Hallitus Pt-median gallupin mukaan?


ssss

Pt-median mukaan Suomen vaaligallupia johtaa tällä hetkellä ylivoimaisesti Perussuomalaiset. Toisena suhteessa ehdokkaiden määrään tulee Oulun täryjyrä Asyl.

Tietenkään tätä gallupia ei suoraan voi verrata siihen mitä on tulossa, sillä lukijakunta ei koostu vaikkapa vihreistä tai keskustalaisista. Näin ollen otanta ei ole ihan niin yhtä reilu kuin valtamedioiden puolueettomissa gallupeissa.
Voimme silti leikitellä asioilla. Oletetaan, että tapahtuu joku ”isänmaallinen jytky”. Perussuomalaiset voittaisivat vaalit ja muille korkeille sijoille pääsisivät myös Suomen Kansa Ensin, Tähtiliike ja Kansalaispuolue. Persut joutuisivat nyt hallitusneuvotteluihin näiden puolueiden kanssa. Mikä olisi tässä tilassa SKE:n puoluejohtajan Marco de Witin suhtautuminen Persussuomalaisten puoluejohtaja Jussi Halla-ahoon? Jättäisikö SKE hallitusneuvottelut väliin katsomansa maanpetturipuolueen kanssa?
Tähtiliikkeen Paavo Väyrysen kanssa Persuilla ei luultavasti olisi neuvottelupöydissä ongelmaa. Päinvastoin Väyrynen olisi elementissään. Kansalaispuolueen kohdalla ei myöskään luultavasti olisi ongelmaa. Persut, Tähtiliike ja Kansalaispuolue saisivat keskenään aikaan nopeasti uuden hallituksen ongelmitta. Halla-aho pääministerinä, Väyrynen ulkoministerinä ja Kattelus sisäministerinä.
Tässä tilanteessa SKE:llä ei olisi mitään saumaa hallitusneuvotteluihin. De Wit on kantanut pitkään henkilökohtaista kaunaa perussuomalaisa kohtaan. Syitä kaunalle ei tiedetä. Kauna on levinnyt koko puolueeseen. SKE ei siten voisi periaatteidensa mukaan edes lähteä Persujen kelkkaan.
Jos tällainen hallitus – PS, TL ja KP- saataisiin aikaan, olisi selvää, että SKE joutuisi nyt hyvin outoon asemaan. Oppositiopuolueena se joutuisi joko tukemaan maanpettureiksi natopedoksi kutsumiaan persuja tai äänestämään heitä vastaan. Jos SKE äänestää Persujen puolesta, silloin SKE:ssä tapahtuisi takinkääntö. Joten ainoa vaihtoehto SKE:llä olisi äänestää tulevaisuudessa maahanmuuton puolesta, sillä se ei voisi äänestää periaatteidensa mukaan Persujen puolesta.
Sitten heräsin ja huomasin näkeneeni unta.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Patriootti

Liian hyvä uni oli ollakseen tulevaisuutta. Todentuntuisempi voisi olla:
Persut reilun 20% voittoon
Paten puolue 10% kannatuksella hallitukseen
Kristillisdemarit vaaliliiton turvin hallitukseen
JA JOS ON PAKKO ja mieluummin joku muu, mutta
Kebulit aisankannattajaksi ja ehkä sieltä joku ensikertalainen kulttuuriministeriksi…
Kommarit, johon kuuluu kokkareet, vihreä hinaajapuolue jne.oppositioon niin pitkäksi aikaa, että tämä ja seuraava sukupolvi ei muista niitä olevankaan. Siperiakin olisi hyvä vaihtoehto, koska ovat siellä syntyneetkin.

Jesse

Voihan sitä tietysti spekuloida ja haaveilla mutta todellisuutta lienee tiukka kamppailu demarien kanssa vaalien voitosta ja 1. hallitusneuvottelijan vakanssista. Nyt olisi tärkeää lähteä äänestämään, kaikki. Ykkössija olisi sellainen signaali vanhoille valtapuolueille että oksat pois.

