Filipstad konkurssiin turvapaikanhakijoiden sosiaalitukien takia?

Kuvakaappaus 2019-04-16 11-24-15

Moni luulee, että Ruotsin maaseutu on edelleen auvoista vanhaa hyvää Ruotsia. Ei ole. Esimerkiksi keskellä ei mitään sijaitseva Filipstad on käytännössä konkurssikaupunki turvapaikanhakijoiden toimesta.

Kirjoittelin ensimmäisen kerran Filipstadista 2015 syksyllä. Kunnassa asuu noin 10 000 asukasta. Ihan kuin Nivalassa, Hämeenkyrössä tai Sotkamossa. Kunta joutui ensimmäisiin vaikeuksiin invaasiosyksyn alla. Kunnassa oli jo ennen vuotta 2015 reilu tuhat kolmansista maista tullutta ns. sotapakolaista.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/filipstad-klarar-inte-flyktingmottagandet
Syksy 2015 räjäytti pankin. Filipstad sai muutaman kuukauden aikana 1 100 turvapaikanhakijaa lisää. Näin ollen pikku kylässä oli sillä hetkellä yli 2 000 kolmansista maista tullutta elätettävää.
Taloudellinen tilanne ei juuri tuolloin ollut se suurin ongelma. Nimittäin Maahanmuuttovirastoltahan virtasi kunnan kassaan rahaa. Suurin ongelma tuolloin oli se, että yksintulleiden lasten ja paikallisten nuorten välille syntyi sotatila, joka huipentui puukkotappeluihin koulun pihalla.
Monet nuoret kertoivat tuolloin haastattelussa, että ovat kyllästyneet leikkimään sosiaalikaveria kehitysmaista tulleiden miesten kanssa, jotka eivät ymmärrä mistään mitään. Lisäksi pikkukaupungin mummelien ja papparaisten elämään astui ennen siihen kuulumaton pelko. Nuorten lisäksi siis vanhukset saivat kokea ns. kohtaamisia.
Nyt muutaman vuoden päästä tilanne on hieman muuttunut, siitä kertoo Expressenin Anna Dahlberg.
Kun turvapaikanhakijat eivät yksinkertaisesti pysty muuttamaan pikkukylästä suurkaupunkeihin, koska siellä ei ole asuntoja eikä turvapaikanhakijoilla rahaa maksaa korkeita vuokria, heidän oli pakko jäädä Filipstadiin. Tai siis surkeimmat jäivät, ne jotka kykenivät, muuttivat maakuntakeskuksiin.
Ongelma on siinä, että kun Maahanmuuttoviraston raha on pikkuhiljaa loppunut virtaamasta kuntaa, ovat kehitysmaista tulleet henkilöt jääneet Filipstadin veronmaksajien vastuulle.
Kunnan 10 000:sta asukkaasta yli 2 000 on kolmansista maista, eli ei-eurooppalaisista maista tulleita henkilöitä. Näistä 2000:sta henkilöstä yli 80 % on työttömänä. Lopusta 20 prosentistakin puolet erilaisissa työvoimatukien puuhastelutöissä.
Filipstadin kunnan sosiaatukimenot ovat Ruotsin korkeimmat suhteutettuna väkilukuun. Uusruotsalaisten sosiaalituet sekä erilaiset yksintulleiden kustannukset aiheuttavat kunnalle 60 miljoonan kruunun (6 milj. euron) nettokulun.
Vertailun vuoksi samankokoisen suomalaisen Hämeenkyrön kunnan sosiaalitoimen netto-osuus on himpun yli 1 miljoona euroa. Tähän kuluun on laskettu “aikuissosiaalityön palvelut ja toimeentulotuki, maahanmuuttajien sosiaalityön palvelut ja hybridiyksikkö sekä lastensuojelu”. (Lainaus kunnan talousarviosta vuodelle 2019).
Kunnanjohtaja Claes Hultgren sanoo Dahlbergin haastattelussa, että kunta ei selviä tästä taloudellisesti.
– Me joudumme lähettämään kohtapuoliin konkurssihakemuksen.
Valtiolta ei tipu enää äyriäkään tukia. “Me olemme tehneet osuuteme, nyt teidän pitää vain tehdä parhaanne”.


