistamattomuudesta. Että pistäppäs se huivi päähän, äläkä elä kuin kuffarit pellossa. Sitten vanhempana tuleekin tällaisesta huolimattomuudesta jukisesti keppiä selkään niin että roikuu! Kiitos syksyn 2015 hallitustroikalle. että saimme tällaisenkin uuden organisaation Suomeen. Ikäviä uutisia, mutta lähdenkin tästä tulevana pyhänä päämajoitusmestari Juha Sipilän kanssa laulamaan hoosiannaa paikalliseen kirkkoon. Siellä nämä epämiellyttävät uutiset unohtuvat ja saamme anteeksi menneet että tulevat synnit.

  33
  1. Juuri tuollaisia isis-naisten shariapartioita pyöri Syyriassa ja iRakissa.
   Nyt niitä itketään takaisin Suomeen, mitä järjen köyhyyttä!
   Ilmeisesti tyttäret on opetettu äitien tavoille tai joku isisvärväri on ohjeistanut moskeijoissa.
   Rauhanuskonto ja husuterveiset.

 8. eikös a.stubido voisi sanoa opettajalle että monikulttuuri on rikkaus ja voimavara.ruotsalaisia vanhuksia hoitaa tulevaisuudessa siis luku,kieli ja kirjoitustaidoton musli,sitähän ovat tilanneet.kukahan matu vaihtaa kristityn ruotsalaisen paskavaipan,suuresti epäilen ettei kukaan.

  22
 9. Opettajien pahoinpitelyt, jopa raiskaukset ovat arkipäivää ” näin naapurissa ” vanhempien kipakka ja opettajia syyllistävä asenne turhauttaa loputkin alan ammattilaiset. Tätä rikkautta on myös meillä, joskin vähäisessä määrin, jos verrataan naapuriin. Taatusti ongelmat kasautuvat myös meidän niskaan, joskin niitä ei tunnusteta, eikä niistä saa puhua, loputilin pelko sulkee suut.

  19
 10. Kannattais lopettaa tuollaiset työt. Vaikka toimeentulo meneekin niin kyllä sitä jotenkin pärjäis.

  16
 11. Koska tarkoituksella toteutettu väestönvaihto on satua ja jos se ei olisikaan satua olisi sen väittäminen todeksi rikollista, niin täytyy sanoa, että hämmästyttää kovasti ja on ihan käsittämätöntä, että tällaista tapahtuu, enkä yhtään tiedä mistä tämä kaikki voisi johtua.

  1. Niin, sehän se onkin ongelma, että ei käsitetä mistä se johtuu vaan siihen haetaan mystisiä syitä jostain suunnitelmasta ja salaisesta kabinetista, jossa väestönvaihtoa puuhataan.

  1. Mikä lihava? Taidat olla niitä koulukiusaajia- opettajan kiusaajia- Pitäisi antaa arvoa niile jotka jaksaa tätä helvettiä pitää yllä.

   1. Kuvassa näytettyä hoikkaa ja nuorta kantaruotsalaisnaista oli tosiaan haukuttu lihavaksi huoraksi (fet hora), tämä näkyy jo linkissä ja kerrotaan heti jutun alussa sekä jutun seikkaperäisessä selostuksessa, mitä tapahtui juuri ennen muiden opettajien tuloa, jolloin sama oppilas käski katsomaan itkevää huoraa.

    Haukkumasanat ”läski huora” eivät tietenkään tee haukutusta kohteesta sen paremmin lihavaa kuin huoraakaan toistipa haukkuja niitä kuinka monta kertaa tahansa.

    Kun jonkun pilkkaajan ja haukkujan paheksuttavasta teosta uutisoidaan ja jaetaan linkkinä eteenpäin, ei se tee uutisen kertojasta ja levittäjästä haukkujaa tai haukkujan puolustajaa. Näistä on tärkeä kertoa ja varoittaa muita jo etukäteen nimittäin huorittelu tulee lisääntymään voimakkaasti islamilaisten maahanmuuttajien määrän lisääntyessä. Tämä on heillä keino halventaa naisten asemaa ja länsimaalaista pukeutumista. Pitkällä tähtäyksellä on tarkoitus saada naiset kotiin ja maa muutenkin islamilaisen vallan alle.

    Näissä huorittelutapauksissa haukuttu ei ole ainut uhri. Haukkuminen tähtää ruotsalaisuuden koko yhteiskunnan ytimen muuttamiseen ja murtamiseen. Hassuinta on, että mitä enemmän Ruotsin hallituksessa ja kansanedustajissa on naisia, sitä huonommaksi naisten asema kansan keskellä menee. Hallitsijanaiset nimittäin hölmöyksissään edustavat sellaista ideologiaa, joka ymmärtämättömyyttään edistää koko kansan alistajien esiinmarssia.

  2. Kiitos linkistä! Tuo oli kyllä synkkää luettavaa ja todisti Samnyttin opettajan kertomuksen laajaksi ongelmaksi. Aftonbladetin jutussakin itkevää sijaisopettajaa Rebekkaa lohdutti toinen opettajatar, joka oli itse useasti joutunut huorittelun kohteeksi. Vastaavasti jutussa myös kerrottiin, että välikohtausraportointi ei ilmeisesti vaikuttanut yhtään mihinkään millään tavalla. Nyt on taas yksi juuri valmistumassa oleva opettaja hylkäämässä uransa jo alkumetreillä, kuten niin usea eri puolilla Ruotsia on jo tehnyt.

   Itsekin olen nähnyt lehtijutun kaaosmaisesta koulusta jopa reilusti Tukholman pohjoispuolella, minkä äkkinäinen voisi kuvitella olevan jo ongelmavapaata aluetta.

   Tässä nähtiin se, että jo hyvin nuorten poikien (jopa 11-vuotiaiden) on sanoinkuvailemattoman sivistymätöntä perinteisen ruotsalaisen kasvatuksen näkövinkkelistä. Jutussa ei sanottu mitään pojan etnisestä taustasta, mutta sanomattakin on selvää, että huorittelu kullin imemiseen kehoittavine toivotuksineen on peräisin naista ja naisten työtä halveksivasta kulttuurista. Huomion arvoista minusta on se, että tietääkseni islam ei suvaitse naisopettajuutta. Naisopettajat ovat sallittuja kaiketi vain tyttöryhmälle, ei pojille. Jo pienet muslimipojat on opetettu halveksimaan naista opettajana – ja kenties
   länsimaalaisen pukeutumisen johdosta jne.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.