Uussuomalainen lähihoitaja raiskauskäräjillä

Helsingin hovioikeus vahvisti perjantaina aiemman käräjäoikeuden tuomion, jolla vuonna 1964 syntynyt Abdirisaq Ahmed Nur tuomittiin törkeästä raiskauksesta 1 vuoden ja 9 kk ehdottomaan vankeuteen.

Tapahtuma-aikaan 17.7.2015 Nur työskenteli lähihoitajana palvelukodissa. Uhri tekoaikaan 17-vuotias tyttö oli samassa paikassa kesätyöntekijänä. Teko alkoi kun Nur pyysi uhrin pukuhuoneeseen, jonne tämä menikin miehen mukana. Nur sanoi haluavansa keskustella työhön liittyvistä asioista.
Kyseessä oli kuitenkin vapaa-aikaan liittyvä asia, sillä Nur ohjasi tytön nyt pukuhuoneen vessaan ja lukitsi oven. Sen jälkeen Nur kävi tytön päälle ja teki raiskaukseen verrattavia tekoja. Kun Nur sai tarpeekseen hän poistui vessasta.
Nur oli seisonut koko vessassaolon ajan oven edessä näin peittäen tytön pakoreitin. Tyttö kertoi, että hän vain meni lukkoon tapahtumasta, eikä osannut tehdän mitään vastarintaa. Tytöllä on lievä kehitysvamma, ja tämä yhdistettynä Nurin käytökseen tyttö oli täysin puolustuskyvytön. Oikeuden mukaan tämä riitti murtamaan tytön tahdon.
Tapahtuman jälkeen Nur yritti flirttailla tytölle kysellen oliko tällä ollut kivaa vessassa.
Tapahtuma alkoi purkautua kun tytön vanhemmat huomasivat, että jotain oli sattunut. Tyttö avautui pikkuhiljaa ja sitä kautta asia eteni poliisille.
Vankeuden lisäksi Nur tuomittiin maksamaan tytölle 4 000 euroa vahingonkorvauksia sekä oikeudenkäynti- ja todistelukulut.