Pena

En todellakaan ymmärrä ihmisten typeryyttä ja että mennään äänestämään demareita.

elämme plutokratiassa

Eihän niitä demareita ja muita kommareita tai vihreitä vajakkeja juuri kukaan äänestäkään. Mutta kun vaalit on olleet Suomessa jo vuosikymmeniä vilpilliset, niin mikään ei muutu. Valheellisilla gallup-tuloksilla saadaan valhe uppoamaan kansaan ja vaalisalaisuus myös omalta osaltaan takaa valheen läpimenon. Mistään et voi tarkistaa, että menikö oma ääni niin kuin äänestit.
http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194096-vaalivilppia-suomessa

pöh

SKE ei tarvitse miettiä hallitusneuvotteluja kun eivät yhtään edustajaa saa läpi.

fatwantarkistaja

Tappiomielialan lietsomisesta joutaisit kansantuomioistuimeen. Tämä gallup lupaa viiden prosentin äänisaaliin, joten rupeaisin Marcona kattomaan ministerille sopivampaa autoa ja asumusta.

Alarik Lundin

Noilla paukuilla PS menisi hallitukseen tietysti yksin, ja loput Puolueet oppositiossa vastustaisivat yhdessä ”avointa Suomalaisuutta”, NATO:ttamista, EU:n pankkiylivallalle alistumisen syventämistä jne… uni on yltiöpositiivinen, mutta niin on äänestäjienkin unien laita yleensä. Jälkikäteen aina helppo sanoa että takki kääntyi, kun ei muka voinut arvata että poliitikot pettää.

Anonymous

Ymmärrän kyllä, että SKE voi kiukussaan ärsyttää, mutta on kunniatonta morkata SKE:tä siksi, että se morkkaa ns. sivistyneempiä puolueita. Huoli persujen korruptiosta ja petollisuudensta on perusteltu ja se pohjautuu todellisiin asioihin. On ymmärrettävää, että on suuri halu vaalien alla uskoa onelmiin, mutta unelmiin luottaminen ei saisi johtaa epäinhimilliseen ihmisen halveksuntaan. Aidot lihaa ja verta ihmiset ovat vajavaisia ja virheellisiä. Vain unelmakauppiaat ja petturit näyttäytyvät täydellisiltä.

Kolleke Fun Fest

Tässä kohden antamaton ääni vain on faktisesti ääni viherkommunusteille ja demareille.
Joten täytyy todeta että Paavo äänesti demareita vaikka ei tietoisesti.
Näin se vain menee.

Sam Colt

Jos Paavo ei äänestä eettisistä syistä, niin olen pettynyt. Epäilen kuitenkin että Paavo on Ruotsin kansalainen eikä sen takia voi äänestää.
Tajukangas on kuitenkin viime aikoina tehnyt vähintään oman osuutensa Suomen hyväksi, niin että annetaan tuo kyynisyys anteeksi.
En muuten usko, että kukaan median palveluksessa oleva henkilö jättäisi äänestämättä ollakseen ”neutraali”. Median palvelukseen mennään aina halusta vaikuttaa. Jopa omalla äänestyslipulla.

fatwantarkistaja

Perussuomalaisia on solvattu iltalähetyksissä, torilla ja pikamiekkareissa (ei kaikkia). Mikä muu puolue on saanut kyytiä? Joskus vuosi sitten ehkä mainittu jotain…
Marco de Wit on mielestäsi epäinhimillinen. Saat olla tuota mieltä. Jännä kyllä, että puoluejohtaja haukkunut allekirjoittaneenkin totaaliseksi idiootiksi, mutta se on jostain syystä monelle ok. On se mulle, mietin vaan vanhempia äänestäjiä ja näitä sivistyneitä. Tuskin he äänestävät herjoja latelevaa kaveria, voin olla väärässäkin.
P.S. Halla-aho muuten ilmaisi kantansa mm EU-eroon nähden. Marcon mukaan hän ei kannata eroa. Koetas arvata, kuka oli haastattelija…

