Notre Dame Pariisissa ilmiliekeissä

Notre Damen katedraali Pariisissa on ilmiliekeissä. Keski-Eurooppalaisten medioiden mukaan paikalta nousee paksu savu ja liekit loimottavat kirkon yläosista.

 

Twitterissä levinneistä filmeistä voi nähdä, että koko katedraalin katto on ilmiliekeissä.

 

 

Alla Twitter-linkissä livelähetys (päivitetty klo 20.51).

 

Toistaiseksi ei ole ilmoitettu mahdollista palon syttymissyytä, mutta joitakin arvailuja on kerrottu, että palo olisi syttynyt kirkon saneeraustyömaan yhteydestä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

67 thoughts on “Notre Dame Pariisissa ilmiliekeissä

 1. Kysyn vaan, oliko hommissa työvoimapulan paikkaajia, moniosaajia tai muuten vaan ulkomaalaistaustaista halpatyövoimaa?

  55
  1. Pakko olla, sillä eihän valkoihoinen etnisesti länsieurooppalainen voisi mitenkään tehdä pienintäkään virhettä työssään.

   12
   1. Moniosaajat aikoivat polttaa tuon jo 2016. Faktantarkistajalle tuo saattaa olla uutta asiaa.

    14
  1. Juu. Ja pakko todeta että jos moskeija olisi tulessa, olisi kaduilla täysi kaaos luultavasti. Autot liekeissä jne.

   46
   1. Ja lisätäään vielä, että meidän on ymmärrettävä heidän turhautumistaan. Koko euroopan laajuluudelta. Toki notre damin palo voi olla vahinko tms, mutta tuskimpa imaamit pahoittelevat .

    18
   2. Asuin pariisissa 1994- 1996. Rue de bac metroaseman vieressä. Jossa räjähtikin pommi. Jo silloin oli merkkejä mihin eurooppa on menossa. Pariisissa oli jo silloin täysin no go zone alueita. Lue maahanmuuttaja taustaiset lähiöt. Sitä ei tajua jos itse ei koe. Muutakuin maalaisjärjellä. Koin mellakat jne.

    24
   3. Lisäksi olisi mielenosoituksia islamofobista ja rasistista tulta vastaan. Kiinnitettäisiin huomiota , että poliittisesti korrekti tuli olisi sytyttänyt jonkun muun rakennuksen.

  2. Ranska on jo kauan ollut lähes vapaassa pudotuksessa niin kuin moni muukin läntisen Euroopan valtio. On todellakin eurooppalaisten turha ihmetellä, miksi on kengän kuvia naaman päällä, kun on kauan käyttäydytty kuin kynnysmatot. Olisikohan aika nousta seisomaan?

   31
   1. Kansa pidetään tyhmänä suoltamalla alati propagandaa vasemmisto-oikeisto -vastakkainasettelusta. Uutinen:

    Mitään oikeisto-vassari -linjaa ei ole olemassa enää. On vain linja kansallisvaltiot/ihmistenoikeudet vs. suuryhtiöt/ryöstökapitalismi/globalistis-hedonistinen maailmanmuokkaus.

    EU:n Juutalaisjärjestöjen kattojärjestö jo kuulutti miten käyttävät islamisaatiota työkaluna tuhota gentiilien yhteiskunnat.

    Yritä olla objektiivinen. Mitä näet?

  1. Kaksi vaihtoehtoa:
   .
   1.
   Kun islam on täydellisesti ja lopullisesti valloittanut koko Europan ja tuhonnut eurooppalaisen kulttuurin.
   2.
   Kun muutkin eurooppalaiset kuin unkarilaiset, tšekit, slovakit ja puolalaiset ryhdistäytyvät heistä mallia ottaneiden itävaltalaisten ja italialaisten tapaan ja lakaisevat islamin sekä sen suvakkihuorat täydellisesti ja lopullisesti ulos Euroopasta.

   Eipä tässä oikein välimuotoja taida enää olla.

   48
   1. Orpo, Soma Li ja Haavisto:

    ”Tso tso, EU pitää täyttää etelän tehokkailla kulttuurin vihaajilla, muuten on vaarana että tänne jää todisteita kristinuskosta, joka puolestaan vaarantaisi meidän lusiferilaista multikulti-uskoa. Hienoa että tuo kivilinna palaa, sitä onkin odotettu”.

    14
 2. Nyt minä olen vihainen. Minä olen helvetin vihainen. Nyt tultiin iholle.

