Oulun käräjäoikeus tuomitsi Johanna Vehkoon vihapuheesta

Kuvakaappaus 2019-03-20 00-14-07

Oulun käräjäoikeus julkaisi tänään tuomionsa Johanna Vehkoo vs. Junes Lokka-tapauksessa. Käräjäoikeuden mukaan Vehkoo syyllistyi kunnianloukkaukseen ja rangaistukseski 15 päiväsakkoa, yhteensä maksettavaa tuli 150 euroa.

Niin ikään Vehkoo joutuu maksamaan Lokalle 200 euroa korvausta kivusta ja särystä. Oikeus katsoi, että Vehkoon halventavat sanat ”natsipelle” ja ”tunnettu rasisti” olivat haukkumasanoja, joita käytetään yleisesti halventavassa mielessä. Oikeuden mukaan Vehkoon panettelu kohdistui Lokkaan henkilökohtaisesti, ei ikäänkuin poliitikkona ja julkisena henkilönä.
Koko Vehkoon puolustus perustui siihen ajatukseen, että Lokka on rasisti ja natsi, jolloin halventavia sanoja voidaan käyttää siinä mielessä kuin hän ne sanoi. Vehkoo yritti faktantarkistajana näyttää toteen asian mm. tuomalla oikeuteen ”todisteina” venäläisvasemmistolaisen Dimitri Gurbanovin twiitteja ja käytti Takku.nettiä lähteenä.
Oikeuden päätös saattaa näin koko Johanna Vehkoon uran ”faktantarkistajana” hyvin outoon valoon. Hän on esiintynyt tähän asti ikäänkuin vain hänen faktansa olisivat totta. Ikäänkuin hän olisi ainoa luotettava taho. Nyt oikeus kuitenkin päätti toisin.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Viha in vihannes

Paha sai palkkansa!!

Kim Laitinen

Pahoin pelkäsin. Hyvin mänt.

Tarja Paju

Pitkästä aikaa saa lukea oikeuden tuomineen ”lain kirjaimen mukaisesti”! Bravo! Vehkoon lisäksi häpeän saa kannettavakseen kaikki, mitä Vehkoo EDUSTAA!

Jukka Virtanen

Iltalehden silmu solmu teki jutun heti tiedon saatuaan ja unohti kommentti kentän auki,päivityksen jälkeen se oli sitten suljettu.sitä parempaa journalismia

Hähhähhäääääää

Noo, eiköhän se siitä iloksi muutu kun virkkaa pari vittua ja kiroilee muutaman tunnin.

Patriootti

Siinä voi vittu virkatessa vaikka umpeutua, kun porukka muuttuu eduskunnassa isänmaallisemmaksi ja työpaikka lähtee alta. Voi olla, että punikille tulee hieman myös löysää housuun.

Tölön Demu

Junes EU-parlamenttiin. Vaatii sananvapautta ensimmäisessä puheessaan ja ranskaksi.

Yle voitas lakkauttaa

Kansalaisaloite saanut 5700 nimeä viikossa:
Yle-vero on kumottava
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144
Mielestäni olisi hyvä jos YLE lakkautettaisiin. Kauheeta paskaa.
YLE myös opettanut kouluikäisille lapsille haukkumasanaa ”trolli” ja leimannut monia Suomalaisia ”trolleiksi”. Näin vaikka sanalla trolli on myös haukkumasana merkitys. Edes pikkulapsia ei jätetä rauhaan.
YLE veroa maksetaan vuodessa 500 miljoonaa eli 5000 miljoonaa 10 vuodessa.
Vehkoo kirjoittelee YLElle
https://yle.fi/aihe/profiili/johanna-vehkoo

Nestori Lundahl

Voi tätä ilon päivää!

Anonymous

Lisäksi Vehkoo tuomittiin korvaamaan valtiolle Lokan avustajan palkkiosta oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuus 1 517,76 euroa sekä Lokalle korvausta kärsimyksestä 200 euroa. Vehkoo tuomittiin myös maksamaan Lokalle tämän oikeudenkäyntikulut 6 071,04 euroa.

Lee Andersson

Ihanaa 😍😍😍👍🏽🤗🥰😍🥳
I love IT!
Tämähän on täydellinen ilon ja onnen päivä.
Harmi ettei tuomittu vankeuteen.
Nyt muistan kommenteissa maailman tappiin asti muistuttaa että hän on tuomittu rikollinen ja vihapuhuja. Tämä on viherkommunistinen parempi tapa jota he itsekin noudattavat.
Yritin jossain kohdin sanoa näille äärisuvakeille että heidän stasi-lakinsa ja vihapuhevouhotuksensa tulee vielä lyömään näpeille.
Nauroivat ja soittivat podkea silloin…. nyt oli megaluokan itkupotkuparku päällä…. Iiiiiiihaaaanaaa.
Kiitos.

Ilmari

Vehkoon asianajaja kirjoitti tolkuttoman 22.000 euron laskun vaikkei saanut syytettä nurin.