Alarik Lundin

”De Wit on kantanut pitkään henkilökohtaista kaunaa perussuomalaisa kohtaan. Syitä kaunalle ei tiedetä.”
Syytä ei varmaan tiedetä, kun väite ei perustu näyttöön, eikä mitä ilmeisimmin ole totta. En ole koskaan kuullut enkä nähnyt moisesta viitteitä. Jotkut ehkä kuvittelevat, että minulla olisi jokin henkilökohtainen kanta asiaan, mutta itseasiassa minulla kärähtää aina kun ihmiset kunniattomista ja pikkumaisista motiiveista hyökkäävät yhtään kenenkään tai minkään kimppuun. Jos SKE:llä olisi kuvattuja motiiveja, eikä heidän kritiikkinsä persuja kohtaan pohjautuisi kymmeniin faktoihin jotka käytännössä kaikki tietävät, mutta joita ei haluta ajatella, tilanne olisi toinen.
Ikävää kiimaa taas vaalien alla… mitä tämä kertoo persujen puolustelijoiden todellisuudentajusta, että faktat täytyy ohittaa ja vetää muutoin niin kunniakkaita julkaisuja lokaan vajoamalla ala-arvoiseen lapselliseen piikittelyyn?

Asioista perillä

Mäenpää ja monet muut persut on persujen hallituskauden aikana hyökänny niin kovasti sillosia Marcon järjestämiä mielenosotuksia vastaan mm. Otanmäen vokkimiekkaria, jossa oli vielä sillosen ministerin mies pyörittäjänä siellä. Persuja ei olisi silloin saanu kritisoida hallitustaipaleesta tai vaatia lähtemään hallituksesta. Muistan kyllä vallan hyvin kun SE:llä oli noste päällä ja se uskalsi Rajat kiinni hymistelyn jälkeen myös alkaa vaatimaan persuja vastuuseen niin iso joukko puolueen aktiiveja hyökkäsi SE:n kimppuun kun kokivat jo uhaksi ja toisteltiin kuinka persut ja Soini tekee kyllä parhaansa siellä hallituksessa. Perussuomalaiset sai vielä kontroloitua RK:ta muttei enää Marcoa ja se suututti.
Ja tietysti yhä se että PS ei aja mitään EU tai euroeroa, Nato-yhteistyö kelpaa sekä perinteiset perhearvot ja pridetys on ihan se ja sama niin eroja alkaa löytymään aika paljon.
Samat ristiriidat persujen kanssa on myös tähtiliikkeellä ja kansalaispuolueella Natossa, eurossa ja suhteissa Venäjään että en sinänsä ihan ymmärrä tän tekstin tarkotusta muuta kun että Marco tuskin helposti antaisi periksi Halla-ahon väljille linjoille.

fatwantarkistaja

Halla-aho on ainakin kahdesti selittänyt, miksei toivo äänestystä EU-erosta.. vielä.
En viitsi selittää kolmatta kertaa, koska Halla-aho perusteli asian hyvin ja niin, että sen ymmärtää lapsikin. Toisella kerralla Marco de Wit itse kysyi asiaa ja se hänelle väännettiin ”rautalangasta”. Oppinut mies ei ymmärtänyt selvää puhetta, joten piruuttani äänestin Henna Kajavaa.
En halua syyttää ketään tiettyä henkilöpalvonnasta, mutta tietyille ihmisille puoluejohtaja on sellainen kulttihahmo, että sanomallaan ei tunnu olevan mitään merkitystä, kaikki on niin ihanaa ja hunajaa. Enkä kerro sitäkään, keneltä kuulin ja kuka suunnittelee omaa uskontoa. Onhan meillä uskonvapaus.