  Ihan sama kenen vika, munaskuista roikkumaan, kyllä korpit nokkii silmät.
  Ja islam vittuun Euroopasta.

  41
  1. Ei et kyllä ole kunnon leso-lesta. Kysy vaikka Sibullalta vai läskimooses pipilä se oli. Nyt pitää suvaita! Pitää rakkaus pommittaa!

   He ovat väkivalkav uhreja eivät tekijöitä tietää Sannikin.

   Nyt vaan matalaksi jämät ja uusi uljas suurmoskeija tilalle.

 3. Tällaisissa tilanteissa alkaa aina vituttamaan, kun osaa jo arvata ettei ketään oikeasti, siis päättäjiä ja vallanpitäjiä, liikuta pätkääkään tällaiset asiat.

  Aina samat itkut ja valitukset kuulemme, mutta vastuuseen ei haeta ketään. Tällainen on aina jollakin valinnalla mahdollistettu, silloinkin vaikka kyseessä olisi rakennustyön onnettomuus. Silloinkin on tehty joku valinta jossa varman päälle ei ole tarpeeksi asioita turvattu, jotta tällainen tuho ei olisi mahdollista.

  Se päättäjä/vastuuhenkilö joka oikeasti välittäisi tapahtuneesta hakisi heti jotakuta rangaistavaksi kun tapahtuu, eikä vaan itkisi epäonnea.

  20
   1. Siellä oli takan hormit tarkastettu ohjeistuksen mukaan, mutta riittämättömästi. Ohjeistukset ovat surkeita ja siitäkin joku on kyllä vastuussa. Ei ole todellakaan mahdotonta tarkastaa hormeja niin, että voidaan todeta varmuudella lämpö- ja palokaasueristyksen olevan riittävä. Palokaasun vuotojälkiähän havaittiin olleen muodostunut pienimuotoisesti jo vanhastaan kattorakenteisiin jos oikein muistan. Tämä tarkoittaa sitä, että ongelma olisi jäänyt kiinni riittävän säännöllisellä välikattorakenteiden tarkastelulla.

    1. Syyllinen siis joku moniosaaja, joka pitäisi hakea vastuuseen. Enää kysyn minkälaiseen vastuuseen?

     1
     4
 4. Karmaiseva uutinen ja tapahtuma. Notre Dame on todella syvällä ranskalaisten sielussa. Itsekin olen käynyt tuossa pyhätössä. Syttymissyytä ei varmaan julkaista ennen kuin se on monta kertaa varmistettu.

  14
  1. ”Syttymissyytä ei varmaan julkaista ennen kuin se on monta kertaa varmistettu.”

   Jos syy on islam, niin sitä ei kerrota, vaan keksitään joku toinen syy.

   29
   1. Minä olen lukenut lehdistä ja medioista paljonkin tapahtumia, joista on syytetty islamisteja. Mitä ihmeen mediaa sinä luet?

 5. Vallattomat poikalapset taas olivat leikkimässä tulitikuilla.

  Tällä tapahtumalla on suuri symbolinen arvo koko Euroopalle. Kannattaa muistaa päivä ja kellon aika. ”Eurooppalaisten kristillisten arvojen” selkäranka on murrettu. — Islamin voittokulku jatkuu.

  25
  1. Islamia taas kaikki syyttelee. Kas kun eivät kaikki Euroopan kirkot ja katedraalit ole jo tulessa?

   1
   12
    1. Kirkoista puheenollen taisi niiden Ylivieskan ja Kiihtelysvaarankin kirkkojen polttajat olla niitä moniosaajia.

     1
     2
   1. Nyt micro Macronkin näkyvästi esillä, kun ei oikeen muissa vaativammissa asioissa kyvyt riitä.

 6. Pankkiiri Makarooni oli iloisen näköinen kadulla kulkiessaan vaikka kirkko paloi. Miten on mahdollista että kaupungin keskustassa olevaan kirkkoon kestää palomiesten tulo kokonaisen tunnin? Ja ettei sammutusvettä muka ollut tarpeeksi vaikka kirkko sijaisee pienellä saarella Seinessä, siis veden ympäröimänä?

  Onhan Ranskalla sammutushelikoptereita joita Ruotsikin käytti metsäpaloissa kesällä 2018. Miksei niitä käytetty vaan annettiin kirkon palaa?