 
Mitä ongelmalle voisi tehdä? No tietenkin ruuvata kellon herätystä tuntia aiemmaksi ja tienata kunnan kassaan muutaman ylimääräisen euron. Ainakin syksyn vaalitulosta katsellen se ollee ainoa vaihtoehto.
Kuvakaappaus 2019-04-16 11-22-27.png

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
16.4.2019 11:36

Olisi melko kummallista, jos näin ei kävisi, kun kerran töitä ei tehdä ja elannon saamiseksi on nostettava sosiaalitukia.
Hölmösti ovat ruotsalaiset hoitaneet asioita. Saa nähdä mitä tapahtuu, jos kunta todellakin menee konkurssiin.
Kunnan hallinto pysähtyy välittömästi kun työntekijöille ei tipu palkkaa. Jos kunta vastaa sosiaalitukien maksatuksesta, niin ilman rahaa jäävät kolmansien maiden sotilaat todennäköisesti laittavat silmään ‘kasakka’- moodin. Siinä voipi käydä hassusti, mutta itsehän ovat itsensä epäpätevien hallitusten johdolla ajaneet.

T
T
16.4.2019 11:46
Vastaa...  Suomi Finland

“Yksintulleet” lakkoilevat pelkästään puuron takia. Voi miettiä mitä tapahtuu sitten kun sosiaaliturva romahtaa koko Ruotsista. Toivottavasti Suomen länsiraja on silloin turvattu.

Valtsu
Valtsu
16.4.2019 15:39
Vastaa...  T

Ruotsalainen teollisuus ja teknologia ovat aina olleet huippuluokkaa, mikä on tuonut vaurautta, mikä on mahdollistanut maailmanpelastajan leikkimisen. Se reitti alkaa olemaan kuljettu. Kuka lähtee selittämään kehitysmaamuslimeille, että Ruotsilta alkaa rahat loppumaan ja samalla ne loppuvat teiltäkin? Vapaaehtoiset, kädet ylös…

Allu
Allu
18.4.2019 14:13
Vastaa...  Valtsu

Mutta onneksi meidän rakkaan unionimme keskuspankki huolehtii siitä, että halpakorkoista lainaa myönnetään ilman rajoitusta kun kyseessä on näin humaani tarkoitus. Muista äänestää tulevissa parlamenttivaaleissa, jos olet erimieltä.

Anonymous
Anonymous
4.5.2019 10:54
Vastaa...  T

Kyllä Suomi voisi ottaa hyvin koulutettuja, työhalukkaita, innovatiivisia syntyperäisiä Ruotsin kansalaisia. Varmaan nämä toisivat pääomat mukanaan. Muilta osin läntinen raja on turvattava.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
16.4.2019 11:46

Sama meno on täällä edessä. Kun ei esimerkkejä uskota , niin ei sitten. Meilläkin demarit suurin puolue ja isolla osalla unelma tai hillotolppa.

Meetoo
Meetoo
16.4.2019 11:52

Suomessa asiat on samalla mallilla muutaman vuoden päästä SDP-vihervassari hallituksen tuloksena.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
16.4.2019 11:53

Ne ovat saaneet väärän sorttisia maahanmuuttajia. Me ollaan saatu niitä joilla me rikastutaan.
Voitaisiin kyllä hyvinä naapureina antaa Filipstadiin muutama – vaikkapa 10 000 alkuun.

