Kööpenhaminassa mellakka kun mielenosoittajat heittivät koraaneja maahan

51645294_1868348986624103_8211715159119364096_n.png

Ulkomaalaistaustaiset aikuiset miehet hyökkäsivät tänään Kööpenhaminan Nørrebrossa Stram Kurs-puolueen johtajan Rasmus Paludanin kimppuun. Stram Kursin pitämää mielenosoitusta vastaan oli raivokkaita vastamielenosoituksia, joihin osallistui lähinnä ulkomaalaisia.

Paludanin mielenilmaisu oli radikaali. Hän otti kassistaan koraanin ja heitti sen maahan. Tästä seurasi, että kymmenet ulkomaalaistaustaiset miehet alkoivat viskomaan mielenosoittajia kivillä ja pulloilla. Tässä yhteydessä poliisi päätti ottaa Paludanin turvaan poliisin panssariautoon ja hänet kuljetettiin paikalta poliisisaattueessa pois.
Kun mielenosoitus loppui tähän alkoi alueella täysi kaaos. Kolmansista maista tulleet miehet kaatoivat kaduille roskakontteja ja sytyttivät niitä tuleen. Lisäksi liikkeiden ikkunoita rikottiin ja katukiviä viskottiin ympäriinsä. Myös kadun varrelle pysäköityjä autoja rikottiin ja lähistöllä tapahtui jonkinlainen räjähdys.
Poliisi vastasi mellakoitsijoille ampumalla joukkoon kyynelkaasua ja vyöryttämällä joukot saarroksiin. Mellakkavarusteiset poliisit olivat pukeutuneet luotiliiveihin, kypäriin ja kaasunaamareihin. Ainakin yksi mellakoitsija otettiin kiinni.
Asiasta kirjoitti Extrabladet. Sieltä voi katsoa myös hyvän kuvasarjan, jolloin saa käsityksen kuinka vakavasta tilanteesta oli kysymys.
https://ekstrabladet.dk/112/paludan-angrebet-mand-anholdt/7597267
Rasmus Paludan on Stram Kurs-nimisen puolueen puheenjohtaja ja tullut tunnetuksi hyvin kriittisistä kannoistaan islamilaiseen maahanmuuttoon. Stram Kursia voisi jotenkin verrata vaikkapa Alternativ för Sverigeen.
Paludanin porukka on siinä mielessä rohkeaa porukkaa, sillä he uskaltavat mennä pitämään mielenosoituksia maahanmuuttajalähiöihin. Viimeksi muutama viikko sitten vastaavassa mielenosoituksessa Stram Kursin mielenosoitus oli nimeltään ”Pekoni-koraani”. Osallistujat laittoivat koraanin sivujen väliin pekonia ikäänkuin purilaiseen.
Tuolloin pari kiivainta kolmansista maista tullutta miestä hyppäsi kanavaan eikä suostunut tulemaan pois ennenkuin koraanin häpäiseminen lopetetaan.