Alarik Lundin

Neutraliteetin kannalta ongelmallinen ja journalistisesti perusteeton väite on juuri tuo ”henkilökohtaista kaunaa”. Moisen väitteen varmistamiseksi olisi kysyttävä asianomaiselta onko henkilökohtaista kaunaa. Lisäksi, kuten ”asioista perillä” nimimerkinkin kirjoituksessa, olen itse aina huomatessani Marcon suhtautuvan persuihin kriittisesti, osannut yhdistää kritiikin niihin perusteisiin joihin se liittyy. En ole tietoinen mistään tällaisesta kaunasta jolle ei tunneta mitään syytä.
Aivan päivän selvää on, että kovaa öyhötystä on persuista ollut ja siitä voi olla montaa mieltä miten paikkansapitäviä mitkäkin teoriat välillä ovat olleet, mutta persukriittisen asenteen perusteettomaksi väittämiselle pitäisi olla konkreettistakin näyttöä.
Ottamatta kantaa äänestämiseen, persuihin tai SKE:hen: hillotolppaa hinkuavat pintakoreat petturit ansaitsevat aina vähemmän kunnioitusta kuin ne jotka tuovat epäkohtia ilmi, tehtiin se sitten miten ärsyttävällä tavalla tahansa. Halla-Ahon tekemisiä ja persuja puolustellaan järestään epäjohdonmukaisesti ja epärehellisesti. Tässäkin keskusteluketjussa jälleen olkinuken kautta. Halla-Ahon ns. syntilsta on erittäin pitkä, eikä rajoitu EU äänestämisen kantaan joka on sinänsä ok-tavalla perusteltu.
Miksiköhän ongelmat kokonaisuutena ovat monelle niin vaikeat kohdata? Halutaan uskoa uneen, että Persut olisivat mielummin mitä sanovat ja antavat ymmärtää olevansa, mutta ei edes mietitä miksi ovat toimineet niinkuin ovat toimineet?
Miksi Euron ja E-keskeisen pankkiylivallan puollustus? Miksi markkavaluutan taloudellisten mahdollisuuksien välttely? Miksi EU liittovaltioelementtien laajentamisen ja vallan lisäämisen suosiminen ulkorajavalvonnassa, itsenäisen rajavalvonnan sijaan? … näitä on vaikka kuinka, ja olen silloin tällöin laittanut lähteineen nämä ongelmat esiin.

Alarik Lundin

Persujen syntilistalta unohdin mainita vielä hävittäjäkauppojen puolustamisen, joka päätellen siitä, että lähes kaikki persut omaavat saman kannan, enemmän tai vähemmän sekavasti perusteltuna, on mitä ilmeisimmin takahuoneessa sovittu puolueen linja. Muutoin kanta vaihtelisi perusteluiden kera ihmisten oman ymmärryksen mukaan.
Hävittäjiä yleisesti väitetään puolustukselliseksi ratkaisuksi. Tämän kaikki asiaa tuntevat ymmärtävät valehteluksi.
Mielestäni on ongelmallista, kun poliitikot omaaavat valehtelun viralliseksi kannakseen.
Jos halutaan puolustella hävittäjähankintaa, täytyisi pyrkiä puhumaan totta niistä syistä miksi sitä tehdään.
Ei saa väittää totuuden vastaisesti, että hävittäjät ovat puolustuksellinen elementti. Ne eivät ole sitä. Ne ovat hyökkäyssodan elementti ja nimenomaan ulkovaltojen alueella kaukana kotimaasta. Kotimaan lähiympäristössä niiden käyttö ei ole sotilaallis-taloudellisesti hyödyllistä lähes koskaan. Niillä ei ole Suomen puolustuksessa roolia se on yksiselitteinen fakta.
Rooli voi toki olla puolustuksellinen sen kautta millaiseen diili-kokonaisuuteen rahan vastaanottajan kanssa, eli hävittäjien valmistajan kanssa, kauppa oikeuttaa, mutta tuota ei haluta rehellisesti avata keskusteluun, eikä sitä millaisiin ulkomaan operaatioihin hävittäjiä ja niiden lentäjiä olisi tarkoitus lainata.

