Mellakat Kööpenhaminassa alkoivat iltapäivällä

D4NZo3kXkAAXLlI
Palopaikkaa viime yöltä.

Kööpenhaminan poliisi antoi iltapäivällä Rasmus Paludanille kiellon pitää mielenosoituksia Kööpenhaminassa. Kielto on voimassa huomiseen puoleen päivään asti, jolloin poliisi arvioi tilannetta uudestaan.

Poliisi perustelee asiaa yleisen järjestyksen pidon kannalta. Paludanin piti pitää tänään iltapäivällä mielenilmaisu Albertslundin kaupunginosassa Kööpenhaminassa, mutta poliisi eväsi mielenilmauksen.
Paikalle saapui kuitenkin iltapäivän mittaan satoja uustanskalaisia nuorukaisia ja poliisi joutui käyttämään kovia otteita saadakseen ainakin yhden nuorukaislauman aisoihin.
Extrabladetin mukaan paikalle ainakin 100 aseistettua mellakkapoliisia. Vastamielenosoittajien joukossa nähtiin Black Lives Matter-järjestön kylttejä ja jäseniä. BLM oli ajanut kaiuttimin varustetun auton lähelle Paludanin mielenosoituspaikkaa, joka siis kuitenkin peruttiin.
Extrabladetin videolta näkyy kuinka poliisi pidätti iltapäivällä yhden mellakoivan nuorisojoukon.