Hovioikeuden ennakkopäätös: Huono ruotsin kielen taito vapautti rikossyytteistä

delat-barnbidrag-640x336

Götan hovioikeus teki alkuviikosta ennakkopäätöksen, jonka mukaan huono ruotsinkielen taito vapauttaa rikoksesta epäillyn rikossyytteistä.

Kyseessä on 43-vuotiaan Jordaniasta kotoisin olevan miehen tapaus. Mies muutti takaisin Jordaniaan. Hän ei kuitenkaan tehnyt viranomaisille tarvittavia ilmoituksia muutosta, joten hän nosti vuoden ajan yksinhuoltajalle tarkoitettu elatustukea, asumistukea, lapsilisää, lapsilisän korotusosaa ja vanhempainrahaa. Raha juoksi miehen tilille, vaikka hän asui vuoden Jordaniassa.
Kaiken kaikkiaan hän ehti nostaa 236 867 kruunua (noin 24 tuhatta euroa).
Asia tuli jotain kautta ilmi ja siitä tehtiin poliisitutkinta törkeästä petoksesta, joka eteni oikeuteen.
Kalmarin käräjäoikeus kuitenkin vapautti miehen syytteistä. Perusteluna päätökselle oli se, että miehen ruotsin kielen taito oli hyvin puutteellinen ja hän ei siksi ymmärtänyt voimassa olevia lakeja ja velvollisuuksia. Päätöksessä mainittiin, että mies ei ollut ymmärtänyt tehdä ilmoitusta Försäkringskassalle (=Kela)  muuttunueesta elämän- ja perhetilanteesta.
Mies oli hakiessaan tukia tarvinnut tulkin apua tukihakemusten vireille laittamiseksi.
Syyttäjä valitti asiasta hovioikeuteen, joka vahvisti käräjäoikeuden tuomion.
Mielenkiintoista asiassa on se, että mies on hakenut Ruotsin kansalaisuutta, vaikka ei osaa ruotsia.
Asiasta kirjoitti mm. Östra Småland.

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl

Viisas mies haki rahansa pois ja tyhmä Svea-mamma betalar!
Kyllä ruotsalaisten hulluus on rajatonta!

Anonyymi

Ihan oikein, että kuppaavat ruotsalaista yhteiskuntaa, jos päättäjät ovat noin tyhmiä!

johannes

yhteiskunta luokittelee kaikki pakolaiset lasten tasolle ehkä alle koulu ijän

reepo

Tuomarit ja kaikki viranomaiset pääsevät tuomosilla vapauttavilla tuomioilla paljon helpommalla.Tietävät taistelevansa tuulimyllyjä vastaan**************

Valkoinen hetero

Mikään hulluus ei enää ullata . Nykyään ei Pahkasika sketsiä erota nykypäivästä, eikä valepoliisia(Keijo+suku) oikeasta, Helsingin polposta.

Anonymous

Rock. Voiko paremmin sanoa. Lähetä tämä Helsingin Sanomille.

Minä

Oikeus kertoi nyt kaikille oikeauskoisille, että kotimaassaan voi ihan hyvin asustella ja kerätä ruotsalaiset tuet täysimääräisinä, eikä siitä tule mitään ongelmia, kunhan ei osaa ruotsia tai ainakin unohtaa sen heti, kun kysytään.

Suomi Finland

Ruotsi on ehkä nyt pakotettu kääntämään ja julkaisemaan lakinsa kaikilla kielillä, jotta väärinkäytökset saadaan edes jotenkin pidettyä kurissa.
Siihenkään ei kuitenkaan ehkä voida luottaa, jos hakija/petoksen tehnyt vetoaa alempaan älykkyysosamääräänsä.
Ja sen jälkeen oikeus voi olla kovilla myös joidenkin kantaruotsalaisten rikollisten kanssa melkein missä tahansa rikoksessa.

(دری), (اللغة العربية), (ትግርኛ).

Pääasia että nämä tärkeimmät ja rakastetuimmat kielet ovat edustettuina:
”Informationen finns på svenska, dari(دری), arabiska (اللغة العربية), somaliska (Af soomaali) och tigrinja (ትግርኛ)”

Pippis pappa

Tämä on melkeinpä hauskempi https://www.infofinland.fi/so/nolosha-finland/finland-ku-jooga-ajnabinimo/ammaanka-bulsho-ee-finland
Ugga wagga bubba buu. Waga daga wigi wuu. Agaba bugaba hugumugu tsugubugu! Mut lopputulos on sama: täytä nää, ilmoita hakemukseesi kaikki 54 lastasi sekä kerro että et asu yhdenkään 9 vaimosi kanssa samassa taloudessa niin te kaikki saatte laskujen jälkeen 2.000e puhtaana käteen joka kuukausi. Kivasti käyttö/lomarahaa kun lennätte kotimaahanne pari kertaa vuodessa rentoutumaan ja toipuaksenne kaikesta kokemastanne rasismista.
Kannattaa olla erivärinen!
Te olette VOIMAVARA!

Toiset Kotimaiset Ruotsissa

Eikö dari (دری), arabiska (اللغة العربية), somaliska (Af soomaali) ja tigrinja (ትግርኛ) riitä?