hyödyllinen idiootti

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan miehen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.
Käräjäoikeuden mukaan mies on levittänyt sosiaalisessa mediassa rasistisia kirjoituksia sekä loukannut islamia ja islaminuskoisten ihmisten ihmisarvoa. Hänet määrättiin poistamaan yleisön saatavilta ja hävittämään sisällöltään lainvastaiset Facebook-viestit kuvineen.
Käräjäoikeus katsoo, että miehen vuosina 2016–2017 levittämät kirjoitukset ja viestit kohdistuvat islamiin uskontona sekä sen harjoittajiin, muslimeihin, yleisesti ryhmänä. Viestit kuvaavat islamia sairautena, ja islaminuskoisten väitetään syyllistyvän niissä rikolliseen toimintaan.
Kyse on kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, koska kirjoituksissa ei ole oikeuden mukaan pysytty hyväksyttävän sananvapauden käytön piiriin kuuluvan liioittelun ja provosoinnin rajoissa.
”Kirjoituksissa uhataan, panetellaan tai solvata
onko tosiaan niin ettei islamia saa nykyään arvostella suomessa jos on
tämän maa oikeus on sairas
miettikää mitä tapahtui ranskassa kun joku Charlie pilkkasi Allahia
suomen oikeus laitos tavallaan antaa rivien välistä tukensa sille
jos joku pilkkaa Allahia
muslimilla on oikeus tappaa tämä arvoastelija tässä tapauksessa henkisesti
suomen oikeus laitos on islamille hyödyllinen idiootti

El Comandante Cero

Kävi miten kävi mutta ainakin Junes ja Tiina pilasivat perusteellisesti osaltaan on sovittu vaalit tuomalla rauhan ja rakkauden kulttuurin esiin Rotterhamissa siis Oulussa.

Kolleke Fun Fest

Was?? Keine anus?

Stevie Ihme

Tästä tulee kaikkien aikojen suvakkiveretseisauttava vaalivoitto.
Jo nyt on viesti hirmuinen vanhoille kommunistille.
Jokainen voi kantaa vielä kortensa kekoon ja laittaa Rinteen, Orpon, Sipilän, Haaviston, Henrikssonin ja Anderssonin ripuloimaan housunsa sunnuntaina.
Viekää ja auttakaa muutkin uurnille.
Nyt on takaisin maksun aika.

joko nyt päivi kosahti ja pahasti nilkoille

Ministeriön virkamiehet olivat sähköpostiviestien mukaan huomanneet puutteet, kun he olivat tehneet selventävää muistiota eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle. Valiokunta oli pyytänyt hallitukselta selvennystä niin sanottujen kasvupalvelujen rahoituksesta.
Sähköpostiviestien vastaanottajana oli valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg, joka oli keskeisessä roolissa sote-uudistuksen valmistelussa. Hän ei viestien perusteella puuttunut havaittuun ongelmaan tai riskiin.
Nerg kiistää HS:lle, että virkamiehet olisivat tarkoituksella jättäneet asioita kertomatta eduskunnalle. Nergin mukaan asia kerrottiin sote-valiokunnan kokouksessa 6. maaliskuuta, kun sitä oli kysytty suullisesti. Lehden haastattelemien valiokuntalähteiden mukaan asia ei tullut eduskunnassa ilmi.
Päivi ”metiedetäänjokaisentausta” Nerg
https://www.youtube.com/watch?v=OlMoHL_AbN8

kanander

Päivi Nerg on pantava viralta, kun on sössinyt vastuullisena kahdessa isossa asiassa (Muuten ei ole Päiviä pantava).

Juuso

Kaikki jotka täällä juttuja lukevat tulisi mennä uurnille ja äänestää PS:ää, tai edes haastajapienpuolueita.
Jos et mene annat äänesi isoille puolueille, koska et ole omiasi puolustamassa. Kokkareita ja SDP.täkin äänestävät menevät kyllä uurnille, heitä ei nukkuvat pelota. Nukkuvien pitäisi pelätä heitä ja mennä uurnille antamaan ääni haastajille.

Nestori Lundahl

Minusta on hauska kuvitella Teuvo Hakkarainen sisäministerinä. Siinä saisi POLPO kyytiä.
Ilja Janitskin voisi olla hyvä oikeusministeri. Silloin Demlaa vietäisiin kuin kuoriämpäriä.
Valtiovarainministeriksi pitäisi löytää todella pätevä henkilö, mutta jos pätevyysvaatimus lasketaan aivan alas eli ”edeltäjäänsä pätevämpi”, niin voisikohan se Iljan possu liittyä puolueeseen. Olisihan se ainakin jo ulkonäkönsä puolesta edeltäjäänsä parempi.