Rusoposkinen Inkkari
Rusoposkinen Inkkari
16.4.2019 11:56

Ollaan höveleitä, annetaan ne kaikki ja suvakit kanssa Hurristaniin näitä elättämään

Gorgar
Gorgar
16.4.2019 12:09

Kunnat olivat idiootteja. Hilasivat kaksin käsin sossumuslimeita kun valtio kerran maksaa. Olipa ovela suunnitelma, talous nousuun!!! Eli kunnat itse elivät valtion sossutuilla, ihanan ironista. Tarkoituksenahan tietenkin OLI että kaikki sossumuslimit olisivat ominpäin hakeutuneet helvettin tylsästä pikkukaupungista ja siten eivät olisi enää kunnan vastuulla. MUTTA MUTTA, kuten artikkeli kertoo: suurkaupungit ovat jo täpösen täynnä sossumuslimeita joten nyt osuu ja uppoo. Näin tulee käymään Ruotsin jokaisessa kaupungissa ja Ruotsi menee konkurrssiin, sillä maassa loisivat 2 miljoona muslimia eivät ole Ruotsiin tulleet TÖIHIN! He tulivat elämään ilmaiseksi Ruotsin rahoilla ja vieraanvaraisuudella, joista ensimmäinen on jo loppumassa. Odotan kauhulla mitä tapahtuu, Suomeen on lyhyt matka.. Torakat jo pakkaavat laukkujaan.

Anonymous
Anonymous
16.4.2019 12:25

se LIENEE ainoa vaihtoehto semmoista muotoa kuin ollee ei ole olemassakaan ei tarvitse julkaista

Luksusvieraat
Luksusvieraat
16.4.2019 13:53
Vastaa...  Anonymous

Muistan iäti kun huivipäämatunainen TVuutisissa vihaisena sanoi:
”Tänne meidät kutsuttiin ja sitten meistä ei pidetä huolta! Ihan kuin kutsuisit kotiisi vieraita ja sitten et palvelisi heitä parhaimmalla mahdollisella tavalla! Miksi kutsuitte meidät?!”

Muslim-karma
Muslim-karma
16.4.2019 14:19
Vastaa...  Luksusvieraat

SIPILÄ KUTSUI ! Ei Suomen kansa. Nyt Sipilällä on sitten luppoaikaa elättää ja viihdyttää niitä kymmeniä tuhansia kiittämättömiä kutsuvieraitaan. Heille voisi myöskin sanoa että Sipilä valehteli heille, Sipilä on heidän tylsistä köyhistä sossuelämistään vastuussa, myöskin vastuussa siitä että heitä ei kohdella kuten ylempiarvoisia muslimeita kuuluu kohdella, eikä Sipilä enää ole pääministeri eikä siten ole henkivartijoiden tarpeessa.

T
T
17.4.2019 15:10
Vastaa...  Luksusvieraat

“Ihan kuin kutsuisit kotiisi vieraita ja sitten et palvelisi heitä parhaimmalla mahdollisella tavalla! ”
– Lainaus Tuntemattomasta: Mikä röyhkeys. Kuvastaa näiden ihmisten asennetta.

Anonymous
Anonymous
16.4.2019 12:26

Suomenkin kunnanjohtajille tiedoksi kun saisi

V-tuuntunut Stadilain'
V-tuuntunut Stadilain'
16.4.2019 18:39
Vastaa...  Anonymous

No PERKELE levittäkää !!!
Levittäkää kaikkialle näitä juttuja kyllästymiseen asti!
Sitten me voimme ainakin jälkiviisaasti ilkkua että tästä kyllä tiedettiin!
PERKELE!

Debis
Debis
16.4.2019 13:10

alkuperäis kuntaisten omaisuuden takavarikointi ja talojen pakko-myynti..ai mutkun niist ei saakkaan mittäään rahhoooo….
ehkä naisten ja tyttärien myynti musulmaanien haaremeihin? joh..siittä vois tulla rahhooo mutapäiden elättämiseksi

John McMunne
John McMunne
16.4.2019 13:21
Vastaa...  Debis

Niin ja kaikki mamat & papat töihin tienaamaan palleroille louvoo, HOPI HOPI!!!
(Eläkeikä? Ei ole mitään eläkeikää, on vain “pohjaton kaivo rahalle kylän keskellä”.)
MUISTAKAAHAN ÄÄNESTELLÄ AINA NIITÄ SAMOJA TUPAUUNOJA; KUIN ENNENKIN. : )

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
16.4.2019 14:50
Vastaa...  Debis