Valtsu

Vihervasemmistosta on professoria myöten kerrottu, ettei minkään vähemmistön edustaja edes voi olla rasisti. Tämä koskenee myös marokkolaisia sukujuuria omaavia. Tiedä sitten miksi arabien juutalais- ja muuta tulisi kutsua.

Jeremiaz

Kunnianloukkaus on kai tarkka määritelmä, vihapuhetta ei vielä liene lakikirjassa.
Kirjoitin suomi24 Oulun sivuille, että 150 euron taksalla kepu ja kokoomuspoliitikot alkavat parjata ihmisiä oikein urakalla. Että rangaistus oli liian lievä. Lisäksi käräjäoikeus vesitti koko päätöksensä sanomalla, että Lokka on rasisti ja natsi, sitä vaan ei saa ääneen sanoa.
Pyysin, että käräjäoikeuden päätös perusteluineen julkaistaan joko mainituilla Oulun sivuilla tai PT-mediassa. Parissa tunnissa kirjoitukseni oli saanut neljä kommenttia, mutta iltaan mennessä se oli kokonaan poistunut.
Kirjoituksessani vielä totesin, että virkamiehistö ja oikeuslaitos ovat vanhakantaisten suvakkien miehittämiä, joten Juneksen näköinen ja tapainen on heille varsinainen riesa.
Junekselle on kai luettu syytteitä syyttäjän kiihoittamisesta ja muusta liirumlaarumista. Saa nähdä mitä seuraa.
Nuivien suomalaisten jytky ei vielä sukupolveen vaihda virkamiehiä ja tuomareita, niin että meillä piisaa pureksittavaa.

Anonymous

asyl tekee kaiken oikein,vehkoo ei.

Kolimander

Onko Vehkoo jo valittanut eli viekö asian hoviin. Hänen taustajoukkonsa ymmärtänevät, että jos tuomiota ei kumota, niin se on ”unelman” lopun alkua. Hallinnossa on suvakismin perusteella tehtäviinsä valittuja lakimiehiä, jotka voivat auttaa tietysti saaden samalla päätyöstään palkkaa.
Eli voi tulla imperiumin vastaisku. Olen huolestunut Vehkoolle tuomion antaneiden tuomarien puolesta. Elämme totuuden jälkeistä aikaa.

Lee Andersson

Nyt pitäisi lokalle saada hoviin maailman Luokan asianajotoimisto taakseen helvetillisellä taksalla.
Näinhän toimi (taksan ei laadun osalta) myös Vehkoo, koska uskoi Lokan joutuvan maksumieheksi. Toisin kävi ja saapi maksaa ihan keskenään…

reijo

Kai siinä pitää olla jotkut perustelut?
Ei kai vain voi sanoa että ”nyt tämä menee seuraavalle asteelle?”

Linnaan joutaisi

Laki se on suvakillakin, ilmeisesti luuli että oikeuslaitos vähät välittää Suomen perustuslaista, koska kyseessä on suvakki. Tai luuli että helsingin poliisin toiminta on sama kuin maan laki.

Örmy

Tohkeissaan kun suvakki kirjoittelee isoon lehteen Suomessa, saa vielä kaverit muista lehdistä mukaan kirjoittamaan samaan tyyliin ja vielä Tarja Halosen tai jonkun vihervassarimuusikon ja taiteilijan huutamaan samalla lailla, niin eiköhän oikea maailma katoa horisontista.
Kun vielä poliisi rupeaa komppaamaan ihan virallisesti twitterissa, Niinistö jakelee Jopoja ja oikeuslaitos tuomitsee normaaleja kansalaisia normaalista puheista niin ei ole mikään ihme että suvakit uskovat/tietävät että voivat sanoa periaatteessa ihan mitä tahansa kenelle tahansa kun taas suvakille ei saa sanoa oikeastaan mitään negatiivista.
Lokka olisi voinut unohtaa asian.
Vei sen kuitenkin esille – kaikkien suvakkien kauhuksi – ja nähtiin tulos.
Hienoa toimintaa Lokka!
Siksi olenkin antanut hänelle rahallista vaalitukea.
Jo Pari kertaa.

böffi

Lokka ei tätä paskaa aloittanut mutta miksi ei lähteä mukaan leikkiin kun kerran lähes väkisin vedetään mukaan?
Vitunvirkkaaja sai just sen jonka ansaitsi eli virallisen tuomion.
Jossain vaiheessa olisi tietysti suotavaa että ”puhalletaan peli poikki” eli annetaan ihmisille sananvapaus takaisin.
Mutta niin kauan kuin näillä mennään, niin menköön.

Aikki.

Ylen valeuutisten mukaan Junes sai syytteen kansanryhmään kohdistuneesta vihapuheesta. Mikä on naurettavaa, eihän Junes koskaan ole kohdistanut vihapuhetta kansanryhmää kohtaan, sanonut ainoastaan realistina totuuden laittomasti maahan tulleista elätettävistä ja raiskaajista. Aikki-mummilla on jälleen 30 vrk banni Facebookissa, joten en voi onnitella Junesta sen kautta.