"Antakaa lasten tulla kotiin isisvanhempiensa kanssa"

Antakaa lasten tulla kotiin – isis-vanhempiensa kanssa.

Ruotsiin on syntynyt isiksen hajoamisen myötä mielenkiintoinen ilmiö, jossa yhä suureneva joukko ihmisiä kokee sympatiaa isiksessä olleita henkilöitä kohtaan. Lisäksi radikalisoituminen, niiden henkilöiden kohdalla, jotka lähtivät Ruotsista, pyritään näkemään ikäänkuin Ruotsin ongelmana.

Isis-lasten kohdalla tilanteen katsotaan yksimielisesti ratkaisuksi olevan se, että “isis-lapset” haetaan Syyriasta kotiin Ruotsiin. Tässä noudettaviksi lapsiksi katsotaan lapsi, jolla on “side” Ruotsiin. Tällaiseksi siteeksi katsotaan mikä tahansa lanka, jolla lapsi voidaan yhdistää Ruotsiin.
On selvää, että lapsi, jolla on jo ennestään Ruotsin kansalaisuus, on oikeus palata Ruotsiin. Mutta tällaisiksi side-lapsiksi katsotaan myös lapset, jotka ovat syntyneet isiksessä. He eivät ole ikinä asuneet Ruotsissa ja ainoa side Ruotsiin on se, että heidän vanhempansa ovat asuneet Ruotsissa muutaman vuoden turvapaikanhakijoina ennen isikseen lähtöä.
Uusimpien ajatuskulkujen mukaan Ruotsi on osasyyllinen myös aikuisten jihadistien kohtalosta. He ovat radikalisoituneet Ruotsissa, joten kotouttaminen on mennyt pieleen. Heidät pitää ottaa takaisin Ruotsiin, rankaista jos näyttöä rikoksista löytyy ja sen jälkeen sopeuttaa entistä paremmin.
Yhden ratkaisumallin mukaan jihadistit ovat radikalisoituneet “epäpätevissä” moskeijoissa. He ovat kuunnelleet väärien vihaimaamien saarnoja ja sen seurauksena lähteneet isikseen.
Tämä pitää korjata. Henkilöt pitää ottaa vastaan Ruotsiin ja ohjata “oikeiden” imaamien ylläpitämiin moskeijoihin oppimaan “oikeaa” islamia.
Esimerkiksi Expressen, jossa muuan Zinat Pirzadeh kirjoittaa:

“Ruotsi on osasyyllinen verilöylyyn laiskuutensa ja huolimattomuutensa ansiosta… Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus herätä, korjata virheet ja toimia tulevaisuudessa ennaltaehkäisevästi ja rehellisesti.”

 
Näin ollen näyttää, että isiksessä olleet henkilöt ovat tervetulleita takaisin Ruotsiin ja jatkamaan samaa ilmaista elämää veronmaksajien kustannuksella kuin mitä tekivät ennen isikseen lähtöäkin.