Suomi Finland

Päteeköhän tuo, jos joku ruotsinsuomalainen tekee saman?

fatwantarkistaja

“Ehti nostaa”, elikkä sai puhtaana tyhjään hanskaan tuon 2000€/kk? En ole sellaisessa työssä vielä ollutkaan. Pitäisiköhän muuttaa Ruotsin kautta Jordaaniin? Rahaa olis ku entisellä rauhanturvaajalla palatessa muslimipakolaisena. Siitä johonkin kylpylään ylläpidolle veljien kanssa. Ihanaa ja helppoa.
Huom! En suunnittele rikosta, koska rikos tulee tapahtumaan Ruotsissa, jossa kielessä olen täysin surkea, kuten tosipakolaisen tuleekin olla.
P.S. Kelleköhän tuo on kämppänsä vuokrannut? Tonni liää/kk kerta lapsia, eli suuri asunto.

Suomi FInland

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ec9b6d7c-4dd8-4fb9-9ae0-643c27e2803b
“New Yorkin poliisi pidätti miehen katedraalista bensakannujen kanssa”
Mitenköhän jenkkien tuomioistuin veivaa tämän sankarin pinteestä? Taitaa olla niin, että jenkeissä ei sentään ole porukka niin hölmöä, että katsoo sormien läpi kaiken mahdollisen.
Ruotsin oikeusoppineet varmaan huutavat kilvaa rasiiiiismia*!*!*! jos em mies saa edes jonkinlaisen vankeustuomion.
Kyllä sen nyt ainakin arvaa, että tuo ko henkilö ei ole:
a) kristitty (edes ‘kilpailevan’ kirkkokunnan edustaja)
b) ateisti
c) agnostikko
Tuskin hän on myöskään hindu tai buddhalainen tai edes satanisti.

Vahingonkorvausta vaatimaan äkkiä!

Saiko sentään pitää rahat ja vahingonkorvausta päälle? Helposti olisi voinut muuttaa identiteettinsä ja kääntää nimensä vaikka Abdul Hassanista Habdul Assaniksi eikä kukaan olisi huomannut mitään.
Kas kun vahingossa saivat äijän kiinni. Onhan ollut tapauksia joissa itse henkilö on jo kuollut mutta sukulaiset jatkavat rahojen noukkimista.

Moonman

Kyllähän tuo temppu olisi Suomessakin varmasti onnistunut. Ei ehkä noilla perustein, mutta jos joku oikeauskoinen saa takaisinmaksu-vaatimuksen tai “olette saaneet perusteettomasti tukia ajalta x”-kirjeen ja todetaan varattomaksi, niin mitä siinä muka voidaan tehdä? antaa ehdollista? tukia ei kuitenkaan katkaista missään nimessä, tai näyttäkää joku tapaus missä kielitaidoton, työtön “yksinhuoltaja” kunniakansalainen olisi jätetty ilman tukia ja ilmaista asuntoa missään tilanteessa? Vielä jos menee päätöksen jälkeen kelan toimistoon hiukan huutamaan, heittelemään tuoleja ja uhkaamaan pään katkaisulla niin asia painetaan varmasti villaisella. Suomalaiselle tietenkin tulisi vastaavassa tapauksessa linnaa ja velkavankeutta.

Anonymous

Juuri näin.

Aapo Ervasti

Ilmeisesti kirjanpitorikoksesta vapautuu jos kykenee osoittamaan, ettei osaa laskea?

Pessimisti

Ihana tuo pullahaliyhteiskunta, ja RIKAS mutta kuinka kauan? Seuraan mielenkiinnolla…

Aappa

Ennakkotapauksen perusteella Suomessa luetun pakkoruotsin pitäisi riittää syyttämättä jättämiseen.

norski

Norjalaiselle terroristille maksettiin tukia vaikka kuinka pitkään. Se oikein kehui videolla, että ruotsalaisten maksamilla tuilla hän on ostanut aseensa taistellessaan kalihfaatin puolesta. Nyt yrittävät saada sen lapset ruotsiin vaikka niillä ei ole mitään siteitä sinne. Mies on norjalainen ja hänen vaimonsa on Chileläinen. Siinä maassa hulluus on hiottu ihan tappiin.

Juha Sipilä

Jak äär i shokken.

Spermalintu

“hakenut Ruotsin kansalaisuutta” ymmärtääkseni on SAANUT Ruotsin kansalaisuuden aikoja sitten. Miten se on mahdollista, siihen voi varmaan Ruotsin Migri vastata. Pienenä jännänä yksityiskohtana voisi mainita että kyseisellä muslimilla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia hakea kaikkia tukia, ainoastaan velvollisuudet ilmoittaa tukien saamisten ehtojen kanssa on ollut ylipääsemättömiä vaikeuksia. On varmasti vaikeampaa, rasistisempaa, sekä islamofobisempaa tekstiä juuri niissä lomakkeissa. Tässä nyt vaan ikävästi kävi näin että YKSI muslimi jäi haaviin, ja se vituttaa tätä rasismiuhri-muslimia ihan saatanasti. Ne muut puoli miljoonaa muslimia jotka tasan samaa ovat harrastaneet jo 30 vuotta nauraa röhöttävät. Ruotsi maksaa miljardeja kruunuja joka vuosi muslimimummojen tileille, mummoille jotka kuolivat jo 1987 mutta omaiset KIELIMUURIN, ja Ruotsalaisten rasismin, takia eivät osanneet asiasta ilmoittaa.