  Taitaapi olla kyseessä epäsuositun pankkiirin oma projekti suosionsa kohottamiseksi eli ”nyt ME YHDESSÄ rakennamme kirkon entistä ehommaksi”. Joopa joo…

  1. Näin minäkin jonkin Macron-videon illalla. Emmanuelle varsin reippaana selvitti jotain. En ymmärrä ranskaa. mutta saatoin kuvitella ” tämä on lopultakin pieni menetys Ranskalle, sillä muslimiveljemme ovat nyt veljiämme tämän uhrauksen myötä. Katsokaa somea miten muslimiveljemme riemuitsevat vapaudesta ja veljeydestä. Tämän palon jälkeen olemme kaikki yhtä. Koskaan ei enää tapahdu mitään pahaa”.

   Ylivieskan kirkon tuhopoltto kosketti. Minulle on jostain syystä ihan sama mikä Ranskassa palaa. Ylimielisiä snobbailijoita suuri osa. Varsin huonoja ja vastenmielisiä autoja kautta vuosikymmenien. Pikkusormi pystyssä soperretaan sitä omaa kieltä kuin jonain ylikielenä.

   1. Minustakin kaikki ns. luonnolliset kielet tulisi lakkauttaa ja siirtyä kaikki puhumaan vaikkapa esperantoa tai jotain.

 7. Muslimit ovat jo pitkään vandalisoineet katolisia kirkkoja Ranskassa ja Saksassa. Niitä on sytytetty tuleen, esineitä rikottu ja muslimit ovat hieroneet ulosteitaan kirkkojen seiniin.

  Muutama päivä sitten musliminainen pidätettiin yrityksestä sytyttää Notre Dame. Joku toinen tuli sitten tilalle hoitamaan homman. On päivänselvää, että kyse ei ole vahingosta, turvatyöt ovat niin mittavat remonttityömailla.

  Videoista näkee, että kirkkoa ei edes yritetä sammuttaa. Pari pientä puutarhaletkua suihkii vähän vettä sinne päin. Ovatko Macron ja paavi määränneet, että kirkon pitää antaa palaa pois muslimeja häiritsemästä? Somessa muslimit riemuitsevat ihan avoimesti tästäkin, kuten muistakin terroriteoista länsimaalaisia kohtaan.

  14
  1. Jos nyt ajatellaan, että joku sytytti, niin on täytynyt kivuta melkoisen korkealle, sillä korkealtahan palo lähti. Lisäksi aika mahdotonta kuvitella, että joku olisi sinne asti päässyt kaikkien esteiden ohi (ovet yms) ja kenenkään näkemättä.
   Videoista näkee vain murto-osan kaikesta siitä, mitä sammuttamiseksi tehdään.
   Ja väitteet muslimien someilakoinnista ovat feikkiä.

    1. Ainakin äsken uutisissa sanottiin, ettei palossa epäillä tuhopolttoa.
     Epäilykseni siis osuivat oikeaan. Mitäs siihen sanot.

     2
     4
 8. Sopivasti käytetty rälläkkää työpäivän lopulla, ympärivuorokautista vartiointia ei edes suunniteltu, sopivasti syttyviä materiaaleja lähellä. Insallah.
  Macron suunnittelee ”kansainvälistä” rahankeräystä.
  Nythän musut kesänkin tullessa innostuvat! Ehkä autot saavat jäädä rauhaan, kun on isompia roihuja tiedossa.

  1. Rahaa korjauksiin on jo luvattu. Mm. kaksi ranskalaista miljardööriä Francis-Henri Pinault tarjosi 100 miljoonaa ja toinen Bernard Arnault 200 miljoonaa.

   1. Miksi tätä on alapeukutettu? Ettekö pidä totuuksista minun kertomana vai ylipäätään totuuksista. Tai minusta?

    1
    1
   1. Suvaitsevaiston mielestä PS edustaa pahuutta. Kun PS saa vaaleissa hyvän tuloksen, pahuus leviää koko maailmaan.

    3
    1
      1. Mähän olen aina oikeassa! 😉 Paitsi silloin, kun arvailen. Arvailuista kun ei ikinä etukäteen tiedä kuinka hyvin osuu oikeaan.

 9. Onks Korhosen Pirkko päässy suljetulta karkuun/avohoitoon, kun on niin tutun tyylistä tietämystä kaikesta mahollisesta?

 10. Mjölbyssä niin iso tulipalo eilen että ihmiset jouduttiin evakoimaan 300 metrin säteellä. Sitten paloi ICA- kauppa maan tasalle Luulajassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.