Pakko se on takavarikoidakin. Niihin asuntoihin otetaan kaikki liikenevät lähi-itämuslimit. Taas valtio maksaa ja kunta tienaa. Ovat uskomattoman typeriä, kun eivät vielä ole tuota tajunneet, sietävätkin ajautua konkurssiin. Samalla saadaan kunnon työpaikkojakin, joita saastaiset rotat panttaavat itsellään. Kunnon liksalla muslimikin työllistyy ja kolme muslimia tekee saman, mitä yksi metsiin ajettava torakka ennen teki. Kuffarit saavat jatkossa kerjätä kadun varressa, ehkä niille sontiaisille joku puhkinussittu lampaansuoli voidaan heittää.
Ihana kivapuhua. Ylikomisariot Tapola ja Huhtela laukesivat juuri yht’aikaa.

Luksusvieraat
Luksusvieraat
16.4.2019 13:56

Muistan iäti kun huivipäämatunainen TVuutisissa vihaisena sanoi: ”Tänne meidät kutsuttiin ja sitten meistä ei pidetä huolta! Ihan kuin kutsuisit kotiisi vieraita ja sitten et palvelisi heitä parhaimmalla mahdollisella tavalla! Miksi kutsuitte meidät?!”

Anonymous
Anonymous
16.4.2019 16:27
Vastaa...  Luksusvieraat

Vieraat ja vieraisilla tarkoittaa, että vieraat ovat vain rajallisen ajan kestittävinä, eivät tule jäädäkseen.

Entäs huomenna!
Entäs huomenna!
16.4.2019 14:24

Muutama vuosi sitten pakolaiset olivat rikkaus ja voimavara ja tänään taakka. Niin muuttuu maailma, Eskoseni.

Anonymous
Anonymous
16.4.2019 18:27
Vastaa...  Entäs huomenna!

paholaiset

Minä
Minä
16.4.2019 14:45

Tuli niin paljon luvattuja rikkauksia, että on konkurssi ovella.

Wee-tuuntunur Stadilainen
Wee-tuuntunur Stadilainen
16.4.2019 18:41
Vastaa...  Minä

“Tulee kyllä välillä tämä rikastuminen vähän helvetin kalliiksi”, kuten aikanaan Rähmiksessä joku vääräleuka totesi…

GLGL
GLGL
16.4.2019 15:05

Veikkasin jo vuosia sitten, että joku päivä Suomi järjestää sotaharjoituksen yhdessä Venäjän kanssa – Suomen länsirajalla…

Anonymous
Anonymous
16.4.2019 15:46

Barbarit tuhoa kaikki , syöpä tuhoa kaikki ,jäljellä vain p….prof . torakat ja spermapitsa ravintolat ,raiskattut tyttöt, naiset .Alahu matufuckingbaru !

Arvopohja
Arvopohja
16.4.2019 17:58

Antti ottaa kaikki halukkaat Suomeen kunhan saadaan vihervasemmisto hallitus kasaan. Ja kaikille samat kelacold kortit kuin omille kultamunille. Tarvitaan uusi kiky että rahoitus pitää. Niin ja velkaahan saadaan ja otetaan hyvä arvopohjan takia.

Pena
Pena
16.4.2019 23:02

Valitettavasti sama kohtalo odottaa Suomessakin monia kaupunkeja ja kuntia, kun menivät typerykset uskomaan SDP kusetukset.

Anonymous
Anonymous
17.4.2019 07:19

monikohan olisi äänestänyt esim.sdp:tä ja muita matutus puolueita jos tietäisivät mihin lisääntyvä matumäärä johtaa, ei mene kauaa kun tilanne on sama myös suomessa,mutta kun saa…suvakit uskoo tähän monikulttuuriin ja niitten päitä on vaikea kääntää.

Jukka Könönen
Jukka Könönen
21.4.2019 02:35

“Ainakin syksyn vaalitulosta katsellen se ollee ainoa vaihtoehto.”
Suomen kielellä: “… se lienee …”.

Matti Myllykylä
Matti Myllykylä
21.4.2019 21:48

Turkkilainen mutakuono putosi jo eduskunnasta- hyvä suunta